Dodaj do ulubionych

Nawracające bóle gardła

18.03.21, 17:35
Wierzę emamie bardziej niż lekarzowi. Mam od trzech lat, czuję wyraźny ból migdałków po prawej stronie," spływ"( sorry). Byłam u lekarza dwa razy z tym ale nic nie widział. Jeden rzut trwa 2-3 tygodnie. Właśnie znowu się zaczął. Czuje się w tym czasie nie w pełni zdrowa, zmęczona macie jakieś pomysły ? To jest wyraźnie to samo, tak samo odczuwane.
Obserwuj wątek
    • fil.lo Re: Nawracające bóle gardła 18.03.21, 18:03
      Może alergia, może refluks? Takie mam pierwsze skojarzenia.
      Byłaś u laryngologa? Poszłabym do laryngologa-foniatry, żeby pooglądał gardło kamerką.
    • zelinda Re: Nawracające bóle gardła 18.03.21, 18:09
      Mam podobnie. Laryngolog nic nie znalazł. Boli i przestaje. Też prawa str.
      • zelinda Re: Nawracające bóle gardła 18.03.21, 18:10
        A nawet antybiotyk nie dał rady. W trakcie było odrobinę lepiej, skończyłam brać i dalej bolało. P jakimś miesiącu przeszło samo.
    • magdallenac Re: Nawracające bóle gardła 18.03.21, 18:12
      A nie robi Ci sie tam afta? Mnie uparcie wylazila w tym samym miejscu i wlasnie objawy byly podobne. Problem minal po usunieciu migdalkow.
    • wkswks Re: Nawracające bóle gardła 18.03.21, 18:13
      Miewam. Związane z alergia, zatokami i astma. U mnie.
    • tereso Re: Nawracające bóle gardła 18.03.21, 18:14
      Dzięki dziewczyny. Mnie też w trakcie brania antybiotyków wyraźnie pomaga a potem wraca. Byłam u laryngologa mam zlecony RM zatok. Zobaczymy. A gdyby ta afta ( choć chyba nie skoro reaguje na antybiotyk) to co wtedy ?
      • magdallenac Re: Nawracające bóle gardła 18.03.21, 18:20
        Z afta, plukalam gardlo juz nie pamietam czym i patyczkiem nakladalam sachol. Niestety afta uporczywie wracala, miewalam tez czesto zapalenia migdalkow, wiec 10 lat temu wycielam cholerstwo.
        • tereso Re: Nawracające bóle gardła 18.03.21, 18:25
          No tak to jest jakieś wyjście. Ponieważ u mnie nikt nic nie widzi to i nie wytną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka