sp3wxk 26.06.05, 20:41 Szukam osób zainteresowanych "Soplicowem" - planowanym do wybudowania przez PAJO w Komornikiach. Czy już ktoś z Was podpisał umowę (tą wyjątkowo niekorzystną) i czy można było coś negocjować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
knyf Re: PAJO i SOPLICOWO 30.06.05, 10:29 Witam, ja właśnie planuję podpisanie umowy, wprowadziłęm pewne poprawki i zobaczę czy Pajo to zaakceptuje... e-mail: mariuszpl@interia.pl (na wszelki wypadek) pozdrawiam, Mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
sp3wxk Re: PAJO i SOPLICOWO 30.06.05, 22:09 Witam Ja dzisiaj chciałem poprawki robić i zaczęli kręcić nosami ale będziemy w kontakcie, napisze maila w tej kwestii koledze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minimaks Re: PAJO i SOPLICOWO IP: 195.20.110.* 01.07.05, 10:20 Jedyną zgodę jaką kiedykolwiek wyraziło Pajo na zmiany w umowie to zmiany oznaczeń stron z cyfr arabskich na rzymskie... Odpowiedz Link Zgłoś
sp3wxk Re: PAJO i SOPLICOWO 01.07.05, 14:48 A masz może wzór umowy sprzedaży jaki oferowali innym swoim klientom taki po "korektach" - chętnie porównam z tym co obecnie sugerują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: webaholic Re: PAJO i SOPLICOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 21:48 To gdzie właściwie ma byc to Soplicowo? Bo mnie mówiono,ze na PLewiskach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sp3wxk Re: PAJO i SOPLICOWO 02.07.05, 21:58 Witam, jadąc z KOmornik na Plewiska kawałek za kościołem w KOmornikach skręcasz w lewo (kier. Gołuski/Głuchowo) w ul. Polną i gdzie kończą się zabudowania po prawej ma być osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: webaholic Re: PAJO i SOPLICOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 17:56 Hej Czy ruszyła juz budowa Soplicowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: PAJO i SOPLICOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:08 tak ruszyła i bardzo sprawnie idzie, szykuje sie bardzo ładne osiedle! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: webaholic Re: PAJO i SOPLICOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 11:41 Też dotarły do mnie wieści, ze już buduja. Podobno bardzo ładne osiedle. Dobrze, ze ktos wreszcie buduje coś ładnego i w ładnych miejscach. Na Wilczku np. zastanwoają sie co bardziej śmierdzi Warta czy oczyszczalnia i czy latem czy wiosna, i czy gdy wiatr wieje z zachodu czy z północy;)Zgroza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wik Re: PAJO i SOPLICOWO IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 14.09.05, 22:29 Witam, gdzie mozna znalezc informacje o tym osiedlu? poprosze o linki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lea Re: PAJO i SOPLICOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:44 Magdo jesli chodzi o Plewiska to całkowicie nie masz racji. Dojazd - koło osiedla znajduej sie przystanek autobusowy podmiejski a jeśli chodzi o Tiry to w życiu nie widziałam na Plewiskach Tira! Nie wolno im tam wjeżdać , ponieważ przy wjeżdzie do Plweisk stoi znak "droga tylko dla mieszkańców". W zwiazku z tym TIRy skręcaja w Wołczyńska, a to jest przed Plewiskami. Co Ty na to???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: PAJO i SOPLICOWO IP: 213.77.27.* 21.09.05, 08:23 Może i osiedle będzie ładne ale trzeba brać pod uwagę że osiedle powtaje przy drodze którą przez cały dzień i noc jeżdzą TIR-y do pobliskiego DHL-u i Poczty, powstają tam także następna firma transportowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: PAJO i SOPLICOWO IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 30.09.05, 13:51 Mam okazje mieszkać od kilku lat na osiedlu zielarskim wybudowanym przez firmę Pajo i co do firmy mam wiele zastrzeżeń. Cokolwiek państwo będziecie uzgadniać to na piśmie i najlepiej dokumenty składać osobiście (brać potwierdzenie) Wykonanie budynku, mieszkań, infrastruktury oceniam na 3 (1-10). Ciągłe obietnice i brak efektów zmusiły nas do zlecenia biegłemu sądowemu oceny budynku i infrastruktury na posesji. - budynek (8 rodzinny) powstał na gruncie który jest przeznaczony na budownictwo jednorodzinne. - szambo nieszczelne (obecnie już jest kanalizacja) co powodowało dodatkowe koszta - budynek miał mieć strych ze stropem co umożliwiałoby jego adaptacje, wykonano sufity podwieszane na I piętrze co uniemożliwia jego adaptacje, sprzecznie z planam. JAK SIĘ OKAZAŁO INSPEKTOREM BUDOWLANYM BYŁ PRACOWNIK PAJO :))) - wszystkie okna porysowane - zostały wymienione - zła wentylacja - grzyb w jednym z mieszkań - po około roku sufity popękane - ściany działowe popękane (w naszym mieszkaniu jedna w innych więcej) - łazienka usytuowana przeciwlegle do pieca co powoduje wielominutowe odpuszczanie wody by uzyskać ciepłą wodę - przed powstaniem budynku otrzymaliśmy plany i dokonaliśmy korekt min usytuowania grzejników, kuchenki gazowej, punktów elektrycznych itp. Jedyne co zostało poprawnie zrobione to elektryka (Tłumaczenia, że to wina ekip; ciekawe kto im zleca roboty) poprawiono jedynie kuchenkę. - główną drogę osiedlową wykonano dopiero PO KILKU LATACH, ja się wprowadziłem w listopadzie i przez całą zimę brnąłem w błocie po kostki, człowiek się cieszył jak był silny mróz, na wiosnę powstał chodnik, który został rozjechany przez samochody, zresztą strach było chodzić samochody bryzgały ile wlezie i to chyba tyle, pewnie coś przeoczyłem, pisze na gorąco co do tirów i samochodów dostawczych to się zgadza pojawiają się na grunwaldzkiej dość często i wcale nie skręcaja w wołczyńską tylko jadą prosto Co do przejazdu kolejowego (nikt tego nie poruszał) jest on na dzień dzisiejszy "zatkany" pierwszeństwo jest dla pojazdów z wołczyńskiej; strach pomysleć co będzie się działo jak rozbudują do końca osiedla na plewiskach pozdrawiam wszystkich TANIO NIE ZNACZY DOBRZE!!! ZWRACAJCIE UWAGĘ NA WSZYSTKO!!! Odpowiedz Link Zgłoś