Dodaj do ulubionych

Rowerzyści!!!

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 19:12
Ludzie! Może pokażemy światu, że jesteśmy w tym mieście? Może by tak się
zorganizować i przejechać kiedyś przez centrum dużą grupą zbicyklowanych??????
Obserwuj wątek
    • Gość: ffmarkus Re: Rowerzyści!!! PIERWSZY ZA ! IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.09.02, 19:26
      Dobry pomysł!!! Można tak się zorganizować i pokazać włodarzom miasta, że coś
      takiego jak rowerzysta istnieje obok kierowców a nie w ich tle. Przy okazji
      będzie to kolejna możliwość spotkania:)
    • Gość: posener rowniez sie dolacze... IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 20:34
      .....i to z wielka przyjemnoscia;)
    • Gość: baton Kto jest winny braku drog rowerowych ?! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.02, 22:16
      Jako, ze jestem chyba troche starszy niz moi rozmowcy, to pamietam jeszcze z
      poczatku lat 90. organizowane przez Sekcje Rowerzystow Miejskich przejazdy po
      Poznaniu. Jechalo wtedy nas nawet ponad 300 !!! W tym roku bylem na powitaniu
      wiosny i bylo tylko ok. 30 osob. Nikt chyba nie wierzy (no moze poza aktywem
      SRM), ze w tym kraju cos sie zmieni. Na przyklad jak mozna bylo remontowac
      Fredry zapominajac o drodze rowerowej!!! Jesli zawinil prezydent to powinien
      sie ze wstydu podac do dymisji, jak urzednik (pracujacy za moje pieniadze) to
      powinien wyleciec, a jak projektant to nie powinni zaplacic mu ani grosza, a za
      kare do dowodu wpic stempel "idiota - zakaz dzialalnosci gospodarczej i
      publicznej". Ja jeszcze pamietam sytuacje z Trasa Srednicowa i jakos o winnych
      nie ma mowy...
      • tow.szarikow Re: Kto jest winny braku drog rowerowych ?! 05.09.02, 06:41
        nie trzeba być "sterszym" żeby pamiętać początek lat 90-tych ;)

a urzędnik państwowy/samorządowy ze wstydu to się może co najwyżej LEKKO
        zmieszać, dobrowolne opuszczanie stanowiska jest u nas mało popularne

pozdrawiam
        • Gość: JaC Re: Kto jest winny braku drog rowerowych ?! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 05.09.02, 10:06
          Czesc!

Dyskusja jest fajna, tyle, ze nic nie wyniknie. O rowerach slychac na kazdym
          kroku i co... Jak sie jezdzi???? Ja juz rowerem do miasta nie wjezdzam, szanuje
          swoje zycie i wybralem samochod. Ja sie pewnie nie doczekam drog rowerowych,
          ale moje dzieci...

Pozdr.
          JaC
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka