Gość: annifrid IP: 80.48.251.* 12.07.02, 16:11 Ech, szczególnie kiedy jadę z zakupami w stronę Słowiańską, to zamiast czereśni mam w siatce dżem z czereśni, a kobieta przede mną zamiast spodni białych ma czereśniowe. ZA bardzo szarpie, no! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiamisia Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? 13.07.02, 08:38 Jest na to dobry sposob. Zabiera sie ze soba lodowke turystyczna. Nie dosyc, ze czeresnie maja przytulne gniazdko, to zachowuja swoja swiezosc dzieki niskiej temeraturze panujacej w owej lodoweczce, a Ty jeszcze masz siedzonko!!! Pzdr ;c) Misia Odpowiedz Link Zgłoś
zoom1987 Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? 17.07.02, 15:34 z badań wynika także, że lodóweczka pozytywnie wpływa na komfort jazdy jej właściciela. Ma właściwości amortyzujące szarpnięcia. a tak na serio. Misiu, jeśli w tramwaju, w którym szarpie, usiadłabyś na lodóweczce, to po pierwszysm szarpnięciu wylądowałabyś koło motorniczego. To raczej nie jest najlepszy pomysł Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? 17.07.02, 15:45 A, bo trzeba sie usadowic z owa lodoweczka w miejscu, gdzie zwykle staja wozki z dziecmi; jest sie czego chwycic (mam na mysli barierki, rurki, of course). I dobrze zamonowac sobie, tj. lodoweczce, jakies hamulce... ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_pantera_102 Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? 17.07.02, 18:58 trochę za dużo zachodu na kilka minut jazdy w cudownym ścisku. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? 17.07.02, 22:27 Wszak jestesmy w Poznaniu. :c))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 10:19 misiamisia napisała: > Wszak jestesmy w Poznaniu. > > :c))) > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumor Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? IP: *.waw.cdp.pl 18.07.02, 11:00 ale jak beznadziejne? :) gdyby nie nasze cudowne metro nie bylo by wspanialego rowu w ktorym ow metro budowali 20 lat :) w tym rowie moglem sie jako dzieciak bawic , poza tym dzieki pestce powstala trasa srednicowa i moge szybciej dojechac do pracy, no i najwazniejsze, wzdluz tej srednicowej trasy jest pozbruk a na nim dluga biala linia i sciezka rowerowa! to najwieksza korzysc :) szkoda tylko ze cigle ludzie po niej chodza :) za to z sobieskiego do cytadeli mozna przemknac ta trasa w kilkanascie minut , najlepsza zabawa to stres ludzi w przejsciach podziemnych pestki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 12:39 Pozbruk na sciezce rowerowej faktycznie to beznadzieja. Prezes Rakower zawsze domaga sie asfaltu. Chociaz totalna beznadzieja bylo by posadzenie tam bruku typu jak na Rynku. Za to ten stres ludzi w przejsciach to na widok obsmarowanych scian czy tez pstrokatych cyklistow ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumor Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? IP: *.waw.cdp.pl 18.07.02, 13:00 chodzi o predkosci, moj ostatni rekord w przejezdzie podziemiem 54 km/h - adrenalina i to calkiem za darmo.. nazywasz sie Rakower ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remik Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 16:21 Gość portalu: tur napisał(a): > Pozbruk na sciezce rowerowej faktycznie to beznadzieja. Bzdura! Najlepiej to sprawdzic podczas deszczu lub chwile po nim. Na pozbrukowej sciezce mozna smigac z ta sama predkoscia bez ryzyka ochlapania, poniewaz woda splywa do rowkow miedzykostkowych, a one same momentalnie wysychaja. Na asfalcie woda by sie nie zbierala tylko wtedy gdyby byl on odpowiednio wyprofilowany, co jest na razie zbyt trudnym etapem dla naszych drogowcow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remik Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 23.07.02, 16:18 Gość portalu: Rumor napisał(a): > za to z sobieskiego do cytadeli > mozna przemknac ta trasa w kilkanascie minut , najlepsza zabawa to stres ludzi w przejsciach podziemnych pestki :) Chcialbym widziec Twoj stres, gdy bedziesz zjezdzal do tunelu te 54 km/h, o ktorych piszesz, prostopadle wyjedzie Ci z prawej strony biegnaca na tramwaj kobieta z wozkiem przed soba... :-> Remik P.S A dlaczego pestka tak szarpie? Poniewaz tak sa skonstruowane hamulce w wagonach 105N kursujacych obecnie na wszystkich czterech liniach PST. Chocby nie wiem jak lekkie piorko spadlo na pedal hamulca to i tak rozpoczecie hamowania ZAWSZE bedzie skutkowalo ostrym szarpnieciem. DOpiero w pozniejszej fazie sila hamowania osiaga stala wartosc. Przy ruszaniu podobnie - to jest elektryka, to sa styki - nie ma zwarcia, tramwaj stoi, jest zwarcie - tramwaj jedzie bez plynnosci. Niestety. Lepsze juz sa konstrukcje niemieckie lub holenderskie (pamietacie zapewne slynne helmuty i holendry) - one nie szarpia tak mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_pantera_102 Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? 18.07.02, 19:17 No właśnie, hi,hi,hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tur Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.07.02, 20:15 Oczywiście, jak zawsze winny jest człowiek. Tutaj osoba kierująca pojazdem czyli pan lub pani motorniczy. To oni wyczuciem swojej ręki lub nogi decydują o przyśpieszeniu pojazdu. Swoją drogą ciekawe kto bardziej płynnie prowadzi tramwaj, kobieta czy mężczyzna. Samochody delikatniej prowadzą ponoc panie. Może należy wprowadzic w tramwajach i autobusach urządzenia rejestrujące ruch pojazdu podobnie jak w TIR-ach dodając rejestrację przyśpieszeń. Wtedy można by wprowadzic premie dla kierowców za przyjazny styl jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_pantera_102 Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? 18.07.02, 21:27 Gość portalu: tur napisał(a): > Oczywiście, jak zawsze winny jest człowiek. Tutaj osoba kierująca pojazdem czyl > i pan lub pani motorniczy. To oni wyczuciem swojej ręki lub nogi > decydują o przyśpieszeniu pojazdu. Swoją drogą > ciekawe kto bardziej płynnie prowadzi tramwaj, kobieta czy mężczyzna. Samochody > delikatniej > prowadzą ponoc panie. Może należy wprowadzic > w tramwajach i autobusach urządzenia rejestrujące > ruch pojazdu podobnie jak w TIR-ach dodając > rejestrację przyśpieszeń. Wtedy można by wprowadzic premie dla kierowców za prz > yjazny styl jazdy. ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: speedway Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? IP: 213.134.142.* 19.07.02, 09:30 ..nam chodzilo o odglos paszczą :E) Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_pantera_102 Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? 19.07.02, 16:37 Gość portalu: speedway napisał(a): > ..nam chodzilo o odglos paszczą > > > :E) ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? 20.07.02, 15:50 Gość portalu: speedway napisał(a): > ..nam chodzilo o odglos paszczą > :E) Patataj, patataj, patataj... I(c)haaaa! ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumor Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? IP: 213.134.142.* 22.07.02, 12:11 Pani na statek służbowo czy prywatnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Steve BTW: ile jedzie? IP: *.teleaudio.com.pl 22.07.02, 14:51 Przy okazji: jak długo jedzie pestka z petli na Piątkowie do Mostu Teatralnego? Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: BTW: ile jedzie? 22.07.02, 16:09 Gość portalu: Steve napisał(a): > Przy okazji: jak długo jedzie pestka z petli na Piątkowie do Mostu Teatralnego? Ok. 12 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? 22.07.02, 16:10 Gość portalu: Rumor napisał(a): > Pani na statek służbowo czy prywatnie ? W prywatnej sluzbie dla ludzkosci. ;c) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumor Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? IP: *.waw.cdp.pl 22.07.02, 16:13 nie moge być jednoczesnie tworca i tworzywem, dlatego wnioskuje o przeniesienie do sekcji gimnastycznej :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? 22.07.02, 16:25 Gość portalu: Rumor napisał(a): > nie moge być jednoczesnie tworca i tworzywem, dlatego wnioskuje o przeniesienie > > do sekcji gimnastycznej :) > Myslisz, ze tam jest Twoj zywiol? Myslalam, ze w silowni k/Hita... ;c))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumor Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? IP: *.waw.cdp.pl 22.07.02, 16:59 hmm, co za pamięc :) a sekcja gimnastyczna to podtekst siłowniany :)) niestety dzis nie moge isc na silownie :( goraczka i grypa zaatakowaly moje zdrowie, zaraz po pracy ide pod kocyk :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re 22.07.02, 17:10 Oj, to kuruj sie, Rumorku, kuruj. Zdrowka zycze. Pzdr Misia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumor Re: Re IP: *.waw.cdp.pl 23.07.02, 09:21 dzieki misiaq ;) odrazu mi lepiej hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumor Re: Re IP: *.waw.cdp.pl 23.07.02, 12:46 wlasnie urwalem sie na chwile do lekarza, bardzo zachwalal mi terapie futerkowa :) nie wiem tylko czy jestes misiakiem polarnym czy brunatnym ? :) a tak powaznie.. juz dostaje delirium, srednio co miesiac mam chore gardlo.. na szczescie nie ma teraz pieknej pogody, wszystkiemu winna klima.. ale nie moge nic na to poradzic, nie wspomne juz o kosztach leczenia, olowianej glowie i przerwach treningach ;) pozdravka Odpowiedz Link Zgłoś
misiamisia Re: Re 23.07.02, 15:43 Gość portalu: Rumor napisał(a): > wlasnie urwalem sie na chwile do lekarza, bardzo zachwalal mi terapie > futerkowa :) nie wiem tylko czy jestes misiakiem polarnym czy brunatnym ? :) Terapii ekhm..."futerkowej" chyba nie moglabym Ci zapewnic, niezaleznie od mojego pochodzenia. A pochodze od misiakus rexus dominicus, z Atlantydy (dokladnie: poludnie, obok Gory Rumornej). > pozdravka Odpowiedz Link Zgłoś
snoopy25 Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? 24.07.02, 16:59 Strasznie głupio być chorym w lecie. Wiem coś o tym, bo też jestem właśnie chora. Polecam gripex i życze szybkiego powrotu do zdrowia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumor Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? IP: 213.134.142.* 25.07.02, 13:47 a mamus powtarzała: "nie kop pana bo sie spocisz" :) ..i sie przeziebisz pozatym tak to jest jak biega się bez czapki i kaleson :) u mnie sytuacja wraca do normy ;) rowniez zycze szybkiego returnu, do zrowia oczywiscie! Odpowiedz Link Zgłoś
snoopy25 Re: DLACZEGO PESTKA TAK SZARPIE? 25.07.02, 15:06 Wypiłam herbatkę i też mi już lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś