Gość: Matiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:54 jak tu czytac jak jest reklama ktorej nie da się zamknąc ;/ zasłanie pół tekstu... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BL Ja też chcę jakąś kartę.... !!!! IP: *.proxyplus.cz / 217.8.167.* 15.09.05, 12:02 Pracuję po 12 godzin na dobę z wrednymi klientami, też tracę mnóstwo nerwów, a nikt mi nie daje żadnej karty, buuuu.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość gość Re: Ja też chcę jakąś kartę.... !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 22:07 Ja też pracuję po 12 godzin, żeby przeżyć i mieć kasę na dokształty. Soboty i niedziele spędzam na kursach i podyplomówce. Po nocach poprawiam zeszyty i sprawdziany. Ciekawe czy dożyję emerytury, bo prawdopodobnie będę musiała pracować do siedemdziesiątki / nietrzymanie kredy, nietrzymanie moczu itp. Nie głosowałam na SLD czy inne pseudolewicowe cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Sz. Nieuzasadniony protest IP: *.icpnet.pl 15.09.05, 15:38 Nauczyciele, mogłoby się wydawać są ludźmi wykształconymi, a co za tym idzie-konsekwentnymi. Jak mogą protestować, kiedy od zawsze idą w parze z miłym dla nich SLD.To przecież na nich głosowali, to dla lewicujących nauczycieli p.Łybacka rozwaliła cały system szkolnictwa. Czyżby część z nauczycieli przejrzała na oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Nauczyciele protestują IP: *.icpnet.pl 15.09.05, 16:20 Zawsze odwieczne pytanie? Szkoła jest dla uczniów czy dla nauczycieli. Zwolennicy "Kart ..." i temu podobnych sobie odpowiedzieli. Oczywiscie,że dla nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biolożka Re: Nauczyciele protestują IP: *.icpnet.pl 15.09.05, 21:18 A nauczyciele mają pracować charytatywnie, a ich rodziny żywić się powietrzem i cieszyć się, że mamusia/tatuś maja taką odpowiedzialną, wymagającą poswięcenia pracę i uczą dla idei. P.S. Znam całkiem sporo nauczycieli i żaden z nich nie głosował na SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirgiz Re: Nauczyciele protestują IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.05, 11:41 A co mają robić?Od czasu gdy państwo wyparło się oświaty(i służby zdrowia również) i przekazało podrzutków do rodziny zastępczej jakim są samorządy (przepraszam rodziny zastępcze,które dżwigają podobne brzemię) stacza się nasza oświata po równi pochyłej.I pomogą żadne subwencje czytaj: zasiłki. A co do karty to dawno przestała być powodem do dumy i stała się protezą podtrzymującą walący się zawód nauczyciela.PRZYKŁAD: słynne 2 mies. wakacji.Ile pracują nauczyciele w czasie wakacji to nikt nie uwierzy ,gdyż jest to wykorzystanie niewolnicze,tłumaczone przez samorządy koniecznością pracy 40 godz w tygodniu.TYLKO PO TO by nie zapłacić nic poza etat. "Normalny "pracownik wg.Kodeksu pracy ma 25 dni urlopu ( dni roboczych bez sobót i niedziel)a jest to równe 5 tygodni.Nauczyciel ma zagwarantowane Kartą 6 tygodni wakacji.I czego tu zazdrościć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rene Re: Nauczyciele protestują IP: *.icpnet.pl 16.09.05, 16:19 Nie, nauczyciele za swoja prace powinni dostawac ciężkie pieniadze ale powinni podlegac tez normalnemu doborowi bez przywilejów. Jesteś dobry/a to cie poszukują i płacą potężnie. Jednak nie ma zadnej gwarancji dozywotniej pensji (jak jest teraz - znam przypadek gdy naprawdę dobra nauczycielka zaczęła totalnie olewać swoje obowiazki - nie muszę tłumaczyć, że po niminacji/powołaniu). Jeżeli chcecie zachować bezpieczeństwo socjalne to musi kosztować. Dobrzy nauczyciele płacą obibokom. A wybacz, wśród nauczycieli jest duzo takich, którzy nie powinni byc nawet weterynarzami. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.taca Re: Nauczyciele protestują 16.09.05, 14:29 Zainstaluj plugin "adblock" do firefoxa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek emeryt Re: Nauczyciele protestują IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 15:01 to dlaczego protestujecie jak rządy lewicy sie kończą -nie ma odbiorcy waszych protestów poczekajcie na nowe rządy zobaczymy jak w ramach racjonalizacji wydatków budzetowych potraktuja was nowi ekonomowie Odpowiedz Link Zgłoś
gazela012 Re: Nauczyciele protestują 16.09.05, 22:25 nie każdy nauczyciel protestuje jestem nauczycielką i ani ja ani moje koleżanki nie protestowałyśmy nawet nie wiedziałyśmy o strajku bo miałyśmy dużoooooooooooo pracy bo początek roku szkolnego i tak dalej . Nam nie protesty w głowie chcemy pracować i godnie żyć . A kto nam zazdrości niech skończy studia , dwa kierunki podyplomowe i kilkadziesiąt kursów doskonalących a potem pogadamy o tym jak jest łatwo być nauczycielem . Stary czy nowy rząd nic się nie zmieni zawsze byliśmy kopani tak jak pielęgniarki , lekarze . I nie mówcie że dużo zarabiamy bo nato cięzko pracowaliśmy . A młody nauczyciel jak nie ma rodziców to głoduje po zapłaceniu czynszu . Odpowiedz Link Zgłoś