Gość: naton IP: *.proxy.aol.com 21.09.03, 22:40 Brawura i glupota dajer sie we znaki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GOSC Re: Tragiczna sobota na drogach IP: *.inds.pl 22.09.03, 10:27 MNIEJ RADAROW NA DROGACH A NIE DLUGO WCALE NIE BEDZIE MOZNA JUZ NORMALNIE JEZDZIC BO PIRACI ZABIJAJA SIEBIE I NIESTETY ROWNIEZ OSOBY POSTRONNE. PARANOJA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Tragiczna sobota na drogach IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 17:57 I znowu skrzyżowanie "Jedynki" z ul. Połaniecką. Niedawno był artykuł w Waszej gazecie na temat tego skrzyżowania. Ile jeszcze ofiar pochłonie to skrzyżowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Tragiczna sobota na drogach IP: *.look.ca 22.09.03, 19:06 Spada liczba wypadków drogowych Agnieszka Drabikowska 21-09-2003, ostatnia aktualizacja 21-09-2003 20:01 Policjanci podsumowali tegoroczne zdarzenia na drogach. Mają dobre wiadomości - liczba wypadków w Świętokrzyskiem spada z roku na rok Policjanci z drogówki opracowali statystyki z ośmiu miesięcy tego roku. Z raportu wynika, że w tym okresie doszło do 20 wypadków mniej niż w ubiegłym roku i 68 mniej niż dwa lata temu. Spadła także liczba zabitych i rannych. Z czego to wynika? - Na pewno z dobrej pracy policjantów ruchu drogowego i pracy zarządów dróg. W wielu miejscach zmieniono organizację ruchu, powstają wysepki, azyle dla pieszych i to ma kapitalny wpływ na poprawę bezpieczeństwa - informuje Kazimierz Zieliński, szef świętokrzyskiej policji drogowej. Mówi, że dużo daje także edukacja w szkołach. - Wpajanie zasad bezpieczeństwa od najmłodszych lat przynosi wiele dobrego. Dlatego policjanci często pojawiają się w szkołach - przyznaje. Jako trzy podstawowe przyczyny wypadków podaje nadmierną prędkość, wyprzedanie "na trzeciego" i nieustąpienie pierwszeństwa przejazdu. - Największa tragedia, gdy ktoś jedzie prawidłowo, a ktoś inny wyjeżdża na trzeciego. Nie ma wtedy czasu na manewr. Dlatego zawsze apeluję do kierowców, aby wyprzedzali tylko tam, gdzie mają pewność, że będzie to bezpieczne - podkreśla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Tragiczna sobota na drogach IP: *.look.ca 23.09.03, 17:57 Przedwczesna optymizm; zbliza sie jesien, pierwsze szarugi, sliskie nawierzchnie, slabsza widocznosc, pierwsze przymrozki i lokalne opady sniegu, dluzsa depresja kierowcy trzymajaca go po wypiciu dwa dni temu kilku piw zatrutych siarka. Wiecej mlodych i niedoswiadczonych kierowcow, ktorzy usiada pierwszy raz za kierownica by tak wczesnie odejsc z posrod zywych, czy odebrac zycie innym niewinnym ludziom. Strach pomyslec co sie bedzie dzialo na drogach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xix Re: Tragiczna sobota na drogach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.03, 19:30 W sobotę przejechałem w okolicy Częstochowy ok. 40 km i na tym odcinku nie zauważyłem ŻADNEGO NORMALNIE ZACHOWUJACEGO SIĘ KIEROWCY. Wszyscy jechali jak po maryśce. Ale policja potrafi tylko obsługiwać ustawione w krzakach radary. Wszystko inne jest dla niej zbyt skomplikowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Tragiczna sobota na drogach IP: *.look.ca 23.09.03, 17:00 Przeciez wiesz ze to wszystko jest powiazane przeszloscia. Tropic wroga ideowego, ktory zagrazalby wszech wladzy partyjnym prominentom a nie sluzyc spoleczenstwu. Brak jest kursow dla policjantow, brak przygotowania, brak kadry madrej i swiatlej, stad niemozliwosc przestawienia sie na naprawde spoleczny serwis. Brak przygotowania mlodziezy w szkolach do tego rodzaju smierci na drodze. To tak jak z prasa ! Na drogach gina X -sy i Y-ki a nie zywi ludzie. Zywi ludzie ktorych smierc zostawia tragiczna wyrwe w srodowisku rodziny i najblizszego ich otoczenia. " To pirat i dobrze ze zgial" ..O nie to tylko czlowiek ,ktory w swym zyciu byc moze popelnil pierwsza powazna i ostatnia pomylke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: candyman było to tak ,sam widziałem IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.03, 19:55 tam jest ograniczenie prędkosci do 70 km/h osobówka walnęła w bok ciężarówki wiozącej kartofle . Ciężarówka się przewróciła na lewy bok . Osobowy się zapalił . Frajerzy pobiegli gasić a co by było gdyby miał butlę z gazem ? W zasadzie to dobrze że zginął pirat - wyprzedził mni9e kilka km wczesniej wiem ile wtedy nie jechał , np nie jechał wolniej niż 110 km/h bo tyle to ja jechałem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Tragiczna sobota na drogach IP: *.look.ca 22.09.03, 20:50 Cale szczescie ze znowu zgineli X i Y, a nie zywi ludzie. Panie wybacz tym redaktorom bo nie wiedza co czynia ! Albo wiedza co czynia; bo czynic im tak wlasnie kazano. Odpowiedz Link Zgłoś