Dodaj do ulubionych

Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek

20.05.05, 09:21
w dzisiejszych czasach. Mlode kobiety suknie to wkladaja moze tylko w
przypadku swojego slubu,matury albo wzglednie jadac na dyskoteke. A na co
dzien?Zero sukienek. Gdy jest zima to rozumiem. Ale nawet wiosna czy latem
nie widze ladnych,opalonych nóg tylko ciagle te spodnie.Spodniom mówimy
stanowsze NIE
Obserwuj wątek
    • marcinszymczak1 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 20.05.05, 09:26
      Ja też nad tym ubolewam...... zacny kolego.

A świat zaleje fala blobdynek....
      • kormoran7 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 20.05.05, 09:31
        I co zrobić z tym fantem?
        • fezs1 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 20.05.05, 09:33
    • fezs1 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 20.05.05, 10:16
      Widzę, że admin czuwa. To i dobrze. Ale mój pusty post nie oznaczał błędu.
      Oznaczał po prostu "brak komentarza". Czyżby z braku tematów do dyskusji na
      forum zaczęły pojawiac sie "dlaczego dziewczyny..."? Smutne to trochę.
      • kormoran7 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 20.05.05, 10:30
        Temat bynajmniej nie wzial sie stad ze nie ma o czym gadac bo jak pokazaly 3
        ostanie dni mozna nawet troche pogadac o pierdolkach i tez rozmowa sie klei. A
        w sumie dobrze ze troche luznych tematow sie pojawilo bo mozna sie troche
        posmiac i po wyglupiac
        • kormoran7 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 20.05.05, 10:30
          A wracajac do tematu ja tylko ubolewam nad tym ze swiat poszedl tak do przodu
          ze na subtelnosc u kobiet juz nie ma co liczyc.
          • fezs1 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 20.05.05, 10:32
            Ja tam uważam, że każdy chodzi w tym, w czym najlepiej się czuje. Może jakaś
            kobieta powinna się wypowiedzieć. Ja zdania nie mam.
            • marcinszymczak1 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 20.05.05, 12:33
              Suptelność Begerowej mnie powala na łopatki.....a ona nosi spudniczki
              • kormoran7 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 20.05.05, 13:33
                i ten zloty warkocz....tez subtelny:)Co to bedzie jak w nastepnej kadencji juz
                tego warkocza nie zobacze:(Płacz i zgrzytanie zebow pozostanie
                • waclaw_kzn Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 20.05.05, 16:38
                  TO BARDZO WAŻNY TEMAT!!!

Oto kolejna przyczyna, dlaczego znalazłem sobie kobietę na "zacofanym"
                  wschodzie. NOSI PRAWIE TYLKO I WYŁĄCZNIE SPÓDNICE I SUKNIE!!! Ach, jakiez to
                  urzekające. Panie - częściej wdziewajcie na siebie to jakże kobiece wdzianko...

...O zaletach nie trzeba chyba długo dyskutować, ale i tak się nie powstrzymam!:
                  1. Zwiewne to to, piękne (i czasem można ukryc pewne niedociagnięcia natury, a
                  niektórym przydałoby się, zamiast nosić absurdalnie obcisłe spodnie, bo akurat
                  koleżanka tez nosi).
                  2. Można czasem patrzeć na nagą kobietę - i nic. Może być w samych majteczkach -
                  i nic. (oczywiście czasem). Ale jak ma suknię do kostek i nagle ją lekko
                  uniesie, żeby, dajmy na to sandałek zawiązać i tak przypadkiem(albo tylko niby
                  przypadkiem) trochę łydeczki odkryje - nagle efekt murowany. ja zawsze czuję
                  się wtedy podniecony :] Nie wystarczy wszystko pokazać. Trzeba zostawić pole
                  popisu wyobraźni. (Z tego tez powodu jestem wrogiem stringów, ale o tym już
                  wspominałem w innym temacie)
                  3. najbardziej naturalną zaletą, ze jak się dwojgu zachce... to ani nic
                  zdejmowac nie trzeba - wystarczy zadrzeć do góry i... khem, khem... fantazja
                  mnienieco ponosi.

Suknie i spódnice są zmysłowe, piękne, - latem cieniutkie i zwiewne dają lepszą
                  ochronę przed ciepłem niż kuse ubranka...

...a panowie sa bardzo za!

PANIE, NOŚCIE SUKNIE I SPÓDNICE!!! Prosimy bardzo!
                  Klub Miłosników Sukien i Spódnic (KMSS)
                  • kormoran7 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 20.05.05, 17:31
                    BRAWO BRAWO BRAWO ZA WYPOWIEDZ PONIZEJ!!!!!Waclaw powiedzial wszystko to co ja
                    chcialem powiedziec pozniej.Ale mysle ze tak ladnie bym tego nie wyrazil jak on
                    wiec ciesze sie ze z jego ust padla ta wypowiedz. Podpisuje sie pod nia dwiema
                    rekami i nogami. I rzecz jasna prage sie zapisac do KMSS-u. Proponuje zrobic
                    akcje pokazujaca jak powinna wygladac dzisiejsza Polka. Powiesimy na miescie
                    plakaty kobiet w sukniach, bedziemy prowadzic konferencje pt "Kobieta a strach
                    przed suknią"i to wszystko dla was drogie PANIE.Zebyscie wiedzialy jak
                    jestescie pozadane i wielbione gdy zmienicie przyzwyczajenia i zalozycie
                    zwiewne sukienki.
                    • waclaw_kzn Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 20.05.05, 22:53
                      Kormoranie, przesłałem Ci śliczne zdjęcie - w sam raz do naszego tematu (a może
                      i plakatu). Niestety, nie pamiętam, skąd je wziąłem, więc nie mogę zamieścić
                      linka do strony (zapewne z www.onephoto.net , ale odnalezienie go tam po kilku
                      miesiącech nie jest łatwe).
                      Innym chętnym tez moge zdjęcie przesłać, jeśli wyrażą chęć.
                      • waclaw_kzn Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 20.05.05, 23:47
                        I czynię Cię niniejszym honorowym członkiem (choć to bardzo niefortunne
                        określenie - dwuznaczne dosyć) KMSS.

Niech żyją suknie! Niech żyją Spódnice! Niech żyją nam te, które je noszą!
                        • k_walus Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 21.05.05, 12:00
                          Nie ma nic przyjemniejszego niz widok kobiety w sukience, do tego pieknie
                          opalonej i zgrabnej ;) Mimo wszystko mysle ze nie jest tak zle. Troszke po
                          prostu trzeba sie porozgladac i zawsze cos milego woko wpadnie:)) Jak zrobi sie
                          goraco to nie ma sily dziewczyny zrzuca z siebie dzinsy i bedzie pieknie:)
                          • waclaw_kzn Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 21.05.05, 15:35
                            Zgrabna kobieta w sukience, mniam... tylko mam już taki dziwny i niewspółczesny
                            gust, ż ejakoś tych opalenizn nie uznaję. Niewiasta winna być blada. Tym
                            bardizej, że od tych opalenizn szybko tracą jędrnośc i zaczynają wyglądać jak
                            czerstwy chleb. Widział ktoś świeżo wyglądającą Włoszkę albo Hiszpankę po 25
                            roku życia? Trzymają się w miarę tylko, gdy sa bardzo młode i słońce nie zdąży
                            ich jeszcze zniszczyć. A na wschodzie? A na głębokiej północy? To prawdziwa
                            gracja i jędrność i to na długie lata!!! Może dlatego południowcy sa znani ze
                            swego temperamentu i niestałości? - po prostu nie mogą zbyt długo wytrzymać z
                            jedną kobietą, która bardzo szybko zmienia się nie do poznania. A w zimnych
                            klimatach - pozostają tak samo piękne przez długie lata. Dlatego, nie marnujcie
                            się panie na słońcu - lepiej chrońcie swoją cerę... najlepiej w przytulnym
                            cieniu zacisznej sypialni, w miłym towarzystwie - lub, latem w szumiącym cieniu
                            rodzimych drzem, oczywiście również w miłym towarzystwie :]
                            • k_walus Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 21.05.05, 15:53
                              Nie do konca sie z Toba zgodze Waclawie :) Odrobinka slonca nie szkodzi i nie
                              mysle tu o przesadnym brazie. Slicznie opalone Polki to skarb naszego narodu :)
                              Co nie znaczy ze w zaciszu sypialni, w cieniu drzew szumiacych nie powinny
                              przebywac w... milym towarzystwie :)
                              • waclaw_kzn Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 21.05.05, 15:57
                                Wiedziałem, ze pomimo różnic poglądów - twierdzenia o sypialni i szumie drzew
                                znajdą zrozumienie :]
                                • kormoran7 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 21.05.05, 17:00
                                  Ja tez uwazam ze opalone panny sa bardziej pociagajace dla faceta.Ale wiadomo
                                  ze to rzecz gustu.
                                  • waclaw_kzn Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 24.05.05, 01:09
                                    Jest, nareszcie jest!... no, prawie.
                                    Odnalazłem autorkę fotografii, o której wspominałem, lecz ku mem u zaskoczeniu,
                                    niema już na jej koncie najbardziej udanej fotografii - tej, którą chciałem tu
                                    podać za wzór sukienkowego piękna. Trudno - skorzystamy z innej fotografii z
                                    tej serii, nieco mniej udanej, ale nadal wymownej:
                                    onephoto.net/info.php3?id=131885
                                    I co?!! Czyż subtelnie, "niewinnie" odsłonięte kolanko i ramię nie sa bardziej
                                    kuszące niż jakies wulgarne obcisłe bluzki i kuse spodenki, odkrywające pół
                                    tyłka? Taka sukienka jest cudna, piękna, dająca na tyle dużo wyobraźni, by
                                    podziąłać i bardzo kobiea... brak tylko tego warkocza, który się zapewne chowa
                                    z tyłu :]
                                    • kormoran7 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 24.05.05, 09:54
                                      Bardzo ladna kobieta tylko czy ma takie jakies smutne. Jakby pozowala z
                                      przymusu. A moze mi sie tak tylko wydaje.
                                      • waclaw_kzn Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 24.05.05, 10:23
                                        Martwi mnie, że panie nie mają nic w tej sprawie do powiedzenia, a zdawałoby
                                        się, że to ich ten temat dotyczy. My wyraziliśmy swoje opinie, marzenia i
                                        przyzwolenia, ale nei znamy argumentów płci pięknej? Czy płeć piękna nosi lub
                                        ma zamiar nosić sukienki i spódnice? Dlaczego tego nie robi? Może sa jakieś
                                        przyczyny, których my nie dostrzegamy?
                                        Bardzo proszę o wypowiedzi, Drogie Panie.
                                        • kormoran7 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 24.05.05, 10:33
                                          Wogle ubolewam ze na naszym forum jest malo kobiet:(Natala,Martusia i w sumie
                                          ostanio ELF.
                                        • martula86 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 24.05.05, 12:41
                                          Miło było czytać te wszystkie wypowiedzi Drodzy Panowie! :o)
                                          Szczerze przyznam ze uwielbiam nosić spódniczki i sukienki a zwłaszcza latem,
                                          ale niestety ta piękna część mojej garderoby musi sobie jeszcze poczekać gdyż
                                          nie mogę założyć ich z przyczyn zdrowotnych :o( pod spodniami mogę ukryć chorą
                                          nogę a przy moich spódniczkach będzie to niestety ciężko ukryć od razu będzie
                                          widać i nic się nie ukryję :o( ale myślę że już nie bawem będę mogła założyć
                                          jakże ulubioną przeze mnie część garderoby :o)
                                          • martula86 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 24.05.05, 15:01
                                            A co do opalenizny zdecydowanie mówię TAK TAK TAK i jeszcze raz TAK :o) Tylko
                                            taka naturalna a nie jak usmażony kurczak na rożnie :o)
                                            • k_walus Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 24.05.05, 15:05
                                              Ale to ze nozka chora to nic takiego. Oby szybko wyzdrowiala i wtedy zalozysz
                                              to na co tygryski lubia patrzec ;)
                                              • martula86 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 24.05.05, 15:17
                                                no niby nic takiego ale jeszcze nie jest zdrowa :o( wiec musi zaczekac do
                                                calkowitego wyleczenia :o) ale juz w czwartek bedzie mozna mnie zauwazyc w tym
                                                na co tygryski lubia popatrzec :o) tak mi sie wydaje :o)
                                                • kormoran7 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 24.05.05, 21:08
                                                  Hmm to sie chlopaki rozkrecily jak juz tygryskami wala:)No ale ja jestem misio-
                                                  pysio i tez czekam na to co misie-pysie lubia najbardziej. Bynajmniej nie o
                                                  miodzie mowie...
                                                  • kormoran7 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 07.06.05, 21:46
                                                    Waclawie moze jak sie utworzy juz ten nowy klub to przyniesiesz troszke
                                                    obrazkow z kobietami w sukniach jesli takie posiadasz. Powiesimy je na scianie:)
                                                  • waclaw_kzn Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 07.06.05, 22:34
                                                    Hm... Właściwie nigdy takich nie kolekcjonowałem, bo i po cóż, skoro moge
                                                    popatrzeć sobie na moją kobietę w sukience albo i sukni :]... chyba, zeby jej
                                                    zdjęcia?Hm... mogę też czegoś poszukać. Szukanie bielizny idzie nam, z
                                                    magisterkiem, całkiem nieźle, więc może i tu jeszcze coś odnajdziemy :]
                                                  • waclaw_kzn Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 07.06.05, 22:36
                                                    A gdy już powróciliśmy do tego tematu, to gdy było kilka cieplejszych dni
                                                    (tydzień, czy dwa tygodnie temu), zauwazyłem, że wyjątkowo dużo kobiet ubrało
                                                    sie w sukienki, co im się oczywiście chwali. Zastanawiam się, czy to oznacza,
                                                    że na szczęście powracają do tego szlachetnego odzienia, czy tylko ja wcześniej
                                                    nie zwracałem tak na nie uwagi? Przekonamy się zapewne, gdy lato zagości na
                                                    dobre :]
                                                  • marcinszymczak1 Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 08.06.05, 09:42
                                                    Witam serdecznie. Magister postanowił i tu pomaczać swe paluszki.
                                                    Tak więc mym skromnym zdaniem to racja i moc leży po stronie facetów, którzy
                                                    twierdzą , że sukienki są po to aby kobiety je nosiły. Przecudnie wyglądają w
                                                    nich i cieszą oko swych mężczyzn. Tak więc jak mawia stare Rosjańskie
                                                    przysłowie ; Łajka w kosmos a kobiety w sukienki . I tego wam i sobie życzę.
                                                  • waclaw_kzn Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 08.06.05, 12:10
                                                    Skoro możemy się bawić w bieliznę, dlaczego nie przedstawiać ciekawych
                                                    propozycji również tej garderoby :] Sięgnąłem jednak po inne źródła - do stron
                                                    poświęconych fotografii, a nie producentów ubrań. Wspominałeś Kormooranie o
                                                    fotografiach kobiet w sukienkach. Co powiesz na takie urokliwe przykłady
                                                    (przypominam, ze jeden zamieściłem już wcześniej:
                                                    - www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=660866
                                                    - www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=652431
                                                  • kormoran7 Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 08.06.05, 15:06
                                                    Tutaj sie chetnie pobawie linkami Waclawie. Tym bardziej ze wymyslilem sobie ze
                                                    te najlepsze fotografie bedzie mozna wydrukowac i powiesic w naszym przyszlym
                                                    klubie a po zatym widoku kobiet w sukniach nigdy za wiele. Co do twoich
                                                    propozycji to po
                                                    1)pierwsza pani wyszla dosc sztucznie i gdyby sie usmiechnela wiecej to moze
                                                    moze by cos z tego bylo. Niesety zabraklo nutki jakiejs fantazji w jej obliczu
                                                    i zdjecie dosc smutne jest.Poza tym ten róż troszke nie pasujej do jej karnacji
                                                    no i tlo sie zlewa ze wszytkim. Tak ze moja ocena to 3
                                                    2)Drugie zdjecie o wiele ciekawsze.Jakos inaczej zawsze sie patrzy gdy w tle
                                                    jest woda,łaką czy rzeczka.Sukienka ladna choc bez zadnych fajewerkow. ale
                                                    skromna sukienka tez ma swoje plusy. A jesli chodzi o sama modelke to jakos
                                                    strasznie blada jest. To nie moj typ urody ale włoski to juz sa takie troszke
                                                    finezyjne sa i to ja ratuje:)
                                                  • waclaw_kzn Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 08.06.05, 15:11
                                                    Właściwie, trzeba uważać, bo te zdjęcia są obarczone prawami autorskimi, więc
                                                    druk moze się okazać nielegalny :]
                                                    Co do smutku na zdjęciach itd. Brałem je ze stron poświęconych fotografii i to
                                                    z działu "portret" a nie sukienki, więc niestety malarze skupiali się na
                                                    niezwykłości twarzy lub ekspresji, a nie na konfekcji.
                                                    poniżej jeszcze kilka przykładów z fotograficznych źródeł:
                                                    - onephoto.net/info.php3?id=146124
                                                    - onephoto.net/info.php3?id=140721
                                                    - onephoto.net/info.php3?id=145965 - nie ma to jak dobra spódnica :], a
                                                    dalej tej samej autorki: onephoto.net/info.php3?id=146630 ;
                                                    - onephoto.net/info.php3?id=143005
                                                    - onephoto.net/info.php3?id=142171 - powiedziałbym, że to nawet tak
                                                    lekko Elfie, choć niestety nie widuję zazwyczaj Elfa w takich ubrankach, tylko
                                                    w jakiś paskudnych spodniach :-p
                                                    - onephoto.net/info.php3?id=141163
                                                    - onephoto.net/info.php3?id=139637
                                                    - onephoto.net/info.php3?id=85514
                                                    - onephoto.net/info.php3?id=141297 - a ten strój bardzo mi przypomina
                                                    Moją Ukochaną. Ach, łezka się w oku kręci :-(
                                                  • kormoran7 Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 08.06.05, 15:26
                                                    4 ostanie rewalacyjne:)Piekne,gladkie cialka i piekne wdzianka. Cala esensja
                                                    kobiecosci i delkatnosci z nich plynie. Za chwilke dam jakies woje propozycje:)
                                                  • waclaw_kzn Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 08.06.05, 15:38
                                                    Hehe - jeden Admin już jest nasz. jak nie z jednej strony, to można atakować z
                                                    drugiej. każdy ma jakąs słabość :] jak tak dalej pójdzie, Kormoranie, to
                                                    przejdziesz na ciemną stronę odzieżowej mocy i razem z Lordem magistrem i Darth
                                                    Wacławem będziesz zamieszczał propozycje seksownej bielizny. I neich tkanina
                                                    będzie z Tobą!
                                                  • rogeer Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 08.06.05, 15:55
                                                    Jednak nie wszyscy admini przejdą na ciemną stronę mocy!!! Z duchem będziemy
                                                    uważnie czywać nad waszymi niecnymi planami zrobienia z tego forum zakątku
                                                    bieliźnianej rozpusty!!!;)
                                                  • kormoran7 Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 08.06.05, 16:02
                                                    Alez ja tez nie przejde na ciemna strone(czytaj na watek o stringach)Pozostane
                                                    przy udzielaniu sie w tym watku bo ten jest o wiele mniej sprosny i jakos do
                                                    przelkniecia.(czytaj admimi nie beda sie mieli do czego przyczepic)i
                                                    ruwnoczesnie informuje ze z funkcji admina nie zrezygnowalem wiec na temacie o
                                                    stringach bede czuwal...
                                                  • natala77 Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 08.06.05, 16:08
                                                    kormoranie;] pierwszy link, który dałeś jest zajefajny:> też noszę glany do
                                                    spódniczek;D a w ogóle fajna stronka;P gothic obsession:D no noo;-)
                                                  • kormoran7 Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 08.06.05, 23:50
                                                    Wglebilem sie w cala ta strone gothic obsession i znalazlem tam nawet "niezle"
                                                    gadzety niekoniecznie zwiazane z sukniami i niekoniecznie chcialbym je widziec
                                                    u kobiet:)

A wracajac do tematu pragne pokazac sukienke poloczana z bluzeczka. Ten stroj
                                                    proponowany jest juz naprawde na gorace upaly kiedy temperatura dochodzi do 40
                                                    stopni... I przy okazji jak widac stroj ten pasuje do wszytkich odcieni skory.
                                                    A wyglada to tak:

www.eismode.com/bilder/kleid227.jpg Przy okazji zwruccie uwage na
                                                    nogi. Delikatne i gladkie az ciarki przechodza...

I na koniec dzisiejszego dnia jakze wiosenne suknie.

www.bringshop.com/media/21s24_Kleid.jpg Kwiatki,troszke zieleni. Jak
                                                    dla mnie idealne na spacery morska plaża.Ładnie by powiewaly na wietrze...
                                                  • kormoran7 Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 08.06.05, 23:59
                                                    A czy to nie jest slodkie?

gothic-obsession.de/onlinestore/images/big/dcp_3154.jpg Chyba
                                                    najbardziej pasowaloby by powiedziec ze to jest takie....Elfie...

A to to juz mistrzostwo swiata dla Elfa:
                                                    gothic-obsession.de/onlinestore/images/medium/dcp_3492-.jpg Moze
                                                    troszke mala ta fotka ale widac wyraznie ze nawet na skrzydla elfa jest
                                                    miejsce....
                                                  • marcinszymczak1 nie tylko foto..... 09.06.05, 11:12
                                                    Brawo brawo kolego.
                                                    A co powiesz na takie coś?/....
                                                    www.imb.it/collection/fasanaro.htm

bardzo zmysłowa.....
                                                    a taka.....na bardziej ,,oficjalne imprezy’’ hehe mniam....
                                                    www.imb.it/collection/lozza.htm
                                                    ale równie zmysłowa......
                                                  • kormoran7 Re: nie tylko foto..... 09.06.05, 11:34
                                                    Gdyby syrenki naprawde istanialy to te suknie z 1 linka byly by jak znalazl:)A
                                                    te 2 hmmm. Powiem krotko drogie kolego. Skupmy sie na sukniach letnich i
                                                    powabnych bo weselne jeszce mnie jakos nie kreca:)
                                                  • marcinszymczak1 Re: nie tylko foto..... 09.06.05, 11:35
                                                    ale kształty...kolego kształty.....i szycie....:):)
                                                  • kormoran7 Re: nie tylko foto..... 09.06.05, 14:26
                                                    A po ślubie...

www.mamadama.pl/photos/717_small.jpg
                                                    www.mamadama.pl/photos/713_small.jpg
                                                  • waclaw_kzn Re: nie tylko foto..... 11.06.05, 14:30
                                                    Jeden malutki link, zeby temat pajęczynami nie zarósł:
                                                    - www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=662299
                                                  • waclaw_kzn Mini 12.06.05, 20:17
                                                    Wielce Szanowny Kolega Magister ubolewał nad faktem, że gdy starał się odnaleźć
                                                    jakikolwiek obrazek spódniczki mini (z czystej ciekawosci, bo wiadomo, że
                                                    długie są lepsze) - za każdym razem w jego wyszukiwarce wyrzucało strony, w
                                                    których taki typ spódniczki spełniał co najwyżej rolę fetysz. Chyba nie musze
                                                    bliżej wyjasniac, o jakie strony chodzi. Pragnał Kolega, by ktoś odnalazł dla
                                                    niego jakąs mini.

Specjalnie dla Ciebie, Magisterku:
                                                    1. Krótka historia krótkawej spódniczki:
                                                    www.moda.net.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=224
                                                    2. Model sportowy:
                                                    www.campus.com.pl/index.php/125/24968/27693
                                                    3. i stary dobry "dżyns":
                                                    www.shiva.com.pl/m0521.htm
                                                  • waclaw_kzn Re: nie tylko foto..... 15.06.05, 21:38
                                                    To ja wrzucę malutki link - kontynuacja fotografii, którą już polecałem, tym
                                                    razem delikatnie odważniejsza ;-)
                                                    www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=666107
                                                  • marcinszymczak1 Re: nie tylko foto..... 16.06.05, 09:19
                                                    Z rozpaczą zawiadamiam cię Wacławie , że po wielu próbach otwarcia niestety nie
                                                    udało się link nie działa.
                                                    Mam nadzieję, że to nadrobisz i dodasz coś jeszcze.
                                                    Pragnę również zauważyć, ze mile widziane są także propozycje niewiast.
                                                    Ciekawi mnie jakie sukienki preferują tego lata Elfy i Matule.
                                                    A może któryś wielbiony przez nas wszystkich Adminek coś od siebie tu doda? :).

Ma propozycja na dziś:
                                                    sukienki.megasam.net/product_info.php?cPath=27&products_id=83
                                                    mistrzostwo świata....

A to chyba coś dobrego dla elfów....
                                                    sukienki.megasam.net/product_info.php?cPath=27&products_id=86
                                                    a ta Wacławie dla ciebie bo wszyscy znają twe zapędy wobec bieli, dziewic itp.
                                                    i itd. ....hehe

sukienki.megasam.net/product_info.php?cPath=27&products_id=92
                                                  • marcinszymczak1 Re: nie tylko foto..... 16.06.05, 09:29
                                                    ps. Wacławie masz emaila(mam nadzieje ,że doszedł) na gazetowej poczcie
                                                  • waclaw_kzn Re: nie tylko foto..... 16.06.05, 15:11
                                                    Nie martw się tym, że link nie działa. Strona PLfoto trochę dziś szwankuje.
                                                    Jutro pewnie wszystko już będzie w porządku i sobie obejrzysz. A co do maila,
                                                    to zapisałem kilka uwag na temacie, którego mail dotyczył :]
                                                  • martula86 Re: nie tylko foto..... 16.06.05, 18:26
                                                    marcinie pytales jakie sukienki preferuje a wiec sprobuje zamiescic kilka ze
                                                    strony ktora podales wczesniej :o)

cos na spacer kiedy sloneczko przygrzewa...
                                                    www.bonprix.pl/katalog.php?st=&idprod=14583&menu_lewe=15&page=&proc=&idkat=1&idrodz=3&ileprod=84&licz=6

a ta wspaniala na plaze...
                                                    www.bonprix.pl/katalog.php?st=&licz=29&proc=0&idkat=1&idrodz=3&st=&menu_lewe=15&ileprod=84

a to w sam raz na kolacje przy swiecach :o)
                                                    www.bonprix.pl/katalog.php?st=&licz=32&proc=0&idkat=1&idrodz=3&st=&ileprod=84

a to cos na wyjatkowe okazje...
                                                    www.bonprix.pl/katalog.php?st=&licz=64&proc=0&idkat=1&idrodz=3&st=&menu_lewe=15&ileprod=84

www.bonprix.pl/katalog.php?st=&licz=58&proc=0&idkat=1&idrodz=3&st=&ileprod=84

dla kogos tak jak ja lubiacego dzins....
                                                    www.bonprix.pl/katalog.php?st=&idprod=3708&menu_lewe=15&page=9&proc=0&idkat=1&idrodz=3&ileprod=84&licz=74

a to w sam raz na zakupy :P
                                                    www.bonprix.pl/katalog.php?st=&licz=83&proc=0&idkat=1&idrodz=3&st=&menu_lewe=15&ileprod=84

no i narazie chyba wystarczy :o) choc jest jeszcze kilka naprawde ladnych
                                                    sukienek :o) no jedna naprawde super zamiescil juz marcin :o) to takie sukienki
                                                    osobiscie lubie :o)
                                                  • waclaw_kzn Re: nie tylko foto..... 16.06.05, 18:46
                                                    Ta pierwsza, na spacerek, jest wprost urocza. Uwielbiam takie sukienk, mają w
                                                    sobie wielką delikatność, a także jakiś posmak tradycji, czuję się, patrząc na
                                                    nie nieco, jakbym się przeniósł w młodość swoich rodziców (lub dziadków?). Ma
                                                    to swój niepowtarzalny urok. Dobry wybór. bardzo popieram.
                                                  • emi53 Re: nie tylko foto..... 17.06.05, 22:45
                                                    Urok pieknych dziewczat w sukienkach,takze ladnych jest przeogromny.Czuje ,ze
                                                    mamy juz pelnie sezonu ogórkowego.A to dopiero za 5 dni kalendarzowe lato.Oby
                                                    bylo naprawde gorace,jak zapowiadali meteorodzy!Waclawie_kzn -masz na mysli
                                                    druga polowe lat 70-tych? Jesli tak, to sie z Toba calkowicie zgadzam.
                                                  • waclaw_kzn Re: nie tylko foto..... 17.06.05, 22:50
                                                    Ach, nie ma to jak znaleźć wspólny samczy język ;-)
                                                  • waclaw_kzn Re: nie tylko foto..... 19.06.05, 23:21
                                                    A co powiecie na taką sukienkę?
                                                    onephoto.net/info.php3?id=145850:]
                                                  • waclaw_kzn Re: nie tylko foto..... 19.06.05, 23:22
                                                    onephoto.net/info.php3?id=145850
                                                    :]
                                                  • waclaw_kzn Re: nie tylko foto..... 19.06.05, 23:24
                                                    onephoto.net/info.php3?id=145850:]

[PS. Przepraszam za dwukrotny błąd w linku. Sądzę, że Admini mogą dwa
                                                    poprzednie spokojnie usunąć, bo teraz przez nie temat jest bardzo
                                                    nieprzejrzysty, a wyniknęły z pośpiechu i ogólnego złego stanu psychicznego,
                                                    ale o tym przy innej okazji]
                                                  • waclaw_kzn Re: nie tylko foto..... 19.06.05, 23:25
                                                    Nie wiem, jakim cudem znów zniknął mi akapit. Nie będę znowu próbował tego
                                                    linku naprawiać. Sami sobie poradzicie odcinając emotikonę, której nie powinno
                                                    być na końcu.
                                                  • marcinszymczak1 vivat sukienki :)... 20.06.05, 13:39
                                                    No po prostu nie mogłem obok tego przejść obojętnie.

Prześliczna Sophie....mniam :)...
                                                    zapewne po obejrzeniu tych fotek CIPCIPCIPEK wreszcie dołączy się do naszego
                                                    zacnego grona bo jest to nasza ulubiona aktorka.....och.....
                                                    i po obejrzeniu tych fotek jak mi ktoś powie ,że kobiety nie są stworzone do
                                                    noszenia sukienek – to osobiście wyzwę go na bój krwawy i śmiertelny a grób
                                                    jego korbolami obrośnie....
                                                    ohhhh .ta ...sophi...yy? .....sukienka.......

www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria4/foto/sophie04.jpg
                                                    tu w propozycji bardziej jesiennej...

www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria4/foto/sophie06.jpg
                                                    tu bardziej wiosenna....
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria4/foto/sophie23.jpg
                                                    okej resztę pozostawiam bez komentarza bo zaślinię tylko klawiaturę po prostu
                                                    będę tylko oglądać..... : P......
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria5/foto/sophie02.jpg
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria6/foto/sophie23.jpg
                                                    och upał kochani upał....
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria6/foto/sophie26.jpg
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria6/foto/sophie27.jpg
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria7/foto/sophie22.jpg
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria7/foto/sophie36.jpg
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria8/foto/sophie07.jpg
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria9/foto/sophie17.jpg
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria9/foto/sophie33.jpg
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria11/foto/sophie09.jpg
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria11/foto/sophie17.jpg
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria11/foto/sophie22.jpg
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria11/foto/sophie33.jpg
                                                    nie mogę skończyć.....
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria12/foto/sophie06.jpg
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria13/foto/sophie51.jpg

ps. pij mleko będziesz wielki..........
                                                    www.sophiemarceau.stopklatka.pl/galeria6/foto/sophie08.jpg
                                                    no to mi na dziś starczy.....nie wiem czy z wrażenia usnę........oh i
                                                    ah..... :)...
                                                  • waclaw_kzn Re: vivat sukienki :)... 21.06.05, 10:45
                                                    Szybki post, póki kobieta jest w łazience i nie przeszkadza :]

onephoto.net/info.php3?id=115669
                                                    onephoto.net/info.php3?id=150922
                                                  • marcinszymczak1 Re: vivat sukienki :)... 21.06.05, 12:24
                                                    a co powiecie na Sophie?......
                                                  • natala77 Re: vivat sukienki :)... 23.06.05, 14:33
                                                    e tam Sophie;P
                                                    haa a tu się lato zaczęło i widać faktycznie już większe skłonności kobiet do
                                                    przywdziewania tej cześci garderoby o której mowa - a faceci to nawet nie
                                                    wiedzą jak fajnie się chodzi w spódnicach szczególnie w upały;D;D:D
                                                  • marcinszymczak1 Jak nie-jak tak! 24.06.05, 09:37
                                                    Jak nie wiemy (nie prawdaż Wacławie?)
                                                    Wiemy wiemy.....!!!!!!
                                                    Tylko niektórzy z nas przestali w nich chodzić :P
                                                  • kormoran7 Re: Jak nie-jak tak! 25.06.05, 12:01
                                                    A jak milo zajrzec po powrocie na forum nasze ukochane i zobaczyc ze temacik
                                                    kwitnie:)Widze tez ze wreszcie kobiety tez tu zaczely sie udzielac co rowniez
                                                    mnie cieszy. Kiedy juz z glowki wyleca mi te wszystkie piekne widoki dziewczat
                                                    na plazy jakie nazbieralem przez te 2 tygodnie napewno znow i ja wlacze sie do
                                                    rozmowy.
                                                  • natala77 Re: Jak nie-jak tak! 26.06.05, 15:54
                                                    Magistrze! Więc jakie wrazenia?;P

Kormoranie! Napisz coś o fasonach jakie królują na plażach w tym sezonie!:)
                                                  • marcinszymczak1 Re: Jak nie-jak tak! 27.06.05, 08:51
                                                    PO E Z J A!!!!
                                                    Jak się czylismy w sukienkach?
                                                    HMMMMM....
                                                    Troszkę wiało na początku po ......... yyy?
                                                    Acha nie o to pytałaś......
                                                    ( HiEHiE)
                                                    No powiem, że widok niewiast w sukienkach grzeje krew w żyłach i dodaje otuchy,
                                                    że feministki i Giertych jeszcze wszystkiego nie popsuły.
                                                  • kormoran7 Re: Jak nie-jak tak! 27.06.05, 12:10
                                                    Ku mojej radosci coraz rzadziej widac plazowiczki w strojach calosciowych tzn
                                                    gora i dol polaczone razem. Kruluja teraz stroje pojedyncze tzn odzielnie dol i
                                                    gora.Ogolnie furore robia stroje ze wzorami kwiatkow jak np ten:

stroje.megasam.net/images/CAROLINE/19.jpg
                                                  • waclaw_kzn Re: Jak nie-jak tak! 27.06.05, 13:24
                                                    No proszę i Kormoran zaczął pękać... tylko pomylił tematy. Przypominam, że
                                                    temat dotyczący bielizny, gdzie należy zamieszczać takie linki jest gdzie
                                                    indziej ;-p i tam pojawiały sie nieśmiało pierwsze propozycje strojów
                                                    kąpielowych. Wątek ten miał rozwinąc Magister, ale sie leń obija i stroje
                                                    kąpielowe od dawna sie tam nie ukazywały. A tu proszę, nagle Kormoran je
                                                    zamieszcza :]
                                                    Uprzejmie proszę o powtórzenie tego linka w przenaczonym do tego temacie i
                                                    niewprowadzanie bałaganu na forum ;-)
                                                  • kormoran7 Re: Jak nie-jak tak! 27.06.05, 14:08
                                                    Link moge przekopiowac rzecz jasna ale naprawde nie wiem co ma bielizna
                                                    wspolnego ze strojem kapielowym?Przeciez to dwie rozne rzeczy. A link zostal tu
                                                    dodany w celu dobitnego pokazania co sie nosi na plazy. Tzw wersja dla
                                                    wzrokowcow
                                                  • waclaw_kzn Re: Jak nie-jak tak! 27.06.05, 15:46
                                                    Pytanie naiwne i chyba prowokacyjne, ale dobrze, skoro sie upierasz, to
                                                    odpowiadam:
                                                    Bielizna i strój kąpielowy to niemal to samo:
                                                    1. składa się z identycznych części (nawet w przypadku strojów jednoczęściowych
                                                    odnajdziemy podobieństwa w bieliźnie);
                                                    2. Noszone są zawsze bezpośrednio na ciało, tak jak bielizna;
                                                    3. Działają na wyobraźnię podobnie;
                                                    4. Wejdź na kilka stron producentów bielizny, a przekonasz się, że oni sami
                                                    uznają, że to prawie to samo, skoro wielu z nich obok bielizny produkuje...
                                                    stroje kąpielowe.

Pytanie brzmi raczej - co ma wspólnego strój kąpielowy z sukienką, że przykłady
                                                    i wywody plażowe zamieściłeś tu, a nie w wątku bieliźnianym?
                                                  • kormoran7 Re: Jak nie-jak tak! 27.06.05, 17:39
                                                    Bije sie w piers i przyznaje ze namieszalem jak jasny piorun.Zamiescilem tego
                                                    linka tutaj dlatego ze wydawalo mi sie ze natale bardziej zainteresuja w temacie
                                                    o morzu stroje kapielowe niz suknie wiec stad moja kwestia o stroju kapialowym.
                                                    Widac jednak nie o to chodzilo wiec jesli chodzi o suknie to powiem szczerze ze
                                                    niewiele kobiet w nich widzialem. Zreszta czesciej bywalem na plazy a tam
                                                    napewno juz sukni nie bylo:)Link nie powinien sie tu znalesc ale jak wspomnialem
                                                    chcialem pokazac jakie wzorki teraz robia furore na plazy. Co do punktow 1,2,3
                                                    zgadzam sie oczywiscie. Punkt 4 sprawdze w domu kiedy nie bede czul oddechu
                                                    prowadzacego zajecia za mna:)
                                                  • kormoran7 Re: Jak nie-jak tak! 27.06.05, 17:45
                                                    A wszystko przez to ze nie zrozumialem pytania kolezanki Natalki:)
                                                  • waclaw_kzn Re: Jak nie-jak tak! 27.06.05, 18:01
                                                    Ach, kolejne niezrozumienie sie płci prowadzi do poważnego konfliktu :]

Co do punktu czwartego - oprócz producentów bielizny polecam także sklepy, bo
                                                    gdzie indziej dostaniesz strój kąpielowy, jak nie w sklepie z bielizną? I nie
                                                    mam tu tylko na myśli sklepów internetowych - możesz się spokojnie przyjrzeć
                                                    zwykłym sklepom w drodze do domu... choc taki przyjemny rekonesans może
                                                    spowolnić powrót w domowe pielesze ;-)
                                                  • waclaw_kzn Re: Jak nie-jak tak! 27.06.05, 18:02
                                                    A linka proponuję po prostu przenieść do bardizej odpowiedniego tematu ;-)
                                                  • marcinszymczak1 No Nie...... 28.06.05, 09:10
                                                    No nie!
                                                    Ponownie muszę wprowadzić ty porządek.
                                                    Uwaga!
                                                    Szeryf jest w mieście i Nie polemizować mi tu zbyt obficie.

Zgodnie z tematem tej rozmowy piszemy o s u k i e n k a c h .

tak więc oto kilka przykładów:

www.dogfashion.pl/ubr/h03.html
                                                    ups znowu pomyliłem linka....

szafamamy.pl/index.php?m=ass&s=x6xuub62386mbprz96fu0v23tt8pygg5&id_ass=31655

szafamamy.pl/index.php?m=ass&s=x6xuub62386mbprz96fu0v23tt8pygg5&id_ass=30963

no! I grzecznie mi tam.
                                                  • waclaw_kzn Re: No Nie...... 28.06.05, 11:02
                                                    Ta niebieska w pierwszym linku jest rozkoszna, tylko fryzjer chyba trochę
                                                    przesadził ze zbyt zwiewną fryzurą ;]
                                                  • kormoran7 Re: No Nie...... 28.06.05, 12:53
                                                    Ostatni link wogle nie jest fajny. Suknia strasznie staromodna i kobieta tez
                                                    urodziwa nie jest:(Mlodosc magistrze ,mlodosc musisz szerzyc.
                                                  • kormoran7 Re: No Nie...... 28.06.05, 13:07
                                                    Dla odwaznych panien mlodych

www.xn--berbacher-p9a.com/bernd/news2003/bilder/kleid.jpg
                                                    Ciekawe czy kiedykolwiek doczekamy sie takich strojow slubnych u nas w w
                                                    polskich kosciolach. Juz widze Jak mlodziez wszechpolska szykuje swoje kije na
                                                    kobiete tak ubrana:)
                                                  • kormoran7 A wracając do sukni 28.06.05, 13:21
                                                    coś zwiewnego wprost na łąke

www.dct-travel.de/vds/images/kleid.jpg
                                                    cos dla szybkich Panow

www.dessous4u.de/images/zimmermaedchen_kleid_l.jpg
                                                    cos dla elfow

www.kerstin-glogert.de/Chrysanthemensalon/images/Rosa%20Kleid%20Ruecken.jpg

i na koniec dla panien ktore przyjada z wakcji opalone

www.djamila.de/bauchtanz-bildergalerie/studio/Images/Kleid%20Weiss.jpg
                                                  • waclaw_kzn Re: A wracając do sukni 28.06.05, 14:42
                                                    Oj, nieładnie, nieładnie.
                                                    Kolega wykazuje czasem niemiłą tendencję do zaprzeczania samemu sobie i
                                                    niekonsekwencji. Najpierw krzyczy na magistra, że ten ma prezentować młode i
                                                    ładne (przy okazji doczepił się do bardzo ładnej, klasycznej sukienki, choć co
                                                    do modelki rzeczywiście można by dać jakąś inną), apotem serwuje nam TO:
                                                    www.djamila.de/bauchtanz-bildergalerie/studio/Images/Kleid%20Weiss.jpg
                                                    www.dessous4u.de/images/zimmermaedchen_kleid_l.jpg
                                                    Nie wspominając już o raus, raus sznela w tym obrazku
                                                    www.dct-travel.de/vds/images/kleid.jpg
                                                    Bardzo, bardzo nieładnie Kormoranie!!! Czyżbyś brał przykład z rodzimych
                                                    polityków, którzy do każdego się z jakąś aferą przyczepią, ale im to wszystko
                                                    wolno, bo oni są lepsi? jeśli się kogoś krytykuje, to należy swą krytykę
                                                    poprzeć jakimś konstruktywnym postępowaniem, a nie wychodzić z zasady "jak inni
                                                    mogą to ja też". Jeszcze raz ślę słowa zniesmaczenia takim postępowaniem.
                                                    Nieładnie, nieładnie, nieładnie!

Ale w tej beczce dziegciu jest łyżka miodu - a jest nią suknia "dla Elfa", ajk
                                                    ją Kolega określił. Za nią brawo!

Ale to stanowi trzy nagany do jednej pochwały. Poprawić się, proszę!
                                                  • waclaw_kzn Re: A wracając do sukni 28.06.05, 14:43
                                                    Dam szansę się zrewanżować. A co mi tam - kilka ładnych zdjęć z ładnymi
                                                    paniami... tzn. chciałem powiedzieć z pięknymi sukienkami na modelkach, które w
                                                    ogóle się nie liczą w naszych dyskusjach ;]
                                                    onephoto.net/info.php3?id=153153
                                                    onephoto.net/info.php3?id=148894
                                                    www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=675204
                                                    www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=674937
                                                    Zobaczymy, czy te suknie doczekają się ataku w odpowiedzi ;]
                                                  • waclaw_kzn Re: A wracając do sukni 28.06.05, 14:46
                                                    Od razu przepraszam za drobny błąd - oczywiście w przypadku trzech zdjęć chodzi
                                                    o spódnice, nie o sukienki, a tam, gdzie jest prawdziwa sukienka... sam miałem
                                                    pewne wątpliwości co do modelki, ale uznałem, że po tych niemkach raus raus,
                                                    sznela, sznela i tak wypadnie nieźle ;-p

Chyba na dzień przed egzaminem dostaję jakiegoś złośliwego humoru :>
                                                  • natala77 Re: A wracając do sukni 28.06.05, 20:50
                                                    o! ja też przyklasknę sukni "dla Elfa" - jest wyjątkowa, wspaniała..
                                                  • waclaw_kzn Re: A wracając do sukni 28.06.05, 20:58
                                                    Aby pogodzic zwaśnione dyskusją na temat sukienek i strojów kąpielowych strony -
                                                    proszę bardzo: kobieta, na plaży,... w sukience ;]
                                                    www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=675415
                                                  • natala77 Re: A wracając do sukni 28.06.05, 21:17
                                                    brawo. chcieć to móc;D
                                                    tu również niektóre modele polecane na plażę;P
                                                    www.bikini.boo.pl/sukienki.html
                                                  • elf89 eeee... 29.06.05, 00:42
                                                    Elf w takiej sukience? Nie no... Panowie! Krótka, zwiewna to tak! Ale nie jakaś
                                                    "skrzydlata"! Ble...
                                                  • marcinszymczak1 Sukienki spudniczki .... :P 29.06.05, 11:25
                                                    Brawo Wacławie BRAWO....
                                                    To co zaprezentowałeś jest miluśi. Zastanawia mnie tylko gdzież to nasz zacny
                                                    kolega Kormoran znalazł Niemiecką Heidi
                                                    www.geocities.com/EnchantedForest/Glade/8905/
                                                    z miłosnymi okrzykami ja ja ja gut sznela sznela ja ja !!!!! Nicht schisen ich
                                                    bin Winetoo.....

hehe

a teraz coś z zupełnie innej beczki:
                                                    nie wiem gdzie i wjakich warunkach ta fotka była robiona ale letnia spudniczka
                                                    jest ok.:

fotografia.interklasa.pl/index.php?akcja=zdjecie&ak=pokaz&id=68889
                                                    Tu opcja dla Kormorana (hehe jestem okrutny )
                                                    fotografia.interklasa.pl/index.php?akcja=zdjecie&ak=pokaz&id=68516
                                                    oj jaki podły magister......

tu niestety obcięli najważniejszą cześć sukienki ale myślę że jeśli góra
                                                    zapowiada się interesująco i dół też chyba był ciekawy.
                                                    fotografia.interklasa.pl/index.php?akcja=zdjecie&ak=pokaz&id=68443
                                                    widzę, że ostatnimi czasy modne jest łączenie strojów kąpielowych z sukienkami
                                                    tak więs proponuję coś takiego......
                                                    fotografia.interklasa.pl/index.php?akcja=zdjecie&ak=pokaz&id=68434
                                                    może to nie kąpielowe wdzianko ale też jest superr.....

to propozycja dla nowoczesnych niewiast..
                                                    fotografia.interklasa.pl/index.php?akcja=zdjecie&ak=pokaz&id=67025
                                                  • kormoran7 Re: Sukienki spudniczki .... :P 29.06.05, 11:56
                                                    Uwaga bedzie punktowo:

1)Faktycznie murzynka nie byla zbytnio mloda panna i w zasadzie faktycznie moze
                                                    niepotrzebnie od razu ja dalem po slowach ze szerzemy mlodosc
                                                    2)Co wy macie przeciwko niemieckim niewiastom?I to kobieta i to kobieta. prawda
                                                    jest ze niemieckie kobiety z reguly uroda nie grzesza ale moja pani brzydka nie
                                                    byla a ze spiewala sobie pod nosem cos po niemiecku to nic zlego:)
                                                    3)Ja zadnego zdjecia haidi nie preferowalem. Choc uwazam ze goralskie
                                                    dziewuchy maja krzepe i przyznam ze z niejedna bym sie pobawil w goralskie
                                                    podskoki i zbojnickie tance. Ach ta Maryna Janosikowa....
                                                    4)Elfie suknia jest wlasnie elfowa przez te dwa szerokie rkawy po boku. No bo
                                                    gdzie podziejesz swoje skrzydla?
                                                    5)Magistrze wyjasnij mi dlaczego mam miec cos wspolnego z dwiema komunijnymi
                                                    niewiastami?Jesli mam wziasc sobie do serca przypisek pt "Plotkary" to napewno
                                                    nie dotyczy on mnie. A moze chciales mi pokazac suknie komunijna dla mojej
                                                    siostry?Nic z tego. Moja siostra juz byla u komunii 20 pare lat temu wiec nie
                                                    przejdzie to:).

6)3 ostanie linki miodzik:)A ostani to nie Britney S?
                                                  • kormoran7 Po góralsku 29.06.05, 12:00
                                                    fotografia.interklasa.pl/zdjecia/883-20041121113122.jpg
                                                    Czyz nie mam racji ze nasze polskie góralki maja wdziek urok i czar?
                                                  • kormoran7 Po góralsku 29.06.05, 12:03
                                                    Czyz nie mam racji ze nasze polskie góralki maja wdziek urok i czar?

www.neptun.ca/tatra/images/Idaho/2003/goralki1cale.jpg
                                                  • k_walus Re: Po góralsku 29.06.05, 12:18
                                                    Tak, wdzieku i uroku pelno, polska krew... Ale te fotki marcina supeer,
                                                    szczegolnie to polaczenie sukienki ze strojem... Rozmarzylem sie ;)
                                                  • marcinszymczak1 Po góralsku - w 100% :):):):):):):):) 29.06.05, 12:45
                                                    No to jestem pod wrażeniem. Góralskim.

Ano panosku powiem ci tak; dziełochy swarne , :P:P

łowiecki na halach się wypasają
                                                    gażdzina łoscupki łod zentycy łodzielo
                                                    a gazda ćmi fajecke i dudki liczy co cepry zostawiły za fotki z białym
                                                    niedzwiadkiem..HEJ!!

Czekam na więcej tego typu fotek. Popierajmy rodzimy folklor to jest w końcu
                                                    słuszne z ideologiom młodzieży wesz-polskiej ( wszechmogącej)
                                                  • natala77 Re: zmiana klimatu 29.06.05, 13:40
                                                    ode mnie trochę fantazji.. ;P

www.deredere.dds.nl/Fantasy/Country&Western.jpg
                                                    www.deredere.dds.nl/Fantasy/LOTR/ElfUruk1.jpg
                                                    www.deredere.dds.nl/Fantasy/Fairy/RJ3.jpg
                                                    i trochę historii..

Grecka/Rzymska suknia
                                                    www.deredere.dds.nl/GreekRoman/GRwoman/GreekRoman.jpg
                                                    wiek XII
                                                    www.deredere.dds.nl/12thcent/12woman/Green.jpg
                                                    wiek XIII
                                                    www.deredere.dds.nl/13thcent/13woman/Whitedress.jpg
                                                    wiek XIV
                                                    www.deredere.dds.nl/14thcent/14woman/1350.jpg
                                                    wiek XV
                                                    www.deredere.dds.nl/15thcent/15woman/Renjurkmijn9.jpg
                                                    XVIII w. w Polsce
                                                    www.deredere.dds.nl/18thcent/18woman/Polonaise/jn1.jpg
                                                    www.deredere.dds.nl/18thcent/18woman/Polonaise/Peachdress1.jpg
                                                    wiek XIX
                                                    www.deredere.dds.nl/19thcent/19woman/Victorian/Dickens2003b.jpg
                                                    a tu modelki bardziej niecodzienne;P

www.deredere.dds.nl/Dolls/Fearie.jpg
                                                    www.deredere.dds.nl/Dolls/Elizabethan%20barbie.jpg
                                                  • kormoran7 Re: zmiana klimatu 29.06.05, 14:20
                                                    Co do pierwszego linka mam zastrzezenia czy aby te buty pasuja do owej sukni?
                                                    Ale sama suknia wysmienita.Juz w myslach widze jak faluje podczas oberka:)Druga
                                                    suknia znow pasuje do elfa z tym ze rekawy ma juz wezsze od mojej propozycji
                                                    wiec moze byc problem z jej zalozeniem przez naszego szanownego elfika. Jeszce
                                                    swietna jest suknia z drugiego linku z XVIII. Kobiecego ciala nigdy za wiele
                                                    chcialoby sie rzec...:).Ta z XIX strasznie zabudowana wiec raczej u chlopcow
                                                    nie bylaby mile widziana na ciele dziewczat. Czekamy Natalko na dalsze
                                                    propozycje..Pamietaj o szerzeniu mlodosci....
                                                  • natala77 Re: zmiana klimatu 29.06.05, 19:59
                                                    Kormoranie co do pierwszego linka to wydaje mi się, że buty jednak pasują;]...
                                                    widzisz, wg zamysłu autora zdjęcia, suknia miała prezntować styl 'western,
                                                    country'i Twoje skojarzenie z oberkiem jest trochę dalekie od tego
                                                    autorskiego.. ale to ciekawe wyobrażenie i brawo za to;)
                                                  • natala77 Re: zmiana klimatu 29.06.05, 20:12
                                                    to może jeszcze jakimś linkiem zarzucę, co byście nie myśleli o waśniach tylko
                                                    o baśniach... baśniowych wdziankach:)
                                                    www.deredere.dds.nl/Events/DTYC/W2.jpg
                                                    www.deredere.dds.nl/18thcent/18woman/Polonaise/jn2.jpg
                                                    www.deredere.dds.nl/15thcent/15woman/renjurkmijn1.jpg
                                                    www.deredere.dds.nl/16thcent/16woman/16Proef.jpg
                                                    skromny acz wymowny ubiór średniowieczny
                                                    www.deredere.dds.nl/13thcent/13woman/Whiteunderdress.jpg
                                                    www.deredere.dds.nl/12thcent/12woman/onderjurklinnen.jpg
                                                    oo a to podobno suknia dla królowej elfów
                                                    www.deredere.dds.nl/Fantasy/ElvenQueen1.jpg
                                                    Kormoranie naprawdę myślisz, że zabudowa tego 19nastowiecznego stroju
                                                    stanowiłaby jakąś przeszkodę dla panów?..>
                                                    www.deredere.dds.nl/19thcent/19woman/Victorian/red4.jpg
                                                  • kormoran7 Re: zmiana klimatu 29.06.05, 20:32
                                                    Hmm. Co do ostaniego linku i pytania twojego musialbym widziec owa suknie od
                                                    tylu bo wydaje mi sie ze ma ona strasznie duzo guzikow i sznurkow na plecach.
                                                    Kiedys kolega Waclaw mowil se z suknia nie ma problemu bo mozna ja podciagnac i
                                                    juz jestesmy u celu ale z ta chyba nie bylo by tak latwo. Przykrylaby cala
                                                    glowe podczas pewnej czynnosci wiec tego radzaju sukni nie preferowalbym:)
                                                    Przedestotania suknia piekna.Bardzo ladny kolor. Lubie takie odcienie fioletu.:)
                                                  • natala77 Re: zmiana klimatu 29.06.05, 20:36
                                                    taki styl tez mnie urzeka:
                                                    www.dybalska.pl/suknia_sl.jpg
                                                  • kormoran7 Re: zmiana klimatu 29.06.05, 20:42
                                                    No z ta by mozna bylo juz sobie poradzic latwiej:)No i wzor w kwiatki tez
                                                    ladny.I na tym zdjeciu wreszcie widac ze suknia ladnie sie z twarza modelki
                                                    dopelnia. Poprstu odpowiednia modelka dla odpowiedniej sukni. Lub odwrotnie:)
                                                  • natala77 Re: zmiana klimatu 29.06.05, 21:03
                                                    haa no i model niczego sobie;P hehehe ale ale nie w sukni więc sorr za
                                                    offtopic;P
                                                  • waclaw_kzn Re: zmiana klimatu 29.06.05, 22:40
                                                    Oczywiście, że zobfita suknią można sobie poradzić. Moja kobieta ma suknię,
                                                    która składa się z kilkunastu metrów materiału (oczywiście nie na długość, lecz
                                                    gdy porozkładać wszystkie falbany) i nie ma żadnego problemu z dotarciem, gdzie
                                                    trzeba. Powiem więcej - gdy jedziesz pod namiot, albo idziesz na łono przyrody,
                                                    nie dość, że nie potrzeba kocyka, bo na spódnicy można się położyć, to jeszcze
                                                    da się przykryć, żeby Cię po siedzeniu wiatr ozięble nie smagał ;]
                                                    Oczywiście suknia na zdjęciu nie dorasta do pięt tej kilkunastometrowej -
                                                    trochę za mało materiału, więc może być ciężko w przerobieniu jej w polową
                                                    kołderkę, ale tym mniej byłoby problemu w ominięciu jej w drodze "do celu" ;]
                                                  • natala77 Re: zmiana klimatu 29.06.05, 23:25
                                                    ach ech och wacław moralizator znowu beszta kormorana;]
                                                    no ale slusznie. rozwiązanie: porzućmy uprzedzenia, odrzućmy stereotypy i
                                                    schematy, poprostu piszmy na tym forum. wypowiadajmy się na kazdy temat jesli
                                                    mamy akuratcos do powiedzenia. i kazdy temat traktujmy tak samo. nie ma
                                                    lepszych gorszych. autor danego tematu oczekuje ze podejdziecie do niego tak
                                                    jak do innych, chce poznac wasza opinie i tyle. a wiec piszmy, ale z glowa. nie
                                                    zapomnijmy sie w jakims gonieniu ku ilosci postow! do droga donikad!
                                                    pamietajcie liczy sie jakosc... peace!
                                                  • waclaw_kzn Re: zmiana klimatu 29.06.05, 23:50
                                                    Ojej, czuję się teraz takim brutalem i łobuzem. Nie chodzi mi o gonienie
                                                    postów, ale o równouprawnienie tematów!

Aby udowodnić, że tak jest - udzielę się znów i w tym temacie, choć Kormoran
                                                    nie chce zamieścić żadnego linka w Moim ulubionym ;-p ...

...i sądzę, żę w tym przypadku Kolega Kormoran nie zaprotestuje, że modelki
                                                    stare i nieładne ;-)
                                                    onephoto.net/info.php3?id=153684
                                                    onephoto.net/info.php3?id=153012
                                                    Ale pójdźmy dalej:
                                                    onephoto.net/info.php3?id=152052
                                                    onephoto.net/info.php3?id=151990 - wiem, wiem, to takie trochę zbyt
                                                    melancholiczne, ale co ja na to poradzę, że fotografowie tak lubią?
                                                    onephoto.net/info.php3?id=150037
                                                    onephoto.net/info.php3?id=150922
                                                    I cos słodkiego na zakończenie - zaledwie mały flabankowy szczegół na prawej
                                                    nodze dziewczęcia zdradza, że to na pewno sukienka, a nie jakaś zwiewna
                                                    bluzeczka, ale nastrój taki pogodny i wakacyjny... i znów sukienka na plaży,
                                                    Kormoranie ;-p
                                                    onephoto.net/info.php3?id=148218
                                                  • waclaw_kzn Re: zmiana klimatu 30.06.05, 11:40
                                                    To jeszcze słówko ode mnie:
                                                    www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=640964 hm... chyba bardziej skupiłem
                                                    się na całej fotografii niż spódnicy, ale myślę, że Kormoran nie będzie miał
                                                    nic przeciwko - sądzę, że te duże oczeta i kręcone włoski przypadną mu do
                                                    gustu ;] Prawda, kormoranie? [to taki mały akcencik na zgodę i niejaki pomost
                                                    między tematami]

"And now for something completely different"
                                                    www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=631645 - ach, ten warkocz. Czy nie
                                                    kojarzy się wam ze wschodem, a politycznie rzecz ujmując z panią premier
                                                    jednego z sąsiadów Polski? ;-) A może z posłanką Renatą B.?
                                                  • kormoran7 Re: zmiana klimatu 30.06.05, 11:52
                                                    Podaje ci Waclawie wirtualnie raczke w celu pojednania i dziekuje za duze
                                                    oczeta tej pierwszej pani.Gdyby jeszce sie ta dziewczynka usmiechnela to by
                                                    bylo naparwde super.Co do drigiej pani to jej sukienka posiada ladne wzorki
                                                    ktore pasuja do oczow tej pani. A co do wloskow to podobaja mi sie te
                                                    warkoczyki ale szcze mowiac lepiej wyglada w nich żelazna Julia. A widziales
                                                    kiedys Waclawie gdzies na naszych polskich drogach dziewczyny z taka wlasnie
                                                    fryzura w formie warkoczykow?Ja jeszce nigdy.:( A myslalem ze po pomaranczowej
                                                    rewolucji taka fryzurka bedzie w modzie.
                                                  • waclaw_kzn Re: zmiana klimatu 30.06.05, 12:07
                                                    Niestety Kormoranie - trzeba udać się na wschód. Tam, dokąd ja się udaję też
                                                    raczej rzadko, ale ponoć na Ukrainie takie fryzury są na porzadku dziennym.
                                                    Ale generalnie - im bardizej na wschód, tym dłuższe włosy. po powrocie z Mińska
                                                    zawsze się dziwie jak krótkie (zachodnie? przydatne w kapitalistycznym świecie
                                                    biznesu?) fryzury mają nasze rodaczki. Wyjątki oczywiście są ,a le generalnie -
                                                    wychodzisz na ulicę i krótko, krótko... A na wschodzie znajdziesz wiele panien,
                                                    które włosy mają do pasa. Wiadomo, póki włosy nie urosną do pasa - panna nie
                                                    nadaje się do wydania jej za mąż ;]

Brakuje mi też u nas zimą kobiet opatulonych w wielkie chusty zamiast czapek,
                                                    tka charakterystyczne już choćby na Bialorusi. Są urocze.
                                                  • waclaw_kzn Re: zmiana klimatu 30.06.05, 12:03
                                                    Drobne sprostowanie: włoski powinienem był nazwać raczej falowanymi, a nie
                                                    kreconymi.

Ale skoro dobrze zacząlem, to jeszcze cos dodam:
                                                    www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=587751
                                                    www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=664574
                                                    onephoto.net/info.php3?id=147873
                                                    onephoto.net/info.php3?id=148022 - wiem, trochę smutne, Kormoran takich
                                                    nie lubi, ale cóż, korzystam z tego, co mam. Przepraszam Kormoranie za
                                                    nastreój, ale myslę, że ogólne wrażenia z modelki, tj. chciałem
                                                    powiedzieć "sukienki" Ci to wynagrodzą.
                                                    onephoto.net/info.php3?id=144702 - dla odmiany cos letniego i pogodnego.

UWAGA!!! Zdjęcie przeznaczone tylko dla widzów dorosłych!!! Kto nie ma
                                                    skończonych 18 lat niech z tego linka nie korzysta!!!
                                                    onephoto.net/info.php3?id=144006 - ale sukienka całkiem, całkiem i
                                                    modelka też, więc nie mogłem się oprzeć, bo przecież krmoran pragnie promować
                                                    nie tylko wdzianka, ale i kobiece piękno. Przypominam - jesli miałeś poniżej 18
                                                    lat i użyłeś/użyłas tego linka, zrobiłeś/zrobiłaś to nielegalnie i na własną
                                                    ospowiedzialność!!!

A to moi mili to prawdziwy "hicior". Hm... Kormoran być może nie odważy się
                                                    ocenić uroków modelki, bo tyle ostatnio procesów dyrygentów i psychologów, że
                                                    taka wypowiedź może być niebezpieczna; byc może przekroczyłem nieco postulat
                                                    promowania młodości; być może wiele można jeszcze mi zarzucić, ale ta bijąca
                                                    słowiańskość z lnianej sukienki i wianka!!! Ach! Kilka dni za późno powiecie?
                                                    Nie! Na rodzimość zawsze jest czas!
                                                    onephoto.net/info.php3?id=147591
                                                    Dziękując za komentaż Magistra, kusi mnie aby posłużyć sie parafrazą cytatu z
                                                    pewnego dobrego polskiego filmu i rzec: "Jak Waclaw zamieści jakieś zdjęcie to
                                                    nie ma bata, co?", ale nie wiem, czy wszyscy zgodza się z taką eocentryczną i
                                                    megalomańską opinią. ;]

To by było dziś na tyle. Więcej linków dziś w tym temacie nie zamieszczam, ale
                                                    moge wieczorkiem poodpowiadać na ewentualne krytyki i pokomentować cudze
                                                    propozycje ;]
                                                  • kormoran7 Re: zmiana klimatu 30.06.05, 12:20
                                                    w trzecim linku podoba mi sie sukienka bo taka figlarna jest i nawet nie widzac
                                                    oczu owej kobiety podejrzewam ze modelka caly czas sie usmiecha i jest gotowa
                                                    na mola pogawedke a nawet na tance:)W czwartym linku suknia mroczna ale
                                                    cudowna. Lubie te odcienie. A samo zdjecie podpisalbym fragmentem piosenki
                                                    grupy ONA " Wypuśćcie mnie ,ja duszę się ,wypuśćcie mnie ,ja w tym pudle po
                                                    prostu nie mieszczę się!!! Podejrzewam ze modelka owa specjalnie zrobila taka
                                                    poze zeby bylo smutnie ale czy aby napewno...Kurcze chyba nie umiem patrzec na
                                                    smutna mine kobiet. Zaraz bym do niej podbiegl i poglaskal po glowce. A propo
                                                    jeszce ostaniego linku to powiem krotko:Ach ten wianek,Ach ta czysta
                                                    slowianska krew..
                                                    No mysle ze teraz pora bym ja jakies ciakawe kroje wam przedstawil. Ale to za
                                                    pare minut:)
                                                  • marcinszymczak1 Re: zmiana klimatu 30.06.05, 12:50
                                                    No tak ledwo ogłosiłem , że przez jakiś czas mnie nie bedzie a tu już gołe cuśe
                                                    lecą.......

ale i tak śliczne.
                                                  • waclaw_kzn Re: zmiana klimatu 30.06.05, 13:02
                                                    No tak - odsłońcie trochę ciałka, a Magister zaraz przybiegnie :]
                                                    Radzę zajrzeć też do bielizny, Kolego Magistrze ;]
                                                    --
                                                    "Kiedy ostatnio odwiedził mnie syn, poprosiłem go, żeby mi przywiózł kobietę.
                                                    Zakłopotany pocierał czoło i dziwił się, na co mi w moim wieku kobieta, i w
                                                    ogóle. [...] powiedziałem, że nie wiem na co, ale choćby na to, żeby była, na
                                                    przykład."
                                                  • kormoran7 Re: zmiana klimatu 30.06.05, 13:02
                                                    To na pierwszy ogien bedzie cytrynowo i bajecznie:

i.wp.pl/a/f/pjpeg/7945/sukienkaa.jpg

Teraz trzy w jednym:

i.wp.pl/a/f/jpeg/1220/malowana.jpeg
                                                    Zgrabna i czarna:

www.promgirl.com/_cache/1b52ea560f1f50e3763b408d2e880af9.jpg
                                                    Jak ja lubie fiolet:)
                                                    supermoda.webpark.pl/foto_13.jpg
                                                    I na koniec cos z duzych rozmiarow jakie preferuje Waclaw. Slaba jakos zdjecia
                                                    ale i tak fajna suknia nieprawdaz?

www.przyjaciele.i.krakow.pl/sylwek/sukienki/bananowa-prl.jpg
                                                  • waclaw_kzn Re: zmiana klimatu 03.07.05, 12:32
                                                    Rzeczywiście - ostatnia propozycja to już prawie to o co mi chodzi ;] Bardzo
                                                    dobra spódnic, która może być wygodną kołderką, gdy trzeba. Ach!
                                                    Przyznam jednak, że zgrabna i czarna również zwróciła na siebie moją uwagę...
                                                    pomimo tego, że przerażają mnie suknie ciasno opinające nogi. Zawsze się
                                                    zastanawiam, jak one w tym chodzą, nie wspominając już, że to zaprzecza
                                                    naturalnej praktyczności spódnicy w pewnych sytuacjach. Dlatego wolę luźne i
                                                    przepastne... ale ta czarna rzeczywiście zgrabna i przyjemnie się patrzy ;]
                                                  • waclaw_kzn Re: zmiana klimatu 03.07.05, 16:16
                                                    onephoto.net/info.php3?id=154481
                                                    www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=672360 - to zdjęcie zamieszczę chyba
                                                    ze specjalną dedykacją dla Kormorana. Mam nadizeję, że zgodzi sie ze mną.
                                                    onephoto.net/info.php3?id=147085 - zdjęcie takie nostalgiczne, a strój
                                                    patriotyczny (biało-czerwony). Śliczne jest i tyle.
                                                    onephoto.net/info.php3?id=154706 - a to czy nie czarujące? Dwa
                                                    pokolenia - a młodsze już uczone, w jakim stroju należy chodzić. Nie ma to jak
                                                    tradycja przekazywana z pokolenia na pokolenie! ;]

I jeszcze trochę nietypowy widok z nadbałtyckiej plaży
                                                    onephoto.net/info.php3?id=155158 :-)
                                                  • kormoran7 Re: zmiana klimatu 04.07.05, 11:18
                                                    Ja te panie z ostaniego linka juz gdzies widzialem....:)Baaaa!!!!!Bylem nawet 2
                                                    lata temu na ich koncercie:)Tak trzeba od malego uczyc dziewczynki ze suknie sa
                                                    cacy a spodnie be:)Ta mala z mostu juz pewnie to wie.i bardzo ladne ujecie. I
                                                    te wlose u obu dziewczyn. Chyba jedno z najlepszych zdjec jakie sie tu
                                                    pojawilo.Pozniej dodam cos od siebie
                                                  • waclaw_kzn Re: zmiana klimatu 29.06.05, 15:13
                                                    Tak, tak, tak, Natalo!!!
                                                    Kocham Cię za ten wiek XII. Prawie identyczną ma moja znajoma z Białorusi (tym
                                                    razem nie moja Kobieta, która ma suknie białe i czerwone).

Brawo - jak ja kocham takie stroje... jakie miłe wspomnienia wywołują... ach :-)
                                                  • waclaw_kzn Re: zmiana klimatu 29.06.05, 15:16
                                                    A Kolega Magister to łobuz jeden i tyle. Najpierw przyszedł na temat
                                                    bieliźniany, pokręcil nosem, że nic się nie dzieje i zamiast zacząć tam coś
                                                    robić, do sukien mi dezerteruje!!!
                                                    Nieładnie!!!
                                                    Trzeba będzie kolegę zdyscyplinować!!!
                                                  • kormoran7 Re: zmiana klimatu 29.06.05, 19:56
                                                    A myslalem ze niewazne czy bielizna czy sukienka to i tak nawzajem bedziemy sie
                                                    uzupelniac bo przeciez w obu tematach chodzi o pokazanie pieknych krojow i
                                                    niewiescich cial a tu mi kolega zarzuca nagle ze konkuruje z nim na tematy.
                                                    Otoz nie ma mowy o konkurencji a i magister sam sie na jakis czas przeniusl
                                                    tutaj z powodow dla niego tylko znanych i ja kormoran nie mieszalem w tym
                                                    palcow:)Niech plec piekna nie porozni nasz chlopcow szlachetnych:)
                                                  • waclaw_kzn Re: zmiana klimatu 29.06.05, 22:34
                                                    Ojoj, Kormoranie, znów grasz nie fair. Najpierw sie zarzekałeś, że nie będziesz
                                                    się zniżal do poziomu bielizny, a teraz twierdzisz, że to równoważne i
                                                    uzupełniające się tematy?
                                                    Mi to wygląda na zasadę równych i równiejszych - gdy my się udzielamy w temacie
                                                    o sukienkach - to tematy są równoważne, ale gdy kormorana zaprosić do dziąłu z
                                                    bielizną, to już jest gorszy.
                                                    Nieładnie.
                                                  • marcinszymczak1 Propozycja 30.06.05, 09:10
                                                    Postuluję aby nie dawać linków tego typu- bez modelki.
                                                    www.deredere.dds.nl/12thcent/12woman/Green.jpg
                                                    Mym magisterskim zdaniem nic bardziej złego i brzydkiego jak zimny, bezduszny
                                                    manekin- fuj
                                                  • marcinszymczak1 PAPATKI... 30.06.05, 09:30
                                                    No bracia i siostry jest ładnie. Wacławie jesteś zdemoralizowany tak jak
                                                    magisterek ale gust masz niezły. Jestem pod wrażeniem tych fotek.
                                                    Pozdrawiam – do śierpnia.....:P
                                                  • marcinszymczak1 Re: Sukienki spudniczki .... :P 29.06.05, 12:27
                                                    bo to komunistki...?
                                                  • natala77 Re:Sukienki, spódniczki.. 27.06.05, 15:55
                                                    hahahaha no to logiczne, że na plażach nosi się stroje kąpielowe;D
                                                    ale ja pytałam, zgodnie z tematem tego wątku jakie sukienki królują w kurortach
                                                    letnich;D))
                                                  • natala77 Re:Sukienki, spódniczki.. 27.06.05, 15:58
                                                    a, nie zauważyłam wypowiedzi Wacława;) mój ostatni post skierowany był
                                                    oczywiście do Kormorana
                                                  • waclaw_kzn Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 12.06.05, 20:19
                                                    A skoro już na jakiegos producenta trafilismy, to wróćmy do sukienek. Czy te
                                                    nie są prześliczne? Brakuje tylko powabnej modelki pod nimi. Własnie dlatego
                                                    wolę temat bieliźniany ;-)
                                                    www.shiva.com.pl/m0776ab.htm
                                                  • martula86 Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 12.06.05, 22:13
                                                    waclawie ten ostatni link to cos dla mnie :o) bardzo mi sie podoba ta
                                                    kreacja :o) niech wyjdzie slonce to i sukienki wraz z spodniczkami wyjda :o)
                                                  • waclaw_kzn Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 12.06.05, 23:02
                                                    Trzymam Cię za słowo razem z całym KMSS-em. Chętnie sprawdzimy, gdzieś "na
                                                    mieście", czy słowo się rzeknie ;-)
                                                  • marcinszymczak1 Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 13.06.05, 09:00
                                                    Oj Wacławie jeśli ten pierwszy link www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=662299
                                                    to ten z fotkami nieużytymi w kampaniach promocyjnych o którym mi mówiłeś to
                                                    powiem ....mistrzostwo świata.
                                                    Niesamowite foty i jestem pod wrażeniem. (nie tylko ja....)
                                                    Jednak powracając do tematyki. Widząc na ulicy :
                                                    www.bonprix.pl/katalog.php?
                                                    st=&idprod=14605&menu_lewe=15&page=&proc=0&idkat=1&idrodz=3&ileprod=83&licz=2
                                                    niech ktoś mi powie, że kobieta w sukience chodzić nie powinna .
                                                    st=&idprod=14587&menu_lewe=12&page=&proc=&idkat=1&idrodz=7&ileprod=78&licz=3
                                                    miodzio....

a co powiecie na małą czarną?
                                                    www.bonprix.pl/katalog.php?st=&idprod=13472&menu_lewe=15&page=3&proc=0&idkat=1&idrodz=3&ileprod=83&licz=30

zwiewna...w kwiatuszki... www.bonprix.pl/katalog.php?
                                                    st=&idprod=13748&menu_lewe=15&page=3&proc=0&idkat=1&idrodz=3&ileprod=83&licz=27

na tej zaprzestanę.... muszę dozować wam wrażenia.....
                                                    st=&idprod=13414&menu_lewe=15&page=4&proc=0&idkat=1&idrodz=3&ileprod=83&licz=39
                                                  • marcinszymczak1 Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 13.06.05, 09:03
                                                    Sorki teraz linki chyba działają....

Oj Wacławie jeśli ten pierwszy link www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=662299

to ten z fotkami nieużytymi w kampaniach promocyjnych o którym mi mówiłeś to
                                                    powiem ....mistrzostwo świata.
                                                    Niesamowite foty i jestem pod wrażeniem. (nie tylko ja....)
                                                    Jednak powracając do tematyki. Widząc na ulicy :

st=&idprod=14605&menu_lewe=15&page=&proc=0&idkat=1&idrodz=3&ileprod=83&licz=2

niech ktoś mi powie, że kobieta w sukience chodzić nie powinna .

st=&idprod=14587&menu_lewe=12&page=&proc=&idkat=1&idrodz=7&ileprod=78&licz=3
                                                    miodzio....

a co powiecie na małą czarną?
                                                    www.bonprix.pl/katalog.php?st=&idprod=13472&menu_lewe=15&page=3&proc=0&idkat=1&idrodz=3&ileprod=83&licz=30

zwiewna...w kwiatuszki... www.bonprix.pl/katalog.php?
                                                    st=&idprod=13748&menu_lewe=15&page=3&proc=0&idkat=1&idrodz=3&ileprod=83&licz=27

na tej zaprzestanę.... muszę dozować wam wrażenia.....
                                                    www.bonprix.pl/katalog.php?st=&idprod=13414&menu_lewe=15&page=4&proc=0&idkat=1&idrodz=3&ileprod=83&licz=39
                                                  • marcinszymczak1 Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 13.06.05, 09:05
                                                    no niestety musicie sami je skopiować i wkleić w adres.
                                                  • martula86 Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 13.06.05, 14:39
                                                    marcinie zwiewna w kwiatuszki jest zaje...fajna :o)
                                                  • natala77 Re: • Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 13.06.05, 16:12
                                                    • Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek
                                                    BO:
                                                    w sukience, spódniczce często źle się
                                                    -gra na gitarze
                                                    -jeździ na skuterze/motorze/rowerze
                                                    no narazie tyle, jak coś wymyślę dodam dalsze powody:>
                                                    ale ja lubię spódniczki;D
                                                  • waclaw_kzn Re: • Dlaczego dziewczyny nie noszą sukien 13.06.05, 16:50
                                                    Może to wynik mego braku edukacji muzycznej, ale nie rozumiem, jak sukienka
                                                    może przeszkadzać w grze na gitarze. Rower - rozumiem - czasem falbanka się w
                                                    szprychy wkreci i wypadek gotowy, ale gitara? - czyżby sukienka mogła się w
                                                    struny wkręcić? :-/ nie ozumiem :-(
                                                  • rogeer Re: • Dlaczego dziewczyny nie noszą sukien 13.06.05, 20:10
                                                    Wacławie gdy przeczytałem posta natali chciałem o to samo zapytać dopiero potem
                                                    spostrzegłem, że już mnie ubiegłeś:)
                                                    Ja w przeciwieństwie do Wacława z muzyką i gitarami mam coś niecoś wspólnego ale
                                                    nie potrafie sobie wyobrazić jak sukienka może przeszkadzać w graniu na tym
                                                    wdzięcznym instrumencie... także proszę o wyjaśnienia.
                                                  • natala77 Re: • Dlaczego dziewczyny nie noszą sukien 13.06.05, 21:03
                                                    no bo wygodniej w spodniach!!!!:P:P:P
                                                    nie wierzycie -idźcie sobie do pierwszego lepszego magistra sztuki gitarzysty
                                                    [(polecam pana Bartłomieja M.:))]
                                                    - większość na początku zastrzega,
                                                    że na lekcje nie przychodzimy w sukienkach:)
                                                    chodzi o to, że -szczególnie na początku -edukacji gitarowej ważna jest
                                                    prawidłowa postawa,
                                                    a w sukience siedząc możesz mieć problemy z stabilnym umiejscowieniem jej na
                                                    swoich nogach:P
                                                    ech no spróbujcie sobie założyć spódniczkę i grajcie w tej szkolnej postawie
                                                    zobaczycie sami;D
                                                    jeśli jest ona ciasna to problem może byc już z położeniem nogi na podnóżku;]
                                                    mężczyźni...
                                                  • marcinszymczak1 Re: • Dlaczego dziewczyny nie noszą sukien 14.06.05, 09:47
                                                    Jako magister potwierdzam słowa (niestety) Natalii. Jednak w poszukiwaniu
                                                    innych przypadków w jakich niewygodne jest używanie sukienki przyszły mi do
                                                    głowy:
                                                    skok o tyczce, jazda na zetorze 330( www.nowe-
                                                    panstwo.pl/np_29_2001/29_historia_stalin.htm ) (Stalin Była Kobietą)

Jednak Towarzysze; jak pięknie wyglądają kobiety w sukienkach czekające w
                                                    kolejce po papiet toaletowy:
                                                    www.polskaludowa.com/foto/70/jpg/papier_toaletowy_kolejka_1.jpg
                                                    lub w kolejce do sklepu na , którego lady przed chwileczką rzucono świeże
                                                    towary przywiezione z zaprzyjaźnionego kraju rad.
                                                    www.polskaludowa.com/foto/80/jpg/kolejka_wroclaw_83-4.jpg

Fotki niestety niezbyt ostre ale na każdej widać kobiety w sukienkach co
                                                    dowodzi, że już nasi pra ojcowie i pra matki potrafiły docenić zalety tego
                                                    rodzaju ubioru w życiu codziennym kolektywu pracującego miast i wsi.
                                                  • natala77 Re: • Dlaczego dziewczyny nie noszą sukien 14.06.05, 16:43
                                                    hmm..
                                                    wymienione przeze mnie i zacnego Magistra czynniki na niekorzyść sukienek,
                                                    spódnic, tak naprawdę to pikuś.
                                                    Przyczyna musi tkwić gdzieś głębiej,
                                                    to musi być coś poważniejszego...
                                                    To już nie jest zwykłe wybieranie często wygodniejszych, praktyczniejszych
                                                    spodni..
                                                    To jest nieukrywana niechęć do spódnic!!
                                                    Do takiego myślenia skłoniły mnie ostatnie wydarzenia.
                                                    13 czerwca w średzkiej kolegiacie około 200 osób przystępowało do sakramentu
                                                    bierzmowania.
                                                    Była to przeważnie młodzież w wieku 15-16-17.
                                                    I co powiedział jeden z księży na pierwszej próbie w ramach organizacji?
                                                    Że mężczyźni mają przyjść na bierzmowanie jak mężczyźni
                                                    a kobiety jak kobiety.
                                                    I że kobieta to dla niego nie spodnie.
                                                    Kobieta to spódnica
                                                    - nie "gacie" (cyt.) lecz taka conajmniej do kolan.
                                                    ... Wywołał tą przemową ogólne poruszenie.
                                                    W efekcie dziewczyny, które przyszły w spodniach,
                                                    czuły się jak "wyjęte spod prawa":P
                                                    Niektóre już przed ceremonią otwarcie zapowiadały bunt
                                                    (cyt. "ja nie przyjdę w żadnej sukience!")
                                                    Z jednej strony nie wiem, czy to dobrze, że księża stawiają takie wymogi.
                                                    Jesteśmy prawie dorośli, w większości normalni,
                                                    potrafimy ubrać się odpowiednio do okazji.
                                                    Często było slychać takie głosy:
                                                    "do kościoła przychodzę dla Boga, nie muszę się księdzu podobać".
                                                    Więc ta cała afera to problem trochę sumienia, trochę kwestia tolerancji.
                                                    Ale mniejsza o.
                                                    Sedno wspomnienia tego przeze mnie tutaj
                                                    - dlaczego dziewczyny są "na nie" dla spódnic?!

ps ja poszłam w spódniczce, bo poprostu lubię:)
                                                  • martula86 Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 13.06.05, 14:38
                                                    oj napewno tak bedzie :o) sloneczko wyszlo no i sukienka z szafy wyskoczyla :o)
                                                    wlasnie mam ja na sobie :o) choc jest chyba troszke za krotka :P
                                                  • kormoran7 Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 08.06.05, 15:43
                                                    Najpierw cos z dawnej historii bowiem przed wami suknia z okresu barokowego
                                                    www.gothic-obsession.de/onlinestore/images/big/barock-kleid3.jpg

Mysle jednak ze teraz wrocila moda na takie suknie i przy bystrym oku mozna
                                                    jeszce takie suknie znalesc w przewazajacym kolorze czarnym

Tutaj mamy suknie z falbankami...

www.baziland.de/images/c_02_blaues_kleid.jpg Jak widac na obrazu kiedy
                                                    poradzimy sobie juz z dwoma paskami mozemy od razu biec z posiadaczka tej sukni
                                                    na sianko i oddac sie...hmmm....

Ta natomiast jest bardzo uwodzicielska

www.avenida-fashion.de/images/big/kleid_samt.jpg
                                                    No to narazie koniec:)
                                                  • waclaw_kzn Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 08.06.05, 15:52
                                                    Kormoranie, kormoranie... cała istota sukienki polega na tym, ze nie trzeba nic
                                                    odpinać - wystarczy "zarzucić" do góry i na sianko jak znalazł.
                                                    A co do takich średnioweicznych i gotyckich sukien, to polecam przejechac się
                                                    na jakiś urniej rycerski. Dobrą okazją jest np. inscenizacja bitwy pod
                                                    Grunwaldem, a to przecież już niedługo, więc polecam na wakacje. Co prawda
                                                    lepsze sa takei kameralne (np. Byczyna jest niedaleko, bodajże jakoś we
                                                    wrześniu organizują - piękne miasto i fantastyczny festiwal rycerski). Po
                                                    prostu raj dla amatorów sukni!!!
                                                    Polecam też, proponowaną już przy bieliźnie stronę www.freha.pl - czyli wielkie
                                                    forum bractw rycerskich. Jest tam wiele tematów poświęconych odzieży i
                                                    bieliźnie w poszczególnych epokach. Można się dowiedziec ciekawych rzeczy.
                                                  • waclaw_kzn Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 08.06.05, 15:58
                                                    Zauważyłem swoje niezdecydowanie w kwestii odmiany wyrazu suknia, a konkretniej
                                                    jesli chodzi o Dopełniacz liczby mnogiej. Czy "sukien" / czy "sukni" ?
                                                    W końcu sprawdziłem i moje niezdecydowanie okazało się uzasadnione, bowiem obie
                                                    formy słowniki podają jako równoprawne. Widać przodkowie tez mieli ten problem
                                                    i nigdy się nie zdecydowali, który paradygmat odmiany ma byc jedynym poprawnym.
                                                  • waclaw_kzn Re: Fotograficzny urok sukinek i spódnic :] 08.06.05, 16:02
                                                    Na każdego Admina znajdzie się jakiś haczyk... Może zaczniemy temat o skryptach
                                                    na stronach poświęconych bieliźnie i od tej strony i Ciebie Rogeerze trafimy,
                                                    gdyż zaczniesz je badać, a wraz z nimi zawartość tych stron?. Nie wiem, na
                                                    razie to tylkopropozycja. Przedyskutujemy tę sprawę na ciemnej radzie rycerzy
                                                    ciemnej strony tkaniny.
                            • Gość: espada Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek IP: 88.119.6.* 07.04.20, 15:09
                              Zgadzam sie. Czym jasniejsza skora tym piekniejsza. Nigdy nie rozumialam mody na przyciemnianie cery,to strasznie obrzydliwe. Ohyda,zwlaszcza ta sztuczna. Co innego naturalna w tych krajach gdzie jest duzo slonca,a co innego z solarrium. Zawsze kochalam bladosc arystokratyczna i nigdy nie dam sie spalic,to jest wstretne. Ludzie ktorzy chodza "opaleni"wygladaja jak niemyci przez lata.
    • duch3 Nie jestem w temacie 21.05.05, 00:16
      ale wydaje mi się że obecnie wszyscy starają się zatrzeć różnice między
      kobietami i mężczyznami.
      • emi53 Re: Nie jestem w temacie 21.05.05, 00:46
        A mnie sie wydaje/moge sie mylic/,ze dziewczyny nosza spodnie ,gdyz powodem
        moze byc brak cech dawnych,typowo meskich ,u chlopaków.Szacunku,stawania w
        obronie,powazania i donjuanerii,której juz nie bylo w XX, i nie ma w XXI wieku.
        Dlatego kobieta próbuje zwrócic na siebie uwage mezczyzny upodobniajac sie do
        niego.Lecz to bledna droga,jak zauwazyl Waclaw_kzn.
        • elf89 Ach... słońce :) 14.06.05, 22:30
          A ja korzystając z okazji że wreszcie zawitało do nas słońce założyłam na siebie
          delikatną, zwiewną lekko prześwitującą sukieneczke... ach.. cóż za komfort i
          wygoda. Strój ten okazuje sie być także bardzo łatwy w ściąganiu. Jedno
          pociągnięcie reki i nie ma :)
          • waclaw_kzn Re: Ach... słońce :) 14.06.05, 23:23
            Ech, aż żal, że znów nie doszło do jakiegoś "przypadkowego" spotkania na ulicy,
            Elfie... mam nadzieję, że jeszcze będzie okazja ;-)
            • marcinszymczak1 Re: Ach... słońce :) 15.06.05, 08:26
              Nigdy nie myślałem , że do tego dojdzie
              • marcinszymczak1 Re: Ach... słońce :) 15.06.05, 08:28
                Sukienkę lepiej jakąś byście zapodali.....
                • rogeer Re: Ach... słońce :) 15.06.05, 18:15
                  Widze magistrze ze ci się administratorska moralność chwyta w swe szpony;) Oby
                  tak dalej to kto wie co z tego wyjdzie;)
                  • elf89 Re: Ach... słońce :) 15.06.05, 18:19
                    Ja również żałuje Kazanku :(

Dziś na wystawie zauważyłam śłiczną sukieneczkę. Również bardzo delikatną i
                    zwiewną. Nie mogłam sie jej oprzeć.

Napewno wkrótce mnie w nij ujrzysz Wacławie. Oczywiście, całkiem "przypadkowo"
                    ... :)
                    • waclaw_kzn Re: Ach... słońce :) 15.06.05, 18:23
                      Mam taką nadzieję... i mam nadzieję, że wkrótce, bo od niedzili "przypadkowe"
                      spotkania będą ryzykowne, bo będę pilnowany ;-)
    • waclaw_kzn Re: sorki ,ze nie w temacie 04.07.05, 17:24
      Hehe - tylko że ja rzadko zaglądam na tę skrzynkę pocztową.
      Podam niniejszym swój bardziej oficjalny adres: kazanowiny@poczta.onet.pl
      A z wejściówkami jeszcze zobaczę i sie może zgłoszę. Zobaczę, jak mi praktyki
      będą kolidowały.

Cieszę się, Kormoranie, że suknie się podobają. jedną chyba przypadkiem
      wstawiłem do bielizny, ale nie chce mi się przekopiowywać teraz z tamtego
      tematu.
      • waclaw_kzn Re: sorki ,ze nie w temacie 04.07.05, 22:30
        Kormoranie, spójrz co znalazłem dziś na OnePhoto.net - kontynuację pewnego
        zdjęcia. Może będą i dalsze części?
        Specjalnie dla kormorana, z dedykacją od Wacława
        onephoto.net/info.php3?id=155647
        • kormoran7 Re: sorki ,ze nie w temacie 05.07.05, 11:08
          dziekuje bardzo i tez mamnadzieje ze beda kolejne ujecia tej fotki,tego
          krajobrazu i tych dwoch kobiet. Tylko aby nie spadly z tego mostku bo woda
          gleboka....
          • waclaw_kzn Re: sorki ,ze nie w temacie 05.07.05, 12:29
            A ja mam nadzieję, że w takiej sytuacji uratowałyby się, bo woda okazałaby się
            nie aż tak głęoka... ale za to mokre sukienki - co to byłby za widok ;]
          • waclaw_kzn To ja dam jeszcze kilka zdjęć 05.07.05, 12:32
            Wszystkie fotografie, które dziś zamieszczę pochodzą z portfolio tego samego
            autora, który (jakby to wyraził jeden z moich wykładowców) "wykazuje silną
            predylekcję do" fotografowania kobiet w sukniach. I chwała mu za to!
            www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=679446
            www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=670363
            www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=628540
            www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=603186
            www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=580481
            www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=569296
            www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=535557
            www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=674358
            Chyba robię się monotonny z tymi fotografiami, a każdy już się zorientował z
            jakich dwóch stron je czerpię i sam może sobie poszukać ładnych sukienek.
            Postaram się odkryć jakieś nowe źródło, by nie zanudzać i nie zamieszczać
            rzeczy, które każdy łatwo może sam odnaleźć. Chyba że uznacie, że mam czynić
            inaczej.
            • kormoran7 Re: To ja dam jeszcze kilka zdjęć 05.07.05, 13:39
              Próbowalem cos dodac do bielizny ale 3 proby wklejenia linka tak zeby byl tylko
              produkt sie nie udala wiec dodac narazie cos w tym temaciku. I tak:
              1)Piekna dluga, wieczorowa suknia. W sam raz na romatyczna kolacje przy swiecach

www.bielizna4u.pl/images/allegro/borpas2.jpg
              2)to nie kosmos to choinka:)

i.kurde.pl/reds/choinka.jpg
              3)nad jezioro

www.bigboss.enev.pl/images/suknieduze/NR25d.jpg
              4)Kilka do wyboru
              www.bigboss.enev.pl/images/suknieduze/NR27d.jpg
              www.amimperial.pl/images/pictures/0001653mini.jpg
              www.amimperial.pl/images/pictures/0002133mini.jpg
              • kormoran7 Re: To ja dam jeszcze kilka zdjęć 05.07.05, 13:48
                podczas dodawania bielizny trafilem na slicza suknie w kwiatki i musze ja
                zamiescic tutaj

www.mirexim.pl/images/pill/1402_d.jpg
                • kormoran7 Re: To ja dam jeszcze kilka zdjęć 07.07.05, 23:24
                  Różyczki są piekne:)Alicia rozwniez:)

www.adoredcelebrities.com/alicia_silverstone/images/alicia021.jpg
                  • kormoran7 Re: To ja dam jeszcze kilka zdjęć 07.07.05, 23:27
                    Jescze jedno fotka Alicji w sukni.Tutaj jej twarz wyszla troche chropowato ale
                    suknia ladna

www.adoredcelebrities.com/alicia_silverstone/images/alicia046.jpg
                    Tutaj suknia z boku ale w polaczeniu z tym kapelusikiem i duzymi oczyma robi
                    wrazenie

www.adoredcelebrities.com/alicia_silverstone/images/alicia053.jpg
                    • kormoran7 Re: To ja dam jeszcze kilka zdjęć 07.07.05, 23:30
                      Ach nie moglem sie jeszce powstrzymac zeby nie dac tej fotki

www.adoredcelebrities.com/alicia_silverstone/images/alicia051.jpg
                      Az sie panienka zarumienila...:)
                      • waclaw_kzn Re: To ja dam jeszcze kilka zdjęć 18.07.05, 23:05
                        Kusiło mnie dziś, by zamieścić piękne zdjęcie pięknejh niewiasy w pięknej
                        spódnicy... ale na zdjęciu była tylko piękna niewiasta w TYLKO pięknej
                        spódnicy, więc uznałem, że jeszcze oberwałoby mi się za demoralizację młodzieży
                        albo coś, więc nie zamieszczę :-p
                        • kormoran7 Re: To ja dam jeszcze kilka zdjęć 20.07.05, 00:09
                          Ale rozbudzic wyobraznie to ty potrafisz....:)
                          • kormoran7 Re: To ja dam jeszcze kilka zdjęć 20.07.05, 00:11
                            A sa jakies nowe fotki naszych dwoch dziewczyn z mostku?
                            • waclaw_kzn Re: To ja dam jeszcze kilka zdjęć 20.07.05, 21:38
                              Jeśli nawet są, to się ukrywają... a zdjęcie, którym rozbudziłem wyobraźnię
                              mogę przesłać, ale tak bardziej prywatnie (poczta)... ale tylko na wyraźne
                              życzenie i odpowiedzialność adresata ;]
                              • kormoran7 Re: To ja dam jeszcze kilka zdjęć 25.07.05, 11:44
                                Czekam Waclawie na twoj powrot i wyslanie mi tego zdjecia na e-mila:)Caly kipie
                                z zniecierpliwienia:)
                                • waclaw_kzn Re: To ja dam jeszcze kilka zdjęć 26.07.05, 23:51
                                  To zdjęcie to jaj już wysłałem dawno temu, a teraz wysyłam ponownie. Na pewno
                                  sprawdzasz dobrą pocztę?
                                  • kormoran7 Re: To ja dam jeszcze kilka zdjęć 27.07.05, 00:15
                                    Jest!!!!!! Jest!!! Jest!!!!Boze ta delikatnosc u tej pani poprostu zwalila mnie
                                    z nog. Nieladnie tak mowic o czyms czego reszta nie widziala ale niech ta
                                    slodka pani zostanie tylko w naszej pamieci szanony kolego. Ach to juz masz u
                                    mnie trzy browarki jak sie spotkamy. Za 2 fotki pan z mostku i za to
                                    dzisiejsze. I kontroluj czy nie ma nowych na mostku...
                                    • kormoran7 Temat czas skończyć 14.09.05, 14:06
                                      Jesien idzie wielkimi krokami to czas zwiewnych sukienek sie konczy:(Ach i znow
                                      bedzie trzeba czekac do wiosny by moc sie radowac widokiem pieknych nóg. Teraz
                                      królowac beda plaszcze, rajstopy i gróbe skarpety.Koszmar:(
                                      • waclaw_kzn Re: Temat czas skończyć 14.09.05, 15:32
                                        Kolega przesadza, jak zawsze. Nie samymi zwiewnymi sukienkami człowiek żyje.
                                        Gruba spódnica też ma wiele uroku. Nie rozumiem także oburzenia wywołanego
                                        grubymi skarpetami. Uważam, że gdy za oknem wiatr i wróz ganiają, nie ma nic
                                        lepszego niż ogrzać się pod kołderką z piękną (w moim przypadku oznacza to
                                        "swoją, ukochaną") kobietą i wtedy grube skarpety na jej zgrabnych nóżkach nie
                                        przeszkadzają, a wręcz dodają wiele figlarnego uroku ;-) Gdy jest zimno trzeba
                                        nóżki pod spódnicami ogrzewać na różne sposoby... a oprócz skarpet mamy jeszcze
                                        rajstopki i moje ukochane pończoszki... jest się czym cieszyć zimą, podobnie jak
                                        latem, Kormoranie...
                                        ...no tak, tylko że skarpety, pończoszki i rajstopki i inne elementy garderoby
                                        spod spódnicy to już inny z naszych ulubionych tematów... radzę więc tam zajrzeć
                                        ;-) A temat spódnic pewnie nie umrze... najwyżej zapadnie w słodki sen zimowy,
                                        by zbudzić się z roztopami. Głowa do góry, Kormoranie!
                                        • waclaw_kzn Re: Temat czas skończyć 14.09.05, 15:48
                                          A to dla Ciebie na pocieszenie i wspomnienie lata:
                                          www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=731766
                                        • kormoran7 Re: Temat czas skończyć 15.09.05, 19:58
                                          Kolega ma to szczescie ze ma z kim ogrzać się pod kołderką ....
                                          • waclaw_kzn Re: Temat czas skończyć 18.09.05, 18:30
                                            Kolega tylko niech się nie rozkleja i nie płacze, tylko popatrzy sobie na te oto
                                            zdjęcia na otarcie łez:
                                            www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=670714
                                            www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=630200
                                            www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=609852
                                            www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=660866
                                            • natala77 Re: Temat czas skończyć 19.09.05, 08:44
                                              Jejku.. :P Pierwsza i trzecia przywołują na myśl nasze nasze słowiańskie obrzędy w piątek w PSA..
                                              • kormoran7 Re: Temat czas skończyć 19.09.05, 11:49
                                                Jedynka mi sie podoba:)A mozna sie cos dowiedziec wiecej o tych obrzedach?
                                                • kormoran7 Re: Temat czas skończyć 19.09.05, 23:41
                                                  No moze w zyciu czas sukienek dobiegl konca ale widze ze tutaj na forum moze
                                                  jednak da sie cos jeszce troche pokazac choc mysle ze pozna jesienia frajdy juz
                                                  z tego nie bede mial.

Mam tutaj zdjecie ktore mogloby polaczyc tematy bielizniane z
                                                  sukienkowym.Bardziej wskazujac na bielizniany ale tam jest jest duzo linkow
                                                  wiec dla hecy zamieszcze go tu:)

www.bielizna.oh.pl/i/p/6041.jpg
                                                  • natala77 Re: Temat czas skończyć?! 20.09.05, 16:42
                                                    kormoran7 napisał:

> No moze w zyciu czas sukienek dobiegl konca

no co Ty!? Przeciez jesienią i zimą dalej nosi się spódnice i sukienki! Niektore panie nawet dopiero na te pory zaczynaja, bo np. lubia laczyc sukienki z ciekawymi rajstopami itd..
                                                  • natala77 Re: Temat czas skończyć?! 20.09.05, 16:50
                                                    wrazenia osobiste baaardzo pozytywne:P
                                                    no nie moge tu pisac bo mama przeczyta :P hehehe;>
                                                    a powaznie to tematyka poruszana w klubie O-kulturalny pociąga mnie niesamowicie od pierwszego spotkania i zawsze bardzo mi sie podoba. no a tym razem oprocz wysluchania wykladu wlasnie moglismy poczuc sie jak jego bohaterowie - uczestniczylismy w obrzedach rodzimowiercow:)
                                                  • waclaw_kzn Re: Temat czas skończyć?! 20.09.05, 18:41
                                                    Wrażenia pozytywne jak nabardziej. Modlitwy i ofiary, składane gdy wszyscy stoją
                                                    w kręgu i trzymają się za ręce - spożywanie ofiarowywanego kołczana mleka, kwasu
                                                    chlebowego, miodu pitnego. Wspólna "biesiada", czyli dojadanie zapasów 9tu
                                                    dojadaliśmy plackami), przepiekny koncert i wszystko w przyjacielskim,
                                                    kameralnym gronie, szanującym zwyczaje rodzimowierców (nawet jeśli ktoś ich
                                                    poglądów nie podzielał)... Wszystko to dało bardzo przyjemną, intymną i nieco
                                                    tajemniczo-metafizyczną atmosferę, coraz rzadszą w dzisiejszym świecie. Piękne.
                                                  • waclaw_kzn Słowianofilstwa ciąg dalszy. 01.10.05, 17:25
                                                    www.photosig.com/go/photos/view?id=483815&forward=viewportfolio - proszę
                                                    bardzo coś z tradycyjnych, pięknych, słowiańskich sukni na najwspanialszych na
                                                    świecie słowiańskich kobietach. Do tego wianek obowiązkowo!
                                                  • waclaw_kzn Nasza zima zła? 04.10.05, 12:47
                                                    proszę bardzo - kolega kormoran cierpiał, że zimą nie ma na co popatrzeć, bo
                                                    wszystkie dziewczęta skrywają swe uroki pod grubymi płaszczami i futrami...
                                                    Specjalnie dla niego kilka bardzo, bardzo interesujących zimowych propozycji z
                                                    futrami:
                                                    www.photosig.com/go/photos/view?id=1356871&forward=viewportfolio
                                                    www.photosig.com/go/photos/view?id=692606&forward=viewportfolio
                                                  • waclaw_kzn Re: Nasza zima zła? 04.10.05, 14:39
                                                    Gdy właśnie po raz kolejny kłócilismy się z Kormoranem na gg o to, że linki się
                                                    nei otwierają, uświadomiłem sobie, że zapomniałem o jednym, drobnym szczególe...
                                                    Żeby obejrzeć zdjęcia na PhotoSiG (a ostatnio ich tu kilka zamieściłem0 trzeba
                                                    się najpierw na tej stronie zarejestrować! Tych, którzy podobnie jak kormoran
                                                    nie mogli zobaczyć tych zdjęć przepraszam.
                                                  • martula86 30 października - Dzień Spódnicy 05.10.05, 18:42
                                                    Zachęcam płeć piękną, aby 30 października zostawiły spodnie w szafie i
                                                    odsłoniły swoje piękne nogi (bo przecież każde nogi są piękne :o)) POZDRAWIAM
                                                    GORĄCO!!!
                                                  • kormoran7 Re: 30 października - Dzień Spódnicy 05.10.05, 18:59
                                                    A kto to swieto ustanowil bo ja nic o nim nie slyszalem?Jesli jakas kobieta to
                                                    gdybym ja spotkal calowalbym ja bardoooo namietnie. Oczywiscie po nogach a
                                                    konkretnie stopach...palcach...pietach....ach rozmarzylem sie:)
                                                  • waclaw_kzn Re: 30 października - Dzień Spódnicy 05.10.05, 19:05
                                                    A ja czhętnie przyłączylbym się do tych (nieco fetyszystycznych?) podziękowań.
                                                    Niech żyją spódnice!!!
                                                  • kormoran7 Re: 30 października - Dzień Spódnicy 05.10.05, 19:18
                                                    Radosna wiesc wspotegowala u mnie fale entuzjazmu i z radosci znalazlem bardzo
                                                    ladne fotki. Enamuje z nich mlodosc,uroda i czar sukienek

aniamiki.webpark.pl/UBRANIE/stroje%20na%20przebranie/04.jpg
                                                    aniamiki.webpark.pl/UBRANIE/stroje%20na%20przebranie/05.jpg
                                                    aniamiki.webpark.pl/UBRANIE/stroje%20na%20przebranie/11.jpg
                                                    aniamiki.webpark.pl/UBRANIE/stroje%20na%20przebranie/15.jpg
                                                    aniamiki.webpark.pl/UBRANIE/stroje%20na%20przebranie/20.jpg
                                                    Jak widac suknie nadaja sie na specjalne uroczystosci ale sa naprawe piekne

Przepraszam te dziewczęta, które kiedyś tak kochałem,
                                                    Przepraszam kawiarenki w których się upijałem,
                                                    Przepraszam te chodniki po których rzygałem, Przepraszam również za tych co
                                                    mordują w imię Boga
                                                    Boże, Boże Ty pozwalasz im mordować!!!!!!
                                                  • kormoran7 Re: 30 października - Dzień Spódnicy 05.10.05, 19:32
                                                    Byly sukienki na ktore nasze forumowe kolezanki maja jeszcze czas a teraz
                                                    bedzie cos przyziemnego Niebieski zawsze w modzie

www.tbc.com.pl/sukienki/full/dsc06900.jpg
                                                    Jedna pani a tyle ujec:

i.wp.pl/a/f/jpeg/8073/aero---8.jpeg
                                                    i.wp.pl/a/f/jpeg/8073/aero---7.jpeg
                                                    i.wp.pl/a/f/jpeg/8073/aero---5.jpeg
                                                    i to by bylo na tyle na dzis
                                                  • waclaw_kzn Zdjęcie roku? 11.10.05, 18:17
                                                    No dziś mam dla Kolegi Kormorana po prostu taki rarytasik, że chyba w końcu
                                                    jakąś pochwałę (albo i piwko) zdobędę! Kolega, o ile pamiętam już nie ma
                                                    problemów ze stroną photoSiG, więc uwaga BYĆ MOŻE SUKIENKOWE ZDJĘCIE ROKU (wiem,
                                                    że to opinia nieskromna, ale jestem gotów ją podtrzymywać):
                                                    www.photosig.com/go/photos/view?id=572194&forward=viewportfolio
                                                    Oczywiście nie chodzi tylko o sukienki, ale o cały klimat zdjęcia. Podoba się?
                                                  • kormoran7 Re: Zdjęcie roku? 11.10.05, 19:38
                                                    Jak juz mowielm koledze prywatnie zdjecie cudne. Kolega to ma nosa do takich
                                                    spraw kobiecych. tam poszpera tam poszpera i jak juz poszpera to znajduje
                                                    naprawde nieamowite okazy. Ach tylko pozazdroscic takiego wyczucia i
                                                    odgadniecia moich gustow:)
                                                  • marcinszymczak1 Re: Zdjęcie roku? 12.10.05, 09:19
                                                    Czy chodzi o te foteczkę?
                                                    photos.photosig.com/photos/87/53/1625387-b0a94b43f4a81fe2.jpg
                                                    bo u mnie nic się nie otwiera i po kliknięciu na foto i po zjechaniu na dół
                                                    znalazłem tylko to...
                                                    jeśli tak to naprawdę ciekawe...
                                                  • waclaw_kzn Kolejna instrukcja dla Magistra! 12.10.05, 15:58
                                                    magodter, ty tEpaku!!, Czy Tobie wszystko trzeba osobno tłumaczyć? Czytać nie
                                                    umiesz? Zawsze specjalne zaproszenia i instrukcje trzeba dawać?
                                                    Napiszę Ci to znów wielkimi literami: TRZEBA SIĘ NA STRONIE ZAREJESROWAC, A
                                                    POTEM ZALOGOWAĆ, ŻEBY COŚ ZOBACZYĆ!!
                                                    Chodzi oczywiście nie o to zdjęcie :p

Krążyły pogłoski, że przezwisko Magistra otrzymałeś bardzo złośliwie i
                                                    przekornie i dochodzę do wniosku, że w pogłoskach jest wielkie ziarno (tak
                                                    wielkie, że można by je nazwać "ziarchem") prawdy.

Jeśli naprawdę nie potrafisz sobie poradzić, to moge Ci to zdjęcie wysłać na
                                                    maila. Wystarczy poprosić :p
                                                  • marcinszymczak1 Troszkę cierpliwości. 13.10.05, 09:33
                                                    Oj Kazanku. Ja wiem, że pewne procedury związane z kompami są jeszcze dla mnie
                                                    zbyt skomplikowane ale to co zrobiłeś jest zaprzeczeniem tego co do tej pory
                                                    głosiłeś!
                                                    Mówisz mi, co by nie wkładać całej stronki naraz tylko ciach –właściwości...
                                                    adresik ...kopiuj... wklej i koniec a ty mi tu takie rebusy zapodajesz.

Jak ostatnio wykazały twe badania IQ wzrósł u mnie do zawrotnej wartości 30
                                                    (ciekawe ile ma Simer...hehe)tak więc jak na moje dotychczasowe poczynania w
                                                    kompem to i tak całkiem nieźle...
                                                    (troszkę krytyki...zawsze się przydaje.)

Ale nie mam ci tego za złe
                                                    - wiem, że trapi cię zbyt wczesne hmmm ten tego kończenie pewnych spraw
                                                    (pełne 30 sekund...hehe)
                                                    tak więc wybaczam ci ten podniesiony ton i łatwość
                                                    denerwowania się. Mam jednak nadzieje, że teraz już będzie lepiej i jak troszkę
                                                    poćwiczymy to ja będę troszkę bardziej komputerowy a ty dłuższy... hmmm.....to
                                                    jest wydajniejszy .
                                                    Pozdrawiam.

Ps. Prześlij mi tę foteczkę na magister10@wp.pl
                                                  • marcinszymczak1 Sukienka... 13.10.05, 12:55
                                                    No to macie jeszcze kilka przykładów. Zdania na temat jej wyglądu są podzielone.
                                                    Ja uważam, że w niektórych fotkach wygląda jak rasowa blachara – to niestety
                                                    efekt nieumiejętności fotografa, który zapewne chciał uzyskać efekt wampa....

www.ewasonnet.pl/pl/zdjecia/foto15s.jpg
                                                    www.ewasonnet.pl/pl/zdjecia/foto16s.jpg
                                                    No tu już troszkę lepiej..

www.ewasonnet.pl/pl/zdjecia/foto11s.jpg
                                                    a teraz zwróćcie uwagę na różnicę ,, nastroju tych zdjęć’’
                                                    www.ewasonnet.pl/pl/zdjecia/foto07s.jpg
                                                    i inne ujęcie a jaka różnica...
                                                    www.ewasonnet.pl/pl/zdjecia/foto05s.jpg
                                                  • kormoran7 Re: Sukienka... 13.10.05, 14:41
                                                    Ja rozumiem ze magisterskie oczy sa duze,ze magister ma okulary ktore
                                                    powiekszaja jego piekny swiat ale niech magister nie meczy nas forumowiczow
                                                    takimi obrazkami ktorych bez lupy nijak nie zobaczymy.
                                                  • waclaw_kzn Re: Sukienka... 13.10.05, 23:22
                                                    Innymi słowy - Magister, cholero, znów nie czytasz instrukcji - kopiuj adres
                                                    powiększonego zdjęcia (czyli po tym jak klikniesz na odnośnik i zdjęcie się
                                                    otworzy), a nie małego odnośnika!
                                                  • marcinszymczak1 Re: Sukienka... 14.10.05, 08:34
                                                    I tu sprawa jest trudna bo jak jest wielkie foto i klikam na właściwości to
                                                    kopiuje się adresik i tylko taki mogłem podać.... Przyroda....a tak w ogóle to
                                                    musieli byście sobie przebadać wzrok....
                                                  • kormoran7 Re: Sukienka... 14.10.05, 18:55
                                                    na 200 post przygotowalem takie o to znakomite kaski:

www.e-laski.info/1024x768/0217-[www.e-laski.info]=(1024x768).jpg
                                                    www.e-laski.info/1024x768/0228-[www.e-laski.info]=(1024x768).jpg
                                                    www.e-laski.info/1024x768/0241-[www.e-laski.info]=(1024x768).jpg
                                                    www.e-laski.info/1024x768/0285-[www.e-laski.info]=(1024x768).jpg
                                                    www.e-laski.info/1024x768/0362-[www.e-laski.info]=(1024x768).jpg
                                                    www.e-laski.info/1024x768/1209-[www.e-laski.info]=(1024x768).jpg
                                                  • waclaw_kzn Re: Sukienka... 15.10.05, 15:52
                                                    Przepraszam, że znów się czepiam i to przy jubileuszu, wiem, że de gustibus non
                                                    est disputandum, ale jak na mój gust to te kąski są smakowite... na tyle, na ile
                                                    może byc smakowity fast food! No, może przedostatnia propozycja jest nieco
                                                    bardziej wyrafinowanym daniem, ale ogólnie... hm...

Nie może się jednak jubileusz dwusetnego posta obyć bez wystąpienia Wacława,
                                                    które również może zostać poddane rytyce. Przepraszam, że zdjęcie tylko jedno,
                                                    ale nie liczy się ponoć ilość lecz jakość i mam nadzieję, że wszyscy
                                                    zainteresowani będą zadowoleni. Z dedykacją dla Kormorana, z okazji dwusetnej
                                                    postnicy (czyli z okazji zamieszczenia dwusetnego posta) ode mnie:
                                                    www.onephoto.pl/uploads/tanik/1125409087_gal_otto_kolekcja_013_600.jpg
                                                  • kormoran7 Re: Sukienka... 15.10.05, 18:00
                                                    No przyznaje ze na 200 post dalem cos takiego powiedzmy skomercjalizowanego a
                                                    nie cos subtelnego i mniej powszechnego. Ale wiadomo ze zawsze kiedy cos chcemy
                                                    uczcic tak naprawde to przesadzamy z przepychem i bogactwem na pewnych
                                                    uroczystosciach .Np komunie w dzisiejszych czasach...A zdjecie kolegi mi sie
                                                    podoba bo ma w sobie cos z tajemniczosci i subterlnosci.
                                                  • waclaw_kzn Re: Sukienka... 15.10.05, 19:03
                                                    Co prawda, to prawda - nie ma wielkiej fety bez piwa i kiełbachy! Rozumiem zatem
                                                    decyzję o zamieszczeniu takich właśnie zdjęć. Ja na szczęście jako pewne
                                                    'podziemie" czy "opozycja" mogę sobie pozostać przy zdjęciach "niszowych", nie
                                                    każdemu miłych, ale na równym (wysokim?) poziomie i w konsekwentnej tonacji
                                                    utrzymanych. Cieszę się z tego niezmiernie, a Kormoranowi, jako ojcu tego tematu
                                                    współczuję niewdzięcznej roli dbania o sukienkowy, nie zawsze odpowiednio
                                                    estetycznie wykształcony elektorat.
                                                  • waclaw_kzn Patyna 16.10.05, 16:03
                                                    Skoro Kolega Kormoran tak pochlebnie wyraził się o zdjęciach z "warstwą patyny"
                                                    to przygotowałem specjalnie dla niego i tych, którzy mają w tej kwestii podobny
                                                    do nas gust - kilka zdjęć. Niestety, kilka z nich znów pochodzi z PhotoSiG, a
                                                    ponieważ nie chce mi się ich wysyłać, biedny Magister będzie musiał się obejść
                                                    smakiem, chyba że w końcu przezwycięży swe naturalne lenistwo (i naturalną
                                                    nieznajomość angielskiej mowy) i się zarejestruje.
                                                    Zdjęcia są na różnym poziomie, ale mam nadzieję, że się spodobają:
                                                    www.onephoto.pl/uploads/wolverine/1129358516_gal_fam.jpg
                                                    www.onephoto.pl/uploads/nineinch/1129226733_gal_dsc_1084_a.jpg
                                                    photos.photosig.com/photos/97/84/1608497-80fafa7ca8cd181d.jpg
                                                    photos.photosig.com/photos/33/01/1420133-049604b50beda89a.jpg
                                                    photos.photosig.com/photos/44/79/1607944-2f4704367b765b44.jpg
                                                    photos.photosig.com/photos/77/14/1541477-478ab24cdeff58fd.jpg
                                                    photos.photosig.com/photos/94/55/295594-1f477124f8e8cf6c.jpg
                                                    photos.photosig.com/photos/95/56/885695-237a62a2b60bf1d1.jpg
                                                  • kormoran7 Re: Patyna 16.10.05, 20:37
                                                    Powiem szczerze ze jesli chodzi o pierwszy link to za pierwszym jego obejrzeniu
                                                    troszke nie podobal mi sie ten czerwony szal na tle tego patynowego obrazka.
                                                    Teraz wlaczylem go po raz 2 i jakos mi juz nie przeszkadza tak bardzo. Chociaz
                                                    mimo wszytko wolalbym inny kolor. Ale nie o szalach jest to temat:)
                                                  • rogeer Dzień spódnicy 01.11.05, 00:13
                                                    Czy panowie zauważyliście, że w tą niedzielę był dzień spódnicy? Czy wasze
                                                    połowice w jakiś ciekawy sposób go uczciły?:)
                                                  • kormoran7 Re: Dzień spódnicy 01.11.05, 11:42
                                                    Kurcze nawet czlowiek w tym ciaglym biegu zapomnial o tym cudnym swiecie. Nawet
                                                    na forum sie tego nie uczcilo jakas fotka specjalna.Za rok nadrobimy:)
                                                  • natala77 Re: Dzień spódnicy 01.11.05, 13:40
                                                    Tak, święto spódnicy było. Btw. jest też akcja "Nośmy spódnice":-)
                                                    www.najpiekniejsza.pl/moda/nosmy_spodnice.html
                                                  • waclaw_kzn Re: Dzień spódnicy 01.11.05, 16:13
                                                    Moja ukochana wciąż chodziła w spódnicy w ten weekend i choć nie uczciliśmy tego
                                                    specjalnie, nie zrobiła wyjątku i nosiła spódnice także w niedzielę!
                                                • natala77 Re: Temat czas skończyć 20.09.05, 16:40
                                                  kormoran7 napisał:

> A mozna sie cos dowiedziec wiecej o tych obrzedach?

to bylo w ramach Święta plonów [14.09.2005]

"Klub O-Kulturalny działający przy Strusiu od kwietnia zeszłego roku serdecznie zaprasza na Święto Plonów, które odbędzie sie 16 września na terenie Stowarzyszenia Struś (teren Powiatowej Kolejki Wąskotorowej)

Program imprezy:

17.30 - "Świętowit wiecznie żywy" - wykład na temat religii słowiańskiej, prowadzony przez założyciela Klubu, Jakuba Kamińskiego.

18.00 - Obiata, czyli starosłowiański obrzęd w wykonaniu Niedźwiedzia z Kiekrza.

19.00 - koncert muzyki celtyckiej na harfie - LYSHIENNE

W trakcie imprezy będzie można zapoznać się ze słowiańskimi wróżbami i zabawami. Bedzie można również skosztować starodawnego słowiańskiego napitku: kwasu chlebowego.

Wszystkich zainteresowanych historią i tym jak ona łączy się ze współczesnością serdecznie zapraszamy."
                                                  Było fajnie:P Wacław i Magister potwierdzają?

sorr za offtop ale to tylko odp na pyt:)

• kormoran7 Re: Temat czas skończyć 20.09.05, 16:42
                                                    No ale afisz to ja dzis tez zobaczylem. A jakie wrazenia osobiste?
    • oszol-lom-z-rm Re: Dlaczego dziewczyny nie noszą sukienek 21.04.20, 20:47
      Gender się kłania ..,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka