21.10.05, 17:14
W poniedziałek (tj.24 października) w P.S.A.(siedziba STRUSIA, gdyby ktoś nie
wiedział;) odbędzie się kolejne spotkanie Klubu O-Kulturalnego. Tym razem
tematem będą karty Tarota i wszelakie możliwości: od tych znanych każdemu (np.
wróżenie) po niecodzienne (jak np. medytacja kart itd.). Myślę, że warto
przyjść
na to spotkanie!
Obserwuj wątek
    • kormoran7 Re: TAROT 22.10.05, 15:04
      Tylko zeby z wiedzy zdobytej na spotkaniu moc korzystac we wlasnym zakresie to
      trzeba miec karty do Tarota.A gdzie takie kupic?:)A tak na powaznie to nie
      wierze w takie rzeczy. Wole nie znac przyszlosci bo i tak od przeznaczenia sie
      nie ucieknie. A jeszce cos zlego bym sie dowiedzial. Nie ja dziekuje za takie
      cos:)
      • natala77 Re: TAROT 22.10.05, 16:54
        e tam. wierzysz czy nie wierzysz - Twoja sprawa, ale na spotkaniu zawsze się czegoś ciekawego dowiesz! Warto!!
        • waclaw_kzn Re: TAROT 22.10.05, 19:02
          Dlaczego taki dziwny dzień. Czy dobrze pamiętam, że o 18.00? Zjawię się, ale
          spóźniony - przecież nie mogę odpuścić spotkania Klubu O.
          • kormoran7 Re: TAROT 23.10.05, 12:21
            No to czekam na opowiesc zego koledzy i kolezanki sie dowiedzialy:)A ja tylko
            wyrazilem swoje zdanie bo chcialem poprowdzic z wami wymiane zdan na temat
            wrozb i magii:)
      • waclaw_kzn Re: TAROT 23.10.05, 23:54
        Kormoranie, kwestią nie jest wiara w Tarota, ale dowiedzenie się, skąd to się
        bierze, dlaczego, jak, kto na to wpadł, jak się zakorzeniło w kulturze itp. Nie
        prowadzimy tam tajnych obrzędów, czy coś. To jest wykład o ciekawych zjawiskach
        w śwaitowej, a więc i naszej kulturze, więc na pewno warto przyjść poszerzyć swą
        wiedzę...

...chyba, że boich się, że nowy miłościwie nam panujący kwak-prezydent się o tym
        dowie i rzoliczy Cię z tego przed kwak-komisją razem z komuchami, nazistami,
        gejami, lesbijkami, ateistami, grupami trzymającymi władzę i nielegalnymi
        biedronkami. No jeśli tak, to trudno... choć to bardzo konfidencka postawa :p
        • natala77 Re: TAROT 24.10.05, 17:08
          termin jednak faktycznie fatalny:(
          jeśli ktoś będzie tam niech napisze co się działo:(
          • waclaw_kzn Re: TAROT 24.10.05, 20:25
            przybyłem spóźniony (zgodnie z zapowiedzią). Grono było jak zawsze niezbyt
            liczne, ale jakże odmienione - ze stałych bywalców byłem sam, oprócz tego kilka
            niewiast w "średnim" wieku, jednak wyraźnie zainteresowych i posiadających
            całkiem sporą wiedzę. Lubomir jak zwykle poprowadził wykład...
            ...po którym martwiliśmy się, czy nie dobiorą nam się do skóry jakieś tajne
            służby Jej Kaczej Mości, bo przecież takie innowiercze i heretyckie te
            spotkania, na które chyba nie ma miejsca w wizjch IV (Kaczej) RP.
            • waclaw_kzn Re: TAROT 24.10.05, 21:04
              Ach, jeszcze jedno...

MELON!!!, ZAMIESZCAJ INFORMACJE O SPOTKANIACH KLUBU O KILKA DNI WCZEŚNIEJ I
              PODAWAJ DZIEŃ I G-O-D-Z-I-N-Ę SPOTKAŃ!!!

I kiedy zaczną się pojawiać ZWRACAJĄCE UWAGĘ plakaty w WIDOCZNYCH miejscach Z
              ROZSĄDNYM wyprzedzeniem?
              • kormoran7 Re: TAROT 29.10.05, 21:52
                Waclawie pamietaj by nie naduzywac w postach duzych liter bo to nie zgodne z
                regulaminem forum. Jako admin musisz tej zasady podwojnie przestrzegac:)
                • waclaw_kzn Re: TAROT 30.10.05, 01:33
                  Dziękuję za upomnienie i przypomnienie, choć na swoją obronę mam, iż:
                  1. Gdy o pisałem nie byłem jeszcze adminem...
                  2. Znam adresata tych słów i inaczej jak wielkimi literami nie da się do neigo
                  dotrzeć (jeśli w ogóle ktoś znalazł sposób na dotarcie do niego)...

Mam nadzieję, że zostanei mi wybaczone, jako że był to odosobniony przypadek
                  posługiwania się wielkimi literami.
                  Jeśli ktoś poczuł się urażony, przepraszam.
                  • natala77 Re: TAROT 30.10.05, 14:58
                    A ja myślę, że użycie przez Wacława wielkich liter w tamtym poście nie było nadużyciem i upomnienie go od razu było zbędne:|
                    ...Zastosowal ten zabieg dla nadania właściwego wyrazu swojemu komunikatowi, bo to byl niejako apel do odbiorcy:) Wypowiedzi Wacława są zazwyczaj hiperpoprawne, więc myślę, że i był świadomy tego co czyni, i czynił to w dobrej wierze.. Ach, Kormoran i jego dyscyplinka:D
                    Pozdrawiam:)
                    • natala77 KLUB O_KULTURALNY 27.11.05, 13:59

Na kolejne spotkanie zaprasza Klub O-Kulturalny. Tym razem tematem spotkania będzie Święty Graal. Spotkanie odbędzie się 8 grudnia o godz 18.00
                      • waclaw_kzn Re: KLUB O_KULTURALNY 27.11.05, 15:29
                        Dlaczego spotkania Klubu O sa ostatnio w tak dziwnych porach? Na Tarota musiałem
                        się spóźnić, a na Graala w ogóle nie przybedę (chyba pierwszy raz w historii),
                        bo z zajęć wrócę do Środy dopiero przed 21.00. Kiedy doczekam się spotkania w
                        weekend?!
                        Niecierpliwie czekam na relację...
                        • natala77 Re: KLUB O_KULTURALNY 27.11.05, 19:00
                          Mi akurat ten termin w miarę odpowiada, ale przyznaję, że czasami jest ciężko
                          przybyć. Ja opuściłam wykład o wpływach pogańskich na muzykę współczesną:(( bo
                          był w dniu zakończenia roku szkolnego, a mieliśmy wtedy klasową imprezę
                          pożegnalną... No i na Tarocie również nie byłam, chyba też przez szkołę.
                          Z Graalem to się super składa, akurat w szkole omawiamy opowieści o jego
                          poszukiwaniach!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka