Dodaj do ulubionych

Ruszył proces o molestowanie na tle religijnym

IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 04.10.05, 19:24
Naukowcy z Australii dostali Nobla za odkrycie bakterii , które powodują
choroby wrzodowe , czy coś nie kombinuje ta pani . Nie chce mi się wierzyć ,
że w jej pracy byli debile , którzy obrażali Papieza.
Obserwuj wątek
    • Gość: stachu Precz z papieżem IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 05.10.05, 07:15
      > Nie chce mi się wierzyć , że w jej pracy byli debile , którzy obrażali Papieza.

A mnie się nie chce wierzyć, że w tym kraju jest tylu wierzących, ale jak widać
      "debili" jest sporo.

Przejedź się do Czech, zobaczysz jak wygląda państwo ateistyczne.
      • Gość: ********** Kobietę należy zamknąć na oddziale zamkniętym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 08:49
        szpitala psychatrycznego! Czy jak zobaczyłem w sklepie Buddę z popielniczką na
        głowie to znaczy , że mnie ktoś mobbingował religijnie? czy jakoś tam? proszę o
        pomoc w tej sprawie. Dla mnie Budda równie święty jak papież.
        • Gość: LukasK Słownik polecam, słownik IP: 217.153.71.* 05.10.05, 09:46
      • olgierd.tomczorek precz z pseudointelektualnym ateizmem. 05.10.05, 08:59
        a co jest dobrego w państwie ateistycznym? o ile wiem to czechy takim nie są bo
        mają takie święta jak Boże Narodzenie i Wielkanoc. I to są święta obowiązujące
        dla wszysytkich. wszyscy maja wolne. nawet najtwardsi ateisci. We francji która
        do za bardzo religijnych nie nalezy chociaz katolicka rzad chcial usunac jedno
        mniejsze swieto religijne z panstwowego kalendarza. zakonczylo sie serią stajkow
        i swieto zostalo.
        • Gość: Pozhoga Re: precz z pseudointelektualnym ateizmem. IP: *.marol.local / *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 12:29
          W państwach "ateistycznych" jest wiele dobrego: przestrzeganie prawa w tymże
          państwie uchwalonego do aborcji i oświaty seksualnej, co w Polsce jest
          powszechnie i bez konsekwencji łamane.
          Dalej: nieorganizowanie lekcji religii w szkołach, które prowadzi do wyobcowania
          uczniów na te lekcje nie chodzących.
          Dalej: nieorganizowanie zajęć z religii w przedszkolach, co jest skończoną
          głupotą, jakże w Polsce powszechną.
          Dalej: nietrzymanie księży pod parasolem ochronnym przez wymiar sprawiedliwości
          (vide niedokończone w Polsce postępowania o molestowanie seksualne dzieci przez
          księży).
          Dalej: brak prawa faworyzującego kościoły w zakresie podatkowym i gospodarczym,
          tak w Polsce powszechne (słynne sprawy o import samochodów przez księży do
          Polski czy zbiorowy skandal jakim było prawo do odliczania nieograniczonych
          darowizn na rzecz kościołów od podstawy opodatkowania nadane dekretem Ministra
          Finansów a wbrew Ustawie o CIT).
          Dalej: dostęp do taniej antykoncepcji i prawdziwej oświaty seksualnej, dzięki
          czemu dzieci nie robią dzieci, a aborcji jest tyle co kot napłakał.
          Dalej: policjanci i wiele innych grup zawodowych są w pracy, a nie na paradach
          na uroczyste odsłonięcie świętego obrazu czy z okazji innej bzdury.
          Szerzej: zdrowy klimat całkowitego tumiwisizmu odnośnie tego, jaką religię
          wyznaje Twój sąsiad / współpracownik / partner w biznesie / ktokolwiek - to
          prywatna sprawa każdego człowieka, a nie argument w kampanii wyborczej.

Pzdr,

P.S. ZSRR nie był państwem ateistycznym, tylko antyreligijnym. Ateizmu religia
          nic nie obchodzi, więc nie musi jej zwalczać - dopóki religia ateizmu nie
          atakuje: "Żyj i pozwól żyć innym..."
          • Gość: olgierd.tomczorek tylko dlaczego ateiści są tacy nietolerancyjni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 17:28
            i zajmują się udowadnianiem wierzącym że praktykuja zabobony?
      • Gość: ubu66 a co to za wzór, ? "obustranni dupochlast" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.05, 20:15
    • Gość: pati Re: Ruszył proces o molestowanie na tle religijny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 09:25
      Precz z szefami,któym się wydaje, że wszystko mogą!
    • balonvonpll Swinia i idiota 05.10.05, 11:02
      Zostawiajac na boku rownowage pani powodki, to jasne jest, ze pracodawca od SMS-
      ow jest swinia i idiota.
      Swinia - bo jest wyjatkowym swinstwem naigrawanie sie z czyichs uczuc
      religijnych, lub w ogole uczuc(a gdyby umierala matka tej pani, to co? Tez by
      swirowal SMSami?)
      Bez wzgledu na religie, naigrywanie sie swiadczy o niedoroslosci umyslowej(lub
      niedorozwinieciu, jesli ktos woli) goscia.

Jest nierozwaznym idiota - bo we wszystkich cywilizowanych krajach uczucia
      religijne sa pod ochrona prawa, i, poza Polska, nietety, facet by siedzial juz
      w pierdlu, po udowodnieniu mu tych SMS-ow.
      I niech ten gosc sobie wyobrazi, co mogloby go spotkac, gdyby ta atakowana
      SMSowo dama byla muzulmanka, np we Francji, i opowiedzialaby o sprawie swoim
      braciom...Nie chcialbym byc w jego skorze.

Nie wiem, co to znaczy kraj ateistyczny, czy nie. Wiem, ze ZSRR byl
      ateistyczny, i jakos im to nie wyszlo na dobre.
      Na calym swiecie istnieje wolnosc religijna, miej lub wiecej szanowana.
      Mozna bylo lubic JPII, lub nie; jest to indywidualna rzecza.
      Jeden lubi organy, a drugi fujarke...
    • l.george.l Re: Ruszył proces o molestowanie na tle religijny 05.10.05, 11:49
      Sąd będzie miał twardy orzech do zgryzienia. Bo mogło być i tak, że - z pozoru nieodpowiedzialne - zachowanie przełożonego powódki było reakcją obronną na egzaltację religijną tej pani. Każdy z nas miał pewnie do czynienia z moherowym beretem i jeśli owa pani nie miała świadomości, że berecika należy się pozbyć przed wejściem do pracy, to nie powinniśmy facetowi się dziwić. Nie wiadomo, kto tam był bardziej molestowany.
    • l.george.l Pani Laura prosi o maile 07.10.05, 11:16
      Tu www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=40&news_id=75231&scroll_article_id=75231&layout=1&page=text&list_position=1
      jest podany mail do pani Laury, na który można zgłaszać przypadki nękania katolików. A zna ktoś może mail, na który można zgłosić przypadki molestowania przez katolików osoby wolnej od uzależnień ideologicznych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka