Dodaj do ulubionych

Spływ kajakowy

IP: *.lan.LKSnet / *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 14:45
kto ma namiary na jakiś fajny spływ kajakowy na Drawie? Wszelkie opinie i
recenzje mile widziane
Obserwuj wątek
    • aaaqqq Re: Spływ kajakowy 26.06.05, 17:11
      Oczywiście Drawa jest jednym z najbardziej znanych w Polsce szlaków kajakowych
      ale moim osobistym zdaniem jest przereklamowana, skomercjalizowana, zapchana
      (pełno tam Niemców)i droga (rok temu pole namiotowe w Drawsku 13zł od osoby dla
      dużej grupy bez wygód). Wg mnie lepsza jest Piława a dla doświadczonych
      kajakmenów np Dobrzyca.
      A co do polecenia jakiegoś organizatora to jak ktoś by był zinteresowany podaje
      link do mojej reklamy Klubu Turystyki Aktywnej "Szuwary", który organizuje
      super spływy kajakowe na Poj. Drawskim (ale Drawy w tym roku nie ma). Ja pływam
      z nimi od kilku lat i jest TTTTTTAKA IMPREZA. Ma sporo wolnych miejsc na
      wakacyjne spływiki (8dni tylko 150-200zł)

Zobacz koniecznie poniższy link

lukasz2004kajak.fm.interia.pl/index.htm
      pozdr
      • Gość: lalamido122 Re: Spływ kajakowy IP: *.lan.LKSnet / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 19:45
        niezłe foty
        • kamillaaa Re: Spływ kajakowy 03.07.05, 14:11
          A pływał ktoś rzeką Parsenta przez kołobrzeg i do morza???
          • piotrwol22 Re: Spływ kajakowy 15.07.05, 00:21
            ponoć jest strasznie trudna
            • Gość: guerra Re: Spływ kajakowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 08:36
              A ja polecam Obrę. Daleko jechać nie trzeba. Rzeka w porównaniu z Drawą, Brdą,
              Gwdą wręcz dziewicza. Przepiękny etap przez Pszczewski Park Krjajobrazowy.
              Acha większość noclegów darmowa. Warto jedynie zgłosić wcześniej fakt noclegu w
              odpowiednim nadleśnictwie.
          • Gość: jan w kajaku Re: Spływ kajakowy IP: *.lan.LKSnet / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 00:50
            gdzieś czytałem w necie, że jest strasznie krzakami zarośnięta
      • Gość: alchemik Re: Spływ kajakowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 09:12
        aaaqqq napisał:

> Oczywiście Drawa jest jednym z najbardziej znanych w Polsce szlaków kajakowych
        > ale moim osobistym zdaniem jest przereklamowana, skomercjalizowana, zapchana
        > (pełno tam Niemców)i droga (rok temu pole namiotowe w Drawsku 13zł od osoby dla
        >

Przereklamowana to chyba nie. Drawa jest bardzo urocza szczegolnie na odcinku DPN. Co do komercjalizacji oraz skandalicznych warunkow jakie oferuja pola namiotowe to prawda. Podkresle raz jeszcze warunki na polach namiotowzch sa skandaliczne.
        • aaaqqq Re: Spływ kajakowy 24.07.05, 10:30
          A już w Sobotę jadę na spływik Białą i Czernicą (dopływ Gwdy) od Białego Boru.
          Byłem tam juz 2 razy i było super. Mam nadzieje, że moja dziwczyna poradzi
          sobie bo pierwszy etap jest dla niezłych twardzieli. Ale co nas nie zabije to
          nas wzmocni. Jade oczywiście z moim ukochanym :-) klubem SZUWARY
          • monstertrak Re: Spływ kajakowy 27.07.05, 01:12
            a czy to ta Czernica, która przepływa przez miasto Czarne (pomiędzy Człuchowem
            a Szczecinkiem) ???
            • Gość: Carisma154 Re: Spływ kajakowy IP: *.acn.waw.pl 27.07.05, 09:15
              ja byłam dwukrotnie na spływie studenckim z "wikingiem"- www.kajaki.net i było
              rewelacyjnie... super ludzie, transport bagaży, kuchnie gazowe do dyspozycji..
              w tym roku chyba mi sie nie uda pojechać, wszystko przez pisanie pracy :/
              polecam! Ale tylko fajnym ludziom :)
          • aaaqqq Re: Spływ kajakowy 28.07.05, 11:54
            juz nie długo coraz bliżej
      • Gość: fdfdfdfdfdf Re: Spływ kajakowy IP: *.lan.LKSnet / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 00:18
        chyba wybiore piławę, wg opisu na stronie Szuwary jest dość łatwa ale bardzo
        piękna.....

Dzięki za info
    • Gość: płynęłam Re: Spływ kajakowy IP: *.aster.pl 09.08.05, 08:31
      Polecam spływ Łyną. W górnym odcinku trudniejszy, dostarczy adrenaliny jak na
      góskiej rzece, póżniej od J. Łańskiego spokojniej.
      Łatwy jest natomiast spływ Krutynią, ale ostatnio jest tam bardzo ciasno i
      głośno, wielu Niemców płynie tabunami. Ale warto, bo widoczki piękne.
    • Gość: mat Re: Spływ kajakowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 10:02
      ja wlasnie wrocilem z weekendowego splywu Drawa - bylo superowo, no i przede
      wszystkim malo tlocznie. znalazlem tez niezle miejsce na wypozyczenie kajakow -
      Przeborowo (ale dowiezc moga je na calej trasie) telefon 95 762 56 05, pytac
      trzeba o soltysa. przyjemnosci zycze...
      • Gość: warta Re: Spływ kajakowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 22:19
        Czy trzeba umiec plywac zeby wybrac sie na splyw kajakowy???Dzieki!
        • Gość: m Re: Spływ kajakowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 12:12
          nie polecam splywu kajakowego osobom, ktore nie umieja plywac- przy wywrotce,
          ktora zawsze jest prawdopodobna moze zdarzyc sie nieszczecie, zwlaszcza na
          takiej rzece jak DRAWA!!!!!
          • Gość: guerra Re: Spływ kajakowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 12:51
            No i co to za spływ jak bagaże jadą lądem?:)

Kto zna radość suszenia ciuchów po każdym etapie przyzna mi rację:)

A i ryzyko utraty dobytku podczas wywrotki:)

Co do spływów to nie zapomnę Dunajca. Kajaki się łamią jak zapałki
        • aaaqqq Re: Spływ kajakowy 12.08.05, 18:49
          trza wybrać łagodną rzekę, pewnego organizatora i zawsze nisić zapięta
          kamizelkę to powinno być OK. No chyba, że ktoś panicznie się boi wody do pasa,
          jaka jest np w Piławie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka