Dodaj do ulubionych

Waldi Dzikowski

IP: *.inter / *.inter-c.pl 24.07.05, 00:24
bez wad, popieram!
Obserwuj wątek
    • Gość: Lucyfer Re: Waldi Dzikowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 01:27
      No, zastanowię się. Jakoś nie zauważyłem jego zbyt nadmiernej aktywności w
      Sejmie
    • Gość: Henryk Re: Waldi Dzikowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 02:21
      Dla mnie nie jest ważne, czy jest porządny czy nieporządny. Może się nawet
      puszczać z kilkoma kobietami naraz i mieć pięcioro nieślubnych dzieci. Ale
      najważniejsze jest to, aby miał coś do zaoferowania społeczeństwu, aby bronił
      naszych interesów, a prawo, które będzie ustanawiał było mądre. A trzeba
      nadmienić, że buble legislacyjne uchwalone w tej kadencji są również za sprawą
      pana posła Dzikowskiego. Za naszą kasę!
      • Gość: Mm Re: Waldi Dzikowski IP: 80.53.33.* 24.07.05, 11:08
        To radze Ci sie wprowadzic do Przeźmierowa - wiekszosc ulic dziurawych - czyli z
        piasku - 21 wiek i nadal nie ma kanalizacji....to właśnie tutaj P Dzikowski byl
        wójtem
        • Gość: kurna Re: Waldi Dzikowski IP: *.icpnet.pl 24.07.05, 11:17
          no bo wiadomo, że tylko Tarnowo Podgórne się liczy - a co obecny wójt - w końcu
          już 5 lat jest i też nie zrobił ??
          • Gość: Mm Re: Waldi Dzikowski IP: 80.53.33.* 24.07.05, 12:50
            obecny wójt całe szczęście jest z Przeźmierowa - nie jest tak medialny jak
            Waldy,natomiast działa, już część dróg jest z kostki brukowej i co dziwne nie
            zaczął budowy dróg od swojej ulicy ;), chodniki itd...natomiast Waldy jest
            populista ale potrafi dbac o swoj wizerunek i to duży plus i w sumie czasem
            mądrze mówi - chociaż nie śledze jego poczynan w sejmie i trudno mi stwierdzić
            czy coś tez robi w tym kierunku.Gdyby jego patriotyzm lokalny przełożył sie na
            wielkopolske tak jak kiedys na Tarnowo to byloby calkiem ok :)
            • Gość: kurna Re: Waldi Dzikowski IP: *.icpnet.pl 24.07.05, 22:18
              coś tu kręcisz - najpierw płaczesz, że taki bajzel przez dzikiego a jak mówię,
              że przecież już od pięciu lat jest inny wójt to nagle wszystko cacy. weź się
              zastanów co pleciesz bo chyba sam nie wiesz
              • Gość: Mm Re: Waldi Dzikowski IP: 80.53.33.* 24.07.05, 22:48
                To nie ja mam klopoty z wypowiedzia - ale ty z rozumieniem slowa pisanego.
                wobec rozszerze wypowiedz zebys zrozumial
                >obecny wójt całe szczęście jest z Przeźmierowa - nie jest tak medialny jak
                >Waldy,natomiast działa, już część dróg jest z kostki brukowej i co dziwne nie
                >zaczął budowy dróg od swojej ulicy ;), chodniki itd...

te zdanie oznajmia ,że za kadencji nowego wójta (nie jest to W.D) rozpoczely sie
                inwestycje w Przeźmierowie - wczesniej tylko Tarnowo

>natomiast Waldy jest populista ale potrafi dbac o swoj wizerunek i to duży plus
                >i w sumie czasem
                >mądrze mówi - chociaż nie śledze jego poczynan w sejmie i trudno mi stwierdzić
                >czy coś tez robi w tym kierunku.

Nie sledze dzialan W.D stad moje neutralne podejscie do jego dzialan w Sejmie -
                slyszalem 2 jego wypowiedzi i zrobil na mnie wrazenie rozsadnego - natomiast
                znajac jego podejscie do spraw smiem twierdzic ze jest populista i najbardziej
                go interesuje pokazywanie sie w mediach

>Gdyby jego patriotyzm lokalny przełożył sie na
                >wielkopolske tak jak kiedys na Tarnowo to byloby calkiem ok :)

tutaj zdanie ktore orzeka po raz kolejny ,że działania W.D będąc wojtem gminy
                Tarnowo Podgórne dbał tylko o Tarnowo - reszta gminy 2 XIX wieku - czyli drogi z
                piasku i bark kanalizy itp.
                • Gość: Cycus Re: Waldi Dzikowski IP: *.icpnet.pl 19.01.14, 14:27
                  Dobrze gada; przykładowo jego wypowiedzi w TV "Widziały gały czego chciały' dyskryminuje go w moich oczach tak nie wypowiada sie człowiek na świeczniku -fe
        • Gość: Henryk Re: Waldi Dzikowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 13:04
          A czy nie widzisz, że ja go wcale nie gloryfikuję. Przeczytaj uważnie
      • Gość: JO-JO Re: Waldi Dzikowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.05, 15:58
        PO POPIERA DORABIANIEM KOSZTEM INYCH. ZAINTERESOWAŁ SPRAWĄ POZNANIA KOLEGI PO P.R. GROBELNYM 3 RAZY NIE.TAK SAMO JAK ŻYTĄ GILOWSKĄ TO KOLEGA.
    • Gość: mbb Re: Waldi Dzikowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 23:03
      znam waldiego już dobre dwadzieścia lat :) i jest super- zawsze był
      inteligentny i pracowity
      można na niego głosować
      • Gość: JanKo Re: Waldi Dzikowski IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 25.07.05, 10:17
        Można ale tylko na szefa kółka różańcowego !!!
    • pan.nikt Nie, żebym nie doceniał pracy WALDIEGO, ale.... 25.07.05, 00:36
      Nie, żebym nie doceniał pracy WALDIEGO (swoją drogą skąd takie imię), ale....

ALE TARNOWO PODGÓRNE swój rozwój zawdzięcza nie tylko jemu.
      TARNOWO PODGÓRNE swój rozwój zawdzięcza głównie POŁOŻENIU. Na wjeździe do
      POZNANIA od strony Berlina.
      Już Poznań, a jeszcze nie Poznań.
      Już nie w Poznaniu, a jeszcze w Poznaniu.
      I ma to duże znaczenie.

1. Jeszcze nie Poznań, czyli wszelkie sprawy urzędowe, załatwia się w malej
      gminie, gdzie kolejki mniejsze i tłok w urzędach nie taki. Do tego
      korzystniejsze ceny gruntów i podatki lokalne.

2. Już nie w Poznaniu, a jeszcze w Poznaniu, czyli przemysł Tarnowa daje
      zatrudnienie wielu poznaniakom. Inwestort trafiajacy do Poznania, jest odsyłany
      poza miasto, ale daje miejsca pracy dla miasta. (pamiętajmy, że zachodni
      inwestor nie zna Pobiedzik, Obornik, czy Śremu. ON ZNA POZNAŃ I TAM TRAFIA
      NAJPIERW. Dlatego dokladna lokalizacja inwestycji, zależy w dużym stopniu od
      POZNAŃSKICH URZĘDNIKÓW).

3. Położenie przed Poznaniem,(od zachodu) i w bliskości lotniska, powoduje
      łatwiejszy dojazd (bez potrzeby przepychania sie przez miasto).

Pamięatjąc o zasługach Waldiego, pamiętajcie też o super połozeniu jego gminy.
      • mankut400 Re: Nie, żebym nie doceniał pracy WALDIEGO, ale.. 25.07.05, 10:25
        pan.nikt napisał:

> pamiętajcie też o super połozeniu jego gminy.

Położenie położeniem, ościenne gminy mają niewiele gorsze (i nie gloryfikujmy
        aż tak zachodniego wjazdu do Poznania).
        Istotą sukcesu gminy Tarnowo Podgórne było bardzo szybkie nastawienie się NA
        KLIENTA.
        Dla niego wszystko ;) a wiec minimum biurokracji, przygotowanie planów
        zagospodarowania przestrzennego i infrastruktury.
        Na pewno pomógł w tym entuzjam wczesnych lat 90., gdy dla radnych liczył się
        sukces gospodarczy, a nie jałowe przepychanki ideologiczne i "rączki skierowane
        ku sobie".
      • Gość: kubus Re: Nie, żebym nie doceniał pracy WALDIEGO, ale.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.05, 10:34
        Chcialbym sie odniesc do wiekszosci wypowiedzi;
        1.Waldy jako posel;dziwie sie wypowiedza osob ktore mowia o tym ze nie sledza
        jego dzialalnosci w sejmie a zabieraja glos.Ja akurat sledze i wiem ze jest
        oceniany jako jeden z najpracowitszych poslow.ustawy samorzadowe to jeden z
        wielu przykladow.
        2Walka o sprawy Poznania nppieniadze dla uniwerku.
        3.Waldy jako Wojt-nieprawda ze tylko polozenie tej gminy to przedewszystkim
        pomysl na rozwoj poprzez wykonanie planow zagospod i umiejetnosc przyciagniecia
        inwestorow.Waldy mial od poczatku wizje rozwoju gminy i dlatego odniosl sukces.
        A Przezmierowo-no coz trudno klasc nawierzchnie bez kanalizacji w
        drogach.Przypominam ze dzieki Waldiemu gmina wraz z Poznaniem ma przyznane
        fundusze ISPA na kanali we wschodniej czesci gminy od 3 lat.Dlaczego jeszcse
        nie wykorzystywane-warto zapytac.
        Podsumowujac-Waldy sprawdzil sie jako Wojt i jako posel.Szkoda ze takich jak on
        jest tak niewielu.Ale to i tak zalezy od nas bo to MY wybieramy i poslow i
        wojtow i prezydentow.
        • Gość: My nie wybieramy Re: Nie, żebym nie doceniał pracy WALDIEGO, ale.. IP: *.crowley.pl 26.07.05, 18:09
          Partie wybierają posłów, a my tylko możemy głosować lub nie. Jestem za JOW.
          Wybieramy wójtów i Prezydenta RP.
          Waldy jest OK!
    • Gość: mbb Re: Waldi Dzikowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.05, 12:24
      on jest inteligentny - i to gwarantuję :)))
    • Gość: Ewaryst Siwicki Byłby najlepszym kandydatem na... IP: *.icpnet.pl 30.07.05, 01:47
      ...prezydenta Poznania, ale pewnie zwycięży siła inercji i PO znów poprze
      Grobelnego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka