Dodaj do ulubionych

PAJO i SOPLICOWO

26.06.05, 20:41
Szukam osób zainteresowanych "Soplicowem" - planowanym do wybudowania przez
PAJO w Komornikiach.
Czy już ktoś z Was podpisał umowę (tą wyjątkowo niekorzystną) i czy można
było coś negocjować?
Obserwuj wątek
    • knyf Re: PAJO i SOPLICOWO 30.06.05, 10:29
      Witam,

ja właśnie planuję podpisanie umowy, wprowadziłęm pewne poprawki i zobaczę czy
      Pajo to zaakceptuje...
      e-mail: mariuszpl@interia.pl (na wszelki wypadek)

pozdrawiam,
      Mariusz
      • sp3wxk Re: PAJO i SOPLICOWO 30.06.05, 22:09
        Witam
        Ja dzisiaj chciałem poprawki robić i zaczęli kręcić nosami ale będziemy w
        kontakcie, napisze maila w tej kwestii koledze.
    • Gość: minimaks Re: PAJO i SOPLICOWO IP: 195.20.110.* 01.07.05, 10:20
      Jedyną zgodę jaką kiedykolwiek wyraziło Pajo na zmiany w umowie to zmiany
      oznaczeń stron z cyfr arabskich na rzymskie...
      • sp3wxk Re: PAJO i SOPLICOWO 01.07.05, 14:48
        A masz może wzór umowy sprzedaży jaki oferowali innym swoim klientom taki
        po "korektach" - chętnie porównam z tym co obecnie sugerują.
    • Gość: webaholic Re: PAJO i SOPLICOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 21:48
      To gdzie właściwie ma byc to Soplicowo? Bo mnie mówiono,ze na PLewiskach.
      Pozdrawiam
      • sp3wxk Re: PAJO i SOPLICOWO 02.07.05, 21:58
        Witam, jadąc z KOmornik na Plewiska kawałek za kościołem w KOmornikach skręcasz
        w lewo (kier. Gołuski/Głuchowo) w ul. Polną i gdzie kończą się zabudowania po
        prawej ma być osiedle.
        • Gość: webaholic Re: PAJO i SOPLICOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 17:56
          Hej
          Czy ruszyła juz budowa Soplicowa?
          • Gość: maja Re: PAJO i SOPLICOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 10:08
            tak ruszyła i bardzo sprawnie idzie, szykuje sie bardzo ładne osiedle!
            • Gość: webaholic Re: PAJO i SOPLICOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 11:41
              Też dotarły do mnie wieści, ze już buduja.
              Podobno bardzo ładne osiedle.
              Dobrze, ze ktos wreszcie buduje coś ładnego i w ładnych miejscach. Na Wilczku
              np. zastanwoają sie co bardziej śmierdzi Warta czy oczyszczalnia i czy latem czy
              wiosna, i czy gdy wiatr wieje z zachodu czy z północy;)Zgroza:)
    • Gość: wik Re: PAJO i SOPLICOWO IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 14.09.05, 22:29
      Witam,
      gdzie mozna znalezc informacje o tym osiedlu? poprosze o linki.
      pozdrawiam
      • Gość: Lea Re: PAJO i SOPLICOWO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 12:44
        Magdo jesli chodzi o Plewiska to całkowicie nie masz racji. Dojazd - koło
        osiedla znajduej sie przystanek autobusowy podmiejski a jeśli chodzi o Tiry to w
        życiu nie widziałam na Plewiskach Tira! Nie wolno im tam wjeżdać , ponieważ przy
        wjeżdzie do Plweisk stoi znak "droga tylko dla mieszkańców". W zwiazku z tym
        TIRy skręcaja w Wołczyńska, a to jest przed Plewiskami. Co Ty na to????
    • Gość: martin Re: PAJO i SOPLICOWO IP: 213.77.27.* 21.09.05, 08:23
      Może i osiedle będzie ładne ale trzeba brać pod uwagę że osiedle powtaje przy
      drodze którą przez cały dzień i noc jeżdzą TIR-y do pobliskiego DHL-u i Poczty,
      powstają tam także następna firma transportowa.
      • Gość: ed Re: PAJO i SOPLICOWO IP: *.samopomoc.com.pl / 213.76.128.* 30.09.05, 13:51
        Mam okazje mieszkać od kilku lat na osiedlu zielarskim wybudowanym przez firmę
        Pajo i co do firmy mam wiele zastrzeżeń. Cokolwiek państwo będziecie uzgadniać
        to na piśmie i najlepiej dokumenty składać osobiście (brać potwierdzenie)
        Wykonanie budynku, mieszkań, infrastruktury oceniam na 3 (1-10).
        Ciągłe obietnice i brak efektów zmusiły nas do zlecenia biegłemu sądowemu oceny
        budynku i infrastruktury na posesji.
        - budynek (8 rodzinny) powstał na gruncie który jest przeznaczony na
        budownictwo jednorodzinne.
        - szambo nieszczelne (obecnie już jest kanalizacja) co powodowało dodatkowe
        koszta
        - budynek miał mieć strych ze stropem co umożliwiałoby jego adaptacje, wykonano
        sufity podwieszane na I piętrze co uniemożliwia jego adaptacje, sprzecznie z
        planam.
        JAK SIĘ OKAZAŁO INSPEKTOREM BUDOWLANYM BYŁ PRACOWNIK PAJO :)))
        - wszystkie okna porysowane - zostały wymienione
        - zła wentylacja - grzyb w jednym z mieszkań
        - po około roku sufity popękane
        - ściany działowe popękane (w naszym mieszkaniu jedna w innych więcej)
        - łazienka usytuowana przeciwlegle do pieca co powoduje wielominutowe
        odpuszczanie wody by uzyskać ciepłą wodę
        - przed powstaniem budynku otrzymaliśmy plany i dokonaliśmy korekt min
        usytuowania grzejników, kuchenki gazowej, punktów elektrycznych itp.
        Jedyne co zostało poprawnie zrobione to elektryka (Tłumaczenia, że to wina
        ekip; ciekawe kto im zleca roboty) poprawiono jedynie kuchenkę.
        - główną drogę osiedlową wykonano dopiero PO KILKU LATACH, ja się wprowadziłem
        w listopadzie i przez całą zimę brnąłem w błocie po kostki, człowiek się
        cieszył jak był silny mróz, na wiosnę powstał chodnik, który został rozjechany
        przez samochody, zresztą strach było chodzić samochody bryzgały ile wlezie

i to chyba tyle, pewnie coś przeoczyłem, pisze na gorąco
        co do tirów i samochodów dostawczych to się zgadza pojawiają się na
        grunwaldzkiej dość często i wcale nie skręcaja w wołczyńską tylko jadą prosto
        Co do przejazdu kolejowego (nikt tego nie poruszał) jest on na dzień
        dzisiejszy "zatkany" pierwszeństwo jest dla pojazdów z wołczyńskiej; strach
        pomysleć co będzie się działo jak rozbudują do końca osiedla na plewiskach

pozdrawiam wszystkich
        TANIO NIE ZNACZY DOBRZE!!! ZWRACAJCIE UWAGĘ NA WSZYSTKO!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka