Gość: hgw IP: *.acn.waw.pl 04.12.03, 00:13 Ja tez jestem za tym zniszczeniem. Jestem potepiony. Chyba sie powiesze... albo nie, jade do Kopenhagi, napic sie Carlsberg Hof na Nyhavn... tam mnie zrozumieja... Moze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rodak Re: UE. Protest Polaków IP: *.customer.alfanett.no 04.12.03, 00:41 UEjest przyladem realizovanej globalizacji co provadzi do nieograniczonej dyktatury politycznej Niemiec i Francji. Niektorzy mysla ze Unia ma nadmiar rozvinieta biurokracjektora naduzyva vladzy ktora nie dba o realizacje spolecznych potrzeb i vartosci. Polsa povinna miec fleksibell stosunek do Uni i nie angazovac sie na calego ponievazmoze byc zdeptana i sponievierana , "rozebrana"ze vszystich vartosci ktore daja miedzynarodovy autorytet i godnosc. Nie mozna vierzyc ve vsystkio co obiecuja politycy EU tak samo jak nie mozna vierzyc v marzenia ale jedno jest pevne, økonomicznie bedzie Polakom lepiej a nie gorzej. Droga do pracy na Zachodzie jest otvarta vczesniej czy pozniej i Polacy beda traktovani lepiej niz teraz. Mozlivosci beda nieograniczone dla vszystkich kto chce pracovac. Dostep dopracy v Zachodniej biurokracji bedzie ciezki ale do biznesu niograniczony. Vazne jest aby v tej calej rozgryvce o vejcie doUE nie dac sie sponievierac i vyjsc z honorem. Niograniczona vladza i przestren zyciova jest marzeniem Niemiec i Francji dlatego treba uvazac i ocenic mozlivosci Polski i jeg dostep do vladzy aby kraj nie zostal podbity i stal sie tylko kolonia. Pozdraviam Malgorzata Kristoffersen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hgw Re: UE. Protest Polaków IP: *.acn.waw.pl 04.12.03, 00:45 To wlasnie tak robimy! Dzieki za dobre slowo z Norwegii! Hejsan! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Zaorać?, - lepiej nie... IP: *.27.203.62.dial.bluewin.ch 04.12.03, 08:42 A jak na zaoranym ugorze wyrosnie cos gorszego. Bo co zasadzic to nikt nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Zaorać, ach zaorać to SLD!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.12.03, 17:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: UE. Protest Polaków IP: *.customer.alfanett.no 05.12.03, 00:03 Ja niestety nie jestem tak dobrze zorientowana w problemach ppolitycznych Polski poniewaz mam inne sprawy tutaj ktore zwracaja moja uwage, dlatego nie chce sie mieszac w sprawy polityczne Polski ,poniewz one mnie nie dotycza. Uczestnicze w polskiej debacie pierwszy raz dlatego tudno mi jest praktykowac polski z ktorym nie mam kontaktu na codzien z tad moje gramatyczne lenistwo. Ja mysle ze stawiane przez wszystkich Polakow pytanie o czlonkostwie w EU jest najwiekszym dylematem waszego narodu od chwili wybuchu 2 wojny swiatowej. W tym wypadku nikt nie moze dac wam dorej rady poniewaz wszyscy popelnia blad dlatego ze bedzie i dobrze i zle jak wszedzie i na pewno zmieni sie tylko to ze w przyszlosci Polska bedzie czescia Zjednoczonych Stanow Europy wiec to wy musicie ocenic czy to dobrze czy zle. Wejcie do EU to jest to samo co zmienic kraj dlatego trzeba myslec naprzod i co jest najwazniejsze dla spoleczenstwa z tego wzgledu Norwegia nie jest czlonkiem EU i ja to popieram. Lykke til videre. Ha det bra Odpowiedz Link Zgłoś
cesarok Re: UE. Protest Polaków 05.12.03, 20:59 Jak obecnie w Norwegii wygląda nastawienie do UE? Czy są silniejsze głosy za wstąpieniem Norwegii do UE? Słyszałem w polskich mediach, że coraz więcej Norwegów pragnie przystąpienia do UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bum Bum Re: Protest Polakov ? IP: 129.81.192.* 04.12.03, 00:51 Gość portalu: rodak napisał(a): > UEjest przyladem realizovanej globalizacji co provadzi do > nieograniczonej dyktatury politycznej Niemiec i Francji. > Niektorzy mysla ze Unia ma nadmiar rozvinieta biurokracjektora > naduzyva vladzy ktora nie dba o realizacje spolecznych potrzeb i > vartosci. > Polsa povinna miec fleksibell stosunek do Uni i nie angazovac > sie na calego ponievazmoze byc zdeptana i > sponievierana , "rozebrana"ze vszystich vartosci ktore daja > miedzynarodovy autorytet i godnosc. > Nie mozna vierzyc ve vsystkio co obiecuja politycy EU tak samo > jak nie mozna vierzyc v marzenia ale jedno jest pevne, > økonomicznie bedzie Polakom lepiej a nie gorzej. > Droga do pracy na Zachodzie jest otvarta vczesniej czy pozniej > i Polacy beda traktovani lepiej niz teraz. > Mozlivosci beda nieograniczone dla vszystkich kto chce pracovac. > Dostep dopracy v Zachodniej biurokracji bedzie ciezki ale do > biznesu niograniczony. > Vazne jest aby v tej calej rozgryvce o vejcie doUE nie dac sie > sponievierac i vyjsc z honorem. > Niograniczona vladza i przestren zyciova jest marzeniem Niemiec > i Francji dlatego treba uvazac i ocenic mozlivosci Polski i jeg > dostep do vladzy aby kraj nie zostal podbity i stal sie tylko > kolonia. > Pozdraviam Malgorzata Kristoffersen ------------------------------------------------------------- Czy tam u ciebie nie znaja litery "w"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieUK Re: Protest Polakov ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 01:05 Gość portalu: Bum Bum napisał(a): > Gość portalu: rodak napisał(a): > >treba uvazac i ocenic mozlivosci Polski i > jeg > > dostep do vladzy aby kraj nie zostal podbity i stal sie tylko > > kolonia. > > Pozdraviam Malgorzata Kristoffersen > ------------------------------------------------------------- > Czy tam u ciebie nie znaja litery "w"? No widzisz, bum-bum, sa takie jezyki, ktore nie potrzebuja pewnych liter. W innych krajach nie ma np. J, a w zdecydowanej większości nie ma Ć, Ś, Ń, Ź, Ż, Ę, Ą, Ó ani Ł. Za to maja np. u umlaut. UCZMY SIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helper Re: Protest Polakov ? IP: *.proxy.aol.com 04.12.03, 02:04 No to powtórz dwukrotnie v i będzie w: vv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: UE. Protest Polaków IP: *.customer.alfanett.no 04.12.03, 01:23 Polacy to gesi ponievaz zvracaja uvage na pismo jak M.Rey a nie na to o co chodzi.(moje ostrezenie)Czy to tak tudno sie domyslec ze ja nie jestem v Polsce. Dostaniecie popalic i dobrze vam tak,ponievaz polacy to chamy caly sviat to vie. A pozatym to latviej z V troche improvizacji. Viecj IQ a nie chamstva. Debile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak ;-( Re: UE. Protest Polaków IP: 67.71.15.* 04.12.03, 02:04 Gość portalu: rodak napisał(a): > Polacy to gesi ponievaz zvracaja uvage na pismo jak M.Rey a nie > na to o co chodzi.(moje ostrezenie)Czy to tak tudno sie domyslec > ze ja nie jestem v Polsce. > Dostaniecie popalic i dobrze vam tak,ponievaz polacy to chamy > caly sviat to vie. > A pozatym to latviej z V troche improvizacji. > Viecj IQ a nie chamstva. > Debile Hej rodaku hamie, Z tego co ja widze to najwieksze hamy (z nielicznymi wyjatkami) to ci ktorzy z polsi wyjechali. W polsce byli malkontentami, zlodziejami i robili krecia robote. Jak wyjechali za granice to porobili sie roznego typu przesladowanymi ofiarami itd. Ty gnoju nie pwinienes pisac i mowic po polsku bo zaba ci na jezyku i na mozgu urosnie, czego z calego serca ci zycze. A moze joz ci urosla? P.S. Moze by ktos napisal kto to sa ci ktorzy nas tak lubia w tej UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Daj spokój rodaku IP: *.aster.pl / *.acn.pl 04.12.03, 16:27 rodaku (z żalem to mówię) ten facet pisze wprost do ciebie. WIĘCEJ IQ MNIEJ CHAMSTWA. IQ to taka cyfra ( u nielicznych liczba) określająca poziom inteligencji.Inteligencja to .....takie coś co m.in. człowiekowi nie pozwala obrzucać bliźniego bluzgami. i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: Daj spokój rodaku IP: *.customer.alfanett.no 04.12.03, 23:33 Blizni sa tylko v kosciele gdzie nie ma chamstva at v debacie uczestnicza niestety chamy dlatego on ja uzyvam ich chamstva aby doviezs ze to niektorzy z was sa chamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: UE. Protest Polaków IP: *.27.203.62.dial.bluewin.ch 04.12.03, 08:17 Nic wiedzialem, zadnego chamstwa tylko zdziwienie. Szczerze mowiac nie myslalem, ze w jakiemkolowiek jezyku Europejskim (poza lacina) nie ma v. Co do mnie - gdziekolwiek jestem na swiecie uzywam klawiatury amerykanskiej, a gdy koniecznie musze miec bardzo polskie literki to przeciez tylko kwestia sterownika. Co do czytania, to wiekszosc ludzi czyta szybko, a nie sylabizuje, a pisanie przez v zmusza do sylabizowania. Gość portalu: rodak napisał(a): > Polacy to gesi ponievaz zvracaja uvage na pismo jak M.Rey a nie > na to o co chodzi.(moje ostrezenie)Czy to tak tudno sie domyslec > ze ja nie jestem v Polsce. > Dostaniecie popalic i dobrze vam tak,ponievaz polacy to chamy > caly sviat to vie. > A pozatym to latviej z V troche improvizacji. > Viecj IQ a nie chamstva. > Debile Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: UE. Protest Polaków IP: *.customer.alfanett.no 04.12.03, 23:21 Czy ty masz v glovie tylko probley zviazane z mja pisovnia? Niboraczka! Ja mysle ze sa vazniejsze spraxy na sviecie niz moja volna osoba v volnym demokratycznym kraju. Pomysl co bedzie gdy stracisz prce? Viec zajmij sie soba i svoim dvulicova osobovoscia bo ja zaczynam sie martvic ze to rozszczepienie jazni ktore trzeba leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag-yar Re: UE. Protest Polaków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.03, 08:25 Gość portalu: rodak napisał(a): > Dostaniecie popalic i dobrze vam tak,ponievaz polacy to chamy > caly sviat to vie. > Viecj IQ a nie chamstva. > Debile Sądzę, że nie jesteś moim rodakiem. Liczy się dobro kraju i społeczeństwa, a Twoje obelgi wyraźnie wskazują, że Ciebie mało to interesuje. mag-yar Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WojtekA nie ma sie co oburzac IP: *.quantum.pl 04.12.03, 16:07 Wszak w kraju zafascynowani czytelnicy GW to skrajnie niereprezentatywna próba. Cechuje ja wlasnie chamstwo, głupota, ciemniactwo podrasowane yntelektualizmem skrajna nietolerancja dla odmiennych poglądów, hipokryzja, obłuda, fałsz, moralność kalego itd. GW jest raczej reprezentatywna dla srodowisk żydowskich a jak wiadomo nawet w UE ich nie lubią. Dla nich (UE,USA) jest o tyle dobra, ze kiedy trzeba potrafi dowalic Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: nie ma sie co oburzac IP: *.customer.alfanett.no 04.12.03, 19:27 Masz racje ,ja mysle ze poscy nazistowscy psychopaci dostana to od EU co niemieccy w podczas wojny za trakasowanie ludzi. Ja nie mam nic vspolnego z Polakami bo to skurvysyny mysla tylkao jak vykorzystac EU i ludzi z pieniedzy. Polskie diabelstvo pieni sie globalnie. Mam dosyc calej tej paranoidalnej debaty z polskimi chamami ktorzy osadzaja ludzi ze vzgledu na pieniadze ktorych mam pod dostatlkiem a nie za ludzkie wartosci. Polacy to skurvysyny. Odpowiedz Link Zgłoś
pstolars Prowokacja i tyle, pa-pa 04.12.03, 23:00 Ciekawa prowokacja, Twoje teksty maja tyle wspolnego z rzeczywistoscia i Twoimi, szanowna Pani lub Panie, pogladami co ja z baletem. JAJA SOBIE ROBISZ I TYLE.... JAKBY NIE TO .NO NA KONCU ADRESU TO BYM NAWET PODEJRZEWAL ZE W ZYCIU NIE WIDZIALAS/ES NORWEGII... :) BADZ ZDROW I NIE PRZEJMUJ SIE, KIEDYS ZNAJDZIESZ CIEKAWSZE ZAJECIA NIZ WKURZANIE LUDZI NA FORACH :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: UE. Protest Polaków IP: *.customer.alfanett.no 04.12.03, 01:57 To ze angazuje sie v ta debate jest vynikiem mojeg troski o Polske i polskich patriotov a nie kontaktovac sie z chamami ktorych niestety jest viekszosc.I dla takich povinny byc granice zamknite i uniemozliviony dostep do pracy. Polske chamy navet te vyksztalcone vykorzystuja cudzoziemcov dlatego vszystkie kraje zabezpieczaja sie przed invazja bezrobotnego chamstva zdolnego do trakasovania obyvateli innych krajov. Jakie to szczescie ze nie mieszkam v Polsce i nie mam kontaktu z chamstvem na codzien. Szkoda ze Rey nie uczac polskiego nie dal dobrej rady jak zvalczyc polskie hamstvo Malgorzata Kristoffersen Czuje sie rzeczyviscie zaszokovana niektorymi odpoviedziami i takich polskich chamo mam dosc na zavsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodak z Aus Re: UE. Protest Polaków IP: *.act.health.gov.au 04.12.03, 02:48 Malgorzato, mysle, ze powinnas sie troche pouczyc kultury. Niewiele do tej pory nauczyli Cie w tej Norwegii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Re: UE. Protest Polaków IP: *.hrl.com 04.12.03, 02:57 zamaist zignorowwac to nieszczesne v to wdala sie w niepotrzebna z epitetami dyskusje, niewiele potrzeba rodakom do klotni , nawet mal literka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: UE. Protest Polaków IP: *.customer.alfanett.no 04.12.03, 03:11 Ja mysle ze wy jestescie ponadparanoide poniewaz przesadzacie do nieskonczonosci. Wielu z was jest potrzebna profesjonalna pomoc aby zesc na ziemie i dogadac sie z rzeczywistoscia. Szkoda ze dobre psycholgicne rady nie byly zawarte w wierszach pisarzy z renesansu tylko rady o poprawnej polszczyznie. Dla mine jako wolngo czlowiwka jezykowa improwizacja sprawia przyjemnosc i lubie to w ludziach ze maja wglad w zawartosc intelektualna a nie ta powierzchowna jaka jeat moje gramatyczne lenistwo V lub W co nazywam improwizacja pisarska. Moje starcie z niektorymi z was jes takie samo jak bedzie Polakow i innych z EU rzeczywistoscia,samo rozczarowanie . Maney,maney o tym wszystkie kraje weidza ze to jest najwazniejsze dla Wschodniej Europy. Spytajcie sie co jest najwazniejsze dla Niemiec i Francji. Ja to moge wam powiedziec ze na pewno nie zalezy im na ludziach tylko na wladzy. Ja nie traktuje powaznie tego programu nauczania od ludzi nie uswiadomionych politycznie i naukowo dlatego przyjmijcie moja dobra rade i badzcie ostrozni poniewaz w tym wypadky najwazniejsza jest polityka a nie Rey i jezyk polski. Malgorzata Kristoffersen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aus Re: UE. Protest Polaków IP: *.act.health.gov.au 04.12.03, 03:24 Czy z Toba wszystko jest w porzadku? Czego Ty sie tak pienisz? Macie godzine 3:23 rano !!!! Idz spac i wyspij sie. Moze Ci sie polepszy. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak dla niektory Re: UE. Protest Polaków IP: *.customer.alfanett.no 04.12.03, 03:40 Odpierdol sie i idz spac. To ze mieszkasz w Austri nie znaczy ze jest z glowa jest u ciebie wszystko w porzadku.Ja jestem niemiecko-polsko.norweskim obywatelem wie ze mna jest super. Malgorzata Kristoffersen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Australia Re: UE. Protest Polaków IP: *.act.health.gov.au 04.12.03, 03:42 Spieniona Malgorzatko, Mieszkam w Australii........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: UE. Protest Polaków IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 04.12.03, 03:42 Gość portalu: rodak napisał(a): > Ja mysle ze wy jestescie ponadparanoide poniewaz przesadzacie do > nieskonczonosci. > Wielu z was jest potrzebna profesjonalna pomoc aby zesc na ziemie i dogadac sie > > z rzeczywistoscia. > Szkoda ze dobre psycholgicne rady nie byly zawarte w wierszach pisarzy z > renesansu tylko rady o poprawnej polszczyznie. > Dla mine jako wolngo czlowiwka jezykowa improwizacja sprawia przyjemnosc i > lubie to w ludziach ze maja wglad w zawartosc intelektualna a nie ta > powierzchowna jaka jeat moje gramatyczne lenistwo V lub W co nazywam > improwizacja pisarska. > Moje starcie z niektorymi z was jes takie samo jak bedzie Polakow i innych z EU > > rzeczywistoscia,samo rozczarowanie . > Maney,maney o tym wszystkie kraje weidza ze to jest najwazniejsze dla > Wschodniej Europy. > Spytajcie sie co jest najwazniejsze dla Niemiec i Francji. > Ja to moge wam powiedziec ze na pewno nie zalezy im na ludziach tylko na wladzy > . > > Ja nie traktuje powaznie tego programu nauczania od ludzi nie uswiadomionych > politycznie i naukowo dlatego przyjmijcie moja dobra rade i badzcie ostrozni > poniewaz w tym wypadky najwazniejsza jest polityka a nie Rey i jezyk polski. > > Malgorzata Kristoffersen Małgorzato, Język, jakim się posługujemy, świadczy o nas tak samo jak strój czy sposób zachowania. Jest ważny. Czasami zmieniamy o kimś zdanie w chwili gdy zacznie mówić. Oczywiście masz prawo do improwizacji, bylebyś nie przesadziła, bo przestaniesz być rozumiana. Staraj się też nie uogólniać: Polacy to, Polacy tamto. Jesteśmy różni. Są wśród nas także kanalie, za które musimy się wstydzić. Pokaż mi jednak święty naród. Nawet Watykan odpada, pomijając, że jego mieszkańcy nie stanowią żadnego narodu. Może zatem staraj się szukać dobrych cech w Polakach i ludzi, którzy te cechy uosabiają. Pozdrowienia, Kajetan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: UE. Protest Polaków IP: *.customer.alfanett.no 04.12.03, 04:13 Rzeczywistosc nie jest tak powierzchowna jak ubior dlatego interesuje mnie to pierwsze dlateg nie interesuja minie wady Polakow tylko intersujacy ludzie ktorymi sa tez niektorzy Polacy.Lubie naukowcow ,politykow ...i ludzi ktorzy potrafia pokazac swoje myslace mozliwosci intelektualne dlateg nie moge sie dogadac w waszej debacie ktora przypomina mi przedszkole z karcacymi,bezczelnymi asystentamiprzedszkolnymi. Chcialabym aby ktos zaimprowizowal co realistycznego z intelektu nad czym moglaby gruble i sie zastanawiac conakmniej tydzien,Potrafisz wymyslec cos myslacego ktore sprawia myslacy problem intelektualny. Malgorzata Kristoffersen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel, Zurych Re: UE. Protest Polaków IP: *.27.203.62.dial.bluewin.ch 04.12.03, 08:40 Lubi sie to czego samemu brak? (Kutury i intelektu czy co?). 1)"Odpierdol sie i idz spac." 2)"Lubie naukowcow ,politykow ...i ludzi ktorzy potrafia pokazac swoje myslace mozliwosci intelektualne" Sadzac po bledach gramatycznych przy doglebnej znajomosci soczystych inwektyw raczej nie ma o czym rozmawiac. Gość portalu: rodak napisał(a): > Rzeczywistosc nie jest tak powierzchowna jak ubior dlatego interesuje mnie to > pierwsze dlateg nie interesuja minie wady Polakow tylko intersujacy ludzie > ktorymi sa tez niektorzy Polacy.Lubie naukowcow ,politykow ...i ludzi ktorzy > potrafia pokazac swoje myslace mozliwosci intelektualne dlateg nie moge sie > dogadac w waszej debacie ktora przypomina mi przedszkole z > karcacymi,bezczelnymi asystentamiprzedszkolnymi. > Chcialabym aby ktos zaimprowizowal co realistycznego z intelektu nad czym > moglaby gruble i sie zastanawiac conakmniej tydzien,Potrafisz wymyslec cos > myslacego ktore sprawia myslacy problem intelektualny. > Malgorzata Kristoffersen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Ty jestes ciekawym problemem intelektualnym... IP: 62.233.233.* 04.12.03, 09:04 Rej a nie Rey. Ale w ogole - ile w tych Twoich mailach twoich prawdziwych sadow, ile prowokacji i o co w ogole Ci chodzi? Bo ja mam wrazenie, ze naprawde czegos tu nie rozumiem... Bardzo mnie ciekawi kim jestes, kiedy wyjechalas z Polski, co porabiasz w Norwegii, bo w ogole ale to w ogole Ciebie i Twoich opinii nie kumam... Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: Ty jestes ciekawym problemem intelektualnym.. 04.12.03, 09:42 Raczej nic ciekawego nie robi. Zadalem sobie trudu, zeby znalezc ile zaplacila podatku pani Malgorzata w Norwegii w zeszlym roku. Mozna to znalezc w Norwegii w internecie bez klopotow. Okazalo sie, ze pani Malgorzata nie figuruje na liscie podatnikow. Wniosek, pani Malgorzta zasuwa na czarno myjac kible i gary, a w gorszym z przypadkow zajmuje sie najstarszym zawodem swiata. To by tlumaczylo braki w kulturze i jezyku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: Ty jestes ciekawym problemem intelektualnym.. IP: *.customer.alfanett.no 04.12.03, 18:40 Ty rzeczyviscie jestes ciemna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: Ty jestes ciekawym problemem intelektualnym.. IP: *.customer.alfanett.no 04.12.03, 18:59 Ty rzeczywiscie pasujesz na nazistowskie EU kapo to widac po twoich psychpatycznych tendencjach. A vogole to w rzeczyvistosci nikr nie vie kim jestem,dlatego idz do lpsychiatry lecz sie z tvojej paranoidalnj podejrzlivosci i sledztva internetovego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel, Zurych Re: UE. Protest Polaków IP: *.27.203.62.dial.bluewin.ch 04.12.03, 08:26 Cuz: w polityce jezyk bywa najwazniejszy. Gość portalu: rodak napisał(a): > Ja mysle ze wy jestescie ponadparanoide poniewaz przesadzacie do > nieskonczonosci. > Wielu z was jest potrzebna profesjonalna pomoc aby zesc na ziemie i dogadac sie > > z rzeczywistoscia. > Szkoda ze dobre psycholgicne rady nie byly zawarte w wierszach pisarzy z > renesansu tylko rady o poprawnej polszczyznie. > Dla mine jako wolngo czlowiwka jezykowa improwizacja sprawia przyjemnosc i > lubie to w ludziach ze maja wglad w zawartosc intelektualna a nie ta > powierzchowna jaka jeat moje gramatyczne lenistwo V lub W co nazywam > improwizacja pisarska. > Moje starcie z niektorymi z was jes takie samo jak bedzie Polakow i innych z EU > > rzeczywistoscia,samo rozczarowanie . > Maney,maney o tym wszystkie kraje weidza ze to jest najwazniejsze dla > Wschodniej Europy. > Spytajcie sie co jest najwazniejsze dla Niemiec i Francji. > Ja to moge wam powiedziec ze na pewno nie zalezy im na ludziach tylko na wladzy > . > > Ja nie traktuje powaznie tego programu nauczania od ludzi nie uswiadomionych > politycznie i naukowo dlatego przyjmijcie moja dobra rade i badzcie ostrozni > poniewaz w tym wypadky najwazniejsza jest polityka a nie Rey i jezyk polski. > > Malgorzata Kristoffersen Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: UE. Protest Polaków 04.12.03, 09:51 Brak swiatla ci sie udzielil?? W Norwegii maja dobra opieke psychiatryczna, moze warto skorzystac? Kompletny belkot. A tak na marginesie, od tego nie szanuje wlasnego jezyka trudno oczekiwac zeby szanowal wlasny narod. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: UE. Protest Polaków IP: *.customer.alfanett.no 04.12.03, 18:54 A mowia ze polacy potepiaja nazizm? Z waszyego zachowania wynika ze pasujecie na EU nazistowskaie kapo. Mam nadzieje ze EU rozprawi sie z wami odpowidnio przy sprzyjajace okazji. Praca na czarno jest niedozwolona w Norwegi polscy psychopaci. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien A gdzie jest dozwolona?? 04.12.03, 20:24 Wlasnie dlatego nazywa sie "na czarno" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: A gdzie jest dozwolona?? IP: *.customer.alfanett.no 04.12.03, 23:09 Czy ty nie rozumiesz ze glupiejesz od svojego myslenis i gadania? Jesli chcesz pracovac na czarno to idz na ulice,moze jakis facet da ci popracovac.Ja nie pracuje na czarno ponievaz mam bogatego meza, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy A ja myslalem zes... IP: 5.2.1R1D* / *.ym.rnc.net.cable.rogers.com 05.12.03, 19:49 ...rodak, a Ty i tak "inny". > Ja nie pracuje na czarno ponievaz mam bogatego meza, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek problem Malgorzaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.03, 06:33 Odpuscie Malgorzacie. Ona jest z mniejszosci narodowej, tej wybranej. Malgorzata kocha Polakow. tylko troche inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel, Zurych Re: UE. Protest Polaków IP: *.27.203.62.dial.bluewin.ch 04.12.03, 08:24 Jesli jestem czyms zaszokowany - to rekacja (z Norwegii, szkoda piekny kraj zaesze lubilem Griega i Ibsena). Swoja droga znajomosc jezyka polskiego ulegla takiej degenaracji, patrz gramatyka, ale nie znajomosc inwetyw... to daje do myslenia co do srodowiska w jakim sie przebywa. Gość portalu: rodak napisał(a): > To ze angazuje sie v ta debate jest vynikiem mojeg troski o > Polske i polskich patriotov a nie kontaktovac sie z chamami > ktorych niestety jest viekszosc.I dla takich povinny byc granice > zamknite i uniemozliviony dostep do pracy. > Polske chamy navet te vyksztalcone vykorzystuja cudzoziemcov > dlatego vszystkie kraje zabezpieczaja sie przed invazja > bezrobotnego chamstva zdolnego do trakasovania obyvateli innych > krajov. > Jakie to szczescie ze nie mieszkam v Polsce i nie mam kontaktu z > chamstvem na codzien. > Szkoda ze Rey nie uczac polskiego nie dal dobrej rady jak > zvalczyc polskie hamstvo > Malgorzata Kristoffersen > Czuje sie rzeczyviscie zaszokovana niektorymi odpoviedziami i > takich polskich chamo mam dosc na zavsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: UE. Protest Polaków IP: *.customer.alfanett.no 04.12.03, 03:36 W Norwegi i innych krajach Europy pisza ze razem z krajami Wschodniej Europy ktore beda czlonkami EU eksploduje korupcja. My mamy teraz W Norwegi sedzine slawna z wykrywania korupcji na swiecie szczegolnie we Francji ktora ostrzega przed inwazja Polakow i ich korupcyjnego dzialania. W Norwegi za korupcje jest kara 10 lat wiezienia. Co myslicie o tym? Malgorzata Kristoffersen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aus Re: UE. Protest Polaków IP: *.act.health.gov.au 04.12.03, 03:40 Poslizgniesz sie na swojej pianie......... Skad masz tyle zlosci i nienawisci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel, Zurych Re: UE. Protest Polaków IP: *.27.203.62.dial.bluewin.ch 04.12.03, 08:31 Stawiam na Bergen i depresje jesienna (tam wtedy nie widac slonca). Gość portalu: Aus napisał(a): > Poslizgniesz sie na swojej pianie......... Skad masz tyle zlosci > i nienawisci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag-yar Re: UE. Protest Polaków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.12.03, 08:36 Gość portalu: rodak napisał(a): > W Norwegi i innych krajach Europy pisza ze razem z krajami Wschodniej Europy > ktore beda czlonkami EU eksploduje korupcja. > My mamy teraz W Norwegi sedzine slawna z wykrywania korupcji na swiecie > szczegolnie we Francji ktora ostrzega przed inwazja Polakow i ich korupcyjnego > dzialania. > W Norwegi za korupcje jest kara 10 lat wiezienia. > Co myslicie o tym? > Malgorzata Kristoffersen W krajach UE wiele się pisze o Polsce, ale zwłaszcza złego. Skoro tak bezkrytycznie przyjmujesz twierdzenia "najjaśniejszych umysłów" Norwegii to zastanów się dlaczego Norwegia nie chce wejśc do UE? Bo jest bogata i nie ma zamiaru dzielić się swoim bogactwem z innymi, a napewno nie z Polską. Przykro mi czytać, że Polka tak źle mówi o swojej ojczyźnie. Czy Ty chociaż starasz się poprawić opinię o Polakach, choćby w Norwegii??? Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien A w Norwegii nie ma korupcji?? 04.12.03, 09:46 Czytalas o skandalach korupcyjnych ze Statoilem w roli glownej?? A to tylko czubbek gory lodowej. Pogadaj z ludzmi z branzy naftowej. Tam tez jest pelno korupcji. Norwegia jest specyficzna, bo jest krajem hipokrytow, ktorzy uwazaja, ze jesli o czyms sie nie mowi to tego nie ma. Pozatym w EU korupcja tez jest i to na wysokich szczeblach np. Komisarzy UE. proddi jest oskarzany we Wloszech o miliardowe w dolarach naduzycie. Nasze Rywiny i Jaskiernie to leszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
legal.alien Re: UE. Protest Polaków 04.12.03, 09:55 > My mamy teraz W Norwegi sedzine To kim ty jestes?? Polka, Niemka, czy Norwezka?? Nazwisko masz szwedzkie. Problem tozsamosci? Konflikt osobowosci? Syndrom Polki z zapadlej wiochy, ktora dorwala norweskiego wiesniaka za meza i uwaza, ze Pana Boga za nogi zlapala - wyglada na klasyczny przypadek. A moze, na szczescie zwykla choroba psychiczna?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: UE. Protest Polaków IP: *.customer.alfanett.no 04.12.03, 19:08 O co tutaj chodzi ,nic nie rozumiem.Wiesniak w Norwegi ma lepiej niz polski milioner.Ja nie jestem zona wiesniaka chociaz wiele kobiet uwaza ze to jest przyszlos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: UE. Protest Polaków,skorumpowanych? IP: *.nsw.bigpond.net.au 04.12.03, 10:03 korupcja to przestepstwo i tak powinno byc traktowane. nasze "psyche" jest jeszcze za bardzo pozwalajace na korupcje, ale to sie zmienia. coraz ostrzejsze prawo wlacznie z przepadkiem mienia lapowkarzy jest sygnalem dla skorumpowanych. uwazajcie bo to moze sie skonczyc znacznie gorzej niz sadzicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Huraaa! IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 04.12.03, 03:37 Juz zesmy zniszczyli?? PE wie cos czego jeszcze my nie wiemy? Nicea zostaje???? Hura!!! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: UE. Protest Polaków,twardo przy swoim IP: *.nsw.bigpond.net.au 04.12.03, 09:08 chyba nas jeszcze nie znaja. takie lisie podejscia to nie dla nas. cimoszewicz ma dobra ekipe do obrony naszych imteresow w unii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: UE. Protest Polaków IP: *.dip.t-dialin.net 04.12.03, 09:23 W takim razie po co Polska pcha sie do Uni !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: UE. Protest Polaków,aga IP: *.nsw.bigpond.net.au 04.12.03, 09:50 polska dolaczyla do unii zeby rzadzic w niej ( demokratycznie) ku rozwoju i dobrobytu swoich obywateli. unia nie jest prywatnym folwarkiem niemiecko - francuzkim ale unia wszystkich krajow eu. przyznaje, niemcy i francuzi najwiecej pracowali nad stworzeniem unii, ale taki juz los rodzicow, patrzec jak dzieci dorosleja majac nad nimi znikajaca wladze. to moze byc frustrujace ale takie zycie, musza sie do tego przyzwyczaic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodak Re: UE. Protest Polaków IP: *.customer.alfanett.no 04.12.03, 19:12 nieuchronny los oddac wladze dla mojego niemieckiego narodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bob A ja bym do PE wprowadzil liberum veto. IP: 13.16.137.* 04.12.03, 10:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Wyjątkowość władzy Niemiec i jej wasali F,W,WB. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 16:42 Po odrzuceniu traktatu z Nicei, algorytm blokowania Europy przez Niemcy jest bardzo prosty. Niemcy zakładają Triumwirat z dwoma państwami spośród trzech : Francji, Włoch lub Wielkiej Brytanii. Każdy z trzech możliwych Triumwiratów tak utworzonych przez Niemcy blokuje prawem veta decyzje całej Europy. Wyjątkowość tej władzy polega na dwóch punktach : 1)Niemcy są JEDYNYM państwem w Europie, które może stosować powyższy algorytm. (Innymi słowi Niemcy są królem Europy ). 2)Francja, Włochy lub Wielka Brytania są JEDYNYMI państwami w Europie, które maja możliwość uczestniczyć w przynajmniej jednym Triumwiracie utworzonym przez Niemcy. ( Innymi słowy są jedynymi wasalami Niemiec w Europie ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Re: Wyjątkowość władzy Niemiec i jej wasali F,W,W IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 04.12.03, 16:49 A tobie sie marzy zeby to wlasnie Polska byla jedynym wasalem Niemiec ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Wyjątkowość władzy Niemiec i jej wasali F,W,W IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.03, 18:51 Mnie się marzy 68%- wtedy Polska mogłaby uczestniczyć w trzech Triumwiratach blokujących Niemcy(P+WB+F,P+WB+W,P+F+W). Albo chociaż 64%- wtedy isniałby w Europie jeden triumwirat blokujący Niemcy (F+W+WB), nawet wtedy gdyby Polska rzeczywiście szła na pasku Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś