Dodaj do ulubionych

Dlaczego nie ma TVP Kultura w poznańskiej kabló...

IP: *.icpnet.pl 15.05.05, 22:38
W TV kablowej jest kilkanaście programów, które zaśmiecają ofertę i nie
są one nic warte (np. Mango, Tele5, Polonia1, EWTN, Arirgang, TW1....
i jeszcze kilka innych, niektóre kanały są powtórzone - np. tv Puls x2).
Zamiast tych programów oczekiwałbym np. BBC Prime (który jest nadawany
z polskimi napisami w teletekscie), DSFu, bądź Extreme Sport albo Fashion TV.
Ponadto większość programów nadal nadawana jest przez kablówkę mono,
podczas gdy z "satekity" są one sterefoniczne. Niektóre programy mogły
by być nadawane w różnych wersjach językowych (np. Eurosport).
Czy można by poczynić takie inwestycje, zamiast dokładać wątpliwej jakości
programów, których oglądaloność jest bliska zeru??
Obserwuj wątek
    • pan.nikt Re: Dlaczego nie ma TVP Kultura w poznańskiej kab 15.05.05, 23:18
      Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o kasę.
      • Gość: tymf Re: Dlaczego nie ma TVP Kultura w poznańskiej kab IP: *.icpnet.pl 16.05.05, 01:14
        Nikt nikomu nie każe podłączać się do kablówki. Wolny wybór.
        • Gość: O Re: Dlaczego nie ma TVP Kultura w poznańskiej kab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 09:03
          Niestety poziom naszej TKP jest żenujący. Bardzo wolno reagują na zmiany, nowe
          programy pojawiające się w ofercie. Dość wspomnieć trwające wiele miesięcy
          negocjacje pana Rozpłatowskiego z TV Biznes. Podczas gdy Wawa oglądała TV
          Biznes, my w Poznaniu czekaliśmy na to wiele miesięcy. Podobnie jest z TV
          Kultura. Przecież każdy średnio zorientowany człowiek wiedział od wielu
          miesięcy, że taki program zostanie uruchomiony. Więc TKP już dawno powinna
          zacząć negocjacje!!! Zresztą w innym wątku, o TV Kultura, na tym forum jeden z
          internautów udowodnił, podając przepisy Ustawy o radiofoni (?) że TKP łamie
          prawo nie nadając tego programu, który jest programem TV publicznej i
          powinniśmy go mieć w kablu, bo płacimy za niego abonament!!! DOMAGAM SIĘ OD TKP
          PODŁĄCZENIA TV KULTURA! Po co mi jakiś koreański ARIRANG jak jest nowy program
          polski? Czy ktoś w TKP myśli o kliencie? Czy tam pracują lenie, którzy nie
          potrafią podpisać umowy?
          • Gość: taki jeden Re: Dlaczego nie ma TVP Kultura w poznańskiej kab IP: *.icpnet.pl 16.05.05, 09:12
            Tak trudno Ci zrozumieć że podpisania umowy muszą chcieć obie strony ? Nie
            nauczyłeś się jeszcze jakim molochem jest telewizja publiczna ? Tam nie ma z
            kim rozmawiać.
        • l.george.l Re: Dlaczego nie ma TVP Kultura w poznańskiej kab 16.05.05, 09:52
          Twoja wypowiedź nie jest na temat. Tu nie chodzi o wolny wybór, którego de
          facto nie ma, ale o przestrzeganie przepisów. Ustawa wyraźnie określa, w jakiej
          kolejności należy wprowadzać programy do oferty kablowej i nie jest to
          realizowane.
          • Gość: alcest Re: Dlaczego nie ma TVP Kultura w poznańskiej kab IP: *.crowley.pl 16.05.05, 15:10
            Zgodnie z założeniem, że program "TVP Kultura" jest kanałem tv publicznej
            powinien on być automatycznie umieszczony także w najtańszym pakiecie
            tzw. "socjalnym" tam gdzie jest TVP1, TVP2, TVP3 i Polonia? Prawidłowo rozumuję?
    • pg2000 TVP kÓltÓra - kurcze, że zawsze w GW ... 16.05.05, 17:14
      ...."nagabują" na jakis kanał tematyczny. Kiedyś to było Kino Polska, teraz TVP Kultura. Jest tyle innych kanałów nieobecnych w TKP a tu tylko NAGABYWANIE na kanały dogodne tylko wybranym. Ogólnie mówiąc to TKP w porównaniu z innymi "kablówkami" wypada dosyć blado, niestety i się zastanawiam poważnei nad satelitą. Prosić się miesiącami o to by łaskawie włączyli jakiś kanał to czysty absurd.
      Pozdro
    • Gość: xxx Re: Dlaczego nie ma TVP Kultura w poznańskiej kab IP: *.echostar.pl 16.05.05, 17:41
      mieszkam na junikowie, obsługuje mój rejonik ECHOSTAR, w której ofercie pojawił
      się program-kultura-szybko.
      dzięki bardzo, jest co obejrzeć.
      polecam
      • l.george.l Re: Dlaczego nie ma TVP Kultura w poznańskiej kab 16.05.05, 18:01
        I tego nie mogę zrozumieć, dlaczego mali operatorzy poradzili sobie z
        formalnościami związanymi z wprowadzeniem nowego kanału do oferty, a TKP ma z
        tym problemy. Szkoda, że w artykule o to nie zapytano.
    • Gość: ja Re: Dlaczego nie ma TVP Kultura w poznańskiej kab IP: *.p-s-inter.net 16.05.05, 21:54
      i tak tv kultura to syf... moze chociaz nie bedzie "programow z misja" takich
      jak klan czy jaka to melodia... dla mnie tvp ma jedna misje zbierac kase a
      ramowka jest tak ambitna ze od roku nie ogladam nic innego oprcz sportu(jak juz
      jest) i czasami wiadomosci... gdzie sa filmy typu "piekny umysl"???? cos
      wyjatkowego a nie kolejna komedia lub dramat ktory mowi caly czas o jednym... i
      te telenowele:/ misja skisła
    • Gość: longman Poziom TKP jest żenujący... IP: *.icpnet.pl 16.05.05, 22:26
      Ciekawe dlaczego tak długo trzeba było czekać za TVN24 czy TVBiznes.
      Natomiast TV TRWAM została włączona natychmiast po jej zaistnieniu.
      Czy nie jest to dziwne?
      O braku BBC Prime już nie wspomnę. Za kogo nas uważają?
      Nie można wszystkich mierzyć tę samą, swoją miarą.
      Podejrzewam, że decydenci z TKP to pobożni przeciętniacy o prymitywnym umyśle.
      Na siłę reklamują swój sztandarowy program AXN.
      I wciskają obrazki na poziomie debila typu Polonia1, Tele5, Arirang czy coś takiego.
      Obecność TV Mango mogę jeszcze zrozumieć, bo chyba na tym zarabiają.
      Już wolę Al Jazeera. Co za różnica po arabsku czy po koreańsku?
      • Gość: O Re: Poziom TKP jest żenujący... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 23:52
        Dokładnie tak. W zarządzie TKP zasiadają ludzie starej daty, widocznie są to
        partyjni aparatczycy, którzy nie mają pojęcia o realiach. Nie nadążają z
        nowościami. Trzeba było czekać na TV24 i TV Biznes, pamiętam bo też pisałem o
        tym posty na tym forum, bo ja nie miałem tych telewizji, podczas gdy wszystkie
        inne kablówki już dawno je nadawały. Podobnie z doborem programów: w TKP nie ma
        Fashion TV, nie ma AL Jazzera czy amerykańskiego CNN, a są kiszkowate Arirang,
        czy jakieś EWTV ze starymi babciami na antenie. Żenada! Chcę podłączenia TV
        Kultura! Mam do tego programu prawo, bo oprócz całkiem sporej kasy dla TKP
        płacę też uczciwie pieprzony abonament!!!
    • mantis77 Ale pierdoły mam TVP kulturę od kilkunastu dni 17.05.05, 01:52
      Jestem w Echostarze na winogradach a kablówka jest nie mała bo siega nawet na
      strzeszyn grecki i osiedle lotników. Poprostu jedni dali ciała inni nie. Mam 63
      kanały w tym 3 kodowane canal + Wywalili nic nie wartą polonię 1 a wrzucili TVP
      kultura. Szkoda ze nie nadaje po 24 bo jak nie mogę zasnąć chcętnie bym
      pooglądał (mogliby puszczać powtórki).
    • Gość: darur Re: Dlaczego nie ma TVP Kultura w poznańskiej kab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 18:42
      Jak zwykle w Polsce, bałagan i głupie spory kto jest ważniejszy, a najważniejszy
      jest klient - płaci abonament i wymaga.
      • Gość: wymół Re: Dlaczego nie ma TVP Kultura w poznańskiej kab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 18:58
        A co to jest Kultura-poco naco ani to zjeść ani tego wypić,jedzoko,sranko,spanko
        wystarczy-to jezzd kółtuła.
    • l.george.l Ping pong 18.05.05, 20:47
      Konfrontując poniedziałkowy artykuł "Gazety" dotyczący braku TVP Kultura w TKP
      i dzisiejszy list TVP Kultura do widzów
      tvp.pl/4198,20050427199929.strona wyraźnie widać, że robi się z nas
      balona. Powtórzę jeszcze raz - naruszona jest ustawa o Radiofonii i Telewizji i
      mnie guzik obchodzi czyja to wina. Wydaje mi się, że powinni beknąć ludzie po
      obu stronach, w TVP za to, że ruszył kanał zanim sprawdzono czy wszyscy
      operatorzy kablowi zgodnie z ustawą są gotowi do włączenia kanału do
      transmisji, w TKP natomiast za to, że nie zadbali na czas o podpisanie umowy. A
      było to możliwe, bo jakoś 90 operatorów w kraju sobie z tym poradziło na czas.
      • Gość: Jerry Re: Co i kto to jest TKP IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 18.05.05, 20:57
        Parę miesięcy temu walczylismy o Kino Polskie w kablówce, jest za
        przeproszeniem wymedzone , pytałem się Was co i kto to jest to TKP, PRZECIEŻ
        WIEKSZOŚĆ programów jest do niczego , odpiszcie , kto z nas kpi i zarabia siano.
    • l.george.l TKP nie musi włączyć TVP Kultura 20.05.05, 09:38
      Odpowiedzi na pytania, które zadaję na tym forum o dostępność TVP Kultura
      znajduję dziś w artykule Vadima Makarenki w "Gazecie Telewizyjnej". Okazuje
      się, że nia mam za grosz racji. Kablówki wcale nie muszą włączyć TVP Kultura do
      oferty, bo nie jest to program publiczny a misyjny. Nie mogę mieć też pretensji
      o to, że się dokładam do powstawania kanału, bo nie jest on finansowany z
      abonamentu, lecz z budżetu. A to jest jakaś różnica? Dziś jest 20, właśnie
      odwiozłem PITa do skarbówki i przelałem haracz do budżetu. Może mi więc ktoś
      wytłumaczy, po co ten kanał powstał, skoro nie możemy go oglądać?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka