Gość: kinga Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.05, 22:50 Miałam dzisiaj bardzo ciekawy telefon ... Pozdrawiam Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekły Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: 83.238.212.* 28.10.05, 10:57 Kinga, nie przejmuj się. Wszyscy normalni w tym kraju są z tobą !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekły Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: 83.238.212.* 28.10.05, 11:20 Ja też miałem przeboje z dewocją i mam je do dzisiaj. co robić? Oni gnębią nas już ponad 2000 lat i pewnie dalej będą nas gnębić. Trochę się dziwię, że po tym wszystkim co ci zrobili, masz odwagę posyłać córkę na oazy. Tyle się słyszy o zachowaniach na takich wyjazdach... Ja bym swoich dzieci tam nie puścił ! No, ale to Twój wybór. Nie powinnaś moim zdaniem wstydzić się tego co zrobiłaś. Powiedziałaś prawdę ! Niech wstydzą się ci którzy mają za co się wstydzić. Jeżeli Twój mąż wyrzuca ci, że położyłaś głowę pod topór, to coś nie tak. Chyba widział ile wasze dziecko wycierpiało. Wierzę Ci w 100 procentach, bo sam doświadczyłem tej hipokryzji i zakłamania. Moje dzieci już od dawna nie chodzą na religię i jest to ich świadomy wybór. Ja go pochwalam. One również doświadczyły prześladowań (może to za mocne słowo), ale napewno nieprzyjemności w związku z niechodzeniem na religię.Wielokrotnie chodziłem do szkoły i wręcz robiłem awantury po każdym incydencie ze strony katechetki. I wiesz co? przyniosło efekt !! Odczepiła się. dzieci miały spokój. Myślę, że dlatego, że nie kryłem się z moimi poglądami i one też. Natomiast kwestia pieniędzy zbieranych przez tą wariatkę, to już sprawa kryminalna. To się nazywa wyłudzeniem i jest sklasyfikowane przez Kodeks Karny jako przestępstwo. Niech ta pinda uważa, bo jakiś bardziej upart rodzic może złożyć doniesienie do prokuratury. Nie ważne czy rzecz idzie o 50, czy 5000 zł. Jeszcze raz cię pozdrawiam i coż : po każdej burzy przychodzi słońce. Dla ciebie też wyjrzy zza chmur. Nie spuszczaj głowy, nie wstydź się tego co zrobiłaś to jedyny ratunek, żeby nie zwariować w kraju gdzie pozytywne zachowania, wyciąganie obłudy są postrzegane jako naganne i wystarczy jeden zakłamany głos jakiejś dewoty, aby z Ciebie zrobić potwora. Jesteś wielka.Pozdrawiam i trzymam kciuki za ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: WŚCIEKŁY MASZ RACJĘ IP: *.icpnet.pl 28.10.05, 22:28 Kinga nadal masz wielu normalnych za sobą. Popieram cię w 100% Zrobiła bym to samo i zrobiłam tylko w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 20:08 A katechetka nadal handluje , i czuje sie bezkarna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arabella Re: Ciekawe co na to geje i lesbijki?. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 20:11 No własnie co?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zvafx Re: Ciekawe co na to geje i lesbijki?. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.05, 22:11 Tradycyjnie podniosą krzyk, aby pokrzyczeć na Kaczora. A z całej sprawy bedzie niezły matriał na temat zastępczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.icpnet.pl 28.10.05, 22:29 Winię rodziców, że im to odpowiada. Lepiej dali by te pieniądze na biedne dzieciaki w domach dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monster Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.echostar.pl 28.10.05, 23:36 a mój dziadek to dwa litry spirytusy wypił! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.05, 23:06 I co pani Kingo , wyjaśniło sie coś ? Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: KATECHETKA ! ale jaja 30.10.05, 06:04 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > I co pani Kingo , wyjaśniło sie coś ? Tak !! Lekarz potwierdził, że manie prześladowczą da się leczyć !! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=30862881&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: KATECHETKA ! ale jaja 01.11.05, 13:39 Tak sie sklada ze JA JESTEM LEKARZEM i nie zauwazylem we wspomnieniach Kingi zadnej manii przesladowczej. Wiec odpusc sobie citisus. Takich jak ty fanatykow nie potrzeba w Kosciele. Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: KATECHETKA ! ale jaja 02.11.05, 06:12 chejron74 napisał: > Tak sie sklada ze JA JESTEM LEKARZEM Hehehe i na odległość stawiam diagnozy - Kaszpirowski ty mój ... :-))))) > i nie zauwazylem we wspomnieniach Kingi za dnej manii Czyli twierdzisz, że prowadzi wściekłą kampanię tylko z nienawiści i zemsty, bo proboszcz zbyt drogich klęczników nie kupił. No, no odważna teza .... > Takich jak ty fanatykow nie potrzeba > w Kosciele. Hohoho awansowałem na fanatyka, po 2 postach :-))))) A pani Kinga to normalna jest panie doktorze ...... :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:cistisus ZGŁOŚ SIĘ NA LECZENIA IP: *.icpnet.pl 03.11.05, 21:23 Może to ty stawiasz diagnozy na podstawie własnego schorzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga39-651 Re: KATECHETKA ! ale jaja 31.10.05, 21:22 Oj citisus ... dziękuję za tak trafną diagnozę ( rozumiem ,że próbujesz się pochwalić swoim "śledztwem" związanym z klęcznikami ) obawiam się , jednak ,że paranoi , manii prześladowczych , czy nawet nerwicy natręctw - po siedmiu latach nie można zacząć leczyć . Trudno umrę chora .... A wszystkim normalnym , zainteresowanym co dalej , odpowiadam ,że nie wiem ,,, Spróbuję się czegoś dowiedzieć w środę , może już ta katechetka nie pracuje i nie straszy dzieci w szkole .... Póki co , zadzwoniła do mnie asystentka pewnej WAZNEJ PANI Z TELEWIZJI , zamierzają zrobić program tv o tej jędzy z twarzą anioła ... Jeśli okaże się ,że tym razem znowu Stodolny ukręci łeb sprawie - wystapię w tym programie i opowiem jeszcze raz to co się działo 7 lat temu ,,, a z tego co sprawdziłam bezczelna katechetka czuje się tak pewnie chroniona przez proboszcza ,że nadal robi dokładnie to samo co robiła... Pozdrawiam Kinga Odpowiedz Link Zgłoś
citisus Re: KATECHETKA ! ale jaja 02.11.05, 06:27 kinga39-651 napisała: > Oj citisus ... dziękuję za tak trafną diagnozę ( rozumiem ,że próbujesz się > pochwalić swoim "śledztwem" związanym z klęcznikami ) Zdaje się, że sama się pochwaliłaś klęcznikami :-))) Proboszcz nie kupił to teraz ........ > obawiam się , jednak ,że > paranoi , manii prześladowczych , czy nawet nerwicy natręctw - po siedmiu > latach nie można zacząć leczyć . Trudno umrę chora .... Taaa, to wreszczie kto się moczy w nocy - ty, córka, teraz czy przed 7-miu laty ? Już ci się wszystko pokręciło .... > A wszystkim normalnym, To znaczy maniakalnym antyklerykałom ... :-)))))) > Spróbuję się czegoś dowiedzieć w środę , może już ta katechetka nie pracuje i > nie straszy dzieci w szkole .... No przecież pisałaś, że pracuje .... :-)))) > Póki co , zadzwoniła do mnie asystentka pewnej WAZNEJ PANI Z TELEWIZJI , > zamierzają zrobić program tv o tej jędzy z twarzą anioła ... Zadzwoń koniecznie jeszcze do Urbana, Racjonalisty i Faktów i Mitów. Oni wprost uwielbiają takie bajki .... :-))) > Jeśli okaże się ,że tym razem znowu Stodolny ukręci łeb sprawie Znaczy się klęczników nie kupi ... :-)))) > i opowiem jeszcze raz to co się działo 7 lat temu ,,, Koniecznie opowiedz jeszcze co się działo 15 i 30 lat temu :-)))) > a z tego co > sprawdziłam bezczelna katechetka czuje się tak pewnie chroniona przez > proboszcza ,że nadal robi dokładnie to samo co robiła... To w końcu sprawdziłaś czy nie ?? Czy tylko się śniło lub w wyobraźni... :-)))))) PS Czekam z wielką niecierpliwością na ciąg dalszy. Strasznie lubię bajki. :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wsciekły Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: 83.238.212.* 03.11.05, 13:17 kolego, taki z ciebie lekarz, jak z koziej dupy trąba. Twoje komentarze świadczą o tym, że najwyżej skończyłeś jakiś kurs wieczorowy na felczera. Ich poziom, świadczy o twoim poziomie. Leć na piwo i odpuść sobie dyskusje z mądrzejszymi od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jania Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.05, 00:15 Oj wściekły i niezbyt inteligentny.Że o wykształceniu nie wspomnę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 08:06 www.przk.pl/przewodnik.php?id_art=9249Huhuhaha!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Szkoła nr. 74 w Poznaniu-NIE POŚLĘ TAM DZIECKA!! IP: *.icpnet.pl 28.11.05, 20:19 Dobry ten artykuł. <siostrze Halinie Rzońcy, katechetce w Szkoły Podstawowej nr 74 w Poznaniu. Mojego dziecka nie poślę do tej szkoły. Już miało przeboje w przedszkolu (wiek 4 lata) na religii. Obecnie za żadne skarby nie chce słuchać o Papieżu i Bogu, tak bardzo się boi!! Do takiego stopnia zostało przestraszone i zniechęcone do religii przez Panią katechetkę w przedszkolu. Zresztą pisałam wcześniej. Dlaczego osoby nie rozumiejące psychiki dziecka nauczają dzieci. W szkole dziecko chociaż powtórzy w domu, a przedszkolak nie bardzo potrafi, a po drugie który rodzic ma czas rozmawiać z dziećmi. Cieszę się że wychowaliśmy bardzo rezolutne dziecko i dojrzałe, potrafiło przyjść do nas i rozmawiać o wszystkim. W przedszkolu winiem być wychowawca grupy na religii. Dlatego że potrafi obiektywnie ocenić co może źle wpłynąć na dziecko, po drugie zna dzieci i widzi reakcje dobre i złe. Katechetki kompletnie nie znają psychiki dzieci i dlatego popełniają błędy w nauczaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: SZKOŁA nr. 74 w Poznaniu-NIE POŚLĘ TAM DZIECK IP: *.icpnet.pl 30.11.05, 02:25 O ile ta Pani nadal naucza dzieci katechezy. Odpowiedz Link Zgłoś
gvalshca Re: Szkoła nr. 74 w Poznaniu-NIE POŚLĘ TAM DZIECK 26.01.06, 14:30 moja siostra jest w gimnazjum i zajecia z wychowanie do zycia w rodzinie ma z katechetka. no to wyobraźcie sobie jak interesujace merytorycznie ma zajecia. za kazdym razem po powrocie do domu wyje ze smiechu opowiadajac co ta nawiedzona baba im opowiadala... Odpowiedz Link Zgłoś
kinga39-651 Re: KATECHETKA ! ale jaja 28.11.05, 21:40 No to przegięli ! , właśnie piszę maila do p. Michała Gryczyńskiego z Przewodnika Katolickiego . Na wszystkie rzeczy opisane na tym forum mam świadków ( na fakt sprzedania- podczas mszy z okazji poświęcenia różańcy dla dzieci przystępujących do I Komunii św. - czarnego różańca mojej córce również ). Dobra , dzwonię do Ewy Drzyzgi i zgadzam się na udział w programie. Jedyny prawdziwy " drobiazg " w tym artkule to nazwisko kobiety z kuratorium . Pozdrawiam ale mi cisnienie podskoczyło uff.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.prenet.pl 27.01.06, 00:54 Przeczytałem ten artykuł w "Przewodniku Katolickim" i nie wierzę ani w jedno słowo, broniące katechetki. Przez wiele lat byłem blisko zakonników i wiem, ile obłudy, fałszu i zgnilizny jest wśród nich. Kingo39-651, walcz o dobro Twojego dziecka. Z całego serca życzę Ci powodzenia w słusznej sprawie. Szkoda, że nie masz oparcia w mężu i że tak mało jest odważnych matek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość do HiHi IP: *.icpnet.pl 30.11.05, 02:15 Tu się nie ma co śmiać. Ja na miejscu tej Pani nick: Kingi oddała bymsprawęPani Halinki do Sądu i wreszcie zamkneła bym sprawę. Powołując najlepszych prawników. W poznaniu jest wielu mądrych ludzi, którzy radzą sobie z zakłamaniem. Jak może taki człowiek nauczać dzieci. Boże chroń nasze pociech!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re:ARTYKUŁ-ANTYREKLAMA DLA SZKOŁY NR.74 IP: *.icpnet.pl 30.11.05, 02:59 Ten artykuł to antyreklama dla szkoły nr.74 Taka katechetka nie powinna nauczać dzieci. Współczuję pozostałym dzieciom i rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.icpnet.pl 27.01.06, 21:45 Kinga daj znać, czy nadal pracuje w tej szkole ta Pani. A może ktoś na forum mieszka blisko i posyła dzieci do tej szkoły nr. 74 i wie czy nadal naucza ta pani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel religii Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:19 Bardzo jestem ciekaw co dalej , czy nadal katechetka pracuje w tej szkole ? Odpowiedz Link Zgłoś
kinga39-651 Re: KATECHETKA ! ale jaja 29.11.05, 20:59 Rozmawiałam dzisiaj dwukrotnie z z-cą redaktora naczelnego " Przewodnika Katolickiego Pawłem Napieralskim . Ja tego tak nie zostawię ! uważam ,.że jakaś rzetelnośc dziennikarska w naszym kraju obowiązuje . W piątek będzie miał dyżur autor artykułu Michał Gryczyński . Do piątku czekam więc , na bardzo konkretne zadośćuczynienie związane z kłamliwym artkułem . I tutaj mam ogormną prośbę do Was internauci - sprawcie aby Błażej Wandtke przeczytał moje pytanie . Czy " Przewodnik Katolicki " mógł w swoim artykule napisać moje imię i nazwisko , podając przy tym totalnie nieprawdziwe informacje ? nikt ze mną nie rozmawiał , artykuł przeczytałam wczoraj w necie . W/g mnie jest tendencyjny i kłamliwy , odnoszę wrażenie ,że sam wielki Stodolny - Gryczyńskiemu podyktował co ma gośc napisać . "Inna, ......., że córka jest szykanowana tylko dlatego, że ona żyje bez ślubu kościelnego. Sama siostra Halina Rżońcy tłumacząc się po 7 latach ! dlaczego nie dopuściła mojej córki do I Komunii Świętej podała prasie ,że to dlatego ,że moja córka nie była ochrzczona ! ( co jest i było oczywistym kłamstwem ) "...choć do Wydziału Katechetycznego nie wpłynęła żadna skarga." Bzdura ! osobiście byłam w kuratorium w listopadzie 1998 r i podpisałam zgłoszenie w obecności p. kurator Borowczyk i jeszcze jednej pracownicy kuratorium . Zresztą z tego co mi wiadomo , to kolejna matka po paru latach również zgłaszała w kuratorium problemy z katechetką i ma na to nawet poświadczoną przez kuratorium kopię ! "Siostra od najmłodszych lat marzyła o pracy z dziećmi. Ukończyła studia teologiczne w Kielcach " Tyle tylko ,że siostra Halina zwyczajnie się do tego nie nadaje . Do dziś , już teraz młodzież licealna ,śmieje się jak próbowała , ta rzekomo merytorycznie przygotowana katechetka wytłumaczyć 8-latkom VI przykazanie opowiadając jak jej rodzony brat wszedł do jej łóżka . "siostra Halina. - Nie przypominam sobie także żadnego czarnego Różańca. " To może ja siostrze przypomnę ? W październiku 1998 roku ( już po oficjalnym , szkolnym zebraniu z rodzicami, kiedy to w obecności wychowawcy klasy wezwaliśmy siostrę aby wytłumaczyła nam dlaczego zbierała tak zawyżoną kwotę na zakup podręczników do nauki religii. Podczas tego spotkania prosiłam siostrę aby nie proponowała zakupów handlowych tak małym dzieciom , bo jest to nieuczciwe wobec nas, rodziców)Pare dni póżniej ,podczas nabożeństwa związanego z poświęceniem różańcy do I Komunii św. Wszystkie obecne dzieci w trakcie spotkania w kośiele podchodziły do siostry i płaciły 10 PLN za różaniec do Komunii . Moja córka dostała czarny ! Dwie matki to zauważyły ( mama Agnieszki i Juranda ) . Pani K.B. podeszła do mojej córki i razem z nią podeszła do siostry aby wymienić różaniec na biały ,sądząc ,że jest to zwykła pomyłka - a więc na taki jaki dostały pozostałe dziewczynki . Siostra nie tylko ,że nie wymieniła , ale odezwała się głośno : " dla ciebie jest czarny ". MOja córka ma do dzisiaj ten czarny różaniec na pamiatkę ( hipokryzji i totalnej obłudy nielicznych- na szczęście - ludzi będących blisko kościoła ) "Siostra próbuje bronić rodziców, którzy ją oskarżają. - Oni próbują niekiedy leczyć swoje rany, raniąc innych - mówi. - W tym przypadku chodzi o dwie matki, z którymi zresztą próbowałam serdecznie porozmawiać. Już wcześniej chciały mi zaszkodzić. Wtedy pani kurator Borowczyk prosiła, aby swe zarzuty powtórzyły podczas konfrontacji na plebanii, ale nie przybyły na spotkanie. Zaskoczyła mnie ich zawziętość, bo przecież nie sprawiłam im żadnej przykrości, a ich córki lubię i nic do nich nie mam." Bardzo ciekawe , , przypomnę tylko ,że moja córka nie została klasyfikowana na II półrocze z religii !nie poszła do I Komunii św. Nie było również żadnej propozycji konfrontacji " na plebanii " . To ja próbowałam porozmawiać z proboszczem Stodolnym , zresztą po uprzedniej szczerej rozmowie z poboszczem parafii św. Jerzego ( kochanym ks. Komorowskim ). Stodolny trzykrotnie odmówił mi spotkania . Podstępem spotkałam się z nim ( jako psycholog z Grunwaldu " ) i usłyszałam ,że to w/g niego świetnie się stało ,że ta M.J. nie chodzi na religię , bo " zgniłe jabłka trzeba wyrzucać z koszyka " Zresztą konfrontacja choćby z racji różnicy w czasie " na plebanii " nie byłaby możliwa ( z tego co mi wiadomo , córka drugiej matki , która odważyła się wystąpić publicznie w tej sprawie chodzi teraz do V klasy , a więc jest dużo młodsza od mojej córki. Nie znamy się zresztą ) . " Dziennik, który opisywał działalność katechetki, przez prawie miesiąc opublikował osiem tekstów na temat zakonnicy - mówi ks. Maciej Szczepaniak, rzecznik prasowy Kurii Metropolitalnej w Poznaniu. - To była prawdziwa telenowela, która wyrządziła wiele złego w psychice dzieci uczestniczących w tym spektaklu" Osobiście czytałam dwa artykuły " w tym dzienniku " , wiem ,że był jeszcze wcześniejszy - dotyczył agitacji politycznej przed wyborami prezydenckimi - gdzie malutkie dzieci( 8 lat ) , przy obiedzie prosiły swoich rodziców aby ci głosowali na K. , bo tak siostra na religii prosiła. Jestem skłonna w to uwierzyć , bo 7, 8 lat temu również podobne rewelacje - przekazywane na lekcjach religii zgłaszała moja córka .Byłam wówczas poirytowana i zwyczajnie zła , że muszę się ze swoich wyborów ( życiowych ) tłumaczyć małej córce i to w sposób , który nie podważy autorytetu nauczyciela , nie było to łatwe ... " że nie wiedziałam, iż nie wolno modlić się o wybór dobrego prezydenta, ale skoro tak jest, to już więcej nie będę. " Być może dla ks. Macieja Szczepaniaka ( rzecznika prasowego Kurii Metropolitarnej w Poznaniu ) była to prawdziwa telenowela ...niestety , dla dzieci przez tyle lat skazanych na siostrę Halinę Rżońcy , jest to trauma na całe życie. Pozdrawiam i jeszcze raz proszę o pomoc . Chciałabym wiedzieć czy mam jakiś regres w obliczu takich bzdur opisanych w artykule " PK " .Podano moje imię i nazwisko i... stek bzdur . Co mogę teraz zrobić ? P.S. Paweł Napieralski ( z-ca red. nacz.Przegladu Katolickiego ) na bank to jutro rano przeczyta , a w piątek pewnie też autor tego kłamliwego artykułu ( dzisiaj podczas rozmowy telefonicznej sama go naprowadziłam na ten temat na forum gazety ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Kinga i jak to się skończyło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.05, 21:41 to ja ale już nie chce mi się logować . proszę pomóżcie mi , bo mi ciśnienie podskoczyło jak sama ten stek bzdur jeszcze raz przeczytałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.icpnet.pl 30.11.05, 02:01 Kler zawsze kłamał. Weź po uwagę ich wszystkie afery. Nawet Kler Boga się nie boi!!!. Ale Pan Bóg nie rychliwy, ale sprawiedliwy. Może doznają najcięższej kary,jaka może spotkać tych ludzi. Trzymaj się mocnoi skorzystaj wreszcie z prawnika. Dlaczego nie zaskarżych ich z powództwa cywilnego. Jeżeli nasze sądy są sprawiedliwe, to ja bym skorzystała, tam także są rodzice. Może by obiektywnie ocenili sytuację i wreszcie to się skończy. Nie mogła bym tak żyć, a nie mówię o dziecku co przechodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lili_marleen Re: KATECHETKA ! ale jaja 30.11.05, 08:16 Kinga - masz moje pełne poparcie. I dobrze robisz rozdmuchujac te sprawe. Tylko nadanie jej odpowiedniego rozgłosu jak pokazała historia wczesnieszych "koscielnych" (i nie tylko) wybryków pozwala zerwać z tradycją ignorowania takich przypadków lub wrecz wmiatania ich pod dywan. Gratuluje odwagi i zyczę by nie zabrakło ci uporu i konsekwencji. Tak jak radzą Ci inni - idź do sądu ale nie sama - z dobrym 'krwiozerczym" adwokatem, poza tym są media które chetnie nagłosnią jeszcze tę sprawę na cały kraj. Powiem Ci wiecej - patrząc na to co sie dzieje wokół, nawet klimat polityczny paradoksalnie Ci sprzyja. Trzymam kciuki i zyczę powodzenia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: KINGA TRZYMAM KCIUKI !! Pan Bóg nie rychliwy.. IP: *.icpnet.pl 30.11.05, 20:41 Powiadom UWAGĘ TO SWIETNY PROGRAM. Twoja sprawa nadaje się. Cały czas trzymam kciuki za Ciebie!!!! Czytam każdy post i jestem oburzona, że gazeta katolicka pisze tylko to co jest kościołowi na rękę i nie wyciąga także spraw niemiłych dla kościoła. Bardziej zainteresowali by wszystkich obiektywizmem a nie kłamstwem. Ja wierzęw całości tobie, przypadek mojego przedszkolaka mówi sam za siebie. Wiem jak katechetki postępują w przedszkolach, a wychowawczynie wogóle nie przebywają w tym czasie z dziećmi razem. Robią co chcą a żadna Pani nie wie co się dzieje z maluchami 4 letnimi na religii. Panie wychowawczynie twierdzą że to nie wypada być na religi razem z katechetką. Do diabła ja powierzam opiece dziecko wychowawcą a nie katechetce, aby robiła co chce. RODZICE PYTAJCIE SWOJE 4-5-6 LATKI DOKŁADNIE CZEGO UCZĄ SIĘ NA RELIGII. Jestem katolikiem, ale pisemnie zrobiliśmy zakaz uczęszczania dziecka na religię, podając na piśmie powody. Oczywiście katechetka zaprzeczyła wszystkiemu, a my i osoby obce rozmawiające z dzieckiem wierzymy dziecku. Jak mamy wierzyć katechetką, co zrobią z umysłami naszych maluszków. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga39-651 Re: KATECHETKA ! ale jaja 30.11.05, 23:24 Kochani ! nie odważyłabym się jednym słowem skłamać , lub coś " ubarwić ' opisując " jazdy z siostrą Haliną " na forum , po co ? nie mam w tym żadnego interesu . ale ponieważ sprawy " poszły tak daleko "( kłamliwe teksty z podaniem mojego nazwiska na łamach gazety " PK") bardzo proszę pomóżcie mi uzyskać kompetentne informacje od opiekuna forum ( B. Wandtke) . nie mam pojęcia jak sprawić aby przeczytał moje pytanie . Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KATECHETKA ! ale jaja 30.11.05, 23:26 Wysłąć maila na adres gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 00:01 No wysłałam ( już nie liczę który to raz podjęłam próbę - ciągle mam jakieś komunikaty " że się nie udało " ) . Dobranoc... idę spać zanim mi ciśnienie znowu podskoczy " Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: KATECHETKA ! ale jaja 01.12.05, 00:14 Spróbuj wysłać bez pośrednictwa programu pocztowego prosto ze swojej skrzynki. zalogowana Klikasz na POCZTA (górny pasek na tej stronie). Wchodzisz do swojej skrzynki. W skrzynce klikasz kopertę napisz i piszesz. Jako odbiorcę "do" wstawiasz adres mailowy redakcji. I wysyłasz. Spróbuj. Bo takie dziwne komunikaty, to zazwyczaj błąd konfiguracji programu pocztowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 10:10 Gość portalu: Kinga napisał(a): > No wysłałam ( już nie liczę który to raz podjęłam próbę - ciągle mam jakieś > komunikaty " że się nie udało " ) . Pewnikiem długie ręce Stodolnego ... :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 12:00 Moja znajoma też miała do czynienia z rzeczonym księdzem. Uderzające jest podobieństwo obu sytuacji, z tym, że zdaje się - jej powiedziano wprost, że problemy wynikają stąd, że nie ma ślubu kościelnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.icpnet.pl 12.12.05, 20:38 Ja wierzę w każdę słowo - kiedyś chodziłam do tej szkoły i nie pamiętam jaką miałam siostrę (ale wątpię czy s. Halinkę) ale Stodolnego pamiętam. Moja siostra miała jakieś skłonności dziwne, bo cały czas chodziła po klasie, każdemu cos indywidualnie tłumaczyła i nas ...głaskała. Może i nie było w tym nic złego, ale jakoś żaden inny nauczyciel nas nie głaskał żeby nam coś wytłumaczyć. Jak się zaczęłam stawiać to próbowała mi robić problemy, wzywała mamę do szkoły i dawała złe oceny - ale jako że byłam najlepszą uczennicą w roczniku i od 6 klasy byłam finalistką olimpiad to wszyscy nauczyciele za mną stali i miałam "taryfę ulgową". Ale nie zapomnę jak to w drugiej klasie (był to pierwszy rok religii w szkole) jeden chłopak, który był niewierzący został przymuszony żeby chodzić na religię. Oczywiście nikt mu (ani jego rodzicom) pistoletu do głowy nie przystawiał, ale wywarto na nich taką presję i wytoczyli takie argumenty (np. że będzie musiał jeździć na drugi koniec miasta na etykę, co będzie kolidować z innymi lekcjami, więc będzie je musiał odrabiać z innymi klasami) że raczej nie mieli wyboru. Nie zmieniło się też nic jeżeli chodzi o pieniądze - to pamiętam też jak religia była w salkach. Na zakończenie ciekawostka: jak wprowadzili religię w szkole pojawił się problem braku sal. Stodolny zaproponował, że skoro właśnie wybudowali nowe salki (koło kościoła) to niektóre lekcje np. matematyka albo historia mogą się odbywać tam. Mój ojciec, który był wtedy na zebraniu stwierdził, że skoro jakieś lekcje mają się odbywać w salkach (które dla niewtajemniczonych są dość daleko od szkoły) to może najlepiej by było żeby to była religia. Oczywiście został wyzwany od komunistów i najgorszych. Skończyło się na tym, że lekcje dłużej trwały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość2 Kinga, jak się sprawy mają? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.05, 08:37 Odpowiedz Link Zgłoś
kinga39-651 Re: KATECHETKA ! ale jaja 12.12.05, 21:47 Jak się mają....hmm... Redaktor naczelny " Przewodnika Katolickiego " - Paweł Napieralski podczas rozmowy telefonicznej stwierdził , że dziennikarz z jego gazety Michał Gryczyński nie popełnil ŻADNEGO wykroczenia ( sic!).Artykuł był , jego zdaniem relacją artykułów zwiazanych z katechetką, z " GŁOSU WLKP. " . Zaproponował mi abym napisała krótkiego mail'a do redakcji " Przewodnika Katolickiego" i on to umieści .Nie zrobiłam tego , bo to sensu nie ma . I tak wszyscy już przeczytali te bzdury . Błażej Wandtke odpisał mi ,że do 9 bm. jest na urlopie , Kampowski nawet się starał w zastępstwie , ale jakoś nie ma efektów. Jak "złapię" trochę czasu , to doprowadzę sprawę z kłamliwym artykułem do końca ( potrzebne mi są wiadomości z prawa prasowego bo o rzetelności dziennikarskiej i zwykłej przyzwoitości możemy sobie tylko gadać przez telefon z redakcją). Podczas jednej z kolejnych rozmów z red. nacz. " P K " Napieralskim usłyszałam m.in. ,ze dziennikarz piszący artykuł rozmawiał nie tylko z siostrą Haliną ale również z BARDZO ZADOWOLONYMI rodzicami z tej szkoły ! Kochani !! śmiech . taaaak owszem rozmawiał z jednym rodzicem w niedzielę o 22-giej przez telefon ( redaktor zadzwonił ).Z bardzo dobrze poinformowanych źródeł dowiedziałam się ,że po tej aferze z agitacją polityczną i wizycie kuratorium w szkole poczciwa Pani Dyrektor już tak miała dość tej obłudnej siostry Haliny , która setki razy . przez tyle lat obiecywała ,że " już więcej nie będę " / handlować odpustowymi dewocjonaliami;sprzeadawać podręczników po zawyżonej cenie ; straszyc dzieci piekłem ; namawiać dzieci aby wywarły presje na swoich rodziców by głosowali na konkretna partię polityczną ; modlić sie za prezydenta; skreślać niwinne dzieci w dzienniku szkolnym z religii pół roku ptrzed komunią ...i wiele , wiele innych przestępstw /- iż chciała zakończyć tę farsę od półrocza w tym roku szkolnym ... To był pierwszy odruch ( naturalny ). Zadziałał pewnie jeszcze instynkt samozachowawczy u Pani Dyrektor ( a może telefon zadzwonił ? )bo ostatecznie postanowiono ,że siostra Halina nie będzie pracować z dziećmi od przyszłego roku szkolnego . Uff... Pytanie tylko czy w tej szkole ? Przecież ma takie solidne wykształcenie ...i tak bardzo kocha dzieci ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Kinga Ja i moi znajomi nie poślemy do szk. Nr.74 IP: *.icpnet.pl 13.12.05, 02:04 Trzymamy kciuki za ciebie. A szkołę będziemy omijać. Nasze dzieci solidarnie będą uczęszczać do innej szkoły od września. Dobro ich jest najważniejsze. Co to za szkoła Nr. 74 w Poznaniu, że do tej pory nic nie robi w tej sprawie. Dlaczego Dyrktor nic nie zrobi dla dobra choćby opini szkoły. Jeżeli taki katecheta miałby rujnować psychikę mojego dziecka to lepiej omijać. Cieszę się że wiadomo jaka to szkoła. SUPER ANTYREKLAMA DLA SZKOŁY, ŻE TOLERUJE TO. Ale na szczęście my rodzice mamy wybór!!!!. Trzymaj się mocno i nadal pisz czy ta katechetka nadal naucza. CO ROBI SZKOŁA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Kinga Ja i moi znajomi nie poślemy do szk. Nr IP: *.prenet.pl 27.01.06, 01:26 Katecheci i księża uczący w szkole nie podlegają świeckim władzom oświatowym, ale biskupowi. I w tym cały problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika Re: KATECHETKA ! ale jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.05, 13:39 Mieszkam niedaleko tej szkoły , i tak sie zastanawiam czy moj syn powinien od przyszłego roku tam pójść do pierwszej klasy . Jaka możemy miec pewnośc , że ta nienormalna , chciwa katechetka , ktora z całego serca nienawidzi dzieci na 100 procent odejdzie ? moze to tylko taki wybieg dyrekcji , aby uciszyc sprawę ? Czy ktos cos wie na ile to co napisala Pani Kinga jest prawdą ? Prosze o odpowiedż , bo niedlugo są zapisy do szkoły i nie wiem co robić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja2 Kinga i jak się to skończyło? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 12:15 Odpowiedz Link Zgłoś
qbel2 Re: Kinga i jak się to skończyło? 26.01.06, 20:27 Ja też jestem ciekaw zakończenia. Kinga jeśli chcesz pomocy dziennikarza napisz grzegorz.jaros@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś