Dodaj do ulubionych

Kierowcy MPK to ....

17.06.05, 10:56
Przyjechałem wczoraj pociągiem do Poznania. Była godzina 23.28. Wiec wydarłem
na maxa na nocny autobus na przystanek Niezłomnych. I bym zdążył gdyby nie
ten cham co siedział za kierownica 232 i przyjechał na przystanek niezłomnych
o godzinie 23:33. Prostak zamknął mi drzwi chociaż byłem 5 metrów od
autobusu!! Dzięki niemu musiałem spacerować do ronda rataje.
Kierowcy nocnych, czy naprawdę zbawi Was 5 sekund??? sądze, że nie. Ja
straciłem 30 min !!!
Pozdrawiam wszystkich KULTURALNYCH kierowców MPK !!
Obserwuj wątek
    • pan.nikt Re: Kierowcy MPK to .... 17.06.05, 11:20
      A jesteś pewny, że cię widział?
      • tomashec Re: Kierowcy MPK to .... 17.06.05, 11:24
        Dobre pytanie...
      • domel81 Re: Kierowcy MPK to .... 17.06.05, 11:26
        pan.nikt napisał:

> A jesteś pewny, że cię widział?

tego nie wiem ale po to ma lusterka aby w nie spoglądać. Biegłem od tyłu
        autobusu, wiec gdyby rzucił okiem na prawe lusterko to by mnie widział.
        Pozdro
        • Gość: pharma Re: Kierowcy MPK to .... IP: *.icpnet.pl 17.06.05, 11:43
          nastepnym razem bedzie chamem jak opozni przyjazd na inny przystanek
          • domel81 Re: Kierowcy MPK to .... 17.06.05, 11:58
            Gość portalu: pharma napisał(a):

> nastepnym razem bedzie chamem jak opozni przyjazd na inny przystanek
            ]
            Myslisz ze glupie 5 sekund zmienilo by mu czas przejazdu?? Wątpie !
            • Gość: lovempk Re: Kierowcy MPK to .... IP: 213.17.200.* 17.06.05, 18:21
              Gdyby to był dzień, to by faktycznie źle świadczyło o kierowcy, ale w godzinach
              nocnych w tych lusterkach naprawdę nie ma za dobrej widoczności. Mogą pojawiać
              się refleksy od lamp ulicznych, a byle przeszkoda rzuca znowu cień na lusterko,
              także w tym przypadku trudno jednoznacznie kogokolwiek obwiniać.

Przy okazji chcę powiedzieć, że bardzo w porządku zachowują się kierowcy linii
              nocnej 243, którzy na przystanku Traugutta potrafią stać po 3-4 minuty (łapiąc
              opóźnienie), by umożliwić przesiadkę pasażerom nocnego wozu 238, jadącego
              Hetmańską w stronę Ronda Starołęka. Kierowcy z 243 wypatrują przez okno, czy
              ktoś biegnie z 238 i czeka dopóki wszyscy chętni nie wsiądą. Tak trzymać.
              • Gość: pav Re: Kierowcy MPK to .... IP: *.icpnet.pl 22.06.05, 16:52
                dokladnie tak robia tez kierowcy 238 kiedy autobus jedzie w strone orla bialego,
                czekaja az wszyscy chetni jadacy autobusami z przeciwnej strone zamenhoffa
                dobiegna do 238 i za to im chwala bo juz nie raz dzieki temu uniknalem nocnego
                spacerku wsrod blokowisk
                brawo!
    • Gość: ANIA Re: Kierowcy MPK to .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 18:58
      ja nie lubię kierowców z autobusu 75 nigdy na dębcu nie podjeżdżali tak żebym
      mogła swobodnie wejść z wózkiem a przecież te linie mają autobusy do tego
      przystosowane
      • Gość: kierowca Re: Kierowcy MPK to .... IP: *.53.udn.pl 22.06.05, 16:19
        pewnie wyszedł z założenia że pasażer dobiegający do autobusu jest pierwszym
        pasażerem następnego autobusu i tyle.
    • grendelek Re: Kierowcy MPK to .... 22.06.05, 17:54
      Niestety obserwuje ciagly spadek kultury jazdy u kierowcow MPK. Wpisuja sie przy
      tym w ogolny "trynd" olewania kierunkowskazow. Jak dla mnie to jest skrajne
      buractwo. Ot przyklad... stoi sobie autobus w zatoczce - przystanku. Toretycznie
      mamy obowiazek ustapienia mu pierwszenstwa przy wlaczaniu sie do ruchu. Kierowca
      wlaczajacy sie do ruchu ma obowiazek zasygnalizowania checi wykonania manewru
      przy pomocy kierunkowskazow. Wielokrotnie zdarzylo mi sie, iz dojezdzajac do
      polowy autobusu dawalem ostro po hamulcach, bo debil wlasnie wdepnal pedal gazu
      w deske, zeby tylko wjechac przede mnie. Oczywiscie kierunek w momencie
      rozpoczecia manewru, albo w ogole.

> Pozdrawiam wszystkich KULTURALNYCH kierowców MPK !!

Tacy tez sa. I ich pozdrawiam.
      • Gość: taya Re: Kierowcy MPK to .... IP: *.icpnet.pl 28.06.05, 18:17
        ale "nie zauwazeniem" nie mozna tlumaczyc sytuacji, w ktorej dziewczyna
        przebiega przed przednia szyba, doslownie przed oczami kierowcy, a ten du...ek
        zamyka jej drzwi przed nosem. dokladnie dzis bylam swiadkiem, linia 65, godz.
        7.00, ul. Pilsudskiego... tylko mu okulary przeciwsloneczne blysnely...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka