Gość: Millwall IP: 212.126.17.* 19.05.05, 09:42 Szkoda, że ograniczył się tylko do tego stwierdzenia, o tej nacji można powiedzieć dużo więcej gorzkich słów. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hanyska2 To hanba! Na Zachodzi taki "polityk z Bozej laski" IP: 193.82.240.* 19.05.05, 10:01 zaplacilby za taki "zart" polityczna smiercia! Wstydzilby sie wychynac z domu na ulice! Art. 256 kodeksu karnego: Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa (...) lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, (...) podlega grzywnie lub pozbawieniu wolności do lat 2. Ciebie to tez dotyczy Millwall! To jest forum publiczne! “Aby zatriumfowało zło wystarczy bezczynność dobrych ludzi” (Edward Burke) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: To hanba! Na Zachodzi taki "polityk z Bozej l IP: *.icpnet.pl 19.05.05, 10:33 Ale bzdury opowiadasz. Na "zachodzie" wypowiadają o wiele gorsze rzeczy o różnych nacjach i o Polakach. Dlaczego jedna nacja ma być uprzywilejowana, czy dlatego, że większość finansjery światowej jest tego pochodzenia. A tak na marginesie, to należy potępiać ludzi złych z wszystkich nacji, ale jak się potępi złe postępowanie człowieka z wiadomej nacji(mam strach napisać z jakiej), to się jest anty.....! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanyska2 Re: To hanba! Na Zachodzi taki "polityk z Bozej l IP: 193.82.240.* 19.05.05, 11:17 Duby smalone pleciesz! Ja za Zachodzie mieszkam, wiec chyba wiem lepiej. Ken Livingston musial sie gesto tlumaczyc z bez porownania lagodniejszej rasistowskiej uwagi! Ty oczywiscie uwazasz zart typu "dobry Zyd to martwy Zyd" za przejaw wysokiej kultury politycznej i osobistej! No to gratuluje poziomu i poczucia humoru. Jesli chcemy do Europy, to musimy sie zachowywac po europejsku! Co ma piernik do wiatraka??? Przeczytaj sam swoj post zanim go wyslesz! To co powiedzial (co wiedzial) wiadomy polityk wysokiej klasy uwazasz za sluszna krytyke przedstawicieli uprzywilejowanego narodu???!!! No wybacz, ale taka "krytyka" pachnie mi tylko i wylacznie przemowieniami przywodcy Trzeciej Rzeszy! A jak to sie skonczylo to chyba (a moze nie???) wiesz! I tu jest pies pogrzebany! I nie mam nic przeciwko temu (jako Polka!), aby za podobne "zarty" w stosunku do polskiej nacji sadzac na lawie oskarzonych w Niemczech, USA czy Izraelu! I nie zaczynaj z ta teoria zydowskiego spisku - strasznie ograne! Wysil sie na jakas oryginalniejsza frome antysemityzmu - na pewno zablysniesz na tym forum! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: GW ustawicznie znieważa grupę etniczną Polakó IP: *.chello.pl 20.05.05, 09:12 To zloz doniesienie do prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 [...] 20.05.05, 10:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia 19.05.05, 10:21 Jasne. Żyjemy w państwie, gdzie przestępczość gospodarcza i kryminalna jest tylko marginesem, a prokuratura z nudów może zajmować się głupim chlapaniem jęzorem. UHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Czy naprawdę prokuratura nie ma ważniejszych i pilniejszych zadań. No tak, ale w przypadku mafii, trzeba się napocić, zeby coś znaleźć, trzeba się narazić, nierzadko kumplom, a tu klient podany na tacy. I znów wykrywalnośc przestępstw wzrośnie UHAHAHAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanyska2 Mieszasz pojecia! IP: 193.82.240.* 19.05.05, 11:31 Prokuratura ma sie obowiazek zajac kazdym podaniem do sadu ( nawet paranoja pralata Jankowskiego! Pewnie uwazasz jego za uzasadnione i warte czasu naszego wymiaru sprawiedliwosci!), a takie w tej sprawie ma miejsce. Fundacja podala do sadu antysemite, ktory na forum publicznym lamal artykul 52 Konstytucji RP! Trudno ,zeby mafia sama zglosila sie do prokuratury z prosba osadzenia jej! A co do wagi przestepstwa, no coz mozna sparafrazowac Heinego ("sie pali ksiazki, tam sie bedzie palilo ludzi" )i rzec, ze gdzie "sie mowi jezykie "Sturmera", tam sie bedzie palilo ludzi" , a te lekcje juz przerabialismy! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Mieszasz pojecia! 19.05.05, 11:39 ale gdzie od głupiego walnięcia jęzorem do palenia książek?? A , że ktos doniósł do prokuratury? No włąśnie, to jedna z metod. Zawalic prokuraturę "gów,,i", śmieciami, zeby nie miała czasu na ściganie mafii. Mafii ulokowanej wysoko, wysoko w Sejmie, rządzie, prokuraturze, organach ścigania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanyska2 Czy znasz historie XX wieku? IP: 193.82.240.* 19.05.05, 11:44 Od takich walniec jezorem i palenia ksiazek zaczal sie Holocaust. No i oczywiscie mafia sama naslala Fundacje z jej oskarzeniem, aby zwiazac jej czas i rece! Widzialam rozne przypadki paranoi, ale ten jest wyjatkowy... Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy znasz historie XX wieku? 19.05.05, 12:05 Tak, anm historie XX wieku. Wielu ludzi opowiadał głupoty, a tylko hitler i stalin doszli tam gdzie doszli. Gdybyś lepiej znała historię, wiedziałbys, że to nie klapanie jęzorem, a bieda i korupcja wyniosły ich do władzy. W Rosji sobiepaństwo ichniej szlachty, w Niemczech słynny kryzys lat 30-tych. A paranoję, to chyba ty masz, skoro wszędzie dopatrujesz się palenia ksiązek, a nie widzisz powsechnej korupcji. Obódź się, już nawet politycy ją widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
z3r0 A teraz wyobraź sobie sytuację, w której.... 19.05.05, 12:15 ... polityk jednej z największych partii w (tu sobie wpisz nazwę dowolnego kraju, nie chcę być posądzany o jakąkolwiek tendecyjność, niech to będą Niemcy, Rosja, Trynidad i Tobago czy Erytrea) oświadcza, że "dobry Polak to martwy Polak". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanyska2 Niestey nic nie pojales z mojej wypowiedzi IP: 193.82.240.* 19.05.05, 12:31 Ja nie dyskutowalam o przyczynach dojscia do wladzy faszystow, ale o problemie dojscia przez Niemcy do komor gazowych. otoz wlasnie klapanie jezorem wynioslo ich na wyzyny (faszysci mieli tylko 30% poparcia, gdy weszli do Reistagu!). Co to za argument - uwazasz, ze bieda wystarczy, aby ludzi zamienic w bezwolne narzedzia do zabijania? To teoria dla prostaczkow, moherowych beretow!. Ksiazki przeciwnikow systemu palili na wielkim stosie faszysci w Berlinie w 1933 roku, a wiec to nie moj wymysl! A ten cytat pochodzi z Heinricha Heinego i jest ilustracja (prorocza) do tego co nastapilo 200 lat pozniej w jego ojczyznie! Czy ja powiedzialam, ze nigdzie nie widze korupcji???? Mnie tylko nie pzreslania to calego swiata jak tobie, i widze jeszcze inne rownie powazne zagrozenia, bo historia powinna nas czegos uczyc. W koncu to nie mafie, ale zbrodnicze, paranoiczne ideologie i brak sprzeciwu wobec nich doprowadzily do triumfu hitleryzmu i stalinizmu. Czytaj to co pisze, a nie imputuj mi tego, co sobie ubzdurales! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Niestey nic nie pojales z mojej wypowiedzi 19.05.05, 12:38 ma widocznie inną hierarchie wartości i tego z czym trzeba walczyć. Powtarzam hierarchię. Czyli nie pochwalam nawet słownych wybryków, ale ich problem jest mały w stosunku do innych. I jeszcze jedno. Większość rewolucji wynikało z chorych ambicji jednostek, ale, żeby mogly się udać potrzebne była pomoc plebsu. A pleps pomagał, gdy miał bardzo źle i miałnadzieję na poprawę losu. Własnie dlatego hitler mógł palic ksiązki, gnoić Żydów, których pokazywał jako źródło zła, i rozpetac II wojnę. Odpowiedz Link Zgłoś
z3r0 Re: Niestey nic nie pojales z mojej wypowiedzi 19.05.05, 12:57 Faszystowski bełkot należy dusić w zarodku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanyska2 Re: Niestey nic nie pojales z mojej wypowiedzi IP: 193.82.240.* 19.05.05, 13:03 A zatem potwierdzasz to, co powiedzialam. Wszystko zaczelo sie od pogardy dla innych, od wywyzszania jednej rasy nad inne, a znalazlo to posluch! a czyz "zart" Debickiego nie jest dokladnie takim samym zagajeniem tematu? Nawet w imie demokracji nie wolno pozwolic (szczegolnie osobie publicznej) obrazac, poniewierac inna nacje, przeciez tak o tubylczej ludnosci Ameryki mowili bialy najezdzcy, i do czego to doprowadzilo? Nie mozna ignorowac w imie cywilizacji, chrzescijanstwa czy po prostu moralnosci takich "zartow". A wracajac do nazizmu to przeciez Niemcy (Republika Weimarska) wcale nie nalezaly do najbiedniejszych w Europie. Na ich podatnosc zlozylo sie wiele czynnikow - np. poczucie krzywdy i ponizenia po Traktacie Wersalskim. Gdyby bylo tak prosto jak mowisz, mielibysmy powszechna jatke na tym swiecie. Tylko dzieki sprzeciwowi wobiec takich "zartow" jeszcze istniejemy! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Niestey nic nie pojales z mojej wypowiedzi 19.05.05, 13:07 Wymieniasz kolejne przyczyny "sukcesu" hitlera. czyli nie tylko , a nawet nie głównie chlapanie jęzorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanyska2 A umiesz jeszcze wyciagnac z tego jakis wniosek? IP: 193.82.240.* 19.05.05, 13:16 Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: A umiesz jeszcze wyciagnac z tego jakis wnios 19.05.05, 13:20 Tak umię. Nalezy potępiac takie wypowiedzi i nie zawracac głowy prokuraturze, która ma i bez tego dośc roboty. Pilniejsze jest ściganie złodzieji, którzy rozkradli i rozkradają Polskę, niż zajmowanie się jakimś palantem z szóstego politycznego garnituru. Wyciągam wniosek. Nie wolno rozmywac spraw ważnych w morzu bzdur. I pytam: Komu zależy na mąceniu wody??? Komu zależy na rozproszeniu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanyska2 Re: A umiesz jeszcze wyciagnac z tego jakis wnios IP: 193.82.240.* 19.05.05, 13:35 No wiadomo! Zydom! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: A umiesz jeszcze wyciagnac z tego jakis wnios 19.05.05, 13:45 Skąd wiesz? Bo ja tego nie powiedziałem. Nie powiedziałem, bo nie wiem. Na czym zalezy Żydom? Na kilku sprawach, o których wiem i które są powszechnie znane (np chor prawo wykupu nieruchomości), ale nie wszystkiemu winni Żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: A umiesz jeszcze wyciagnac z tego jakis wnios IP: *.chello.pl 20.05.05, 09:19 Doprawdy? Nie wszystkiemu winni sa Zydzi? A czemu sa winni? Temu ze ich nieustannie mordowano, przesladowano, obrazano, pozbawiano ich godnosci i czlowieczenstwa? Kazdy nieudaczny narod i indywiddum jak powietrza potrzebuje wroga i sprawcy swych niesczesc.Najczesciej wyimaginowanego. Inaczej musialby zajrzec w samego siebie i stwierdzic, ze jest zerem. Odpowiedz Link Zgłoś
poika Re: Mieszasz pojecia! 19.05.05, 12:21 > ale gdzie od głupiego walnięcia jęzorem do palenia książek?? > > A , że ktos doniósł do prokuratury? > No włąśnie, to jedna z metod. > Zawalic prokuraturę "gów,,i", śmieciami, zeby nie miała czasu na ściganie > mafii. Mafii ulokowanej wysoko, wysoko w Sejmie, rządzie, prokuraturze, > organach ścigania. rozumiem, ze w ten sam sposob oponowales przeciw procesowi Urbana o znieslawienie papieza? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Mieszasz pojecia! 19.05.05, 12:39 Tez uważam, żebył niepotrzebny. takiego gów.a lepiej nie ruszać, bo zaczyna śmierdzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
poika Re: Mieszasz pojecia! 19.05.05, 12:42 > Tez uważam, żebył niepotrzebny. > takiego gów.a lepiej nie ruszać, bo zaczyna śmierdzieć. jakie emocjonalne :-). za takie teksty tez mozna byc pozwanym - w sumie rownasz sie poziomem z Urbanem w tym momencie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Mieszasz pojecia! 19.05.05, 12:53 Umiem się dostosować do tematu i jego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
palestynski_komandos_podwodny Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia 19.05.05, 18:01 A Ty znowu o mafii!!! Może potrzebny jest po prostu wymiar sprawiedliwości z prawdziwego zdarzenia, który będzie w stanie zajmować się sprawami wszystkimi bez selekcji na te ważne i marginalne? Są ludzie dla których ukaranie osób odpowiedzialnych za mafijne przewałki jest priorytetem ale nie zapominaj o tych, których antysemickie wypowiedzi bolą bardziej niż niejasne interesy! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia 19.05.05, 18:14 A Ty znów o mrzonkach, a nie o realiach. Prokuratura jest jaka jest i trudno żeby rozrosla się do niebotycznych rozmiarów. Niech więc załatwi sprawy ważne. Potem będzie czas na pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
palestynski_komandos_podwodny Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia 19.05.05, 18:45 A co powiesz na to,że takie chamskie zdanie na temat Żydów padło z ust człowieka Samoobrony, którą przecież gotów jesteś poprzeć? Podoba Ci się taki sposób uzewnętrzniania swoich mysli przez polityka? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia 19.05.05, 18:48 Nie popieram SO. Mówię tylko, że SO, podonie jak LPR, a ostanio PiS są medialnymi chlopcami do bicia. Są tą drzazga, która uwiera media. Media, które w swoim i swoich poltycznych kumpli oku, nawet belki nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
palestynski_komandos_podwodny Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia 19.05.05, 18:51 Chłopcami do bicia nie można stać się bez powodu! Sami sobie zapracowali na taką opinię i nie mów mi, że artyków w wyborczej to jakaś nagonka, bo chyba od tego jest prasa aby informować o takich przejawach chamstwa ludzi władzy każdego pokroju, nieprawdaż? Co Ty myślisz,że gdyby to powiedział polityk PO lub PiS-u to media by milczały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Przestepstwo nieukarane rodzi zbrodnie IP: *.chello.pl 20.05.05, 09:25 A kto bedzie okreslal i za pomoca jakich kryteriow co jest "sprawa powazna" co zas "pie.."? Kodeks karny jest jeden i jako zywo nie mozna w nim znalezc jakiejkolwiek hierarchii "waznosci przestepstw". Przestan wiec kolego bronic tezy nie dajacej sie obronic. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Przestepstwo nieukarane rodzi zbrodnie 20.05.05, 10:25 Jasne. Zstawić złodzieji, zająć się pierdołami Taka teza wg Ciebie sama się broni. W dodatku bronią ja wysoko postawieni mafiozi. Dlatego Ty masz rację, rację wg mafii. BRAWO UHAHAHA A kto ma decydować? Prokuratura w szybkim załatwianiu takich spraw (wystarczy jeden prokurator na województwo) ,rozpatrzryć w trybie pilnym i idiotyzmy umorzyć z powodu małej społecznej szkodliwości czynu. I w tej sprawie naprawdę byla mała, Sprawę słyszło kilka osób. Dlaczego media rozpetały burzę, ze teraz pół Polski zna to zdanie? Żeby walnąc w SO. Po to i tylko po to. Zwykłe polityczne rozgrywki politycznie zaangażowanych mediów. Coś jeszcze myślicielu? Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Czort swoje i pop swoje! 20.05.05, 11:16 Ty ciagle swoje z uporem maniaka! Mowisz o malej szkodliwosci spolecznej? Otoz to nienawistne powiedzenia uderza w jakies 10 do 30 tysiecy Polakow o zydowskich korzeniach ORAZ moze zatruc umysly pozostalych prawie 40 milionow! To malo???? Powtarzam raz jeszcze i moze to wreszcie dotrze do Ciebie: faszyzm zaczyna sie od slowa, jak zreszta wszystko na tym nedznym padole lez.. (na poczatku bylo slowo) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czort swoje i pop swoje! 20.05.05, 11:34 1. Powtórzę słyszało to kilka osób. To nie były bilbordy, ani nawet artykuł prasowy. To nie była oficjalna deklaracja. czy Ty naprawde nic nie widzisz. czy nie uczyli Ciebie wartościowania?? 2. Nie wiem skąd masz dane odnośnie osób narodowości żydowskiej w Polsce. Wg spisu powszechnego, są chyba inne, Prawda??? 3. Czy ty też zostałaś osobiście urażona? Czy z tego wynika, twoja zaciekłość w tej sprawie? A może chcesz dokopac SO, bo jesteś w jakieś partii konkurencyjnej? Może warto to wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Meritum! Meritum Wasc! 20.05.05, 12:22 Trudno z Toba dyskutowac, bo nie przyjmujesz do wiadomosic faktow. Jesli fakty przecza Twoim teoriom ..to tym gorzej dla faktow, czy tak? Co ma do rzeczy dokladna liczby obywateli polskich tej czy innej narodowosci - czy to wazne,ze obrazilo sie 10 czy 30 tysiecy osob? Nawet 100 to juz dla mnie duzo. A co do spisu - polecam artykul z Polityki: Debicki jest osoba publiczna (bo sam tego chcial),a wiec wszystko co mowi (poza klopem i loznica) jest publiczne! A co do lustrowania mnie to nie musze Ci wcale sie spowiadac, ale skoro tak Cie to nurtuje to jestem bezpartyjna, bez zydowskich korzeni ("czysta" Polka, cha! cha!) - zebys nie podejrzewal mnie o stronniczosc, a glosowac bede na lewice, bo takie mam przekonania. Samoobrony nie znosze, bo dla mnie oni wstyd i boruta dla Polski, co nie znaczy,ze nie reagowalabym podobnie, gdyby cos takiego powiedzial pan Nalecz czy Cimoszewicz (choc malo to prawdopodobne, bo to ludzie z klasa!). Kapewu??? Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Re: Meritum! Meritum Wasc! 20.05.05, 12:32 zapomnialam dodac link: polityka.onet.pl/162,1226214,1,0,2501-2005-17,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Meritum! Meritum Wasc! 20.05.05, 12:34 To raczej Ty masz problem z przyjmowaniem nowej wiedzy. OK tego nie rozstrzygniemy inaczej jak na "ubitej ziemi". O dane odnośnie Żydó w Polsce spytałem, bo je podałaś, a nie zgadzają się one ze znanymi mi źródłami. To Cha, cha jest mało śmieszne haha. Pewne przesłanki wyjaśniają czasami poglądy. "Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia" To chyba znasz?? I tyle. Ciągle uważam, że zdanie wypowiedziane w małym gronie, choć naganne nie ma wielkiej społecznej szkodliwości. I ciągle pytam: KTO I PO CO JE NAGŁOŚNIŁ? HAHA, umiesz odpowiedziec na to pytanie?? Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Re: Meritum! Meritum Wasc! 20.05.05, 12:48 Przeciez tu nie chodzi o to, czy ktos to slyszal czy nie. Tu chodzi o to, ze on tak mysli i to jest juz dla mnie odpychajace i przerazajace. Taka mentalnosc! On reprezentuje pewna partie, a ona jego, czy jasne? A kto naglosnil dobrze zrobil ( a pobudki mnie nie interesuja, dla mnie wazny jest efekt), faszyzm nalezy zdusic w zarodku, bo to jak histori pokazuje zarazliwa paskudna choroba. Jesli nie rozumiesz, to ja juz nie mam dla Ciebie czasu! Sorry! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Meritum! Meritum Wasc! 20.05.05, 12:56 > Przeciez tu nie chodzi o to, czy ktos to slyszal czy nie. Tu chodzi o to, ze on > > tak mysli W TYM WYPADKU NIE MYŚLI, TYLKO WALNĄŁ GŁUPIM SLOGANEM. znasz to "wali sloganami, jak koń kopytami"? A kto naglosnil dobrze > zrobil DOBRZ ZROBIŁ, ŻE NAGŁOŚNIŁ GŁUPIE HASŁO? uhahaha, jaja se robisz? Piszesz, że hasło jest złe i mówisz, że trzeba je naglaśniać?? jakaś paranoja? >...a pobudki mnie nie interesuja,... jasne, "głupi zyją dłużej", "mniej wiesz, krócej zeznajesz" Pamietaj wpierw diagnoza później leczenie. Widisz, że facet ma chrypę. To może być rak, może zwykłe przepicie, albo niegroźny wirusek. Ciebie nie interesuje co to, tylko, to że ma chrypę?? No fajnie!!! uhahahaa Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Re: Meritum! Meritum Wasc! 20.05.05, 17:32 Co do punktu pierwszego juz powiedzialam co mysle o faszystowksich haslach! To ty uzyles slowa naglosnic! Kpisz czy o droge pytasz? Naglosniono w znaczeniu doniesiono i zdemaskowano sprawce, a nie rozpropagowano "slogan". Gdy ktos zamelduje, ze Kowalski kradnie to wcale nie oznacza poparcie dla kradziezy! Ostatnie porownanie jest nieadekwatne - powiedzialam, ze nie obchodzi mnie z jakich pobudek ktos to naglosnil, bo kto pyta Kowalskiego dlaczego doniosl na zlodzieja Wisniewskiego, moze z zawisci, a moze z poczucia obywatelskiego obowiazku. Wazne, ze dran Wisniewski juz nikomu nic nie zwedzi. Zrozumiales metafore? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Meritum! Meritum Wasc! 21.05.05, 01:40 Kradzież, to inna bajka. natomiast tak NIEPOTRZEBIE NAGŁOSNIONO. gdyby nie informacja prasowa, nie wiedziałbym o tym incydencie. I nie byłoby dyskusji, o jakiś domniemanych faszyzmach i pieron wie czym jeszcze. Pamiętasz lata 80-te? Ja pamietam. Narkotyki, były wtedy problemem marginalnym. W dodatku w gierkowskiej prasie, był to temat tabu. Nagle w 1980, wolno było pisać o narkomanii. Idioci z prasy, oszołomieni wolnością, dokladnie opisali sposób produkcji "kompotu". I wtedy się zaczęło. Smialiśmy się nawet, że prasa instruuje. P co to było? Spozycie kompotu gwałtownie wzrosło. Otóż, to przyklad, że nie wszystko warto nagłasniać. Wystarczyło podać problem i statystykę, a podano instrukcję zła. Tu jest podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Łatwo zostać zostać antysemitą. IP: *.bracz.edu.pl 19.05.05, 12:14 Mam jak najgorsze zdanie o panach Borowskim i Celińskim. Czy można z tego powodu nazwać mnie antysemitą. Odpowiedz Link Zgłoś
poika Re: Łatwo zostać zostać antysemitą. 19.05.05, 12:29 > Mam jak najgorsze zdanie o panach Borowskim i Celińskim. Czy można z tego > powodu nazwać mnie antysemitą. Nawet zakladajac, ze obaj to Zydzi, w zadnym wypadku nie. Nigdy, jesli podaje sie konkretne osoby i bazuje na czyms innym niz tylko ich pochodzenie/religia. Przynajmniej ja tak uwazam. Zydzi to nie swiety narod, ma swoje za uszami. Zreszta jak kazdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanyska2 Re: Łatwo zostać zostać antysemitą. IP: 193.82.240.* 19.05.05, 12:36 Zgadzam sie. Jest przepastna roznica miedzy powiedzeniam "Dobry Zyd to martwy Zyd", a stwierdzeniem, ze pan X defraudowal fundusze Y (nie zaznaczajc jego pochodzenia etnicznego!). Trzeba byc slepym, aby nie widziec roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt PYTANIE 19.05.05, 13:04 czy prokuratura zajmie się ściganiem ludzi, którzy uzywaja popularnych haseł: "Sztywny Niemiec". "Głupi Rusek", "Skąpy Szkot" "Miłosc francuska" "Zimna Szwedka" itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanyska2 Re: PYTANIE IP: 193.82.240.* 19.05.05, 13:13 Nie wdajac sie w rozwazania dotyczace kontekstu historycznego w jakim wypowiedziano ten "zart" roznica jest nie tylko etyczna, ale semantyczna! Zart Debickiego to pobozne zyczenie (znaczace - "Oby wszyscy Zydzi znikneli z tego swiata"), a nie utwierdzania pewnych niezbyt milych stereotypow narodowosciowych! Czy nadal nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PYTANIE 19.05.05, 13:22 Zaraz, zaraz to Ty masz takie chore życzenie dla Żydów? A pfe. Dębicki nie wyrażał żadnego zyczenia, ot chlapnął sloganem i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanyska2 Re: PYTANIE IP: 193.82.240.* 19.05.05, 14:03 Oczywiscie, ze nie. Probowalam Ci tylko wytlumaczyc roznice semantyczna miedzy fraza "Dobry Zyd to martwy Zydz" a powiedzeniem "blondynki sa glupie", ale widac analiza semantyczna jest Ci obca, a wiec dam sobie spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PYTANIE 19.05.05, 14:13 Gość portalu: hanyska2 napisał(a): > widac analiza semantyczna jest Ci obca.. TAK, BO NIE WIDZE POWODU, ŻEBY W TEJ DURNEJ SPRAWIE "DZIELIĆ WŁOS NA CZWORO" I "BIĆ PIANĘ". Uważam, ze jest wiele ważniejszych spraw, którymi powinna zając się prokuratura. Jeżeli uważaz inaczej, to mam wątpliwości, czy leży ci na sercu dobro Polski (w tym uczciwych Żydów tu mieszkających), czy chcesz rozmydlania prawdziwych afer i niszczenia tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanyska2 Re: PYTANIE IP: 193.82.240.* 19.05.05, 14:54 Masz wyjatkowy dar wywracania kota do gory ogonem! Czy ja powiedzialam, ze chce rozmywania afer????? Czlowieku - raz jeszcze powtarzam - czytaj to co pisze, a nie wmawiaj mi dziecka w brzuch! Dla mnie lamanie konstytucji (art 52 - raz jeszcze) RP jest tak samo wazne jak sciganie aferzystow! Ale jesli ty uwazasz ten "zart" za niewinny to juz twoj problem! Dla mnie jest on podjudzaniem do nienawisci rasowej/narodowosciowej, a wiec forma faszyzmu, ktoremu nalezy stanowczo powiedziec NIE! Surowa kara moze odstraszy innych "zartownisiow". Acha, i jeszcze jedno, zapytaj pierwszego z brzegu Zyda, czy sie z toba zgadza i uwaza ten "zart" za zabawny, a podanie do sadu jego autora za "dzielenie wlsoa na czworo" i "bicie piany". Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PYTANIE 19.05.05, 15:00 1. Dziecko w brzuch wolę wprowadzać metodami naturalnymi. To daje więcej przyjemności. haha 2. Nie niewinny, a głupi, albo bardzo głupi żart, w dodatku masz rację niezabawny 3. Prokuratura nie jest z gumy. Zajmujac się durnym żartem, musi siłą rzeczy coś innego ważnego zaniechać, czy opóźnić. I to jest problem, o którym piszę. I to jest metoda rozmydlania prawa i rozmydlania afer. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: Taki sobie "zarcik". IP: *.chello.pl 20.05.05, 09:32 "Polacy to brudne, leniwe, wiecznie pijane i roszeniowe indywidua przesiakniete narodowa megalomania i mitomania. Swiat bylby lepszy bez nich." Podoba ci sie ten chlapniety mimochodem "zarcik"? Odpowiedz Link Zgłoś
z3r0 Re: PYTANIE 19.05.05, 13:14 pan.nikt napisał: > czy prokuratura zajmie się ściganiem ludzi, którzy uzywaja popularnych haseł: > "Sztywny Niemiec". > "Głupi Rusek", > "Skąpy Szkot" > "Miłosc francuska" > "Zimna Szwedka" > itd Przeczytaj w skupieniu następujące zdanie: "dobry Żyd to martwy Żyd". Już? Teraz kliknij tu: www.auschwitz-muzeum.oswiecim.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PYTANIE 19.05.05, 13:16 Walisz z armat. Nie popieram zdania tego pana, ale na litosc nie wal z armat do wróbla. Nie porównój głupiego zdania do śmierci milionów. Choćby przez wzgląd na ich pamięć. "trza mieć mierę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulala Czy Zydzi przeprosza nas za zbrodnie? IP: *.icpnet.pl 19.05.05, 15:05 Za komunistyczna partyzantke, za wydawanie rosjanom partyzantow ,za to ze wiekszosc z nich to UBccy oprawcy, za Koniuchy? Czy tylko my bedziemy przepraszac? Ale mysle ze nie przeprosza bo to taki narod co nie przeprasza.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Czy Zydzi przeprosza nas za zbrodnie? IP: 142.94.86.* 19.05.05, 15:37 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=23878290 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanyska2 Dla mnie naszawitryna to taki autorytet jak dla IP: 193.82.240.* 19.05.05, 15:49 Ciebie pewnie Tygodnik "Nie". Wsrod Zydow z pewnoscia byli zdrajcy, ale czyz nie bylo ich wsrod samych Polakow??? Vide Targowica - to tylko pierwszy przyklad z brzegu! Polske do upadku doprowadzila jej czysto etniczna magnateria i szlachta! Jest rowniez i druga strona medalu, o ktorej Pan "wygodnie" zapomina (choc doskonale wie). powtarzam to, co juz napisalam na innym forum - odsylam do zrodel historycznych historycznych - podam tylko kilka przykladow polskiego patriotyzmu Zydow: - Michal Landy, ktory podniosl krzyz z rak zabitego polskiego demonstranta w czasie patriotycznej manifestacji w 1861 roku, by zostac w chwile pozniej zastrzelonym przez Moskali; Berek Joselewicz i jego syn (chyba nie trzeba wyjasnien), patriotycznie nastawieni rabini (np. slynny Dow Ber Meisels, w trakcie powstania listopadowego finansował dostawy broni dla oddziałów powstańczych, a podczas wydarzeń poprzedzających wybuch powstania styczniowego, rabin Meisels brał udział w patriotycznych manifestacjach. W październiku 1861 roku władze carskie aresztowały go za zamknięcie synagog w Warszawie (kiedy w proteście przeciw polityce władz zamknięto w Warszawie wszystkie kościoły), wreszcie "Bystry" (Henryk Poznanski) , ktory w czasie Powstania Warszawskiego wyprowadzil ze Srodmiescia kanalami naczelne dowodztwo AK z Borem Komorowskim i Chruscielem na czele! To tylko nieliczne przyklady. Takich byly tysiace! Wielu polskich Zydow, ktorzy przelewali krew w roznych armiach koalicji antyhitlerowskiej znam osobiscie! Na kazdym polskim cmentarzu wojskowym na swiecie znajdziesz groby z Gwiazda Dawida. A powiedziec, ze kazdy Zyd byl ubekiem to tak samo jak powiedziec, ze kazdy Polak byl szmalcownikiem! Pza tym chyba pomyliles/as forum, bo tu mowimy o pogwalceniu polskiej konstytucji i podjudzaniu do nienawisci etnicznej , a nie o historycznych porachunkach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Autorytet IP: 142.94.86.* 19.05.05, 16:15 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=24086293 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanyska2 No i gdzie ci Zydzi??? IP: 193.82.240.* 19.05.05, 16:54 www.forum-znak.org.pl/index.php?t=przeglad&id=2540 Odpowiedz Link Zgłoś
e.mes Dobry Żyd??? 19.05.05, 17:40 Cóż za argumentacja - "NIE RUSZ G..., BO ŚMIERDZI". Gdyby taką moralność przyjąć za dobrą, mielibyśmy do dziś u władzy ludzi pokroju Stalina, Hitlera, Mussoliniego, Pinocheta i in. Zawołanie "Dobry Żyd to martwy Żyd" z ust polityka nie jest już żartem (czym może być w ustach pijaczka), lecz podżeganiem. Jeśli ktoś z Was uważa, że A. lub B. jest kiepskim politykiem, nie krzyczy na całą ulicę "Dobry A. to martwy A.". G... trzeba uprzątnąć. Fakt, że przy tym i trochę nasmrodzi, lecz jak czysto i przyjemnie będzie już po fakcie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Dobry Żyd??? 19.05.05, 18:09 Gów.o, było o sprawie Urbana. Nie zauważyłeś?? Odpowiedz Link Zgłoś
e.mes Re: Dobry Żyd??? 19.05.05, 18:39 pan.nikt napisał: > Gów.o, było o sprawie Urbana. > Nie zauważyłeś?? ANALOGIA - zgodność, odpowiedniość, podobieństwo pewnych cech między odmiennymi skądinąd przedmiotami, zjawiskami; odpowiednik, rzecz podobna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P [...] IP: 142.94.86.* 19.05.05, 18:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Dobry Żyd??? 19.05.05, 18:45 Kiepsko czytasz. Też uważałem ,że lepiej bylo sobie sprawą głowy nie zawracać i nie robić "uszatkowi" reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
e.mes Re: Dobry Żyd??? 19.05.05, 18:52 pan.nikt napisał: > Kiepsko czytasz. Też uważałem ,że lepiej bylo sobie sprawą głowy nie zawracać i > > nie robić "uszatkowi" reklamy. Jak wobec tego wytłumaczysz swoją reakcję na posty niby-v.i.k.k.i.? Przecież tym niezalogowanym też nie należałoby robić reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P [...] IP: 142.94.86.* 19.05.05, 18:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: la Borowski to Zyd. Tak powiedzial w programie IP: *.icpnet.pl 20.05.05, 11:43 Mazurka i Zalewskiego. Pamietam jak kiedys oswieceni inteligenci (ze 4 lata temu reagowali jak mowilo sie ze Mazowiecki,Michnik, Geremek , Borowski to Zydzi..wyzywali od antysemitow) a dzisiaj jest wiadomo ze to Zydzi.Czy za samo stwierdzenie tego faktu nalezaly sie wyzwiska?O tym jak bardzo zalezy im na Polskiej racjii stanu pokazuja swoja dzialnoscia. A najwieksza ich guru Michnik - sumienie narodu, bratanek zbrodniarzy, miotajcy bicze na powstanie warszawskie i zajscia w Bydgoszczy...Michnkiu opowiedz nam o swojej rodzienie. Zaiste patrioci...Przeczytalem mnostwo ksiazek (zarowno ubeckich agentow w stylu Grossa jak i powaznych historykow jak Topolski, Pajewski itd.) i Zydzi za duzo dobrego dla Polski nie robia. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Nie czytasz ksiazek, tylko naszawitryne 20.05.05, 12:24 i bredzisz tak nieprzyzwoicie, ze szkoda nawet czasu odpowiadac! Milego pobytu w szpitalu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Raczej CZYTAJ NASZA WITRYNE IP: 142.94.86.* 20.05.05, 16:14 Od czytania nikt nie zachoruje a ignorancja jest wrecz niebezpieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: A niech mu Pan Bóg da dobre zdrowie ! 20.05.05, 16:14 Zasada nr.1: Nie czepiać się ludzi o głupstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 W takim razie dobry david morst to martwy david mo 20.05.05, 17:34 rst i tylko czasem nie czepiaj sie o glupstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E_TA. Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia IP: *.fortes.pl 20.05.05, 18:41 Może mu po prostu całą rodzinę wymordowali w koniuchach i uciekli do Izraela - a ich agenci pilnują aby nikt otym głośno nie mówił.Wystarczy wstukać nazwisko któregokolwiek z "przywódców" izraelskich a z monitora krew popłynie obficie.Historja XX w. to równierz historja totalitaryzmu stalinowskiego i zupełnie współczesnych zbrodni na narodzie palestyńskim. Puty dzban wodę nosi puki mu się ucho nie urwie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanyska2 A ty skad? Od Kobylanskiego? Nawet po polsku nie IP: *.bulldogdsl.com 20.05.05, 21:24 umiesz pisac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Od Kobylanskiego IP: 142.94.86.* 20.05.05, 23:17 Kobylanski swietnie zna jezyk polski i kilka innych. A TY czym mozesz sie pochwalic? Jesli jednak jestes kiepski z polskiego moze tym razem zrozumiesz: Może temu, ktory tak sie wyrazil o Zydach po prostu całą rodzinę wymordowali w Koniuchach i uciekli do Izraela - a ich agenci pilnują aby nikt o tym głośno nie mówił. Wystarczy wystukać nazwisko któregokolwiek z "przywódców" izraelskich a z monitora krew obficie popłynie. Historia XX w. to równiez historia totalitaryzmu stalinowskiego i zupełnie współczesnych zbrodni na narodzie palestyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E_TA Re: A ty skad? Od Kobylanskiego? Nawet po polsku IP: *.fortes.pl 21.05.05, 22:23 Puty dzban wodę nosi puki mu się ucho nie urwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chris Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 14:40 www.parade.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
brander PAN.nIKanT,jak się czyta to co piszesz to od razu 29.05.05, 20:43 nasuwają się słowa starej polskiej piosenki "Jak Ty nic nie rozumiesz, jak Ty nie wiesz, co to znaczy..." I parafrazując kwestię,którą z uporem maniaka,ni przypiął ni przyłatał,dołączasz do swoich postów-dołączam swoją: "Czy warto być i pić?" Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: PAN.nIKanT,jak się czyta to co piszesz to od 29.05.05, 21:57 A moze to Ty nie rozumiesz. A może to Tobie zdaje się, że rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
brander Drogi PAN.nIKanT,może o tym nie wiesz,ale 30.05.05, 13:51 odpowiadanie pytaniem na pytanie nie jest w dobrym tonie. A co do meritum sprawy, Twój pogląd na pojęcie "państwa prawa" trąci, niestety,mentalnością rodem z PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Drogi PAN.nIKanT,może o tym nie wiesz,ale 30.05.05, 14:01 No jasne. Patent na prawdę mają fundamentaliści antyreligijnii. Pokazałeś co potrafisz, zmieniajac mój nick. Z "racją" nie dyskutuję Odpowiedz Link Zgłoś
brander ????Bój się Boga,panikant,jacy antyreligijni 31.05.05, 21:04 fudamentaliści?.To niby ja?.Bo "zamieniłem" Twój nick?.Wybacz,Wasza Świętobliwość,ale był równie niedorzeczny jak Twoje wypowiedzi.Swoją drogą zawsze wiedziałem,że fanatyków religijnych można bardzo łatwo zapędzić w "kozi róg". No cóż,gigantami intelektu to oni nie są... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? g_IGANT ? IP: 142.94.86.* 01.06.05, 18:27 Brander to GIGANT intelektu !? Odpowiedz Link Zgłoś
brander Ja nie, ale Ty pewnie tak, skoro na temat : 01.06.05, 21:05 "Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi działa..." masz takie zasadnicze wątpliwości jak podane w Twoim poście.Jak widzisz nie potrafię tak zgłębić temtu jak Ty,a zatem gdzie mi tam do Giganta(przepraszam -gIGANTA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Ja nie, ale Ty pewnie tak, skoro na temat : IP: 142.94.86.* 02.06.05, 15:31 W poście? Ja nie jem miesa gdy poszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
brander Mój Ty biedaku "!"-wszystko Ci się kojarzy z jedze 05.06.05, 19:39 -niem.Rzeczywiście, w poście nie jesz mięsa ale pewnie obficie nim "rzucasz"? Odpowiedz Link Zgłoś