Dodaj do ulubionych

Na zjeździe lekarzy rodzinnych mówiono o zagroż...

IP: *.profinet.wlkp.pl 02.10.05, 22:42
Choroby odzwierzęce niebezpieczne dla człowieka, epidemie - ptasia grypa, ale
też wszystkie te pryszczyce czy choroby wściekłych krów - to konsekwencja
fermowej hodowli, której już właściwie nie można nazwać hodowlą - to produkcja.

Cięcie kosztów, koszmarne warunki życia zwierząt, kilogramy chemii w paszy - a
potem zabija się miliony zwierząt, zamiast zastanowić się, że może warto
zmienić politykę żywnościową i postawić na bardziej zrównoważone, ekologiczne
metody. Po uwzględnieniu wszystkich kosztów - między innymi kosztów takich
epidemii, ale też kosztów zanieczyszczeń środowiska - naprawdę okażą się dużo
tańsze...
Obserwuj wątek
    • Gość: rozsądny Re: ZJAZD NIEDOUCZONYCH LEKARZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 23:41
      Lekarze "rodzinni" w Posce to gorsze zagrożenie zdrowia i życia niż epidemia
      grypy.
      1- prezentują zastraszająco niski poziom wiedzy
      2- są materialnie zainteresowani aby oszczedzać na zdrowiu pacjenta
      • pan.nikt Re: ZJAZD NIEDOUCZONYCH LEKARZY 02.10.05, 23:50
        Nie wiem, co będzie za kilka lat. Jak potoczy się specjalizacja lekarzy
        rodzinnych.
        W tej chwili lekarzamoi rodzinnymi są najczęściej spejaliści interniści i
        pediatrzy. Troche lekarzy internistów i pediatrów.

Nazywanie ich niedouczonymi jest nieporozumieniem.

Zresztą nic w tym dziwnego.
        Jeżeli założyć uczciwość i brak łapówek, to zarobki lekarza rodzinnego nie są
        gorsze od pensji ordynatorów.
        Biorąc pod uwagę sprawy administracyjne, wielu specjalistów woli siedzieć w POZ.
    • Gość: pacjent Re: Na zjeździe lekarzy rodzinnych mówiono o zagr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.05, 23:45
      To "Rozsądny" jest niedouczony pisząc takie brednie o lekarzach rodzinnych.
      Moja opinia jest akurat odwrotna. To lekarze rodzinni sa najlepszymi
      specjalistami i diagnostami. I nie biorą łapówek. Niestety, moje doswiadczenia
      zdrowotne są najgorsze z kontaktów z lekarzami w szpitalach i uważam, że to oni
      w wiekszości potrzebuja douczenia. Medycznego, ale także czesto w zakresie
      dobrego wychowania i etyki zawodowej.
      • lucynkababa Re: lekarze rodzinni są bardzo kiepscy 03.10.05, 09:44
        jak już skierują do specjalisty to w takim stanie że życie jest prawie
        zagrożone, a reguła jest ograniczanie badań do minimum bo to idzie z ich kasy.
        Kompetencje rodzinnych są takze bardzo mierne i to jest fakt. Jesli ktos ma
        inne zdanie to miał wielkie szczescie
    • Gość: lekarz-emigrant Re: Na zjeździe lekarzy rodzinnych mówiono o zagr IP: 129.215.0.* 03.10.05, 13:52
      Szanujcie swoich lekarzy!Tutaj w UK gdzie jestem taka opieka medyczna jak u nas w kraju to
      marzenie. Nie mowiac o tym ze jest jeden dyzurny szpital na 500 - 600 tys. osob, pogotowie to nie
      przychodnie na kolkach tylko paramedycy ktorzy jezdza naprawde tylko do zagrozen zycia, zas
      lekarze rodzinni to zgroza - zapisy, ograniczenia jakich w Polsce nie ma. I lekarze do tego sa o
      niebo lepiej platni. Powtarzam - szanujcie swoich lekarzy!

• antidotumm Re: Na zjeździe lekarzy rodzinnych mówiono o zagr 03.10.05, 18:25
        Ja mam swietna lekarke rodzinna, moje dziecko tez mialo znakomita (ale niestety
        gdzies wyjechala). Wiec nie uogolniajmy.
        Moja lekarka ma trzydziesci lat, obronila juz doktorat, ma specjalizacje i
        naprawde jest rzetelna.
        • Gość: art Re: demoralizacja lekarzy polskich jest straszliwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.05, 00:31
          i są niedouczeni a wydaje im się że wszystkie rozumy zjedli
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka