Dodaj do ulubionych

Nauczyciele protestują

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:54
jak tu czytac jak jest reklama ktorej nie da się zamknąc ;/ zasłanie pół
tekstu...
Obserwuj wątek
    • Gość: BL Ja też chcę jakąś kartę.... !!!! IP: *.proxyplus.cz / 217.8.167.* 15.09.05, 12:02
      Pracuję po 12 godzin na dobę z wrednymi klientami, też tracę mnóstwo nerwów, a
      nikt mi nie daje żadnej karty, buuuu.... :(
      • Gość: gość gość Re: Ja też chcę jakąś kartę.... !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 22:07
        Ja też pracuję po 12 godzin, żeby przeżyć i mieć kasę na dokształty. Soboty i
        niedziele spędzam na kursach i podyplomówce. Po nocach poprawiam zeszyty i
        sprawdziany. Ciekawe czy dożyję emerytury, bo prawdopodobnie będę musiała
        pracować do siedemdziesiątki / nietrzymanie kredy, nietrzymanie moczu itp. Nie
        głosowałam na SLD czy inne pseudolewicowe cuda.
    • Gość: Jerzy Sz. Nieuzasadniony protest IP: *.icpnet.pl 15.09.05, 15:38
      Nauczyciele, mogłoby się wydawać są ludźmi
      wykształconymi, a co za tym idzie-konsekwentnymi.
      Jak mogą protestować, kiedy od zawsze idą w parze
      z miłym dla nich SLD.To przecież na nich głosowali,
      to dla lewicujących nauczycieli p.Łybacka rozwaliła
      cały system szkolnictwa.
      Czyżby część z nauczycieli przejrzała na oczy?
    • Gość: Rene Re: Nauczyciele protestują IP: *.icpnet.pl 15.09.05, 16:20
      Zawsze odwieczne pytanie? Szkoła jest dla uczniów czy dla nauczycieli.
      Zwolennicy "Kart ..." i temu podobnych sobie odpowiedzieli. Oczywiscie,że dla
      nauczycieli.
      • Gość: Biolożka Re: Nauczyciele protestują IP: *.icpnet.pl 15.09.05, 21:18
        A nauczyciele mają pracować charytatywnie, a ich rodziny żywić się powietrzem i
        cieszyć się, że mamusia/tatuś maja taką odpowiedzialną, wymagającą poswięcenia
        pracę i uczą dla idei.
        P.S. Znam całkiem sporo nauczycieli i żaden z nich nie głosował na SLD.
        • Gość: mirgiz Re: Nauczyciele protestują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:41
          A co mają robić?Od czasu gdy państwo wyparło się oświaty(i służby zdrowia
          również) i przekazało podrzutków do rodziny zastępczej jakim są samorządy
          (przepraszam rodziny zastępcze,które dżwigają podobne brzemię) stacza
          się nasza oświata po równi pochyłej.I pomogą żadne subwencje czytaj: zasiłki.
          A co do karty to dawno przestała być powodem do dumy i stała się protezą
          podtrzymującą walący się zawód nauczyciela.PRZYKŁAD: słynne 2 mies.
          wakacji.Ile pracują nauczyciele w czasie wakacji to nikt nie uwierzy ,gdyż jest
          to wykorzystanie niewolnicze,tłumaczone przez samorządy koniecznością
          pracy 40 godz w tygodniu.TYLKO PO TO by nie zapłacić nic poza etat.
          "Normalny "pracownik wg.Kodeksu pracy ma 25 dni urlopu ( dni roboczych
          bez sobót i niedziel)a jest to równe 5 tygodni.Nauczyciel ma zagwarantowane
          Kartą 6 tygodni wakacji.I czego tu zazdrościć?
        • Gość: Rene Re: Nauczyciele protestują IP: *.icpnet.pl 16.09.05, 16:19
          Nie, nauczyciele za swoja prace powinni dostawac ciężkie pieniadze ale powinni
          podlegac tez normalnemu doborowi bez przywilejów. Jesteś dobry/a to cie
          poszukują i płacą potężnie. Jednak nie ma zadnej gwarancji dozywotniej pensji
          (jak jest teraz - znam przypadek gdy naprawdę dobra nauczycielka zaczęła
          totalnie olewać swoje obowiazki - nie muszę tłumaczyć, że po
          niminacji/powołaniu).
          Jeżeli chcecie zachować bezpieczeństwo socjalne to musi kosztować. Dobrzy
          nauczyciele płacą obibokom. A wybacz, wśród nauczycieli jest duzo takich,
          którzy nie powinni byc nawet weterynarzami.
    • kapitan.taca Re: Nauczyciele protestują 16.09.05, 14:29

Zainstaluj plugin "adblock" do firefoxa.
      • Gość: wlodek emeryt Re: Nauczyciele protestują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:01
        to dlaczego protestujecie jak rządy lewicy sie kończą -nie ma odbiorcy waszych
        protestów poczekajcie na nowe rządy zobaczymy jak w ramach racjonalizacji
        wydatków budzetowych potraktuja was nowi ekonomowie
        • gazela012 Re: Nauczyciele protestują 16.09.05, 22:25
          nie każdy nauczyciel protestuje jestem nauczycielką i ani ja ani moje koleżanki
          nie protestowałyśmy nawet nie wiedziałyśmy o strajku bo miałyśmy
          dużoooooooooooo pracy bo początek roku szkolnego i tak dalej . Nam nie protesty
          w głowie chcemy pracować i godnie żyć . A kto nam zazdrości niech skończy
          studia , dwa kierunki podyplomowe i kilkadziesiąt kursów doskonalących a potem
          pogadamy o tym jak jest łatwo być nauczycielem . Stary czy nowy rząd nic się
          nie zmieni zawsze byliśmy kopani tak jak pielęgniarki , lekarze . I nie mówcie
          że dużo zarabiamy bo nato cięzko pracowaliśmy . A młody nauczyciel jak nie ma
          rodziców to głoduje po zapłaceniu czynszu .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka