Dodaj do ulubionych

Rysiu potrzebuje nowe auto!

IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 14.09.02, 15:19
Dla tych wszystkich, którzy nie pamiętają - prezydent Grobelny to ten, który
uparł się, że za nasze pieniądze musi sobie sprawić nowy samochód. Jak
podejrzewam, jeśli znów zostanie prezydentem, to ponownie dokona takowego
zakupu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Dzidka O Jezu, a ja myślałam.... IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.09.02, 19:11
      ... że to kolejne kpiny z Rysia Lubicza z "Klanu" :-DDDDDD
    • anka9009 Re: Rysiu potrzebuje nowe auto! 15.09.02, 12:13
      Gość portalu: PPD napisał(a):

> Dla tych wszystkich, którzy nie pamiętają - prezydent Grobelny to ten, który
      > uparł się, że za nasze pieniądze musi sobie sprawić nowy samochód. Jak
      > podejrzewam, jeśli znów zostanie prezydentem, to ponownie dokona takowego
      > zakupu.

ja pomyslalam o zyuupelnie innym rysiu.. nie denerwuj sie tak. trzeba
      pokrzyczec tu i tam. moze tego nie zrobi, a poza tym jeszcze nie zostal
      prezydentem
    • Gość: Radost Re: Rysiu potrzebuje nowe auto! i co z tego? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 12:32
      Gość portalu: PPD napisał(a):

> Dla tych wszystkich, którzy nie pamiętają - prezydent Grobelny to ten, który
      > uparł się, że za nasze pieniądze musi sobie sprawić nowy samochód. Jak
      > podejrzewam, jeśli znów zostanie prezydentem, to ponownie dokona takowego
      > zakupu.

jestem za tym zeby prezydent miast kupowal co roku samochod za 100-150
      tysiecy. Gloeszenie ze jest to niepotrzebny zakup lub ze Poznan jest za biedny
      jest totalna glupota. A krzyk jaki sie podniosl po zakupie nowego samochodu
      byl zalosny. a poza tym ten samochod nie nalzy do prezydenta tylko do miasta.
      Jesli taki jest Twoje argument aby nie wybrac Grobelnego ponownie jestes
      idiota. Prezydenta powinno sie rozliczac za zupelnie inne sprawy. Dla
      wyjasnienia: nie jestem zwolennikiem Grobelnego. Mam mu duzo do zarzucenia ale
      akurat zakup samochodu popieram( uwazam ze miasto i tak kupilo bardzo slaby i
      samochod) licze ze nowy prezydent kupi naprawde reprezentacyjne auto.
      • anka9009 Re: Rysiu potrzebuje nowe auto! i co z tego? 15.09.02, 12:39
        kiedys ktos proponowal, zeby kupowac samochody dla swoich nastepców, np. rok
        przed zakonczeniem kadencji.
      • Gość: Joa Re: Rysiu potrzebuje nowe auto! i co z tego? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.09.02, 17:14
        może jestem dziwna, ale wolałabym aby zamiast samochodu za 100-150 tysięcy nasz
        prezydent kupił sobie tańszy a resztę pieniędzy np. przekazał na szafki w
        jakiejś szkole. Prznajmniej byłby z tego jakiś zysk dla społeczeństwa.
        • Gość: Radost Nowe auto co roku dla Poznania! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 00:56
          Gość portalu: Joa napisał(a):

> może jestem dziwna, ale wolałabym aby zamiast samochodu za 100-150 tysięcy
          nasz
          >
          > prezydent kupił sobie tańszy a resztę pieniędzy np. przekazał na szafki w
          > jakiejś szkole. Prznajmniej byłby z tego jakiś zysk dla społeczeństwa.

Smochod kosztowal niecale 100 tysiecy.
          Jestes bardzo dziwna. Ten sposob myslenia nie prowadzi do niczego. Rownie
          dobrze mozna powiedziac ze po co miastu jakikolwiek samochod? Genralnie jest
          MPK a pieniadze na komputery. Niech prezydent zarabia 1000 zl a reszta na
          olowki. Po co miastu komputer? Sa maszyny do pisania? Reszta na przedszkola.
          Itd. Nie bedzie takiego momentu ze wszyscy jak jeden maz powiedza - tak niech
          prezydent kupi nowy samochod. Zawsze znajdzie sie odrapny znak, pekniety
          bruk...z takim nastawieniem daleko nie zajedziemy. Dziwie sie ze kupno auta
          sredniej zachodnie klasy wywoluje takie emocje... Ludzie setki mln zlotych
          przeciekaja przez skorumpowane urzedy, blokowane sa inwestycje przez partie
          polityczne (Unia Pracy -dworzec PKS) a wy z gazeta chcecie barykady wznosic o
          jeden samochod.

Nowe auto dla Poznania,co roku...i co z tego wyniknie? Bede populista (biorac
          przyklad z przeciwnikow zakupu) kupiony jeden samochod co roku napedza rozwoj
          salonow samochdowych,warsztatow,firmy ubezpieczeniowej,sklepu z czesciami itd.
          itp.

• Gość: Joa Re: Nowe auto co roku dla Poznania! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 10:11
            Podobał mi się argument, że mnóstwo bogatych ludzi jeździ lepszymi samochodami
            niż ten, który kupił sobie nasz prezydent. Rzeczywiście - nie wolno dopuścić do
            takiej strasznej sytuacji...

Nie mówię, że prezydent nie ma mieć samochodu, ale nie musi wywalać na ten cel
            100 tysięcy złotych. Poznań nie był i nie jest miastem z ogromnym budżetem.
            Wydatków jest mnóstwo, a z pieniędzmi krucho. Grobelnemu korona z głowy by nie
            spadła gdyby wydał na ten cel mniej pieniędzy, chyba, że byłoby dla niego
            uwłaczające jeżdżenie tańszym samochodem.

Niestety uważam, że jeżeli sytuacja finansowa miasta nie jest najlepsza to dość
            dziwne wydaje się wydawanie pieniędzy na liksusowe samochody. Z tego co
            pamiętam przeciwnikiem tego był obecny przewodniczący rady miasta - Lipiński.

Idąc w kierunku myślenia Radosta proponuję aby dla prezydenta zakupić jeszcze
            luksusową willę aby nie musiał się wstydzić przed zachodnimi delegatami.
      • Gość: tur Re: Rysiu potrzebuje nowe auto! i co z tego? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 21:05
        Gość portalu: Radost napisał(a):

> jestem za tym zeby prezydent miast kupowal co roku samochod za 100-150
        > tysiecy.
        A dlaczego nie za 50-70 tysięcy lub 250-450 tysięcy?.
        Niestety zachowanie prezydenta przypominało mentalność afrykańskiego
        kacyka. A my przecież jesteśmy w Europie a nie w buszu. I dlatego było nie
        na miejscu.

> Gloeszenie ze jest to niepotrzebny zakup lub ze Poznan jest za biedny
        > jest totalna glupota. A krzyk jaki sie podniosl po zakupie nowego samochodu
        > byl zalosny. a poza tym ten samochod nie nalzy do prezydenta tylko do miasta.

Nasza głupia rozrzutnośc powoduje że wleczemy się ciągle w ogonie Europy.
        Bardzo trudno nam się wyrwac z naszej totalnej głupoty.
        A miasto to niby kto? i co, finansowane przez złotą rybkę?.
        Miasto finansowane jest z moich podatków i bardzo sobie nie życzę
        aby moje pieniądze defraudowano.

> Jesli taki jest Twoje argument aby nie wybrac Grobelnego ponownie jestes
        > idiota.

Jezeli ktoś tyle starań podejmuje żeby mu nadluksusowy samochód tyłek
        woził to raczej należy sądzic że sprawy normalnych szraczków będzie
        olewac. Więc szerokie rzesze idiotów raczej nie podejmą idiotycznej decyzji.

>Prezydenta powinno sie rozliczac za zupelnie inne sprawy. Dla
        > wyjasnienia: nie jestem zwolennikiem Grobelnego. Mam mu duzo do zarzucenia
        ale
        > akurat zakup samochodu popieram( uwazam ze miasto i tak kupilo bardzo slaby i
        > samochod) licze ze nowy prezydent kupi naprawde reprezentacyjne auto.

Jasne, prezydenta powinno się skutecznie weryfikowac. Ale jak wiemy w praktyce
        żadnej odpowiedzialności nie ponosi. Trafne i błedne decyzje będą zawsze
        obciążac nasze ogólne konto. Tym właśnie rozliczaniem będą wybory.
        • Gość: Radost Re: Rysiu potrzebuje nowe auto! i co z tego? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 00:46
          Gość portalu: tur napisał(a):

> Gość portalu: Radost napisał(a):
          >
          > > jestem za tym zeby prezydent miast kupowal co roku samochod za 100-150
          > > tysiecy.
          > A dlaczego nie za 50-70 tysięcy lub 250-450 tysięcy?.
          > Niestety zachowanie prezydenta przypominało mentalność afrykańskiego
          > kacyka. A my przecież jesteśmy w Europie a nie w buszu. I dlatego było nie
          > na miejscu.
          >
          > > Gloeszenie ze jest to niepotrzebny zakup lub ze Poznan jest za biedny
          > > jest totalna glupota. A krzyk jaki sie podniosl po zakupie nowego samochod
          > u
          > > byl zalosny. a poza tym ten samochod nie nalzy do prezydenta tylko do mias
          > ta.
          >
          > Nasza głupia rozrzutnośc powoduje że wleczemy się ciągle w ogonie Europy.
          > Bardzo trudno nam się wyrwac z naszej totalnej głupoty.

kiedys rzad probowal jezdzic polonezami,kiedys inwestowalismy w przestarzale
          technologie i wlasnie daltego jestesmy w ogonie Europy..biednych nie stac na
          kupowanie bubli
          > A miasto to niby kto? i co, finansowane przez złotą rybkę?.
          > Miasto finansowane jest z moich podatków i bardzo sobie nie życzę
          > aby moje pieniądze defraudowano.

Kupno samochodu ktorym jezdzi przedstawiciel miasta i zostalo kupione legalnie
          nazywasz defraudacja?? Ciekawe. Miasto jest finansowane takze z moich podatkow
          i ja akurat sobie zycze zakupu samochodu co rok.
          >
          > > Jesli taki jest Twoje argument aby nie wybrac Grobelnego ponownie jestes
          > > idiota.
          >
          > Jezeli ktoś tyle starań podejmuje żeby mu nadluksusowy samochód tyłek
          > woził to raczej należy sądzic że sprawy normalnych szraczków będzie
          > olewac. Więc szerokie rzesze idiotów raczej nie podejmą idiotycznej decyzji.

Budzet Poznania to 1,5 mld zlotych. Miasto mialo starego Peugota 406 , kupno
          samochodu za 95 tysiecy zlotych nie uwazam za szczyt ekstrawagancji - byle
          nuworysz jezdzi lepszy samochodem. A poza tym jak na razie Grobelny w
          rankingach ma wysoka pozycje.

> >Prezydenta powinno sie rozliczac za zupelnie inne sprawy. Dla
          > > wyjasnienia: nie jestem zwolennikiem Grobelnego. Mam mu duzo do zarzucenia
          >
          > ale
          > > akurat zakup samochodu popieram( uwazam ze miasto i tak kupilo bardzo slab
          > y i
          > > samochod) licze ze nowy prezydent kupi naprawde reprezentacyjne auto.
          >
          > Jasne, prezydenta powinno się skutecznie weryfikowac. Ale jak wiemy w
          praktyce
          > żadnej odpowiedzialności nie ponosi. Trafne i błedne decyzje będą zawsze
          > obciążac nasze ogólne konto. Tym właśnie rozliczaniem będą wybory.

Wlasnie wybory pokaza.
          • Gość: Joa Re: Rysiu potrzebuje nowe auto! i co z tego? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 09:57
            w jakich rankingach? Prosze o konkrety.
            • Gość: Joa Re: Rysiu potrzebuje nowe auto! i co z tego? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 10:13
              bo chyba nie mówisz o sondzie na stronie gazety - o taką naiwność jeszcze cię
              nie podejrzewam...
    • Gość: t Re: Rysiu potrzebuje nowe auto! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 15.09.02, 22:43
      oczywistym jest ze Prezydent nie bedzie jeździł maluchem , ale w tym wypadku
      faktycznie z tym autem przesadził.
    • Gość: podatnik Re: Do Radosta. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 12:42
      Ciekaw jestem Twoich argumentów przeciw jaśnie panu prez. Zestawię je z
      zarzutem dot. samochodu i zobaczę czy masz rację. Jescze chwila, a pomyślę, że
      masz związek z salonem, który sprzedał ów samochodzik. Ciekaw też jestem, czy
      wiesz co się stało z poprzednim samochodzikiem jaśnie pana i w jakim
      rzeczywiście był stanie (samochodzik, rzecz jasna).
      • Gość: Radost Re: Do Radosta. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 13:20
        Oczywiscie ze mam zwiazek z salonem ktory sprzedal. 100 tysiecy zlotych
        wydanych na samochod....wow ile sie na tym dorbilo?? Wg. Was zapewne setki
        ludzi! Powstaly wille z baseneami (ja sam pobudowalem trzy) wlasciel salonu
        juz nie prowadzi dzialalnosci bo na sprzedazy zarobil tyle ze do konca zycia
        mu starczy.

Jestem ciekawy czy kiedykolwiek ktorys z Was powie oo Poznan jest na tyle
        bogaty ze moze kupic samochod. Nie nigdy tak nie powiecie. Zawsze znajda sie
        inne potrzeby. Pytam sie dlaczego nie zrezygnuje sie z komputerow? SA maszyny
        do pisania...itd. przykladow mozna mnozyc.
        Jesli nadal uwazacie ze kwota 100 tysiecy wydana na samochod wpedza(czy
        wpedzila Poznan w jakies klopoty to winszuje) jesli uwazacie ze kwota ta
        powinna isc na inny cel...to coz wasz zdanie. Tylko ze tym sposobem kazdy
        zakup i inwestycje miast mozna skrytykowac. Wyczytalem argument ze mozna bylo
        kupic tanszy. Jasne! Za 60 tysiecy na przyklad. Jole by to zadowolilo ale
        nastepnych forumoiwczoe juz nie...Ba , jestem pewien ze nawet przy zakupie
        Seicento pojawily by sie protesty.
        Napisalas ze nie przekonuje Ciebie argument ze bogatsi jezdza lepszymi
        samochodami. Ok. mnie jednak nie przkonuje Twoj aby dac na szafki.
        A tak poza tym ten samochod nalezy do miasta a nie do Grobelnego. Argument z
        willa uwazam za kolosalnie glupi.
        A co do rankingow: w przyszlym tygodniu bede publikowane i zobaczymy kto ma wg
        nich szanse. Ja jednak stawiam ze Grobelny bedzie wysoko!

Podsumowujac: Nie jestem , nie bylem i jak na razie nie bede zwolennikiem
        prezydenta Grobelnego! Zwlasza w sfrze inwestycji i budownictwa Poznan za jego
        kadencji wypada blado. Przegrane batalei o WSO czy WBK... Ja roziliczam za to
        prezydenta. Ale decyzji kupna samochodu bede bronil.
        • Gość: walek Re: Do Radosta. IP: 150.254.98.* 16.09.02, 13:39
          Panie Radost... Odnoszę wrażenie (obym się mylił), że postrzegasz Pan świat, i prawa nim rządzące, w kategoriach
          wyłącznie "ekonomicznych" (nota bene, z wykształcenia p. prezydent jest ekonomistą). Proszę zwrócić jednak
          uwagę na to, że nie chodzi tu o "głupie" kilkanaście czy kilkadziesiąt tysięcy złotych, które można by zaoszczędzić na
          nowej limuzynie dla J.P. prezydenta. Jakiż aspekt MORALNY miałby fakt zaoszczędzenia takiej sumki i przekazania jej
          na cel ważki a społeczny. Jakaż forma solidarności społecznej narodziłaby się między władzą a maluczkimi...
          • Gość: Radost Re: Do Radosta. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 20:45
            Gość portalu: walek napisał(a):

> Panie Radost... Odnoszę wrażenie (obym się mylił), że postrzegasz Pan
            świat, i
            > prawa nim rządzące, w kategoriach
            > wyłącznie "ekonomicznych" (nota bene, z wykształcenia p. prezydent jest
            ekonomi
            > stą). Proszę zwrócić jednak
            > uwagę na to, że nie chodzi tu o "głupie" kilkanaście czy kilkadziesiąt
            tysięcy
            > złotych, które można by zaoszczędzić na
            > nowej limuzynie dla J.P. prezydenta. Jakiż aspekt MORALNY miałby fakt
            zaoszczęd
            > zenia takiej sumki i przekazania jej
            > na cel ważki a społeczny. Jakaż forma solidarności społecznej narodziłaby
            się m
            > iędzy władzą a maluczkimi...

Oczywiscie ze nie postrzegam tak swiata. Ale nie postrzegam go tez tak
            populistycznie. W ten sposob mozna zakwestionowac kazdy wydatek!! Zawsze
            isnieje tansza alterntywa. Nie mozna popasc w paranoje! Gdyby Grobelny kupowal
            co roku samochod za 500 tysiecy - sam bym sie obruszyl. Zgadzam sie iz
            przekazanie tej sumy na jakis cel spoleczny bylo by dobrze odebrane - choc
            czesc podbniosla by larum ze to gest przed wyborami itd. Jescze sie taki nie
            urodzil...

• Gość: Joa Re: Do Radosta. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 11:04

> Zgadzam sie iz
              > przekazanie tej sumy na jakis cel spoleczny bylo by dobrze odebrane - choc
              > czesc podbniosla by larum ze to gest przed wyborami itd. Jescze sie taki nie
              > urodzil...
              >

Akurat z tym samochodem to było na początku kadencji więc raczej bym nie
              podejrzewała prezydenta o tak dalekosiężne plany.
        • Gość: Joa Re: Do Radosta. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 17:50

> Napisalas ze nie przekonuje Ciebie argument ze bogatsi jezdza lepszymi
          > samochodami. Ok. mnie jednak nie przkonuje Twoj aby dac na szafki.

Jestem jednak za tym, aby przed wyrzuceniem takiej 'drobnej' sumy jaką jest
          100 tysięcy zastanowić się czy nie można by tego wydać rozsądniej. Może się
          zdziwisz, ale takie 'marne' 40 tysięcy mogłoby pomóc w wielu instytucjach
          publicznych. Jestem za tym aby oszczędzać tam gdzie jest to możliwe. Nie sądzę
          aby prezydent miasta przeżywał koszmary gdyby jeździł samochodem za 60 tysięcy.
          Za to pokazałby, że interesują go także problemy społeczne.

Czytając Twoje wypowiedzi cały czas mam wrażenie, że nie zdajesz sobie sprawy,
          że takie 40 tysięcy to nie są wcale małe pieniądze. No, może dla niektórych,
          ale dla wielu instytucji to są pieniądze, które mogą bardzo pomóc, czasem
          rozwiązać wiele problemów. Naprawdę uważasz, że ważniejsza jest
          reprezenatywność prezydenta miasta od np. problemu dożywaniania dzieci w
          szkołach? To jest tylko przykład, ale ich można by mnożyć. Gdyby nasz wspaniały
          prezydent zainteresował się choć raz prawdziwą sytuacją poznaniaków, może
          trudniej by mu było wydać 100 tysięcy z miejskiej kasy na samochód.

> Argument z willa uwazam za kolosalnie glupi.

Mniej więcej jest to taki sam ciąg logiczny jak to z samochodem. Oczywiście
          willa bedzie należeć do miasta i przejdzie na kolejnego prezydenta.

• Gość: Radost Re: Do Radosta. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 20:41
            Gość portalu: Joa napisał(a):

> Gość portalu: Radost napisał(a):
            >
            >
            > > Napisalas ze nie przekonuje Ciebie argument ze bogatsi jezdza lepszymi
            > > samochodami. Ok. mnie jednak nie przkonuje Twoj aby dac na szafki.
            >
            > Jestem jednak za tym, aby przed wyrzuceniem takiej 'drobnej' sumy jaką jest
            > 100 tysięcy zastanowić się czy nie można by tego wydać rozsądniej. Może się
            > zdziwisz, ale takie 'marne' 40 tysięcy mogłoby pomóc w wielu instytucjach
            > publicznych. Jestem za tym aby oszczędzać tam gdzie jest to możliwe. Nie
            sądzę
            > aby prezydent miasta przeżywał koszmary gdyby jeździł samochodem za 60
            tysięcy.
            >
            > Za to pokazałby, że interesują go także problemy społeczne.
            >
            > Czytając Twoje wypowiedzi cały czas mam wrażenie, że nie zdajesz sobie
            sprawy,
            > że takie 40 tysięcy to nie są wcale małe pieniądze. No, może dla niektórych,
            > ale dla wielu instytucji to są pieniądze, które mogą bardzo pomóc, czasem
            > rozwiązać wiele problemów. Naprawdę uważasz, że ważniejsza jest
            > reprezenatywność prezydenta miasta od np. problemu dożywaniania dzieci w
            > szkołach? To jest tylko przykład, ale ich można by mnożyć. Gdyby nasz
            wspaniały
            >
            > prezydent zainteresował się choć raz prawdziwą sytuacją poznaniaków, może
            > trudniej by mu było wydać 100 tysięcy z miejskiej kasy na samochód.
            >
            >
            > > Argument z willa uwazam za kolosalnie glupi.
            >
            > Mniej więcej jest to taki sam ciąg logiczny jak to z samochodem. Oczywiście
            > willa bedzie należeć do miasta i przejdzie na kolejnego prezydenta.
            >

Nawet jakiby kupil za 40 tysiecy i tak znalezli by sie tacy co twierdzili ze
            za drogi. Joa to co glosisz to czysty populizm. Wydac na dozywianie. Droga
            Jou - nie wydawaj pieniedzy na internet! Chyba ze jest potrzebyny w Twojej
            pracy..a jesli tylko ot tak dla zabawy piszemy sobie na forum to dajmy te
            pieniadze na dozywianie. Nie jestem zwolennikiem rozrosnietej administracji ,
            gignatycznych zarobkow ,luksusowych gabinetow...ale nie uwazam aby kupno raz
            na cztery lata samochodu bylo sczytem jakiegos nietaktu. Poza tym drodzy
            poznaniacy ze wszytkich duzych miast w Polsce - urzednicy miejscy kosztuja nas
            najmniej.
            • Gość: Joa Re: Do Radosta. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 10:59
              Droga
              > Jou - nie wydawaj pieniedzy na internet! Chyba ze jest potrzebyny w Twojej
              > pracy..a jesli tylko ot tak dla zabawy piszemy sobie na forum to dajmy te
              > pieniadze na dozywianie.

Zapominasz o drobnej różnicy - to są moje prywatne pieniądze, a te na zakup
              samochodu idą z miejskiej kasy. Nie czepiam się, że jakiś milioner wydał kupę
              kasy na lot w kosmos - jego pieniądze jego decyzja. Natomiast budżet miejski to
              pieniądze z naszych (a w tym i z moich) podatków i mam prawo być niezadowolona
              ze sposobu ich rozdzielania. A ponieważ nie zamierzam w tym celu podpalać
              urzędu miejskiego czy rozjeżdżać naszych rajców, dlatego pozostaje mi
              wyrażenie niezadowolenia na forum.
            • Gość: tur Re: Do Radosta. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 18.09.02, 17:01
              W dzisiejszym Głosie znalazłem bardzo interesujący
              fragment godny głębszego przemyślenia.
              Oto on:
              "
              Powołując się na jednego z ojców ekonomii, Adama Smitha twierdzi się, że ,,wielkie narody nie ubożeją nigdy wskutek rozrzutności i złej gospodarki osób prywatnych, choć ubożeją z czasem z powodu rozrzutnych i złych rządów. W większości krajów dochody państwa zużywa się w całości lub prawie całości na utrzymanie ludzi nieproduktywnych''.
              "
              I co ty na to Radost?
      • Gość: papa Re: Do Radosta. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.02, 21:47
        Najlepiej niech jeżdzi Polonozem, bardzo reprezentacyjny samochód......
        • Gość: mnb nowe auto IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 16.09.02, 23:22
          można kupić dobry samochód za 50 tyś. a za 100 przeznaczyć na paliwo dla
          Policji.
          • Gość: Joa na paliwo IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.09.02, 11:02
            OOO - super pomysł (mówię poważnie). Z paliwem w policji krucho. Na pewno
            spodoba się tym wszystkim, którzy nie mogli z tego powodu doczekac się
            przyjazdu policji. Jestem całkowicie za!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka