IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.05, 20:17
Czy ktos wie cos na temat developera TRUST? Czy mozna im zaufac?
Obserwuj wątek
    • Gość: kriss Re: Trust IP: *.icpnet.pl 02.10.05, 23:24
      Mają rachunek powierniczy, więc teoretycznie ryzyko sie zmniejsza. Ale słyszałam, że ktoś kupił tam mieszkanie i nie dostał.. a zapłacił.. I teraz się z nimi procesuje. Ale na ile w tym jest prawdy i o co chodzi dokładnie, to nie wiem.. Najważniejsze, żeby negocjować warunki umowy! Można wiele zrobić i tak się zabezpieczyć, że w zasadzie nie ponosi się żadnego ryzyka! Np. wpłata 10-20 % na początek, a reszta po przeniesieniu prawa własności. I wtedy ryzyko jest znikome.
    • Gość: ala Re: Trust IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 05.10.05, 22:02
      Z tego co wiem, oni sie procesuja z polową swoich lokatorow- o czynsze, smieci,
      energie, wode itp...
    • Gość: thomexx Re: Trust IP: *.volkswagen.de 11.10.05, 16:53
      miałem tą nieprzyjemność poznać ta firmę kupując mieszkanie na ul Błażeja i
      jeżeli nie chcesz mieć problemów to omijaj duuuuuuużym łukiem tego developera -
      szczerze radzę.
      • lucyferciu Re: Trust 12.10.05, 01:13
        Gość portalu: thomexx napisał(a):

> jeżeli nie chcesz mieć problemów to omijaj duuuuuuużym łukiem tego
        developera -
        >
        > szczerze radzę.

A tak ładnie się nazywają TRUST, czyli zaufanie. Oj, życie jest przewrotne
      • Gość: Magda Re: Trust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 23:20
        Właśnie chcę kupić mieszkanie w domku na Żurawińcu "pod Modrzewiem". Zaczynam
        się zastanawiać po tym co piszecie. O co chodzi z tymi problemami?
    • Gość: Gizur Re: Trust IP: *.crowley.pl 07.11.05, 13:47
      No ja tez mysle o "Pod modrzewiem"..i mam zamiar obejrzec ich umowe
      przedwstepna dokladnie. Cena co prawda nie jest niska...ale bliskosc lasu
      spokoj :) itd sa zachecajace
      • Gość: thomexx Re: Trust IP: *.volkswagen.de 07.11.05, 15:08
        jeżeli chcecie zakupić cokolwiek od Trustu ( co oczywiście odradzam ) to
        proponuję zatrudnić fachowca który wnikliwie przejży umowę przedwstępną i
        jeszcze jedno - nigdy im nie ufajcie wszelkie zmiany rozpisywać na zasadzie
        aneksu do umowy - ja tego w jednym bardzo niewinnym wypadku nie zrobiłem (
        zresztą nie byłem jedynym o czym sami bezczelnie mnie poinformowali ) i
        zostałem zmuszony do zapłacenia jak oni to nazwali "kary" którą wstępnie
        określili na 10% wartości mieszkania ( ok 14000 zl ) jednak udało nam się
        stargować do 10% od tej własnie kwoty czyli zapłaciliśmy 1400 zl. Było to co
        prawda już ponad 6 lat temu ale z tego co się orientuje to swoich metod nie
        zmienili i nadal robia w wała klientów.Mógłbym tu jeszcze wieeeeele zdarzeń
        opisać - proponuję pojechać na ul Błażeja i popytać mieszkańców jestem pewien
        że oni opowiedzą wam wiele ciekawostek na temat tego "wspaniałego" developera .
        pozdrawiam i życzę powodzenia
        • Gość: Hern Re: Trust IP: *.crowley.pl 08.11.05, 12:30
          Mam ich umowe w rece...jest pare punktow ktore znajomy prawnik kazal mi
          sprobowac z niej wykreslic. Chocby o narzuceniu notariusza itd. Rozmawiajac z
          kolesiem w Truscie dowiedzialem sie ze wszelkie zmiany nie maja byc robione na
          zasadzie aneksow "bo za duzo papierow by bylo" ale jakichs tam kosztorysow.
    • Gość: Martini Re: Trust IP: *.icpnet.pl 23.11.05, 19:14
      Ja kupiłem mieszkanie Pod Modrzewiem, jak narazie wszystko ok, ale odbiór w
      marcu...zobaczymy. Irytujące może być jedynie ogrzewanie gazowe.
      • Gość: Hern Re: Trust IP: *.crowley.pl 24.11.05, 09:35
        No ja tez podpisalem umowe na "Pod Modrzewiem". Co do gazu...to ciezko
        stwierdzic ze bedzie az tak ciezko...Na pewno kwestia "cieplolubnosci"
        uzytkownika, typu kotla (proponowana Beretta - ja na pewno zmieniam) i tego kto
        jak potrafi oszczedzac. Moi znajomi na podobnym metrazu nie wychodza na gazie
        tragicznie, i sa bardzo zadowoleni (przy zimnym lecie zawsze mozna sobie
        dogrzac)Coz...zoabczymy jak bedzie wygladala wspolpraca z Trustem przy
        wprowadzaniu zmian
      • Gość: remik Re: Trust IP: *.icpnet.pl 05.02.06, 13:50
        witam!
        my też kupiliśmy pod modrzewiem na marzec. może będziemy sąsiadami - które
        mieszkanie ?
        • Gość: Hern Re: Trust IP: *.crowley.pl 06.02.06, 08:55
          Ja odbieram we wrzesniu, zobaczymy jak bedzie sie ukladala wspolpraca.
    • garym Re: Trust 19.12.05, 08:33
      Omijac jak najdalej. Oto co spotkalo mieszkancow ul. Blazeja:
      1. Narzucona administracja
      Wspolnota mieszkaniowa powstaje w chwili wyodrebnienia pierwszego lokalu. Kiedy
      to nastapilo, Trust byl wciaz wlascicielem pozostalych lokali (pomimo ze byly
      juz formalnie sprzedane, a brakowalo tylko atu notarialnego) i posiadal
      oczywiscie wiekszos we wspolnocie. Nie pytajac przyszlych lokatorow o zdanie,
      przeglosowal uchwale na dministracje budynkiem i podpisal umowe z firma ...
      Trust, zastrzegajac ze w przypadku zerwania tejze, wspolnota bedzie musiala
      uiscic oplate karna.
      2. Ponieawaz droga przy budymku nie nalezy do Wspolny, Trust karze sobie placi
      za jej uzytkowanienia. Placic musza zarowno uzytkownicy posiadajacy samochody
      jak rowniez ci ktorzy wogole z niej nie korzystaja.
      3. Podobnie jest z placem zabaw, teren pod nim rowniez nalezy do Trust i
      wspolnota musi dzierzawic go, wnoszac dosyc duze oplaty.
      Wykonanie placu zabaw oczywiscie tez bylo platne, a Trust jako administator
      wybral wykonawca ktorym byl oczywiscie .... Trust.

Mozna wyliczac tak bez konca. Jest jeszcze sporo problemow indywidualnych, jak
      chocby sprawa lacznikow miedzy budynkami ktorych w peirwotnych planach nie bylo
      i dzieki ktorym okna mieszkancow I pietra znalazly sie na wysokosci dachu
      lacznika.

pozdr

Michal
      • Gość: hern Re: Trust IP: *.crowley.pl 20.12.05, 09:25
        z tego co wiem... to Trust chce zeby drogi zostaly przejete przez miasto...a
        miasto nie chce...i sie procesuja...wiec ustalona tzw. Sluzebnosc jest chyba w
        miare na miejscu...gdziekolwiek chce sie przejezdzac przez teren prywatny cos
        takiego sie uiszcza
        • Gość: Ala Re: Trust IP: *.icpnet.pl 02.01.06, 23:50
          Z tymi drogami to racja podobnie jak z oczysczalnia sciekow, zarowno w jednym i
          drugim przypadku miasto poznan zrobilo inwestora TRUST niezle w konia,co nie
          zmienia faktu, ze jak pisalam wyzej, TRUST obecnie procesuje sie z polowa
          swoich lokatorw-o wszystko-czynsze smieci itp. Pewnie chce sie odbic
          • Gość: thomexx Re: Trust IP: 194.114.62.* 05.01.06, 20:16
            mam farta że sprzedałem mieszkanko na Błażeja choć z wieeeelkim sentymentem
            będę wspominał te 5 latek które tam mieszkałem - sąsiedzi spoko cisza i te
            imprezki ahhhh było wesoło
            a co do trustu to 0 zaufania nikomu nie polecam i z tego co wiem coraz wiecej
            ludzi ucieka z Błażeja
    • Gość: Martini Re: Trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 13:51
      Co do wprowadzanych zmnian, to muszę przyznać, że nie mam zastrzezeń. Jedyne na
      co moge zwrócić uwagę to KONTROLOWANIE podwykonawców Trustu, którzy mimo
      naniesionych zmian dalej robią po swojemu. Więc, jeżeli robicie jakieś zmiany,
      dowiedzcie się kiedy będą robionę i warto się wcześniej temu przyjrzeć. Jestem
      tylko ciekawy, czy termin odbioru mieszkania (bud 28) - 31 marzec br. zostanie
      dotrzymany?!
    • Gość: Marcin Re: Trust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:30
      Widzę dużo złego gadania ale bez konkretów!(to u nas normalne)
      Proponuję pisać dokładnie w czym problem i jak się go pozbyć.
      Trust istnieje dzięki swoim klientom. Jeśli są oni świadomi problemów jakie
      mogą ich spotkać, stanowią wielką siłę w walce o swoją rację.

Uwaga:
      Cz kupujący (zwłaszcza modernizm) wiedzą o planowanej drodze-czteropasmowej?
      Ja też kupuję i zastanawiam się co z tym będzie.Trust mówi że od 15lat ma ona
      powstać i prawdopodobnie przez następne 15 nie powstanie.W urzędzie mówią że
      droga będzie.

• Gość: zawiedziony Re: Trust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.06, 00:32
        konkrety - mówisz masz: 1. Przy większych mrozach zamarza woda w rurach (w
        budynku nie w ziemi) A później chodzą "fachowcy" po osiedlu z palnikami i
        grzeją ściany U mnie to nie pomogło więc rozkuli łazienkę i pokój na piętrze
        Tam miały być rury wg planów ale tylko miały , więc rozkuli pół tarasu rury
        znaleźli podgrzali i woda jest ale mam dwie ogromne dziury w ścianach, podobno
        do wiosny, tylko której? Chcesz zobaczyć zapraszam. 2. Mojemu sąsiadowi a
        właścwie dwum cieknie dach ale tylko przy rostopach i b. ulewnych deszczach
        Zgłaszali to i nic dalej leci a że minęły 3 lata mają to już gdzieś 3.Zleciłem
        im wybudowanie komina do kominka (za grube pieniądze) i wybudowali ale za niski
        komin wentylacyjny łazienki zasysa dym do mieszkania ale goście sobie chwalą że
        mają zapaszek kominka w toalecie to odpuściłem, 4. No i rodzynek:podobno
        światło na ulicy przy domu jest podłączone do licznika w mieszkaniu na wynajem -
        jak nie ma lokatora to ciemno jak w d..(przepraszam) obiecali że zrobię tydz
        temu i nic już nie chce mi się do nich dzwonić I tak można by pisać książkę
        ale już mi się nie chce Dziadostwo i tyle a o niczym nie można porozmawiać z
        kierownictwem tylko tych biednych swoich pracowników na front jako mięso
        armatnie rzucają Zyczę dużo wytrwałości
        • Gość: zawiedzony Re: Trust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 21:09
          Ha Ha Ha... no i co ? - nowi śąsiedzi wyjechali na święta i nie ma światła na
          ulicy, musieli chyba bezpieczniki wyłączyć ;) Po za tym Zarządowi gratuluję
          pomysłu To nadaje się na min 3 czrne pyry w Wyborczej. Sąsiedzi wracajcie-
          czekamy !!!
    • Gość: gość i już Re: Trust IP: *.icpnet.pl 02.03.06, 00:46
      Witam
      Mieszkalismy na Błażeja 4 lata. Nigdy nam nie zamarzała woda w rurach. I nigdy
      nie słyszłam o takim przypadku od jakiegokolwiek sąsiada, a znam tam wielu
      ludzi. Centralne zawsze było super ciepłe. Nigdy nie brakowałao ciepłej wody w
      kranie. Mieszkanie dostaliśmy wykończone super i bez wad. Obiór techniczny
      robił nam wynajęty fachowiec i nie miał się do czego przyczepić.
      Minusy to jak dla mnie ograniczenie miediów do prądu, w przypadku awarii
      totalna kaplica szczególnie zimą. Dość często psująca się winda - ludzie
      potrafili w niej utknąć nawet na 2 godziny.
      Co do opinie innych to wiem, że kiedyś Trust miał problemy z utrzymaniem norm
      budowlanych np.wstawił w dwóch pierwszych blokach okna nie spełniające norm co
      powoduje do dzis dnia powstawanie pleśni w domu i tzw. płacz okien. Kazali
      sobie dopłacać za powierzchnie pod tynkiem czyli za metraż przed otynkowaniem -
      przy mieszkaniu 60-kilkumetrowym jest to kwota znacząca. Trzeba na to uważać.
      Ludzie z tych dwóch pierwszych bloków od wjazdu na Błażeja faktycznie się
      procesują o różne rzeczy.
      Trust jest adninistratorem ale tylko bloku nr3 i 4 czyli tych najbliżej torów.
      A ludzie wyprowadzają się masowo głównie dlatego, że przenoszą się do większych
      mieszkan. Bloki te zasiedlili głównie ludzie młodzi. Porodziły im sie dzieci i
      teraz się wyprowadzają. Jest tam wiele małych mieszkań typu 26, 46 metrów.
      Co do Nowonaramowickiej to o ile w ogóle będzie to nie tak szybko. Dopiero co
      wyremontowali Naramowicką. Ponadto ponoć 4-pasmówka sie już nie zmieści a
      ponieważ wojko w Biedrusku nie wozi już swojego sprzętu przez miasto zatem taka
      szeroka ulica nie jest niezbędna.
      Mieszkania "pod modrzewiem" też mi się podobają.
      Pozdrawiam Gość
      • Gość: jarema Re: Trust IP: 81.210.3.* 20.03.06, 15:11
        witam, poniewaz jestem, szczesliwym przyszlym posiadaczem mieszkanka na osiedlu
        modernizm, potiwerdzam chora wspolprace z firma Trust! Kompletny brak
        kompetencji, zero wspolpracy, wszystko na zasadzie: Ty musisz wszystko, my nic!
        Poza tym rzeczywiscie trzeba miec mnostwo cierpliwosci zeby porozumiewac sie z
        tymi imbecylami! odradzam, choc jedno trzeba oddac, mieszkania dosc fajne...;-)
        Sprawa nr 2, sorry, ale nie wyobrazam sobie 4 pasmowej drogi pomiedzy domkami
        Modernizm, a blokiem Trust! krawezniki ocieralyby sie o budynki, a poza tym,
        prosze spojrzec jak jak zabudowana okolica Naramowickiej w strone centrum. Tam
        nie ma fizycznej mozliwosci poprowadzenia drogi! tyle ode mnie;-)
        • Gość: gulnar Re: Trust IP: *.crowley.pl 22.03.06, 09:49
          Jak na razie współpraca z Trustem idzie raczej dobrze - choć czasem działają z
          pewnym "opóźnieniem" to jednak wykonali to co sobie zażyczyliśmy itd. Co prawda
          inst. elektr. robimy we własnym zakresie (bo Trust proponuje raczej skąpe i
          standardowe rozwiązanie) i liczy sobie dość dużo za każdy punkt. Zobaczmy co
          będzie dalej - po prostu trzeba się chyba często pojawiać na budowie i
          sprawdzać jak wszystko idzie.
          • askau Re: Trust 25.03.06, 12:32
            Chce kupić mieszkanie przy naramowickiej Zielona Podkowa. Co sądzicie o Trust?
            Mozna im zaufac?
          • Gość: Martini Re: Trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 09:36
            Masz rację z pojawianiem się na budowie. I radzę to samo wszystkim, którzy
            kupują mieszkania od Trustu, żeby pilnowali podwykonawców i sprawdzali
            dokładnie, każde naniesione zmiany. Jak narazie termin obioru podobno jest
            przesunięty o ok. 2 tygodnie (POd Modrzewiem)
            • Gość: Gulnar Re: Trust IP: *.crowley.pl 27.03.06, 12:07
              Co do pilnowania to chyba każdy (nieważne u jakiego developera kupił
              mieszkanie) pilnuje tym bardziej jeżeli wprowadzał jakieś zmiany.
              • Gość: jarema Re: Trust IP: 81.210.3.* 28.03.06, 14:39
                nie podzielam Waszego entuzjazmu co do Trustu. Juz sluze przykladem, w umowie
                oddanie lokalu bylo przewidziane na 30 grudnia 2005! Dzieki Bogu jest koniec
                marca i jedyne co mi sie udalo to wywalczyc udostepnienie mieszkania do prac
                wykonczeniowych, a budynek jak w calosci nie byl otynkowany tak nie jest! droga
                jedynie do polowy budynku, a plytki na tarasie maja byc jak zrobi sie cieplej!
                Czysty profesjonalizm prawda???? A juz ile sie naszarpalem odnosnie zmian czy
                opoznien to moje i nikomu nie zycze! tyle ode mnie!
            • Gość: remik Re: Trust IP: *.icpnet.pl 28.03.06, 23:16
              ja generalnie nie mam problemu z tym developerem, chociaż z moich informacji
              wynika, że pod modrzewiem na marzec jest przesunięte o miesiąc
        • Gość: Marcin Re: Trust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.06, 22:04
          Droga jest już wyrysowana na planie zagospodarowania przestrzennego w urzędzie
          na ul.Prusa.
          Od momentu kiedy zostanie udostępniona dokumentacja będze można zgłaszać swoje
          uwagi.
          Myślę że jest duże prawdopodobieństwo.Czy powstanie-zobaczymy.Przeglądacie
          FORUM jak będę coś wiedział to napiszę.Tylko wspólny protest może coś dać.

• rudotka Re: Trust 24.04.06, 18:02
          Ja także słyszałam o tej 4o pasmówce. Patrząc na wiecznie zawaloną Naramowicką
          jestem w stanie uwierzyć ze koniec końców wybudują tą drogę. Zwłaszcza, że
          coraz więcej ludzi będzie tam mieszkać.
          Pozdrawiam
          • Gość: Rafi Re: Trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.06, 13:24
            Budynki Pod Modrzewiem strasznie mi się podobają, ale czy nie przeszkadzałby
            Wam ten cmentarz?? Raczej kiepska perspektywa - ogródek lub taras z widokiem na
            cmentarz...
    • Gość: przyszły kupujący Re: Trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.06, 15:45
      Jak wyglada sprawa ochrony w truscie?? Czy osiedle zurawiniec moze byc
      zamknięte i strzezone?
      • Gość: Gulczas Re: Trust IP: 150.254.117.* 27.04.06, 10:40
        widok na cmentarz....od Pod modrzewiem dzieli szerokosc ulicy + w przyszlosci drzewa i krzewy... A chyba lepiej miec widok na cmentarz niz na drugi blok w odl.15 m. Moim koszmarem sa bloki na Zygmunta Starego od strony PST. Dosłownie blok w blok. Zreszta...zmarły ci chyba krzywdy nie zrobi.
        • Gość: Rafi Re: Trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 13:04
          Ale słyszałem, ze cmentarz to największa państwowa organizacja podziemna :)
          • Gość: marcin Nowonaramowicka!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:44
            UWAGA!!
            Plany nowej ulicy są na stronie:http:www.mpu.pl/Nr.htm
            Powstanie jej będzie koszmarem dla okolicznych mieszkańców, pod wzgl. hałasu i
            spalin!Wschodnia część Naramowickiej jest porośnieta trawą, dlaczego tam nikt
            nic nie robi?
            Do 9.06.2006 można oprotestowywać projekt w mpu, co potem-nie wiem.
            Perześlijcie info znajomym, dowiedzcie się co można zrobić aby zapobiec
            realizacji pomysłu spóźnionego o 20 lat. Czekam na forum!
            • Gość: otho77 Re: Nowonaramowicka!!!!!! IP: *.icpnet.pl 22.05.06, 20:59
              Fatalnie - dla tych z "Modernizmu" oraz bloków...
            • Gość: Nowa Mieszkanka Re: Nowonaramowicka!!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.06.06, 21:41
              Proszę o kontakt wszystkich mieszkańców Żurawińca 1, Żurawińca 2 i całej ulicy
              Błażeja. Proszę odbierać zestawy dokumentów celem oprotestowania projektu.
              zestaw jest przygotowany do odbioru w sklepie spożywczym JAGÓDKA - proszę
              poprosić "o dokumenty dla mieszkańców".
              podpisać i wysłać na wskazane adresy!
              Współorganizatorka protestu.
              Numer GG: 5806990
              ważne do 8 czerwca 2006.

• garym Re: Nowonaramowicka!!!!!! 07.06.06, 20:45
                czy mozesz mi wyslac na priv wzor. Mieszkam teraz we wroc a tez nie jestem
                zainteresowany budowa drogi pod blokiem
            • Gość: Kicia Nowa Naramowicka i linia wysokiego napiecia IP: 217.168.130.* 06.03.07, 10:47
              Dla osób, które chciałyby wiedzieć dlaczego trust zaplanował
              budowę "TRIANGULUM":
              www.tutej.pl/cms.php?i=20676
      • Gość: remik Re: Trust IP: *.icpnet.pl 25.05.06, 22:06
        słyszałem że są jakieś problemy z bydynkami przy cmentarzu - stoją za blisko.
        obiło mi się o uszy że mają być anulowane pozwolenia na budowe, albo że trzeba
        bedzie odkupić część cmentarza od proboszcza. jakby ktoś coś słyszał na ten
        temat - proszę o posty
        • Gość: martini Re: Trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:07
          Remik, skąd masz takie informacje??
        • Gość: neer Re: Trust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 14:15
          Możesz podać źródło tych informacji?
          • Gość: Modrzew Re: Trust IP: 212.160.172.* 08.06.06, 10:53
            Urząd Wojewódzki,
            Wydział Rozwoju Regionalnego w Poznaniu,
            al. Niepodległości 16/18 bud. C pok 223.
            tel. 61 8541315
    • Gość: MARTINI Re: Trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 09:54
      Czy ktos cos wie na temat internetu na błażeja?? Opcja Zurawinet nie wchodzi w
      gre...
      • Gość: piotr Re: Trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 14:30
        Witaj, a moglbys napisac dlaczego Zurawnet nie wchodzi w grę. Czy z powodu
        jakosci swiadczonych przez nich uslug? Prosze o odpowiedz, gdyz w moimbloku oni
        zalozyli juz kable i bede oferowac mieszkancom, jak zamieszkamy swoje uslugi.
    • Gość: BLANKA Re: Trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 14:11
      Podobno Trust ma zamiar zrealizować ŻURAWINIEC 3, czy ktos cos wie?
    • mtom7 Re: Trust 10.10.06, 14:01
      Witam wszystkich,

Przeglądałem co prawda cały wątek dotyczący Trusta i szczerze mówiąc nie wiem
      co myśleć. Jesteśmy z żoną zainteresowani mieszkaniami, które budują się
      jeszcze w starej części (Żurawiniec). Mam na myśli budynki 23,24,25 oraz 28,29,
      30 na planie osiedla, chodzi o mieszkanie na parterze z ogródkiem.
      Pytań i wątpliwości nasuwa się wiele. Kwestia Naramowickiej może nie jest w tym
      przypadku problemem, bardziej pytanie o cmentarz i jego bliskie sąsiedztwo, a
      także dość spore zagęszczenie między budynkami i kwestie parkowania samochodów,
      ogradzania swoich działek. Poza tym czytałem o problemach z wykonaniem (rury,
      dach), sporami z Trustem itp oraz słyszałem o awariach piecy gazowych firmy
      Beretta(myślę ew. o wymianie).
      Czy ktoś z aktualnych szczęśliwych lub nie posiadaczy swojego M na tym terenie
      mógłby wyrazić jeszcze swoją opinię oraz wiedzę nt. tego osiedla, okolicy,
      współpracy z firmą Trust, kosztach utrzymania, itp. Będę bardzo wdzięczny za
      wszelkie informacje i opinie.
      Pozdrawiam
      MT
      • Gość: Ja Re: Trust IP: *.milczanska.net 11.10.06, 21:34
        ja się wtrącę - rok temu chcieliśmy kupić mieszkanie, interesowała nas oferta
        Trust, ale kilka razy próbowaliśmy się dowiedzieć czegoś konkretnego w biurze
        sprzedaży a tylko raz byliśmy w miarę porządnie obsłużeni
        wyszliśmy z założenia, że skoro pan sprzedający nie ma ochoty zaczekać na
        klienta, który właśnie zamierza wydać na dom kilkaset tys zl, 15 minut po 17
        (do tej godz. otwarte biuro) to później może być tylko gorzej....
        kupiliśmy mieszkanie na ratajach i już mieszkam od sierpnia..... jestem
        zadowolona :)
        druga sprawa - dziwi mnie jeden fakt, w momencie gdy ludzie prawie zabijają się
        o mieszkania na Żurawińcu wciąż mieszkania możan kupić .... jak wspominałam rok
        temu juz mieli w ofercie i wciąż ich nie sprzedali

ja radziłabym poszukać lepszej oferty....

pozdr
        • Gość: Mag Re: Trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 10:11
          Owszem mieli mieszkania na Zurawincu, ale po 113 m2 za prawie 500 tys. PLN,
          takie mieszania sprzedaje sie troche dłużej, a co do Zurawina 3 to juz prawie
          poszly wszystkie.
      • Gość: Gulczas Re: Trust IP: *.centertel.pl 13.10.06, 07:49
        No na dniach odbieram tam mieszkanie. Co do lokalizacji :) mi tam cmentarz nie
        przeszkadza. Przynajmniej wiem ze od tej strony nic juz swiatla nie zasloni :) i
        nie bede mial po 15 metrach kolejnego bloku. Wiem ze jest tam spokoj i
        cisza,chodz trzeba uwazac na samochody bo mozna sie pozbyc kol od samochodu.
        Co do Trusta - na pewno widac ze "solidni" fachowcy pojechali za Kanal. Bo
        naknocili w moim mieszkaniu dosc duzo (a mam dosc czasu zeby tam czesto bywac).
        Ogolnie kilka naprawde duuuuzych idiotyzmow. I modlimy sie o pomyslne
        zalatwienie poprawek i ze to wszystko sie nie rozleci. Kotly Beretta - ja bym
        zmienil. A obsluga w biurze - coz, klientow na peczki, choc obsluga (zalezy u
        kogo) bywa dosc mierna. No na pewno :) trzeba byc dociekliwym, bo na
        reklamowkach Zurawinca 3 (swiezo budowanego) nic wspominaja ze jak sie kupi
        mieszkanie nie w tym bloku to bedzie sie mialo te slynna ulice pod oknem. Tak
        wiec jezeli nie jestes wielbicielem tej okolicy (no ja bym na Ratajach nie
        potrafil mieszkac) to wypadalo by sie zastanowic.
    • Gość: izka Re: Trust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 10:16
      Nasz termin odbioru mieszkania przypadał na 30 września, oczywiście był dwa
      razy przesunięty teraz po wskazaniu przez nas wielu niedoróbek, błędów ,
      niedociągnięć podwykonawców ,ich niechlujstwa i braku wyobrażni ( na co
      zwracaliśmy uwagę będąc często na budowie )czas odbioru radykalnie się
      wydłuży.Czytałam wcześniejsze opinie i starałam się być obiektywna,ale teraz
      przekonałam się na własnej skórze ,że większość z nich ma rację co do Trusta. W
      biurze panuje spychologia , każdy zrzuca odpowiedzialność na kogoś innego.Czy
      ktoś otrzymał jakąkolwiek rekompensatę za niedotrzymanie terminu odbioru
      mieszkania ?
      • Gość: MARTINI Re: Trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 14:42
        Rozliczają odsetki za opóźnienie przy rezygnacjach i udziale w gruncie,
        przynajmniej tak twierdzą, bo udział w grunice będę płacił koło marca br. przy
        okazji aktu notarialnego na który, od czasu "udostępnienia" mieszaknia mam
        czekać około roku!
        • Gość: Gizur Re: Trust IP: *.centertel.pl 14.10.06, 10:09
          My tez mielismy miec 30 wrzesnia. Choc postawilismy sprawe jasno, podpiszemy
          protokol udostepnienia jak poprawia wszystkie niedorobki. Co do knotów to na
          pewno wszystko zależy od ekipy zajmującej się daną dziedziną. Na pewno można
          powiedzieć ze okna są dobrze osadzone (przynajmniej u mnie, i - mieszkanie
          obejrzal znajomy zajmujący się nadzorem budowlanym i powiedzial ze jak na takie
          duze okna to jest to bardzo dobrze zrobione. Sciany tez sa proste (choc nie
          zalowali w niektorych miejscach tynku).Zreszta :P jak sami wiecie roznie bywa.
          Wiec czesto jestesmy i meczymy ekipe na budowie a nie tych w biurze. Co to
          podpisania aktow - :P podobno (dobra sciema) zmienily sie procedury. Tyle ze
          opoznienie odbioru calego budynku powoduje takie kosmiczne opoznienie.
          Zastanawiam sie ile osob odebralo przewidziane na 30 wrzesnia mieszkania. Czyzby
          byly bezblednie wykonane? Troche mnie to zastanawia. Jak czesto bywaliscie na
          budowie? Bo ja :P cholera chyba czesto
    • Gość: gość Re: Trust IP: *.icpnet.pl 14.10.06, 13:16
      mam propozycje: jako przyśli sąsiedzi dotyczy oczywiście byłego budynku 23
      można by się spotkać i wspólnie coś ustalić.
      • Gość: Gizur Re: Trust IP: *.centertel.pl 14.10.06, 17:30
        Ja jestem "za" choc moze byc problem z czasem bo nie bedzie mnie jakis czas w
        Poznaniu.
        • Gość: Gizur Re: Trust IP: *.centertel.pl 15.10.06, 10:59
          Ktoregos popoludnia na budowie??
    • Gość: gość Re: Trust IP: *.icpnet.pl 15.10.06, 11:48
      Może wtorek g.17,00 ?
      • Gość: Gizur Re: Trust IP: *.centertel.pl 16.10.06, 10:53
        Niestety ja nie moge sie pojawic.Wyjezdzam do pracy i jakis czas nie bedzie mnie
        na miejscu. Po powrocie jak najbardziej. Ciekawi mnie czy podczas mojej
        nieobecnosci poprawia to na co im zwrocilismy uwage.
        • Gość: Gizur Re: Trust IP: *.skylogicnet.it 24.10.06, 07:46
          I jak z odbiorami? Odebraliscie juz swoje mieszkania w dawnym 23? Do nas podobno
          dzwonili, ze juz prawie :P ale sie zastanawiam czy przestawic im kolejna liste.
          Wracam za tydzien do Poznania, i wtedy jak najbardziej bede za spotkaniem? Co wy
          na to?
    • Gość: izka Re: Trust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 09:57
      Wezwaliśmy fachowca z nadzoru budowlanego,który zwrócił uwagę na szereg
      usterek, po przekazaniu ich Trustowi termin oddania przełożono do 30
      października,i odmówiono nam bezzasadnie wymiany np. uszkodzonych drzwi
      wejściowych, ościeżnicy ,zarysowanych drzwi balkonowych itp., zobowiazali się
      tylko do poprawy ścian, dachówek. Zastanawiamy się z mężem czy kupiliśmy
      mieszkanie używane czy nowe ? Czy ktoś miał podobną sytuację przy odbiorze
      mieszkania ? Narazie ich strony wygląda to tragicznie, dostali pieniadze i
      maja nas głeboko w d ... Za spotkaniem oboje z mężem jesteśmy za.
      • Gość: Gizur Re: Trust IP: *.skylogicnet.it 25.10.06, 17:01
        Przyznam ze mnie mocno przestraszylas. Bo maja u nas pare rzeczy do poprawienia,
        i ciekawe co z tego wyjdzie. A co do terminu to konkretnej daty nie podali.
        Czyli wynika ze czesc mieszkan jest odebranych a czesc nie.
    • Gość: izka Re: Trust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:09
      "Fachowcy Trusta " poprawiają swoje niedoróbki, coś wolno im to idzie,ale jak
      trzeba to potrafią zrobić to w miarę przyzwoicie, tylko szkoda,że
      nieterminowo,a dopiero po zgłoszeniu przez nas wad. Co do drzwi to chyba wogóle
      z nich zrezygnujemy bo uszkodzonych nie odbierzemy, a warto je zamienić na
      antywłamaniowe. W klatce B ktoś już remontuje, my czekamy do poniedziałku na
      odbiór.
      • Gość: Gizur Re: Trust IP: *.skylogicnet.it 26.10.06, 22:43
        No to zycze powodzenia przy odbiorze, ja dzisiaj przekazalem juz chyba ostatnie
        zastrzezenia ktore mielismy z zona co do wykonania. Zostanie jeszcze jedna rzecz
        ale to juz jak sie wprowadzimy. My od razu zamowilismy antywlamaniowe. Jak na
        razie widzialem ze 2 mieszkaniach cos sie dzieje. I w mojej klatce schodowej na
        parterze, no i w B.
        • Gość: ejcs Re: Trust IP: *.icpnet.pl 04.11.06, 13:56
          Witam /przyszłych/ sąsiadów !
          Błażeja 108 (dawny bud. 28) - jeszcze się, co prawda, nie wprowadziłem; usterek
          trochę było, ale raczej z gatunku tych mało dolegliwych (źle wyregulowane okna
          itp.).
          Czy wiadomo coś bardziej konkretnego, kiedy będą zaproszenia do podpisywania
          aktów notarialnych? Coś to się odwleka. 2 tyg. temu pytałem i ponoć mieli
          wysyłać jakieś info do przyszłych właścicieli, ale do dziś nic nie otrzymałem.

Pz_dr:)
          • Gość: Gizur Re: Trust IP: *.centertel.pl 30.11.06, 17:39
            I jak tam pod Blazeja 106? No my mamy z kluczami 2 miesiace obsuwy. A gdyby nie
            wizyty na budowie i cierpliwe zwracanie uwagi na byki to pewno by to trwalo i
            trwalo. Jest nadzieja ze sie do konca tygodnia sie uporaja ze wszystkim. Ale kto
            wie...wiadomo jak z nimi bywa. A i tak cos tam i tak zrobia pozniej :).
            • Gość: ejcs Re: Trust IP: *.icpnet.pl 03.12.06, 15:04
              Akt notarialny będę podpisywał jeszcze w grudniu:). Przedtem jest do załatwienia
              kilka drobnych formalności (ostateczne rozliczenie ew. rezygnacji / robót
              dodatkowych itd.).
              • Gość: MSB Re: Trust IP: 213.17.226.* 07.12.06, 13:34
                Witam,

Kończy mi się powoli (baaardzo powoli) mieszkanie w budynku 29. Termin odbioru -
                zgodnie z umową 31.12, tak na oko powiedziałbym, że koniec marca. No i
                pojawiają się pierwsze problemy, choć dmuchając na zimne mam nadzieję, że uda
                się wszystkiemu zaradzić. Poniżej trochę moich impresji z okresu oczekiwania -
                nieco chaotycznie, ale chętnie podzielę się uwagami szerzej w razie potrzeby.

Na etapie kupna było raczej ok. udało mi się wynegocjować przyzwoite karne
                odsetki za spóźnienie (dzięki temu nie martwi mnie zbytnio opóźnienie),
                skrócony termin podpisania aktu notarialnego i kilka innych rzeczy.
                A teraz przechodząc do meritum (jeśli ktoś przerabiał podobne rzeczy, albo
                przerabia teraz, to proszę o info). Zrezygnowałem z większości wyposażenia,
                które oferowali - m.in. drzwi wejściowych - oczywiście zapomnieli przesłać
                informacji o terminie montażu i teraz ich brak wstrzymuje dalsze prace. Jestem
                już po "wstępnych dyskusjach" odnośnie tego z kogo winy będzie rosło
                opóźnienie. Póki co wszystko załatwiam na piśmie, więc mam nadzieję, że to
                wystarczy.
                Z innych kwestii, to trzeba ich pilnować. Już wnioskowałem 2 niedoróbki w
                trakcie budowy (np. grzejniki zamontowane niezgodnie z planem itp.) Ostatnio
                pomierzyłem ściany i otwory na drzwi, no i ładnie to wygląda - grubość ściany
                waha się od 10 do 12,5 cm i to na jednych drzwiach. Oczywiście te i kolejne
                uwagi są do złożenia na piśmie, najlepiej ze stosownymi rysunkami.

Podsumowaując - pilnować pilnować i pilnować.
                Jeśli zagląda tu już ktoś z szanownych sąsiadów to czekam na dalsze
                spostrzeżenia.

Pozdrawiam
                MSB

• Gość: Gizur Re: Trust IP: *.centertel.pl 13.12.06, 19:52
                  Jak najbardziej popieram pilnowanie :) szczególnie Trust-owych instalatorów. Bo
                  oni głównie sprawiają problemy. Czym się mogę pochwalić :) między pokojami
                  wyburzyliśmy część ścianki działowej (przegrodzimy na swój sposób) więc pewnego
                  pięknego dnia wyprowadzenia 2 grzejników znalazły się w jednym pomieszczeniu a w
                  drugim wiadomo :P. Poza tym w łazience i WC wyprowadzano jak do klasycznych
                  grzejników, choć już na samym początku zmieniliśmy je na drabinki :) więc
                  nastąpiło prucie ścian i posadzek. No i podejście pod zlew przesunęło się o
                  jakieś 1,5 metra. I jakoś nie przeszkadzało instalatorowi że centralnie nad
                  zlewem znalazłyby się gniazdka elektryczne. Inst. elektryczną wykonywaliśmy we
                  własnym zakresie więc przypadkiem :P puszka na dzwonek na klatce schodowej
                  została zatynkowana. Ciekaw co powiedzą, bo mój elektryk niedawno ją odkuł. Poza
                  tym ekipa od ociepleń też się mocno przykładała, więc przewody wyprowadzone do
                  oświetlenia ogródka też :P były na różnych wysokościach. Prawdę mówiąc bardzo
                  często bywałem na budowie ale mimo tego nie udało się uniknąć takich wpadek.
                  Pech to pech. Tak sobie myślę :P że to coś na kształt "Alternatywy 4", tyle że
                  przy walce o poprawki przestaje być śmieszne.
                  • Gość: ejcs Re: Trust IP: *.icpnet.pl 13.12.06, 21:22
                    Miałem problem z odpływem wody z balkonu do rynny. Po prostu było całkiem
                    zatkane styropianem (od ocieplania) oraz pianką montażową. Uważajcie na to, bo
                    grozi - po dłuższym czasie - przesiąkaniem wody przez strop (poza tym woda na
                    balkonie zimą to w perspektywie ślizgawka).
                    Plusem jest to, że kiedy niedawno umówiłem ekipę od montażu desek podłogowych,
                    zaraz na wstępie powiedzieli, że z podłogami w Truście mają dobre doświadczenia
                    - wylana masa samopoziomująca trzyma pion - u mnie też stwierdzili, że jest ok:)
                    i nie trzeba nic wyrównywać (deski będą na klej - analogicznie jak klasyczne
                    klepki). Podobnie kafelkarze i kamieniarz (mam kilka stopni i one będą wyłożone
                    granitem) też potwierdzili, że podłogi są akurat ok.
                    • Gość: Gizur Re: Trust IP: *.lanet.net.pl 14.12.06, 16:47
                      No nam tez spec od podłogi, po oględzinach powiedział że na podłogę nie ma co
                      narzekać. Tyle że zapomniało się w jednym miejscu zrobić dylatację. Myślę że
                      naprawdę trzeba uważać głównie na instalatorów. Choć co do ścian to są proste,
                      ale nie żałowano czasem tynku więc wymiary mogą się różnić trochę od tych
                      projektowych.

Co do tych balkonów. W bloku obok u mojej znajomej właśnie z takiego tarasu
                      woda przedostawała się do mieszkania. I naprawdę przechodziła katorgę żeby jej
                      to naprawili.
                      • Gość: ejcs Re: Trust IP: *.icpnet.pl 14.12.06, 17:02
                        Jestem po podpisaniu aktu notarialnego. Wszystko ok; okazało się, że względem
                        pierwotnej powierzchni mieszkania (tej z umowy sprzed ok. roku), przybyło ponad
                        1,5 mkw.:) co oznaczało jednak dopłatę przed podpisaniem aktu, ale oczywiście wg
                        cen sprzed ponad roku - czysty zysk:)
                        Teraz pozostało nadzorowanie kolejnych ekip: płytkarzy, parkieciarzy, monterów
                        etc., ale to już jednak sama przyjemność...
                        • Gość: Gizur Re: Trust IP: *.lanet.net.pl 14.12.06, 17:20
                          Czy bywa jeszcze ktos na forum z dawnego "23" a obecnego 106? My jako ostatni z
                          naszego bloku odebralismy klucze, stwierdzilismy ze nie mozna im podarowac
                          nawet tych mniejszych pie.. Jeszcze co nieco im zostalo :p chocby ten
                          nieszczesny dzwonek do drzwi (wiem ze to nie pierwszy taki numer w Truscie ze
                          kolesie tynkujacy klatki schodowe nie patrzyli czy jest puszka czy nie). Jak
                          tam wrazenia?
                          • Gość: ejcs Re: Trust IP: *.icpnet.pl 14.12.06, 17:35
                            Ja co prawda z dawnego bud. 28 (obecnie 108), ale nie zauważyłem takich problemów.

Natomiast kilka dni temu stwierdziłem, że przy samym wejściu zapadła się nieco
                            kostka pozbrukowa (w okolicach kratki antydeszczowej). Ponadto zaczęli robić
                            okapy nad wejściem, ale coś im chyba z odległością od rynny źle poszło i od
                            kilkunastu dni - cisza - nie ukończone:(
                            • Gość: Gizur Re: Trust IP: *.centertel.pl 17.12.06, 17:48
                              No leżą już te daszki w obu blokach :) i jakoś się nie spieszy z montażem. A jak
                              u Was z kotłami gazowymi? Macie Trustowe "Beretty"?
                              • Gość: ejcs Re: Trust IP: *.icpnet.pl 24.12.06, 21:08
                                Tak, u mnie bez zmian jest Beretta. Zobaczymy, jak się spisze (opinie są różne,
                                ale u znajomego niedawno popsuł się renomowany, do tego raptem kilkumiesięczny
                                Junkers, więc różnie to bywa).
                                Daszki faktycznie zrobione /byłem w piątek/ - i przy moim wejściu też poprawili
                                pozbruk.

btw, szczęśliwego Nowego Roku :)
    • Gość: izka Re: Trust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:37
      Witam, czy ktoś z bud.106 podpisał akt notarialny.? Nam sugerowano ,że nastapi
      to dopiero w kwietniu.
      • Gość: Gizur Re: Trust IP: *.centertel.pl 26.01.07, 08:36
        Nam jesienią wspomniano o marcu. Ale znając Trust pewnie potrwa to dłużej :-(. A
        i tak mają w umowach dużo dłuższy czas na to.
        • Gość: MSB Re: Trust IP: 213.17.226.* 26.01.07, 13:09
          Jaki mieliście czas określony w umowie? Standardowe 12 miesięcy? Podpisując
          zmieniliśmy na 6 - nikt nie protestował.

• Gość: Gizur Re: Trust IP: *.centertel.pl 26.01.07, 16:55
            No niestety 12 miesiecy. Jak bym teraz kupował mieszkanie to wiele rzeczy zrobił
            inaczej. Cóż człowiek ciągle się uczy czegoś nowego. Ale z tego co wiem to
            Trustowi też musi zależeć na pozbyciu się mieszkań.
            • Gość: MSB Re: Trust IP: 213.17.226.* 29.01.07, 09:43
              Z Twoich postów rozumiem, że już mieszkasz. Jak wygląda sytuacja z poprawkami?
              Załatwiają sprawy "od ręki" - czyli np. na przestrzeni tygodnia czy ciągnie się
              to dłużej. Zbliża mi się odbiór (pierwszy) - już widzę kilka poważniejszych
              spraw, np grubość ścian wokół drzwi 10-12,5cm. Trochę dużo, by przymknąć na to
              oko. Z drugiej strony mam już płytkarza itd. umówionych na terminy. Zostaje mi
              jakiś miesiąc bufora - nie jestem pewien czy to starczy.
              I jeszcze jedna sprawa - dzięki za wcześniejsze posty - czy jest coś jeszcze na
              co powiniennem zwrócić baczniejszą uwagę.

pozdrawiam
              • Gość: Gizur Re: Trust IP: *.centertel.pl 29.01.07, 17:23
                No z niektórymi "poprawkami" naprawdę długo czekaliśmy. Szczególnie z tymi które
                są bardzo ważne - czyli umiejscowienie wszystkich przyłączy. Lepiej sprawdzić to
                zawczasu, my w przypadku kuchni tego dokladnie nie sprawdzilismy przed
                otynkowaniem i było prucie ścian i posadzki. Ale z tego co mowisz ten etap juz
                dawno za tobą.

Co do grubości ścian :) Trustowi tynkarze przykładali się strasznie do pracy :P
                więc np. zatynkowali puszkę od dzwonka na klatce schodowej (twierdząc zresztą że
                żadnej puszki tam nie widzieli itd). Elektryke robiłem we własnym zakresie. Po
                czym gdy "magicznym" sposobem i młotkiem mojego elektryka puszka ujrzała światło
                dzienne to nastąpiło "wieeelkie" zdziwienie. Poniekąd do dzisiaj tego włącznika
                nie mam jeszcze :P ale nie żebym się czepiał.
                • Gość: xxx Re: Trust IP: *.pbg-sa.pl 02.02.07, 09:39
                  Witam! Mam kilka pytań:
                  1. Czy ktoś zna może realny termin udostępnienia budynku 24
                  2. Jak wygląda sprawa rozliczenia powykonawczej powierzchni mieszkań (o ile się
                  zwiększają)
                  3. Jak załatwić sprawę odsetek za nie wykonanie zgodnie z termniem umownym.
                  Z góry dziękuję za odpowiedź.
                  • Gość: ja Re: Trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 10:28
                    odp. 2 średnio przy 60m mieszkaniu mieszkania "powiększyły się" o ok. 1,5m2
                    odp. 3 odsetki za każdy dzień do momentu przekazania mieszkania tzw. protokołem
                    udostępnienia mieszkania są roliczane ze strony trustu przed aktem notarialnym -
                    nawet nie trzeba się przypominać

pozdrawiam - sasiad ze starego 28 obecnie 108
                  • Gość: MSB Re: Trust IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.02.07, 15:31
                    Mam mieszkanie w 29 i udostępnienie jest zaplanowane na 14/02.
                    Sądząc po tym jak przebiegała budowa, 24 jest jakieś miesiąc do tyłu. Polecam
                    dzwonić do kierownika budowy - numer telefonu w biurze Trustu (wystarczy
                    zadzwonić)
                    • Gość: xxx Re: Trust IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.07, 22:22
                      Czy ktoś może zna napradę realny termin udostępnienia budynku 24.
                      P.S.
                      Dziękuję za poprzednie odpowiedzi.
                      • Gość: MSB Re: Trust IP: 213.17.226.* 08.03.07, 09:39
                        Odbierałem mieszkanie w 29 (generalnie za pierwszym razem i jestem zadowolony)
                        w połowie lutego. Z tego co wiem 24 powinno być jakieś 4-6 tyg później -
                        minimum.

• Gość: xyz Re: Trust IP: *.icpnet.pl 06.03.07, 21:57
      Nazwa tej firmy to jakaś ironia :)
      W budynku przy ulicy Bolka (Zielona Podkowa) odebrałem.. oczywiście z opóźnieniem swoje mieszkanko.
      Bardzo ciekawy był sam projekt instalcji - w łazience zakładał montaż grzejnika pod wanną, oczywiście trzeba było kuć i przełożyć go w sensowniejsze miejsce.

A teraz ciekawy obrazek, który ostatnio wprawił mnie w osłupienie. Godzina 7:30 rano, z mieszkania słuchać odgłos młota, ale z zewnątrz budynku. - co to? pracownik Trustu, który kilofem rozrąbuje kostkę brukową przed wejściem do klatki, żeby zrobić miejsce pod metalową kratkę na czyszczenie butów, której zapomniano zamontować :)
      • Gość: Fakundo Re: Trust IP: *.netone.com.tr 07.03.07, 01:52
        Co jak co :P ale yntelygentnych instalatorów to Trust niestety nie ma.
      • Gość: marcin Re: Trust IP: *.icpnet.pl 09.03.07, 14:36
        Straszny dobor kolorow na budynku, brzydactwo
    • Gość: neo Re: Trust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.07, 15:14
      Czy ktos czytajacy kupil mieszkanie na Zurawincu 3? Interesuje mnie jakiej
      wysokosci sa mieszkania?
      • Gość: ziorro Re: Trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 14:09
        2,64
        • Gość: Gizur Trust-podpisywanie aktow IP: *.centertel.pl 16.04.07, 14:51
          Jak wyglada sprawa porozumien przed podpisywaniem aktow notarialnych? Bo u mnie
          mieszkanie sie "powiekszylo" i zastanawia mnie czy to jest "normalne" Czy
          byliscie swiadkami pomiarow ew. probowaliscie cos z tym zrobic?

• Gość: martini Re: Trust-podpisywanie aktow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 15:38
            "Powiększenie" się mieszkania to jedynie powód od radości, ponieważ jest to
            czysty zysk. Cena dodatkowego metra obliczana jest na podstawie ceny z umowy,
            natomiast cena rynkwoa jest w tej chwili dużo wyższa. Oczywiście najpierw
            trzeba zapłacic za ten metr, ale przy sprzedaży to tylko przyjemność:D
            • Gość: Gizur Re: Trust-podpisywanie aktow IP: *.echostar.pl 16.04.07, 19:25
              no niby tak :) tyle ze osoba znajaca sie na inwentarce wymierzyla mi mieszkanie
              i okazuje sie ze mam mniejsze niz w umowie. A po rozmowie z sasiadami juz wiem o
              co biega :P. Zastanawia mnie czy kazdy mial taka sytuacje. Bo przyznam :P jakos
              specjalnie nie zauwaze :P tego "dodatkowego" metra ale brak tej kasy to juz na
              pewno da sie zauwazyc.
              • Gość: MSB Re: Trust-podpisywanie aktow IP: 213.17.226.* 19.04.07, 12:42
                O ile zmieniła Ci się powierzchnia mieszkania? Umowa zakłada, że dopuszczalne
                jest 2% dopłaty, więc nawet jeśli mieszkanie urosło Ci bardziej niż na owe 2%,
                to resztę po prostu dostajesz za free. Na etapie przygotowania do podpisania
                umowy sprawdzałem jak to wygląda z normami i okazało się, że są 2 - starsza,
                którą stosuje Trust, która uwzględnia przy pomiarze powierzchni grubość tynku
                (o ile dobrze pamiętam 1cm na każdej ścianie) i druga nowsza, wg której zlicza
                się tylko powierzchnię faktycznie użyteczną, ale wg niej w skład mieszkania
                można wliczać belki i inne elementy zabudowy o ile nie przekraczają iluś tam
                cm. Prawo pozostawia dowolność w stosowaniu norm (chyba, że coś się zmieniło na
                przestrzeni roku). Suma sumarum nie walczyłem o zmianę normy i uznałem, że jako
                laik i tak mógłbym na tym stracić.
        • Gość: zenek Re: Trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 11:21
          przymierzam sie do zakupu mieszkania na zurawincu 3...jak uwazacie,
          czy warto? po przeczytaniu tego forum mam mieszane uczucia...
          • Gość: martini Re: Trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 13:55
            Warto na pewno. Ja jestem zadowolony.
            • Gość: on Re: Trust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.07, 21:42
              z pewnoscia mozna zaufac tej firmie. znam osoby ktore kieruja ta firma i sa to
              uczciwi ludzie. a fachowcy o ktorych mowicie nie pracuja dla tej firmy- te prace
              zostaly im po prostu zlecone!
    • Gość: martini Re: Trust IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 15:52
      To Panowie w końcu wygrali swoje
      miasta.gazeta.pl/poznan/1,36001,4649510.html
      Mam nadzieję, że teraz utwardzą te ich drogi
      • Gość: on Re: Trust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.07, 18:48
        no i dobrze, że wygrali. Należało się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka