Dodaj do ulubionych

W Poznaniu będą Aleje Solidarności

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:57
czy w poznaniu juz naprawde niektorym odbilo!?przepraszam za takie
okreslenie,ale jak mozna nazwac to co sie w poznaiu robi z nazwami ulic.po1
ulice prosta jaka jest Majakowskiego podzieli na dwa kawali tzn na dwoch B
Obserwuj wątek
    • Gość: POZNANIAK glupota radnych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 18:01
      czy w poznaniu juz naprawde niektorym odbilo!?przepraszam za takie
      okreslenie,ale jak mozna nazwac to co sie w poznaiu robi z nazwami ulic.po1
      ulice prosta jaka jest Majakowskiego podzieli na dwa kawali tzn na dwoch
      Biskopow a teraz rownie prosta ulice Serbska dziela znowu na dwa kawalkii.pytam
      sie po co? czy rondo tylko nie moze zmienic nazwy?jak tak dalej pojdzie to moja
      ilice osiedlowa (500 m)podziela.w NY ulice ponumerowli i jest np aleja 7 ktora
      tak sie nazywa na calej dlugosci.pytam sie kto zaplaci za zmane tablic ?szczyt
      glupoty!!!!moze pan Grobelny sie w tej sprawie wypowie?
      • Gość: Marek Re: glupota radnych!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 09:45
        Wiele przed nimi.Patrz ciąg ulic: Nowowiejskiego-Solna-Wolnica-Małe Garbary-
        Estkowskiego-Prymasa Wyszyńskiego.
        • Gość: Włodek z Grunwaldu wreszcie uczczono przełomowy w historii Polski... IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.05, 09:59
          ruch Solidarności. Niestety to co się dzieje dookoła - za sprawą takich małych
          pieniaczy jak Ci co się tu wypowiedzili - wciąż trzyma nas w duchu moralności
          lat 60 i 70-tych, jednak wierzę, że to co Solidarność zostawiła powróci i będzie
          kształtować następne pokolenia. Był to ruch łączący polską tęskontę romatyczną
          do idei z pragmatyzmem organizacji. Na szczęście już tego nie unikniemy. Więcej
          vide publikacja Jacka Kuronia (choć z jego lewicowością w ekonomii się nie zgadzam).
          Pozdrawiam myślących pozytywnie i szerzej niż o swoim brzuchu.
          • mankut400 Re: wreszcie uczczono przełomowy w historii Polsk 08.07.05, 11:40
            Gość portalu: Włodek z Grunwaldu napisał(a):

> ruch Solidarności.

Włodek, uczczenie mogłoby być, ale nie na zasadzie tasowania nazwami jak
            domkami w którejś PRL-owskiej komedii !!!! Jakby powstała nowa, godna tej nazwy
            ulica - proszę bardzo.
            A poza tym którą "Solidarność" ta nazwa ma uczcić?
            Tę z karnawału lat 1980/81? Słusznie, był to szeroki ruch społeczny,
            spontaniczny i zrywający kajdany.
            Czy "Solidarność" z ostatnich lat? Toż to najzwyklejszy związek zawodowy,
            opanowany przez działaczy i etatowców bardziej myślących o sobie niż o
            szeregowych pracownikach.
      • Gość: Lukrecjusz a gdzie aleja sexu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:02
        A gdzie w poznaniu bedzie aleja sexu?.
    • Gość: posener Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 07.07.05, 20:04
      Brawo "radni"! Zmiany dotychczasowych nazw ulic na ulice biskupów,
      solidarności i jakiś świętych to jedyne co wam wychodzi i to łatwo, tym
      bardziej, że to obywatele płacą. Wszystko inne leży... (wam)!
      • Gość: t Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 09:18
        volksdeutsch!
    • Gość: paulos kretynizm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:11
      brak słów!
      to co nazwę przystanku pestki też trzeba będzie zmienić?

nie mogli znaleźć jakiejś lepszej lokalizacji?
      jak tak chcą to niech alejami Solidarności nazwą jakąś nową ulicę, najlepiej
      trzecią ramę!!!
      (tylko kiedy ona powstanie?)
    • Gość: Rene Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności IP: *.icpnet.pl 07.07.05, 21:33
      Faktycznie to bezsens dzielić ulice na kawałki. Czy rzeczywiscie Solidarności
      to jest potrzebne?
    • Gość: mih Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.05, 22:39
      proponuje jeszcze rondo AWSu i skwer krzaklewskiego... moze ktos jeszcze che
      ulice? OPZZ? tow. Miller?
      • stz Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności 07.07.05, 22:50
        Zgadzam się z przedmówcami. Niech ulice już istniejące zachowają dotychczasowe
        nazwy, przecież w 16 lat po upadku "komuny" nie ostał się przecież w nazwach
        żaden ze skompromitowanych działaczy.
        Niech powstanie aleja Solidarnosci (ale wtedy chyba tez ulica KSS KOR?),
        jakiegos biskupa czy swietego, ale niechaj będzie to ulica nowo utworzona!
    • Gość: piotraS plac Krzaklewskiego, Rondo AWS IP: *.icpnet.pl 07.07.05, 23:02
      Proponuje poza tym plac Mariana Krzakleskiego, ul. Janusza Palbickiego i Rondo
      AWS !!!
      • Gość: Tab Byle nie KOR byle nie KOR IP: *.icpnet.pl 07.07.05, 23:07
        dorzuce nawet 1000 zl zeby tylko tej nazwy nie bylo...W imie Ojca i Syna!
        KOR...rozowowy KOR....
      • Gość: swieta latoya a gdzie bedzie aleja sexu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 04:19
        proponuje przemianowac ulice roosevelta na sexu analnego, sw.marcina na aleje
        penisa a plac wielkopolski na plac orgazmu, natomiast aleje niepodleglosci na
        aleje sexu grupowego, a wszystkich swietych na ulice wszystkich
        homoseksualistow i lesbijek.
    • hehe05 Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności 07.07.05, 23:36
      Co za debilny pomysł...
      Wszyscy się przyzwyczaili do Majakowskiego, większość nie kojarzy kim był i co
      robił ale trzeba było pociąć i nadać imię biskupów.
      Po co dzielić Serbską? Przecież jeśli ulica się ciągnie i jest prosta to
      łatwiej jest i przyjezdnym z innej dzielnicy i spoza miasta się zlokalizować.
      Ale nie, jeśli poprawne politycznie to pod publiczkę i ulepszając wizerunek
      radnych podzielą Serbską.
      Pomysł chory.
      Są 2 ronda przy wieży RTV na Piątkowie, niech je nazwą Solidarności.
      Pozdrawiam
      HeHe
      • Gość: LukasK Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności IP: 217.153.71.* 08.07.05, 11:49
        > Wszyscy się przyzwyczaili do Majakowskiego, większość nie kojarzy
        > kim był i co robił

Na os. Przyjaźni jest ul. Rylejewa, też rosyjskiego poety.

Jest też ul. Leńskiego, który był członkiem bolszewickiego KC i komisarzem
        ludowym, agentem sowieckim i po wygraniu wojny w 1920 przez rusków miał przejąć
        władzę i na czele Tymczasowego Komitet Rewolucyjnego Polski ogłosić powstanie
        Polskiej Republiki Rad.
        • kiks4 Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności 08.07.05, 23:21
          Gość portalu: LukasK napisał(a):

> > Wszyscy się przyzwyczaili do Majakowskiego, większość nie kojarzy
          > > kim był i co robił
          >
          > Na os. Przyjaźni jest ul. Rylejewa, też rosyjskiego poety.
          >
          > Jest też ul. Leńskiego, który był członkiem bolszewickiego KC

Nie bądź donosicielem, bo zmienią zaraz te nazwy i trzeba będzie od nowa sie
          uczyć. Teraz są, nikomu nie przeszkadzają i stanowią świadectwo minionych (oby
          bezpowrotnie) czasów.
          Odnośnie Leńskiego to dodaj, że został przez swoich ukochanych moskiewskich
          komunistów stracony.
    • Gość: klapa Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 23:53
      to kolejna fala debilnych pomysłów, jakie rodza się w głowach oszołomów.
      W poprzedniej mieliśmy i mamy do dziś taki kwiatek, jak osiedle Wichrowe
      Wzgórze- jakaś zatrzymana w rozwoju walnieta kobiecina potrafiła wywalczyć
      nazwę z ulubionej lektury egzaltowanych dziewic - nazwe dla osiedla które ani
      nie lezy na wzgórzu ani nie ma tam wiatrów innych niż na pozostałych osiedlach.
      Takie nazwy stają się pomnikiem natchnionej głupoty!!!
      Teraz aleja Solidarności gdy akurat Solidarność przeżywa dramatyczny kryzys i z
      Solidarnością lat 80-tych nie ma już nic wspólnego.
      • Gość: Mat Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 01:05
        Wichrowe wzgórza - zajebista oryginalna nazwa. Lepsze to niż nadawane teraz:
        Zielony dworek, Zielona dolina, Zielony ... Pożygac sie można od tych
        przesłodzonych nazw...
    • szyszka80 Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności 08.07.05, 06:55
      hahahaha ciekawe kto pytał mieszkanców, bo ja mieszkam na Kosmonautów i jakoś
      słuch o tym do mnie nie dotarł - stanowczo nie zgadzam się na zmianę nazwy!!!
      to jest przede wszystkim strata pieniedzy!!! co można zrobić, zeby do zmiany
      nie doszło?
      • Gość: bzyk Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności IP: 150.254.124.* 08.07.05, 09:11
        To jest już nas dwóch, ja też mieszkam na Kosmonautów i nikt mnie się nie pytał
        czy chce zmienić nazwe Serbskiej. Chyba ktoś wpadł na ten pomysł w czasie
        ostatnich upałów.
    • victor11 Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności 08.07.05, 09:14
      PRZECIEŻ TO SIE W GŁOWIE NIE MIEŚCI TU LIKWIDUJĄ POMNIK GENERAŁA A TU ROBIĄ
      ALEJE SOLIDARNOŚCI JA PROPONUJĘ ZROBIĆ JESZCZE ULICE KILKU KSIĘŻY O ULICA
      BENEDYKTA BY SIE TEŻ PRZYDAŁA LUDZIE TO JEST ŻAŁOSNE!!!!!!
    • mankut400 Naszym radnym... 08.07.05, 11:36
      ...znowu odbiło :((

Koniukturalizm w najczystszej postaci!
    • Gość: JaJo Nareszcie IP: *.ce.put.poznan.pl 08.07.05, 12:24
    • Gość: POZNANIAK Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:28
      no jak widac spoleczenstwo jezt za;)jestem ciekwy czy gazeta o tym napisze,bo
      nikogo nie spytali o zdanie,ja naprawde nie mam nic do solidarnosci z lat
      80tych bo ta obecna to szkoda pisac.ale powtorze to jeszcze raz po co pieniadze
      podatnika maja byc wyrzucane w bloto i po2 dzielenie dlugich ulic na male
      kawalki to poroniony pomysl.czekam na zainteresowanie gazety,bo narazie tylko
      napisaliscie tzn poinformowaliscie nas o zmianie nazwy.czy dzienikarze w
      wyborczej nie maja wlasnego zdania?jestem ciekawy kto z radnycj jest za?
      pozdrawiem
    • Gość: Stanley Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 08.07.05, 12:38
      No, ja już nie mogę!!!! RADNI WON!!! Co Wam przeszkadzają Serbowie? Co to
      za "gospodarne" miasto, które woli wydawać kasę na zmianę nazwy ulicy, która
      utkwiła wszystkim przez lata w pamięci, niż uratować chociaż jedno
      przedszkole?! Zgoda, od biedy, na Rondo. Ale ciąć Serbską tak jak
      Majakowskiego? A pomyśleliście, Panie i Panowie, o tym, że trzeba będzie
      zmienić nazwy przystanków na Pestce, zapowiedzi wokalne w autobusach i
      tramwajach, nazwy na tabliczkach, nie mówiąc o instytucjach? Mam lepszy pomysł.
      Skoro już tak bardzo chcecie uczcić Solidarność, to nazwijcie jej imieniem park
      przy Serbskiej. Na razie nazywa sie XXX-lecia PRL. Może być 25-lecia
      Solidarnośći. I nikomu to nie zawadzi. A myślałem, że Poznańczycy to mądrzy
      ludzie...
    • Gość: Tadek Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności IP: *.echostar.pl 08.07.05, 15:12
      Mieszkam przy Serbskiej i nawet jesli zmienia jej nazwe to zawsze bede uzywal nazwy Serbska, bo tak psia mac mowie od 23 lat i zaden pseudo-radny nie bedzie mi zmieniac nazwy mojej ulicy.
    • Gość: pyra Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 18:45
      Idiotyzm - i kto ma za to zapłacić? - Może lepiej nazwać jakąś nową ulicę tą nazwą?
    • Gość: oś. Przyjaźni Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności IP: *.icpnet.pl 08.07.05, 19:40
      NIE! NIE! NIE!
      nie zgadzam się, po co psuć coś dobrego!
      rondo niech nazwą, park niech nazwą, ale ulicę niech zostawią w spokoju!!
      Gazeto przekaż nasze opinie poznańskim radnym,
      dzielenie?? też mi pomysł - GŁUPOTA WIELKA i tyle!!!!
    • Gość: LC Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 01:29
      Jest Lechicka (od Lechitów- tak zwano grupę językową i etniczną z której
      wykształcili się Polacy) Mamy Lutycką (od wymarłych plemion Lutyckich
      zamieszkujących Przedmorze)Mamy Połabską, dalej Sarmaką Mołdawsą i Madziarską i
      Jest Serbska wszystkie mają nazwy związane z nazwami plemion. Więc po co ta
      zmiana. Nadać imieniem Solidarnośći proponuję przyszłą pierwszą Ramę bądź inną
      ul w Centeum (będzie impuls do rozpoczęcia budowy) ew aleję na południowym
      brzegu Malty.
    • roma25 Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności 09.07.05, 13:44
      Plac Kolegiacki zamienić na plac Klepasa, a św. Marcina na aleje 3 milionów
      bezrobotnych. Zaś Pl. Wolnosci na plac kilkunastu milionow polskich nędzarzy.
      Jak czcić, to czcić, a to też są owoce solidarności.
      • Gość: Adolf Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 20:29
        Vivat Romo!Jestes bohaterką, precz ze scierwami solidaruchami.
    • Gość: Rybka Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności IP: 195.117.147.* 11.07.05, 12:06
      Zastanawia mnie czy nie mamy większych problemów w mieście niż zmiana nazw
      ulic. Naszym radnym chyba się nudzi. Co komu przeszkadza ulica i rondo Serbska.
      Czy ktoś pomyślał o kosztach takiej operacji. A za czyje pieniądze jak nie za
      nasze nastąpi ta zmiana. Lepiej byłoby nadać jakiejś nowo powstałej ulicy nazwę
      Al. Solidarności. Dla większości przez długi czas nadal będzie to Serbska a nie
      Solidarności. Czy ktokolwiek pytał nas Poznaniaków czy chcemy takiej zmiany?!!!
    • tomashec Re: W Poznaniu będą Aleje Solidarności 12.07.05, 08:08
      Totalny bezsens. Oczywiście nie mam nic przeciwko uczczeniu 25 lecia
      Solidarności, ale nie w taki sposób. Po co dzielic ulicę na dwie różne? Skąd
      pieniadze na zmiane adresów, tabliczek z nazwami ulic itp?

Jestem zdecydoewanie przeciwny. Niech nazwą Solidarności zostanie nazwana jakaś
      nowopowstająca, inna ulica.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka