Dodaj do ulubionych

Bitwa nad Wartą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 18:56
Wielkie uznanie za pomysł i jego przeprowadzenie. Mankamentem (zwłaszcza dla
widzów na moście Rocha) było beznadziejne nagłośnienie a właściwie jego brak.
Może organizatorzy nie przewidzieli takich tłumów i przestrzeni, którą zajmą.
Obserwuj wątek
    • Gość: amirez Bitwa nad Wartą IP: *.icpnet.pl 15.08.05, 22:58
      Wielkie gratulacje - to była wspaniała inscnizacja. Mama nadzieję, iż w
      przyszłym roku zostaniemy zaskoczeni czymś równie wspaniałym.
      Tylko to nagłośnienie. Impreza była przecież dla wielkiej rzeszy Poznaniaków, a
      nie garstki krzesełkowych vipów. Niestety, ja nic nie słyszałem - a szkoda.
      • Gość: Jerry Re: Bitwa nad Wartą IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 15.08.05, 23:38
        Widowisko się udało , marzy mi się widowisko , rekonstrukcja wydarzeń
        związanych z wyzwoleniem Poznania . 23 lutego 2006 inscenizacja zdobycia
        Cytadeli byłaby to cenna lekcja historii dla młodych poznaniaków ,
        przypominająca im o udziale naszych dziadków czy nawet pradziadków w tym
        wydarzeniu. Ogladajac relacje telewizyjne z nad Warty ze wstydem stwierdzam ,że
        telewizja nie poświecila wczesniej takiej uwagi relacjom z uroczystosci z
        okazji rocznic Jedynego udanego zrywu Polaków tzn Powstania Wielkopolskiego.
        Inscenizacja wydarzen przed Bazarem i szturm na Prezydium Policji , to na pewno
        mogłoby przybliżyc Polakom skutecznosć , bohaterstwo i patriotyzm poznaniaków.
        • Gość: O Rekonstrukcja na Cytadeli!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 09:44
          Właśnie! Wspaniałą zimową rekonstrukcję można pokazać na Cytadeli najlepiej w
          okolicach 23 lutego gdy obchodzimy rocznicę wyzwolenia Poznania i zdobycia
          przez Rosjan Cytadeli. Wiem, że była propozycja złożona miastu, żeby
          zorganizować taką rekonstrukcję w 60 rocznicę wyzwolenia Poznania, ale miasto
          nie zdecydowało się na to - ze względu na możliwy zły odbiór społeczny - na
          uroczystościach mieli być weterani z obu stron. Jednak w przyszłym roku możnaby
          znowu próbować to zrobić. Są w Poznaniu ludzie, którzy się w to bawią, są grupy
          rekonstrukcyjne, które będą potrafiły to pokazać... Więc chyba warto domagać
          się od miasta, żeby zechciało zrobić bitwę zimową 23 lutego, nie? Zamiast
          dotować stadion Lecha Poznań, niech dotują bitwę na Cytadeli, która pokaże
          dzieciakom prawdziwą historię Poznania!!!
    • Gość: trawers Gazeta wprowadziła w błąd :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 00:27
      W którymś z wydań - prawdopodobnie sobotnim, Gazeta poinformowała, że
      inscenizacja bedzie się odbywać miedzy dwoma mostami ( Rocha i Kr. Jadwigi)
      jednak bliżej mostu św. Rocha ze wzgl. na jego podobieństwo do konstrukcji
      zdobywanego przez Polaków mostu nadreńskiego. Przyjechałem z innego miasta,na
      godzinę prezd rozpoczeciem usadowiłem dzieciaki w pobliżu mostu Rocha i prawie
      nic nie zobaczyliśmy bowiem "bitwa" rozgrywała się ...znacznie bliżej mostu
      Królowej Jadwigi. Dzięki :/
      trawers
      • Gość: kamm Re: Gazeta wprowadziła w błąd :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 08:40
        Zostałem dokładnie tak samo wprowadzony w błąd!!! Mam nadzieję że pokaz był
        udany bo sam niwiele zobaczyłem!!! pozdro
    • Gość: dmk [foto] Bitwa nad Wartą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 02:00
      Zapraszamy serdecznie:

epoznan.net/art.php?id=1326
    • Gość: dmk Re: Bitwa nad Wartą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 09:11
      Fotorelacja, zapraszamy serdecznie:

epoznan.net/art.php?id=1326

• Gość: LukasK Kobza IP: 217.153.71.* 16.08.05, 10:56
      W Wielkiej Brytanii kobza to raczej nieznany instrument. Może jednak były to
      dudy?
    • Gość: alojzy Re: Bitwa nad Wartą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 10:57
      no włąsnie wszędzie mówili, że będzie bliżej mostu św. Rocha :( No i wiary z
      tej strony było pełno a na królowej Jadwigi pełno miejsca. No nie ładnie media -
      tak w konia robić ludzi.
    • Gość: Roman Re: Bitwa nad Wartą IP: *.icpnet.pl 16.08.05, 19:19
      W/g mnie to widowisko było miernej jakości , brakowało łodzi podwodnych i rekinów. Wtedy było by na co popatrzeć !!!
      • Gość: Bontski Re: Bitwa nad Wartą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 21:09
        To trzeba się było przebrać za ubota i skoczyć z Warty na most
    • pan_zajebista_psychika Re: Bitwa nad Wartą 19.08.05, 22:35
      Zgadzam sie z przedmowca. Przyjechalem na inscenizacje z Bydgoszczy i musze przyznac, ze bardzo pozytywne wrazenia pozostawila. Zwlaszcza strzelajacy Jagdpanther... Drobne "dzwiekowe" niedociagniecia nie psuja ogolnej oceny widowiska. Jesli to impreza cykliczna - to za rok tez sie zjawie;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka