Dodaj do ulubionych

KONKUBINAT A CHRZEST DZIECKA

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 16:18
Czy wie ktoś, gdzie bez problemu ochrzą dziecko( związek "niesakramentalny) ,
i nie będą prawić morałów. Czy jest w Poznaniu ksiądz dla którego liczy się
dobro dziecka a nie przepisy, czy inne tam...?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rozsądny Re: KONKUBINAT A CHRZEST DZIECKA IP: *.icpnet.pl 11.05.05, 17:18
      Nie chrzcijcie w ogóle i nie będzie problemu. Czas skończyć z zabobonami i obłudą! Sami pewnie byliście chrzceni a nie przestrzegacie katolickich przepisów. Nie warto, szkoda czasu i pieniędzy.
      Najważniejsze dla dziecka są kochający rodzice, którzy zawsze dla niego znajdą czas i pomogą w życiu.
      • Gość: karola28 Re: KONKUBINAT A CHRZEST DZIECKA IP: *.icpnet.pl 11.05.05, 17:34
        sprobujście w kościele farnym przy starym ryku, z gory mowię że nie będzie
        wolno wam przystapić do sakramentu komunii świetej w czasie chrztu dziecka.a
        poza tym może warto poczekac i dziecko samo wybierze czy zechce być ochrzczone
        czy nie.
    • Gość: Maniusia Re: KONKUBINAT A CHRZEST DZIECKA IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 11.05.05, 18:41
      Po co chcesz chrzcic dziecko w religii katolickiej skoro nie chcesz
      przestrzegac jej nakazów? Jak wychowasz dziecko? Każdy ksiądz zanim udzieli
      chrztu musi miec pewnośc, ze dziecko zostanie wychowane po katolicku,a tu
      klops. Daruj sobie chrzest.

Gość portalu: acandi napisał(a):

> Czy wie ktoś, gdzie bez problemu ochrzą dziecko( związek "niesakramentalny) ,
      > i nie będą prawić morałów. Czy jest w Poznaniu ksiądz dla którego liczy się
      > dobro dziecka a nie przepisy, czy inne tam...?
      • pan.nikt Re: KONKUBINAT A CHRZEST DZIECKA 11.05.05, 23:42
        BZDURA.
        Jeżeli zadklarujesz wychowanie w wierze Katolickiej, każdy ksiądz ma obowiązek
        ochrzcic dziecko.
        I z tego co wiem, każdy chrzci.

Inan sprawa, że do obowiązku księdza, należy uswiadomic każdemu katolikowi,
        koniecznośc ślubu kościelnego, jako sakramentu.
        Dlatego obowiązkiem, każdego ksiedza, jest spytać o przyczynę braku sakramentu
        i delikatne namówienia na jego przyjęcie.
        Sprawa charakteru księdza, jest tylko na ile delikatny bedzie w namowach na
        ślub (jeżeli, nie ma innych przeszkód, np rozwód)

Zresztą był juz w tym roku, taki watek.
        Poszukaj w wyszukiwarce forum.
    • caprice83 Re: KONKUBINAT A CHRZEST DZIECKA 12.05.05, 10:46
      ja też odradzam chrzest, dziecko samo powinno wybrac gdy juz będzie tego
      swiadome czy chce być katolikiem czy nie, wiem że taki chrzest niby w niczym
      nie przeszkadza, ale ja np wolałabym go nie miec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka