Dodaj do ulubionych

Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi działa...

IP: 212.126.17.* 19.05.05, 09:42
Szkoda, że ograniczył się tylko do tego stwierdzenia, o tej nacji można
powiedzieć dużo więcej gorzkich słów.
Obserwuj wątek
    • Gość: hanyska2 To hanba! Na Zachodzi taki "polityk z Bozej laski" IP: 193.82.240.* 19.05.05, 10:01
      zaplacilby za taki "zart" polityczna smiercia! Wstydzilby sie wychynac z domu
      na ulice! Art. 256 kodeksu karnego: Kto publicznie propaguje faszystowski lub
      inny totalitarny ustrój państwa (...) lub nawołuje do nienawiści na tle różnic
      narodowościowych, etnicznych, rasowych, (...) podlega grzywnie lub pozbawieniu
      wolności do lat 2. Ciebie to tez dotyczy Millwall! To jest forum publiczne!

“Aby zatriumfowało zło wystarczy bezczynność dobrych ludzi” (Edward Burke)

• Gość: Marek Re: To hanba! Na Zachodzi taki "polityk z Bozej l IP: *.icpnet.pl 19.05.05, 10:33
        Ale bzdury opowiadasz. Na "zachodzie" wypowiadają o wiele gorsze rzeczy o
        różnych nacjach i o Polakach. Dlaczego jedna nacja ma być uprzywilejowana, czy
        dlatego, że większość finansjery światowej jest tego pochodzenia. A tak na
        marginesie, to należy potępiać ludzi złych z wszystkich nacji, ale jak się
        potępi złe postępowanie człowieka z wiadomej nacji(mam strach napisać z
        jakiej), to się jest anty.....!
        • Gość: hanyska2 Re: To hanba! Na Zachodzi taki "polityk z Bozej l IP: 193.82.240.* 19.05.05, 11:17
          Duby smalone pleciesz! Ja za Zachodzie mieszkam, wiec chyba wiem lepiej. Ken
          Livingston musial sie gesto tlumaczyc z bez porownania lagodniejszej
          rasistowskiej uwagi! Ty oczywiscie uwazasz zart typu "dobry Zyd to martwy Zyd"
          za przejaw wysokiej kultury politycznej i osobistej! No to gratuluje poziomu i
          poczucia humoru.
          Jesli chcemy do Europy, to musimy sie zachowywac po europejsku! Co ma piernik
          do wiatraka??? Przeczytaj sam swoj post zanim go wyslesz! To co powiedzial (co
          wiedzial) wiadomy polityk wysokiej klasy uwazasz za sluszna krytyke
          przedstawicieli uprzywilejowanego narodu???!!! No wybacz, ale taka "krytyka"
          pachnie mi tylko i wylacznie przemowieniami przywodcy Trzeciej Rzeszy! A jak to
          sie skonczylo to chyba (a moze nie???) wiesz! I tu jest pies pogrzebany! I nie
          mam nic przeciwko temu (jako Polka!), aby za podobne "zarty" w stosunku do
          polskiej nacji sadzac na lawie oskarzonych w Niemczech, USA czy Izraelu! I nie
          zaczynaj z ta teoria zydowskiego spisku - strasznie ograne! Wysil sie na jakas
          oryginalniejsza frome antysemityzmu - na pewno zablysniesz na tym forum!
          • davidmors Re: GW ustawicznie znieważa grupę etniczną Polaków 19.05.05, 20:55
            • Gość: Zenon Re: GW ustawicznie znieważa grupę etniczną Polakó IP: *.chello.pl 20.05.05, 09:12
              To zloz doniesienie do prokuratora.
              • hanyska2 [...] 20.05.05, 10:19
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • pan.nikt Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia 19.05.05, 10:21
      Jasne. Żyjemy w państwie, gdzie przestępczość gospodarcza i kryminalna jest
      tylko marginesem, a prokuratura z nudów może zajmować się głupim chlapaniem
      jęzorem.

UHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Czy naprawdę prokuratura nie ma ważniejszych i pilniejszych zadań.
      No tak, ale w przypadku mafii, trzeba się napocić, zeby coś znaleźć, trzeba się
      narazić, nierzadko kumplom, a tu klient podany na tacy.
      I znów wykrywalnośc przestępstw wzrośnie
      UHAHAHAHAHA
      • Gość: hanyska2 Mieszasz pojecia! IP: 193.82.240.* 19.05.05, 11:31
        Prokuratura ma sie obowiazek zajac kazdym podaniem do sadu ( nawet paranoja
        pralata Jankowskiego! Pewnie uwazasz jego za uzasadnione i warte czasu naszego
        wymiaru sprawiedliwosci!), a takie w tej sprawie ma miejsce. Fundacja podala do
        sadu antysemite, ktory na forum publicznym lamal artykul 52 Konstytucji RP!
        Trudno ,zeby mafia sama zglosila sie do prokuratury z prosba osadzenia jej! A
        co do wagi przestepstwa, no coz mozna sparafrazowac Heinego ("sie pali ksiazki,
        tam sie bedzie palilo ludzi" )i rzec, ze gdzie "sie mowi jezykie "Sturmera",
        tam sie bedzie palilo ludzi" , a te lekcje juz przerabialismy!
        • pan.nikt Re: Mieszasz pojecia! 19.05.05, 11:39
          ale gdzie od głupiego walnięcia jęzorem do palenia książek??

A , że ktos doniósł do prokuratury?
          No włąśnie, to jedna z metod.
          Zawalic prokuraturę "gów,,i", śmieciami, zeby nie miała czasu na ściganie
          mafii. Mafii ulokowanej wysoko, wysoko w Sejmie, rządzie, prokuraturze,
          organach ścigania.
          • Gość: hanyska2 Czy znasz historie XX wieku? IP: 193.82.240.* 19.05.05, 11:44
            Od takich walniec jezorem i palenia ksiazek zaczal sie Holocaust. No i
            oczywiscie mafia sama naslala Fundacje z jej oskarzeniem, aby zwiazac jej czas
            i rece! Widzialam rozne przypadki paranoi, ale ten jest wyjatkowy...
            • pan.nikt Re: Czy znasz historie XX wieku? 19.05.05, 12:05
              Tak, anm historie XX wieku. Wielu ludzi opowiadał głupoty, a tylko hitler i
              stalin doszli tam gdzie doszli. Gdybyś lepiej znała historię, wiedziałbys, że
              to nie klapanie jęzorem, a bieda i korupcja wyniosły ich do władzy.
              W Rosji sobiepaństwo ichniej szlachty, w Niemczech słynny kryzys lat 30-tych.

A paranoję, to chyba ty masz, skoro wszędzie dopatrujesz się palenia ksiązek, a
              nie widzisz powsechnej korupcji.
              Obódź się, już nawet politycy ją widzą.
              • pan.nikt Re: Czy znasz historie XX wieku? 19.05.05, 12:12
                ObUdź sorry
                • z3r0 A teraz wyobraź sobie sytuację, w której.... 19.05.05, 12:15
                  ... polityk jednej z największych partii w (tu sobie wpisz nazwę dowolnego
                  kraju, nie chcę być posądzany o jakąkolwiek tendecyjność, niech to będą Niemcy,
                  Rosja, Trynidad i Tobago czy Erytrea) oświadcza, że "dobry Polak to martwy Polak".
              • Gość: hanyska2 Niestey nic nie pojales z mojej wypowiedzi IP: 193.82.240.* 19.05.05, 12:31
                Ja nie dyskutowalam o przyczynach dojscia do wladzy faszystow, ale o problemie
                dojscia przez Niemcy do komor gazowych. otoz wlasnie klapanie jezorem wynioslo
                ich na wyzyny (faszysci mieli tylko 30% poparcia, gdy weszli do Reistagu!). Co
                to za argument - uwazasz, ze bieda wystarczy, aby ludzi zamienic w bezwolne
                narzedzia do zabijania? To teoria dla prostaczkow, moherowych beretow!.
                Ksiazki przeciwnikow systemu palili na wielkim stosie faszysci w Berlinie w
                1933 roku, a wiec to nie moj wymysl! A ten cytat pochodzi z Heinricha Heinego i
                jest ilustracja (prorocza) do tego co nastapilo 200 lat pozniej w jego
                ojczyznie!
                Czy ja powiedzialam, ze nigdzie nie widze korupcji???? Mnie tylko nie
                pzreslania to calego swiata jak tobie, i widze jeszcze inne rownie powazne
                zagrozenia, bo historia powinna nas czegos uczyc. W koncu to nie mafie, ale
                zbrodnicze, paranoiczne ideologie i brak sprzeciwu wobec nich doprowadzily do
                triumfu hitleryzmu i stalinizmu.
                Czytaj to co pisze, a nie imputuj mi tego, co sobie ubzdurales!
                • pan.nikt Re: Niestey nic nie pojales z mojej wypowiedzi 19.05.05, 12:38
                  ma widocznie inną hierarchie wartości i tego z czym trzeba walczyć.
                  Powtarzam hierarchię.
                  Czyli nie pochwalam nawet słownych wybryków, ale ich problem jest mały w
                  stosunku do innych.

I jeszcze jedno. Większość rewolucji wynikało z chorych ambicji jednostek, ale,
                  żeby mogly się udać potrzebne była pomoc plebsu. A pleps pomagał, gdy miał
                  bardzo źle i miałnadzieję na poprawę losu. Własnie dlatego hitler mógł palic
                  ksiązki, gnoić Żydów, których pokazywał jako źródło zła, i rozpetac II wojnę.
                  • z3r0 Re: Niestey nic nie pojales z mojej wypowiedzi 19.05.05, 12:57
                    Faszystowski bełkot należy dusić w zarodku.
                  • Gość: hanyska2 Re: Niestey nic nie pojales z mojej wypowiedzi IP: 193.82.240.* 19.05.05, 13:03
                    A zatem potwierdzasz to, co powiedzialam. Wszystko zaczelo sie od pogardy dla
                    innych, od wywyzszania jednej rasy nad inne, a znalazlo to posluch! a
                    czyz "zart" Debickiego nie jest dokladnie takim samym zagajeniem tematu? Nawet
                    w imie demokracji nie wolno pozwolic (szczegolnie osobie publicznej) obrazac,
                    poniewierac inna nacje, przeciez tak o tubylczej ludnosci Ameryki mowili bialy
                    najezdzcy, i do czego to doprowadzilo? Nie mozna ignorowac w imie cywilizacji,
                    chrzescijanstwa czy po prostu moralnosci takich "zartow".
                    A wracajac do nazizmu to przeciez Niemcy (Republika Weimarska) wcale nie
                    nalezaly do najbiedniejszych w Europie. Na ich podatnosc zlozylo sie wiele
                    czynnikow - np. poczucie krzywdy i ponizenia po Traktacie Wersalskim. Gdyby
                    bylo tak prosto jak mowisz, mielibysmy powszechna jatke na tym swiecie. Tylko
                    dzieki sprzeciwowi wobiec takich "zartow" jeszcze istniejemy!
                    • pan.nikt Re: Niestey nic nie pojales z mojej wypowiedzi 19.05.05, 13:07
                      Wymieniasz kolejne przyczyny "sukcesu" hitlera.
                      czyli nie tylko , a nawet nie głównie chlapanie jęzorem.
                      • Gość: hanyska2 A umiesz jeszcze wyciagnac z tego jakis wniosek? IP: 193.82.240.* 19.05.05, 13:16
                        • pan.nikt Re: A umiesz jeszcze wyciagnac z tego jakis wnios 19.05.05, 13:20
                          Tak umię.
                          Nalezy potępiac takie wypowiedzi i nie zawracac głowy prokuraturze, która ma i
                          bez tego dośc roboty. Pilniejsze jest ściganie złodzieji, którzy rozkradli i
                          rozkradają Polskę, niż zajmowanie się jakimś palantem z szóstego politycznego
                          garnituru.

Wyciągam wniosek. Nie wolno rozmywac spraw ważnych w morzu bzdur.

I pytam: Komu zależy na mąceniu wody???
                          Komu zależy na rozproszeniu??
                          • Gość: hanyska2 Re: A umiesz jeszcze wyciagnac z tego jakis wnios IP: 193.82.240.* 19.05.05, 13:35
                            No wiadomo! Zydom!
                            • pan.nikt Re: A umiesz jeszcze wyciagnac z tego jakis wnios 19.05.05, 13:45
                              Skąd wiesz?
                              Bo ja tego nie powiedziałem.
                              Nie powiedziałem, bo nie wiem.

Na czym zalezy Żydom?
                              Na kilku sprawach, o których wiem i które są powszechnie znane (np chor prawo
                              wykupu nieruchomości), ale nie wszystkiemu winni Żydzi.
                              • Gość: Zenon Re: A umiesz jeszcze wyciagnac z tego jakis wnios IP: *.chello.pl 20.05.05, 09:19
                                Doprawdy? Nie wszystkiemu winni sa Zydzi? A czemu sa winni? Temu ze ich
                                nieustannie mordowano, przesladowano, obrazano, pozbawiano ich godnosci i
                                czlowieczenstwa?
                                Kazdy nieudaczny narod i indywiddum jak powietrza potrzebuje wroga i sprawcy
                                swych niesczesc.Najczesciej wyimaginowanego. Inaczej musialby zajrzec w samego
                                siebie i stwierdzic, ze jest zerem.
          • poika Re: Mieszasz pojecia! 19.05.05, 12:21
            > ale gdzie od głupiego walnięcia jęzorem do palenia książek??
            >
            > A , że ktos doniósł do prokuratury?
            > No włąśnie, to jedna z metod.
            > Zawalic prokuraturę "gów,,i", śmieciami, zeby nie miała czasu na ściganie
            > mafii. Mafii ulokowanej wysoko, wysoko w Sejmie, rządzie, prokuraturze,
            > organach ścigania.

rozumiem, ze w ten sam sposob oponowales przeciw procesowi Urbana o
            znieslawienie papieza? :-)
            • pan.nikt Re: Mieszasz pojecia! 19.05.05, 12:39
              Tez uważam, żebył niepotrzebny.
              takiego gów.a lepiej nie ruszać, bo zaczyna śmierdzieć.
              • poika Re: Mieszasz pojecia! 19.05.05, 12:42
                > Tez uważam, żebył niepotrzebny.
                > takiego gów.a lepiej nie ruszać, bo zaczyna śmierdzieć.

jakie emocjonalne :-). za takie teksty tez mozna byc pozwanym - w sumie rownasz
                sie poziomem z Urbanem w tym momencie :-)
                • pan.nikt Re: Mieszasz pojecia! 19.05.05, 12:53
                  Umiem się dostosować do tematu i jego poziomu.
      • palestynski_komandos_podwodny Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia 19.05.05, 18:01
        A Ty znowu o mafii!!!

Może potrzebny jest po prostu wymiar sprawiedliwości z prawdziwego zdarzenia,
        który będzie w stanie zajmować się sprawami wszystkimi bez selekcji na te ważne
        i marginalne?

Są ludzie dla których ukaranie osób odpowiedzialnych za mafijne przewałki jest
        priorytetem ale nie zapominaj o tych, których antysemickie wypowiedzi bolą
        bardziej niż niejasne interesy!
        • pan.nikt Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia 19.05.05, 18:14
          A Ty znów o mrzonkach, a nie o realiach.
          Prokuratura jest jaka jest i trudno żeby rozrosla się do niebotycznych
          rozmiarów.
          Niech więc załatwi sprawy ważne. Potem będzie czas na pierdoły.
          • palestynski_komandos_podwodny Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia 19.05.05, 18:45
            A co powiesz na to,że takie chamskie zdanie na temat Żydów padło z ust
            człowieka Samoobrony, którą przecież gotów jesteś poprzeć? Podoba Ci się taki
            sposób uzewnętrzniania swoich mysli przez polityka?
            • pan.nikt Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia 19.05.05, 18:48
              Nie popieram SO.
              Mówię tylko, że SO, podonie jak LPR, a ostanio PiS są medialnymi chlopcami do
              bicia.
              Są tą drzazga, która uwiera media. Media, które w swoim i swoich poltycznych
              kumpli oku, nawet belki nie widzą.
              • palestynski_komandos_podwodny Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia 19.05.05, 18:51
                Chłopcami do bicia nie można stać się bez powodu!

Sami sobie zapracowali na taką opinię i nie mów mi, że artyków w wyborczej to
                jakaś nagonka, bo chyba od tego jest prasa aby informować o takich przejawach
                chamstwa ludzi władzy każdego pokroju, nieprawdaż?

Co Ty myślisz,że gdyby to powiedział polityk PO lub PiS-u to media by milczały?
          • Gość: Zenon Re: Przestepstwo nieukarane rodzi zbrodnie IP: *.chello.pl 20.05.05, 09:25
            A kto bedzie okreslal i za pomoca jakich kryteriow co jest "sprawa powazna" co
            zas "pie.."? Kodeks karny jest jeden i jako zywo nie mozna w nim znalezc
            jakiejkolwiek hierarchii "waznosci przestepstw".
            Przestan wiec kolego bronic tezy nie dajacej sie obronic.
            • pan.nikt Re: Przestepstwo nieukarane rodzi zbrodnie 20.05.05, 10:25
              Jasne.
              Zstawić złodzieji, zająć się pierdołami
              Taka teza wg Ciebie sama się broni.
              W dodatku bronią ja wysoko postawieni mafiozi.
              Dlatego Ty masz rację, rację wg mafii.
              BRAWO UHAHAHA

A kto ma decydować?
              Prokuratura w szybkim załatwianiu takich spraw (wystarczy jeden prokurator na
              województwo) ,rozpatrzryć w trybie pilnym i idiotyzmy umorzyć z powodu małej
              społecznej szkodliwości czynu.

I w tej sprawie naprawdę byla mała,
              Sprawę słyszło kilka osób.
              Dlaczego media rozpetały burzę, ze teraz pół Polski zna to zdanie?
              Żeby walnąc w SO.
              Po to i tylko po to.
              Zwykłe polityczne rozgrywki politycznie zaangażowanych mediów.

Coś jeszcze myślicielu?
              • hanyska2 Czort swoje i pop swoje! 20.05.05, 11:16
                Ty ciagle swoje z uporem maniaka! Mowisz o malej szkodliwosci spolecznej? Otoz
                to nienawistne powiedzenia uderza w jakies 10 do 30 tysiecy Polakow o
                zydowskich korzeniach ORAZ moze zatruc umysly pozostalych prawie 40 milionow!
                To malo???? Powtarzam raz jeszcze i moze to wreszcie dotrze do Ciebie: faszyzm
                zaczyna sie od slowa, jak zreszta wszystko na tym nedznym padole lez.. (na
                poczatku bylo slowo)
                • pan.nikt Re: Czort swoje i pop swoje! 20.05.05, 11:34
                  1. Powtórzę słyszało to kilka osób. To nie były bilbordy, ani nawet artykuł
                  prasowy. To nie była oficjalna deklaracja.
                  czy Ty naprawde nic nie widzisz. czy nie uczyli Ciebie wartościowania??

2. Nie wiem skąd masz dane odnośnie osób narodowości żydowskiej w Polsce. Wg
                  spisu powszechnego, są chyba inne, Prawda???

3. Czy ty też zostałaś osobiście urażona?
                  Czy z tego wynika, twoja zaciekłość w tej sprawie?
                  A może chcesz dokopac SO, bo jesteś w jakieś partii konkurencyjnej?

Może warto to wyjaśnić?
                  • hanyska2 Meritum! Meritum Wasc! 20.05.05, 12:22
                    Trudno z Toba dyskutowac, bo nie przyjmujesz do wiadomosic faktow. Jesli fakty
                    przecza Twoim teoriom ..to tym gorzej dla faktow, czy tak?
                    Co ma do rzeczy dokladna liczby obywateli polskich tej czy innej narodowosci -
                    czy to wazne,ze obrazilo sie 10 czy 30 tysiecy osob? Nawet 100 to juz dla mnie
                    duzo. A co do spisu - polecam artykul z Polityki:

Debicki jest osoba publiczna (bo sam tego chcial),a wiec wszystko co mowi (poza
                    klopem i loznica) jest publiczne!
                    A co do lustrowania mnie to nie musze Ci wcale sie spowiadac, ale skoro tak Cie
                    to nurtuje to jestem bezpartyjna, bez zydowskich korzeni ("czysta" Polka, cha!
                    cha!) - zebys nie podejrzewal mnie o stronniczosc, a glosowac bede na lewice,
                    bo takie mam przekonania. Samoobrony nie znosze, bo dla mnie oni wstyd i boruta
                    dla Polski, co nie znaczy,ze nie reagowalabym podobnie, gdyby cos takiego
                    powiedzial pan Nalecz czy Cimoszewicz (choc malo to prawdopodobne, bo to ludzie
                    z klasa!). Kapewu???
                    • hanyska2 Re: Meritum! Meritum Wasc! 20.05.05, 12:32
                      zapomnialam dodac link:

polityka.onet.pl/162,1226214,1,0,2501-2005-17,artykul.html
                    • pan.nikt Re: Meritum! Meritum Wasc! 20.05.05, 12:34
                      To raczej Ty masz problem z przyjmowaniem nowej wiedzy.
                      OK tego nie rozstrzygniemy inaczej jak na "ubitej ziemi".

O dane odnośnie Żydó w Polsce spytałem, bo je podałaś, a nie zgadzają się one
                      ze znanymi mi źródłami.

To Cha, cha jest mało śmieszne haha.
                      Pewne przesłanki wyjaśniają czasami poglądy.
                      "Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia"
                      To chyba znasz??

I tyle.
                      Ciągle uważam, że zdanie wypowiedziane w małym gronie, choć naganne nie ma
                      wielkiej społecznej szkodliwości.
                      I ciągle pytam:
                      KTO I PO CO JE NAGŁOŚNIŁ?

HAHA, umiesz odpowiedziec na to pytanie??
                      • hanyska2 Re: Meritum! Meritum Wasc! 20.05.05, 12:48
                        Przeciez tu nie chodzi o to, czy ktos to slyszal czy nie. Tu chodzi o to, ze on
                        tak mysli i to jest juz dla mnie odpychajace i przerazajace. Taka mentalnosc!
                        On reprezentuje pewna partie, a ona jego, czy jasne? A kto naglosnil dobrze
                        zrobil ( a pobudki mnie nie interesuja, dla mnie wazny jest efekt), faszyzm
                        nalezy zdusic w zarodku, bo to jak histori pokazuje zarazliwa paskudna choroba.
                        Jesli nie rozumiesz, to ja juz nie mam dla Ciebie czasu! Sorry!
                        • pan.nikt Re: Meritum! Meritum Wasc! 20.05.05, 12:56
                          > Przeciez tu nie chodzi o to, czy ktos to slyszal czy nie. Tu chodzi o to, ze
                          on
                          >
                          > tak mysli

W TYM WYPADKU NIE MYŚLI, TYLKO WALNĄŁ GŁUPIM SLOGANEM.
                          znasz to "wali sloganami, jak koń kopytami"?

A kto naglosnil dobrze
                          > zrobil
                          DOBRZ ZROBIŁ, ŻE NAGŁOŚNIŁ GŁUPIE HASŁO?
                          uhahaha, jaja se robisz?
                          Piszesz, że hasło jest złe i mówisz, że trzeba je naglaśniać??
                          jakaś paranoja?

>...a pobudki mnie nie interesuja,...
                          jasne, "głupi zyją dłużej", "mniej wiesz, krócej zeznajesz"
                          Pamietaj wpierw diagnoza później leczenie.
                          Widisz, że facet ma chrypę. To może być rak, może zwykłe przepicie, albo
                          niegroźny wirusek.
                          Ciebie nie interesuje co to, tylko, to że ma chrypę??
                          No fajnie!!! uhahahaa
                          • hanyska2 Re: Meritum! Meritum Wasc! 20.05.05, 17:32
                            Co do punktu pierwszego juz powiedzialam co mysle o faszystowksich haslach!
                            To ty uzyles slowa naglosnic! Kpisz czy o droge pytasz? Naglosniono w znaczeniu
                            doniesiono i zdemaskowano sprawce, a nie rozpropagowano "slogan". Gdy ktos
                            zamelduje, ze Kowalski kradnie to wcale nie oznacza poparcie dla kradziezy!
                            Ostatnie porownanie jest nieadekwatne - powiedzialam, ze nie obchodzi mnie z
                            jakich pobudek ktos to naglosnil, bo kto pyta Kowalskiego dlaczego doniosl na
                            zlodzieja Wisniewskiego, moze z zawisci, a moze z poczucia obywatelskiego
                            obowiazku. Wazne, ze dran Wisniewski juz nikomu nic nie zwedzi. Zrozumiales
                            metafore?
                            • pan.nikt Re: Meritum! Meritum Wasc! 21.05.05, 01:40
                              Kradzież, to inna bajka.
                              natomiast tak NIEPOTRZEBIE NAGŁOSNIONO.
                              gdyby nie informacja prasowa, nie wiedziałbym o tym incydencie. I nie byłoby
                              dyskusji, o jakiś domniemanych faszyzmach i pieron wie czym jeszcze.

Pamiętasz lata 80-te?
                              Ja pamietam. Narkotyki, były wtedy problemem marginalnym.
                              W dodatku w gierkowskiej prasie, był to temat tabu.
                              Nagle w 1980, wolno było pisać o narkomanii.
                              Idioci z prasy, oszołomieni wolnością, dokladnie opisali sposób
                              produkcji "kompotu". I wtedy się zaczęło. Smialiśmy się nawet, że prasa
                              instruuje. P co to było?
                              Spozycie kompotu gwałtownie wzrosło. Otóż, to przyklad, że nie wszystko warto
                              nagłasniać. Wystarczyło podać problem i statystykę, a podano instrukcję zła.
                              Tu jest podobnie.
    • Gość: Marek Łatwo zostać zostać antysemitą. IP: *.bracz.edu.pl 19.05.05, 12:14
      Mam jak najgorsze zdanie o panach Borowskim i Celińskim. Czy można z tego
      powodu nazwać mnie antysemitą.
      • poika Re: Łatwo zostać zostać antysemitą. 19.05.05, 12:29
        > Mam jak najgorsze zdanie o panach Borowskim i Celińskim. Czy można z tego
        > powodu nazwać mnie antysemitą.

Nawet zakladajac, ze obaj to Zydzi, w zadnym wypadku nie. Nigdy, jesli podaje
        sie konkretne osoby i bazuje na czyms innym niz tylko ich pochodzenie/religia.
        Przynajmniej ja tak uwazam. Zydzi to nie swiety narod, ma swoje za uszami.
        Zreszta jak kazdy
        • Gość: hanyska2 Re: Łatwo zostać zostać antysemitą. IP: 193.82.240.* 19.05.05, 12:36
          Zgadzam sie. Jest przepastna roznica miedzy powiedzeniam "Dobry Zyd to martwy
          Zyd", a stwierdzeniem, ze pan X defraudowal fundusze Y (nie zaznaczajc jego
          pochodzenia etnicznego!). Trzeba byc slepym, aby nie widziec roznicy.
    • pan.nikt PYTANIE 19.05.05, 13:04
      czy prokuratura zajmie się ściganiem ludzi, którzy uzywaja popularnych haseł:
      "Sztywny Niemiec".
      "Głupi Rusek",
      "Skąpy Szkot"
      "Miłosc francuska"
      "Zimna Szwedka"
      itd
      • Gość: hanyska2 Re: PYTANIE IP: 193.82.240.* 19.05.05, 13:13
        Nie wdajac sie w rozwazania dotyczace kontekstu historycznego w jakim
        wypowiedziano ten "zart" roznica jest nie tylko etyczna, ale semantyczna! Zart
        Debickiego to pobozne zyczenie (znaczace - "Oby wszyscy Zydzi znikneli z tego
        swiata"), a nie utwierdzania pewnych niezbyt milych stereotypow
        narodowosciowych! Czy nadal nie rozumiesz?
        • pan.nikt Re: PYTANIE 19.05.05, 13:22
          Zaraz, zaraz to Ty masz takie chore życzenie dla Żydów?
          A pfe.

Dębicki nie wyrażał żadnego zyczenia, ot chlapnął sloganem i tyle.
          • Gość: hanyska2 Re: PYTANIE IP: 193.82.240.* 19.05.05, 14:03
            Oczywiscie, ze nie. Probowalam Ci tylko wytlumaczyc roznice semantyczna miedzy
            fraza "Dobry Zyd to martwy Zydz" a powiedzeniem "blondynki sa glupie", ale
            widac analiza semantyczna jest Ci obca, a wiec dam sobie spokoj.
            • pan.nikt Re: PYTANIE 19.05.05, 14:13
              Gość portalu: hanyska2 napisał(a):

> widac analiza semantyczna jest Ci obca..

TAK, BO NIE WIDZE POWODU, ŻEBY W TEJ DURNEJ SPRAWIE "DZIELIĆ WŁOS NA CZWORO"
              I "BIĆ PIANĘ".
              Uważam, ze jest wiele ważniejszych spraw, którymi powinna zając się prokuratura.
              Jeżeli uważaz inaczej, to mam wątpliwości, czy leży ci na sercu dobro Polski (w
              tym uczciwych Żydów tu mieszkających), czy chcesz rozmydlania prawdziwych afer
              i niszczenia tego kraju.
              • Gość: hanyska2 Re: PYTANIE IP: 193.82.240.* 19.05.05, 14:54
                Masz wyjatkowy dar wywracania kota do gory ogonem! Czy ja powiedzialam, ze chce
                rozmywania afer????? Czlowieku - raz jeszcze powtarzam - czytaj to co pisze, a
                nie wmawiaj mi dziecka w brzuch! Dla mnie lamanie konstytucji (art 52 - raz
                jeszcze) RP jest tak samo wazne jak sciganie aferzystow! Ale jesli ty uwazasz
                ten "zart" za niewinny to juz twoj problem! Dla mnie jest on podjudzaniem do
                nienawisci rasowej/narodowosciowej, a wiec forma faszyzmu, ktoremu nalezy
                stanowczo powiedziec NIE! Surowa kara moze odstraszy innych "zartownisiow".
                Acha, i jeszcze jedno, zapytaj pierwszego z brzegu Zyda, czy sie z toba zgadza
                i uwaza ten "zart" za zabawny, a podanie do sadu jego autora za "dzielenie
                wlsoa na czworo" i "bicie piany".
                • pan.nikt Re: PYTANIE 19.05.05, 15:00
                  1. Dziecko w brzuch wolę wprowadzać metodami naturalnymi. To daje więcej
                  przyjemności.
                  haha
                  2. Nie niewinny, a głupi, albo bardzo głupi żart,
                  w dodatku masz rację niezabawny

3. Prokuratura nie jest z gumy. Zajmujac się durnym żartem, musi siłą rzeczy
                  coś innego ważnego zaniechać, czy opóźnić. I to jest problem, o którym piszę. I
                  to jest metoda rozmydlania prawa i rozmydlania afer.
                  • Gość: Zenon Re: Taki sobie "zarcik". IP: *.chello.pl 20.05.05, 09:32
                    "Polacy to brudne, leniwe, wiecznie pijane i roszeniowe indywidua przesiakniete
                    narodowa megalomania i mitomania. Swiat bylby lepszy bez nich."
                    Podoba ci sie ten chlapniety mimochodem "zarcik"?
      • z3r0 Re: PYTANIE 19.05.05, 13:14
        pan.nikt napisał:

> czy prokuratura zajmie się ściganiem ludzi, którzy uzywaja popularnych haseł:
        > "Sztywny Niemiec".
        > "Głupi Rusek",
        > "Skąpy Szkot"
        > "Miłosc francuska"
        > "Zimna Szwedka"
        > itd

Przeczytaj w skupieniu następujące zdanie: "dobry Żyd to martwy Żyd".

Już?

Teraz kliknij tu:

www.auschwitz-muzeum.oswiecim.pl/
        • pan.nikt Re: PYTANIE 19.05.05, 13:16
          Walisz z armat.
          Nie popieram zdania tego pana, ale na litosc nie wal z armat do wróbla.
          Nie porównój głupiego zdania do śmierci milionów.
          Choćby przez wzgląd na ich pamięć.

"trza mieć mierę"
          • Gość: ulala Czy Zydzi przeprosza nas za zbrodnie? IP: *.icpnet.pl 19.05.05, 15:05
            Za komunistyczna partyzantke, za wydawanie rosjanom partyzantow ,za to ze
            wiekszosc z nich to UBccy oprawcy, za Koniuchy? Czy tylko my bedziemy
            przepraszac? Ale mysle ze nie przeprosza bo to taki narod co nie przeprasza..
            • Gość: P Re: Czy Zydzi przeprosza nas za zbrodnie? IP: 142.94.86.* 19.05.05, 15:37
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=23878290
              • Gość: hanyska2 Dla mnie naszawitryna to taki autorytet jak dla IP: 193.82.240.* 19.05.05, 15:49
                Ciebie pewnie Tygodnik "Nie".
                Wsrod Zydow z pewnoscia byli zdrajcy, ale czyz nie bylo ich wsrod samych
                Polakow??? Vide Targowica - to tylko pierwszy przyklad z brzegu! Polske do
                upadku doprowadzila jej czysto etniczna magnateria i szlachta! Jest rowniez i
                druga strona medalu, o ktorej Pan "wygodnie" zapomina (choc doskonale wie).
                powtarzam to, co juz napisalam na innym forum - odsylam do zrodel historycznych
                historycznych - podam tylko kilka przykladow polskiego patriotyzmu Zydow: -
                Michal Landy, ktory podniosl krzyz z rak zabitego polskiego demonstranta w
                czasie patriotycznej manifestacji w 1861 roku, by zostac w chwile pozniej
                zastrzelonym przez Moskali; Berek Joselewicz i jego syn (chyba nie trzeba
                wyjasnien), patriotycznie nastawieni rabini (np. slynny Dow Ber Meisels, w
                trakcie powstania listopadowego finansował dostawy broni dla oddziałów
                powstańczych, a podczas wydarzeń poprzedzających wybuch powstania styczniowego,
                rabin Meisels brał udział w patriotycznych manifestacjach. W październiku 1861
                roku władze carskie aresztowały go za zamknięcie synagog w Warszawie (kiedy w
                proteście przeciw polityce władz zamknięto w Warszawie wszystkie kościoły),
                wreszcie "Bystry" (Henryk Poznanski) , ktory w czasie Powstania Warszawskiego
                wyprowadzil ze Srodmiescia kanalami naczelne dowodztwo AK z Borem Komorowskim i
                Chruscielem na czele! To tylko nieliczne przyklady. Takich byly tysiace! Wielu
                polskich Zydow, ktorzy przelewali krew w roznych armiach koalicji
                antyhitlerowskiej znam osobiscie! Na kazdym polskim cmentarzu wojskowym na
                swiecie znajdziesz groby z Gwiazda Dawida.
                A powiedziec, ze kazdy Zyd byl ubekiem to tak samo jak powiedziec, ze kazdy
                Polak byl szmalcownikiem!
                Pza tym chyba pomyliles/as forum, bo tu mowimy o pogwalceniu polskiej
                konstytucji i podjudzaniu do nienawisci etnicznej , a nie o historycznych
                porachunkach!
                • Gość: P Autorytet IP: 142.94.86.* 19.05.05, 16:15
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=24086293
                  • Gość: hanyska2 No i gdzie ci Zydzi??? IP: 193.82.240.* 19.05.05, 16:54
                    www.forum-znak.org.pl/index.php?t=przeglad&id=2540
    • e.mes Dobry Żyd??? 19.05.05, 17:40
      Cóż za argumentacja - "NIE RUSZ G..., BO ŚMIERDZI". Gdyby taką moralność przyjąć
      za dobrą, mielibyśmy do dziś u władzy ludzi pokroju Stalina, Hitlera,
      Mussoliniego, Pinocheta i in.
      Zawołanie "Dobry Żyd to martwy Żyd" z ust polityka nie jest już żartem (czym
      może być w ustach pijaczka), lecz podżeganiem.
      Jeśli ktoś z Was uważa, że A. lub B. jest kiepskim politykiem, nie krzyczy na
      całą ulicę "Dobry A. to martwy A.".
      G... trzeba uprzątnąć. Fakt, że przy tym i trochę nasmrodzi, lecz jak czysto i
      przyjemnie będzie już po fakcie.
      • pan.nikt Re: Dobry Żyd??? 19.05.05, 18:09
        Gów.o, było o sprawie Urbana.
        Nie zauważyłeś??
        • e.mes Re: Dobry Żyd??? 19.05.05, 18:39
          pan.nikt napisał:

> Gów.o, było o sprawie Urbana.
          > Nie zauważyłeś??

ANALOGIA - zgodność, odpowiedniość, podobieństwo pewnych cech między odmiennymi
          skądinąd przedmiotami, zjawiskami; odpowiednik, rzecz podobna.
          • Gość: P [...] IP: 142.94.86.* 19.05.05, 18:42
          • pan.nikt Re: Dobry Żyd??? 19.05.05, 18:45
            Kiepsko czytasz. Też uważałem ,że lepiej bylo sobie sprawą głowy nie zawracać i
            nie robić "uszatkowi" reklamy.
            • e.mes Re: Dobry Żyd??? 19.05.05, 18:52
              pan.nikt napisał:

> Kiepsko czytasz. Też uważałem ,że lepiej bylo sobie sprawą głowy nie zawracać i
              >
              > nie robić "uszatkowi" reklamy.

Jak wobec tego wytłumaczysz swoją reakcję na posty niby-v.i.k.k.i.? Przecież tym
              niezalogowanym też nie należałoby robić reklamy.
              • Gość: P [...] IP: 142.94.86.* 19.05.05, 18:54
                • poika Re: Dobry Żyd??? 19.05.05, 19:41
                  spamer...
                  • Gość: la Borowski to Zyd. Tak powiedzial w programie IP: *.icpnet.pl 20.05.05, 11:43
                    Mazurka i Zalewskiego. Pamietam jak kiedys oswieceni inteligenci (ze 4 lata
                    temu reagowali jak mowilo sie ze Mazowiecki,Michnik, Geremek , Borowski to
                    Zydzi..wyzywali od antysemitow) a dzisiaj jest wiadomo ze to Zydzi.Czy za samo
                    stwierdzenie tego faktu nalezaly sie wyzwiska?O tym jak bardzo zalezy im na
                    Polskiej racjii stanu pokazuja swoja dzialnoscia. A najwieksza ich guru
                    Michnik - sumienie narodu, bratanek zbrodniarzy, miotajcy bicze na powstanie
                    warszawskie i zajscia w Bydgoszczy...Michnkiu opowiedz nam o swojej rodzienie.
                    Zaiste patrioci...Przeczytalem mnostwo ksiazek (zarowno ubeckich agentow w
                    stylu Grossa jak i powaznych historykow jak Topolski, Pajewski itd.) i Zydzi za
                    duzo dobrego dla Polski nie robia.
                    • hanyska2 Nie czytasz ksiazek, tylko naszawitryne 20.05.05, 12:24
                      i bredzisz tak nieprzyzwoicie, ze szkoda nawet czasu odpowiadac!
                      Milego pobytu w szpitalu!
                      • Gość: P Raczej CZYTAJ NASZA WITRYNE IP: 142.94.86.* 20.05.05, 16:14
                        Od czytania nikt nie zachoruje a ignorancja jest wrecz niebezpieczna.
                      • davidmors Re: A niech mu Pan Bóg da dobre zdrowie ! 20.05.05, 16:14
                        Zasada nr.1: Nie czepiać się ludzi o głupstwa.
                        • hanyska2 W takim razie dobry david morst to martwy david mo 20.05.05, 17:34
                          rst i tylko czasem nie czepiaj sie o glupstwa!
    • Gość: E_TA. Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia IP: *.fortes.pl 20.05.05, 18:41
      Może mu po prostu całą rodzinę wymordowali w koniuchach i uciekli do Izraela - a ich agenci pilnują aby nikt otym głośno nie mówił.Wystarczy wstukać nazwisko któregokolwiek z "przywódców" izraelskich a z monitora krew popłynie obficie.Historja XX w. to równierz historja totalitaryzmu stalinowskiego i zupełnie współczesnych zbrodni na narodzie palestyńskim.
      Puty dzban wodę nosi puki mu się ucho nie urwie...
      • Gość: hanyska2 A ty skad? Od Kobylanskiego? Nawet po polsku nie IP: *.bulldogdsl.com 20.05.05, 21:24
        umiesz pisac!
        • Gość: P Od Kobylanskiego IP: 142.94.86.* 20.05.05, 23:17
          Kobylanski swietnie zna jezyk polski i kilka innych.
          A TY czym mozesz sie pochwalic?

Jesli jednak jestes kiepski z polskiego moze tym razem zrozumiesz:

Może temu, ktory tak sie wyrazil o Zydach po prostu całą rodzinę wymordowali w
          Koniuchach i uciekli do Izraela - a ich agenci pilnują aby nikt o tym głośno
          nie mówił.
          Wystarczy wystukać nazwisko któregokolwiek z "przywódców" izraelskich a z
          monitora krew obficie popłynie.
          Historia XX w. to równiez historia totalitaryzmu stalinowskiego i zupełnie
          współczesnych zbrodni na narodzie palestyńskim.
        • Gość: E_TA Re: A ty skad? Od Kobylanskiego? Nawet po polsku IP: *.fortes.pl 21.05.05, 22:23
          Puty dzban wodę nosi puki mu się ucho nie urwie.
    • Gość: chris Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 14:40
      www.parade.pl/
      • brander Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia 29.05.05, 20:34
        • brander PAN.nIKanT,jak się czyta to co piszesz to od razu 29.05.05, 20:43
          nasuwają się słowa starej polskiej piosenki "Jak Ty nic nie rozumiesz,
          jak Ty nie wiesz, co to znaczy..."

I parafrazując kwestię,którą z uporem maniaka,ni przypiął ni przyłatał,dołączasz
          do swoich postów-dołączam swoją:
          "Czy warto być i pić?"
          • pan.nikt Re: PAN.nIKanT,jak się czyta to co piszesz to od 29.05.05, 21:57
            A moze to Ty nie rozumiesz.
            A może to Tobie zdaje się, że rozumiesz?
            • brander Drogi PAN.nIKanT,może o tym nie wiesz,ale 30.05.05, 13:51
              odpowiadanie pytaniem na pytanie nie jest w dobrym tonie. A co do meritum sprawy,
              Twój pogląd na pojęcie "państwa prawa" trąci, niestety,mentalnością rodem z PRL.
              • pan.nikt Re: Drogi PAN.nIKanT,może o tym nie wiesz,ale 30.05.05, 14:01
                No jasne.
                Patent na prawdę mają fundamentaliści antyreligijnii.
                Pokazałeś co potrafisz, zmieniajac mój nick.
                Z "racją" nie dyskutuję
    • brander Re: Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi dzia 31.05.05, 20:24
      • brander ????Bój się Boga,panikant,jacy antyreligijni 31.05.05, 21:04
        fudamentaliści?.To niby ja?.Bo "zamieniłem" Twój nick?.Wybacz,Wasza
        Świętobliwość,ale był równie niedorzeczny jak Twoje wypowiedzi.Swoją drogą zawsze
        wiedziałem,że fanatyków religijnych można bardzo łatwo zapędzić w "kozi róg".
        No cóż,gigantami intelektu to oni nie są...
        • Gość: ? g_IGANT ? IP: 142.94.86.* 01.06.05, 18:27
          Brander
          to GIGANT intelektu !?
          • brander Ja nie, ale Ty pewnie tak, skoro na temat : 01.06.05, 21:05
            "Prokuratura bada antysemickie wypowiedzi działa..." masz takie zasadnicze
            wątpliwości jak podane w Twoim poście.Jak widzisz nie potrafię tak zgłębić temtu
            jak Ty,a zatem gdzie mi tam do Giganta(przepraszam -gIGANTA)
            • Gość: ! Re: Ja nie, ale Ty pewnie tak, skoro na temat : IP: 142.94.86.* 02.06.05, 15:31
              W poście?
              Ja nie jem miesa gdy poszcze.
              • brander Mój Ty biedaku "!"-wszystko Ci się kojarzy z jedze 05.06.05, 19:39
                -niem.Rzeczywiście, w poście nie jesz mięsa ale pewnie obficie nim "rzucasz"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka