pan.nikt 26.10.05, 09:59 Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygraną Polski, a swoją przegraną?? Narazie zachowują się, jak urażone paniennki. Po co?? Komu na Złość?? POLSCE??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: raaaf4 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr IP: 194.204.142.* 26.10.05, 10:16 Powiem ci tak jak twoj idol Spieprzaj dziadu. Na pis glosowalo moze z 100 tys obywateli wiecej niz na PO wiec sie nie podniecaj o przewodniej sile nardowu w postaci PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 10:19 Jak to policzyłeś?? Tak z ciekawości pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr IP: 194.204.142.* 26.10.05, 10:38 Wyszlo ok 400 tys ludzi wiecej glosowalo na PiS niz PO, czyli nie tak duzo, wiec nie mam mowy o jakiejkolwiek wielkiej przewadze piS nad PO a zachowujesz sie tak i twoi liderzy jakby caly kraj im zaufal jakby mieli ponad 50% poparcie, a naprawde sa partia wsi, ciemnogrodu, fanatykow religijnych i ludzi niewyksztalconych, jak widac po ich elektoracie. Od dawien dawna wiadomo ze na swiecie jest wiecej glupich niz madrych. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 10:39 OOOOOOOOOO, zmieniłeś zdanie o 400%?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr IP: 194.204.142.* 26.10.05, 10:47 Nie poprstu 100 tys bylo obliczniami z glowy jak widac sie pomylilem. Mimo to ze to nie jest 100 a 400 to nadal to nie jest wielominionowa przewaga. 2,8% wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 10:21 O jakiej przegranej PO Ty mówisz? Przegrały te ugrupowania, które nie weszły do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 10:24 W gruncie rzeczy masz rację. jednak, przyznasz, że PO liczyło na absolutne zwycięstwo, a tu kicha. Tak, drugie miejsce jestś świetne, ale nie dla kogoś, kto jak PO już "dzielił skórę na niedźwiedziu". Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 11:20 > jednak, przyznasz, że PO liczyło na absolutne zwycięstwo, a tu kicha. Tak samo, jak PIS, ale wszyscy wiedzą, dzięki komu oni wygrali. Teraz już jest po wyborach i choćby każdy stanął na głowie, już i tak niczego nie zmieni. Trzeba czekać i obserwować w jaki sposób Kaczyńscy będę realizowali swoje hasła wyborcze. Koniec i kropka!! Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 11:28 dobrusia_to_ja napisała: > > jednak, przyznasz, że PO liczyło na absolutne zwycięstwo, a tu kicha. > > Tak samo, jak PIS, ale wszyscy wiedzą, dzięki komu oni wygrali 1. PiS wygrało wybory, bo ma lepszy program. I większe prawdopodobieństwo na jego realizację. I Tyle. Zwyczajnie, ludzie w tym ja nie wierzą PO. I zapewniam Cię, że mamy powody, żeby im nie wierzyć. 2. PiS wg wszelkich sondaży nie mógł liczyć na takie absolutne zwycięstwo. Zresztą, to nie PiS krzyczało o jakimś premierze, a PO tak. Można czegoś nie zauważac, ale BUTA PO jest widoczna dla wszystkich myslących, nawet, jeśli, nie chcą się do tego przyznać. > Trzeba czekać i obserwować w jaki sposób Kaczyńscy będę realizowali swoje hasła > wyborcze. Koniec i kropka!! 100% ZGODY. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 11:31 > Można czegoś nie zauważac, ale BUTA PO jest widoczna dla wszystkich myslących, > nawet, jeśli, nie chcą się do tego przyznać. A buta Kaczyńskich?? Tę też było widać gołym okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 11:34 Porównanie BUTY Po do stanowczości Kaczora, jest śmieszne. Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 11:38 Nieprawda!! Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 11:53 Naprawdę tego nie zauważyłeś?? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 11:58 Naprawdę, bo w PiS nie było tej BUTY. ja wiem, trudno to zrozumieć platformersom, aleeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 11:59 Była koteczku, była. I to po obu stronach. Jak można było tego nie zauważyć?? Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 15:46 Dobrusia daj spokoj. Nie probuj przekonywac niereformowalnego pana.nikt. Nawet gdyby Kaczynski naplul mu w twarz to by sie oblizal i poweidzial ze deszcz pada. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 12:11 dobrusia_to_ja napisała: > A buta Kaczyńskich?? Dobrusiu, ja wiem, że jesteś z natury delikatną osobą, ale myślę, że arogancja bardziej pasuje do PiS-u. > Tę też było widać gołym okiem. Przecież to widzieli także ci, którzy mają drobną wadę wzroku. Jedynie upośledzeni tego nie zauważyli Odpowiedz Link Zgłoś
raaaf4 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 11:38 > 1. PiS wygrało wybory, bo ma lepszy program. I większe prawdopodobieństwo na > jego realizację. > I Tyle. > Zwyczajnie, ludzie w tym ja nie wierzą PO. smiech an sali wygralo bo durny narod a raczej jgo niewielka czesc kupil hasla o sprawiedliwosci spolecznej i mysli ze panstwo mu da. Kupil brednie ale tylko glupsza czesc narodu jak widac po elektoracie. > > 2. PiS wg wszelkich sondaży nie mógł liczyć na takie absolutne zwycięstwo. > Zresztą, to nie PiS krzyczało o jakimś premierze, a PO tak. > Można czegoś nie zauważac, ale BUTA PO jest widoczna dla wszystkich myslących, > nawet, jeśli, nie chcą się do tego przyznać. Co by nie zrobilo PO i tak to bedziesz krytykowac. Ja nie chce by oni placili za program PiS za ta kielbase wyborcza. I jak widac oni tez powoli nie chca.A PiS chce miec chlopca do bicia, mam nadziej ze to sie mu nie uda. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 11:50 Demokracja boli?? Wymień naród!!! uahhahahaaha Odpowiedz Link Zgłoś
raaaf4 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 11:53 pan.nikt napisał: > Demokracja boli?? > Wymień naród!!! > uahhahahaaha Jak mawial Churchill demokracja to jeden z najgorszych ustrojow, ale nie ma lepszego... Bardzo chcetni bym wymienil, wielokrotnie bylo mi wstyd z tego powodu ze jestem Polakiem a b zadko bylem z tego dumny. Ale ojczyzny sie nie wybiera. Mysle ze prawo wyborcze powinno byc uzaleznione od IQ. NIe masz 120 nie glosujesz, jestes za glupi by zrozumiec o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 11:56 To nie do mnie. Mi wychodzi w tesach znacznie więcej Hahahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 12:02 Tzn. ile?? Bo to ciekawe;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr IP: 194.204.142.* 26.10.05, 12:03 Mi tez wychodzi wiecej. Ale mysle ze 90 % elektoratu PiS by sie nie zalapalo :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 12:16 raaaf4 napisał: > Co by nie zrobilo PO i tak to bedziesz krytykowac. Być może zachodzi tu znana prawidłowość, że kiepskiej baletnicy to ...... i włos w "kapiszonie" przeszkadza Sorry dziewczyny za porównanie, ale czasami trzeba niektóre elementy przejaskrawić Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 12:04 pan.nikt napisał: [...] > 1. PiS wygrało wybory, bo ma lepszy program. [...] Dla kogo lepszy? Powtarzam: dla tych, którzy nie potrafią posługiwać się kalkulatorem i tych, którym wygodnie jest żyć na koszt innych (KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 12:09 Popatrz, Posługuję się kalkulatorem od 1977, Krus i owszem znam ale z zupełnie innej strony. (to moja słodka tajemnica), w kazdym razie nie jestem klientem Krus. A i tak wolę KACZKĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 13:32 To odkurz ten zabytek i weź do ręki. Póki co złoty leci na łeb na szyję. Ha ha ha, reakcja rynku finansowego na marszałka, który będzie miał czerwony (sorry) czarny telefon na sztywno połączony z Toruniem. Ha ha ha ha. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 13:34 l.george.l napisał: > reakcja rynku finansowego na marszałka, który będzie miał czerwony > (sorry) czarny telefon na sztywno połączony z Toruniem. Ha ha ha ha. Ja kaczka, ja kaczka. Odbiór ...... Jak mnie słyszysz ojcze? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 12:42 l.george.l napisał: > Dla kogo lepszy? Powtarzam: dla tych, którzy nie potrafią posługiwać się > kalkulatorem i tych, którym wygodnie jest żyć na koszt innych > (KRUS, KRUS, KRUS, KRUS > , KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, KRUS, > KRUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) A propos. Czy mając 4 koty mogę zapisać się do KRUS-u:) Nie chcę należeć do ZUS- u, bo "doi" mnie już ponad 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 12:46 Kurcez, ja też bym chciał, ael mam tylko świnki morskie. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 12:49 A ja pieska i przyjaciela pająka na oknie. Jakiś leniwy się zrobił, bo od niedzieli nie naprawił pajęczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 12:58 dobrusia_to_ja napisała: > Jakiś leniwy się zrobił, bo od > niedzieli nie naprawił pajęczyny. Idzie zima. Może poszedł spać:) Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 13:02 Nie. Siedzi na lambrekinie (nie mam firanek) i nie chce wziąć się do roboty. Próbowałam mu tłumaczyć, że ja zarywam już drugą noc przy maszynie, żeby w pokoju przed zimą zrobiło się ładniej i jaśniej, a on zrobił się leniwy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 13:12 Pamiętam, jak byłem w "ciepłych" krajach, to z kolei w mieszkaniach są małe jaszczurki - gekony. Takie nieduże, jakieś 15 cm. Ich rola jest taka sama, czyli czyszczenie mieszkania z drobnych owadów. One też potrafią godzinami nie ruszać się, aby w końcu jednym ruchem (wyciąga długi język) złapać zdobycz. Zwierzątko przesympatyczne. Naprawdę:) Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 15:50 Do krusu mozesz sie zapisac majac dzdzownice lub patyczaki w akwarium. Naprawde serio! To idzie zlatwic! Ustawa o KRUS jest tak debilna!!! Pewnie specjalnie! PS> teraz do KRUS bedzie mozna sie zapisac majac KACZKE Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 15:55 :))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 16:00 chejron74 napisał: > PS> teraz do KRUS bedzie mozna sie zapisac majac KACZKE Czy te, które są pod ochroną to też:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 12:05 pan.nikt napisał: > 1. PiS wygrało wybory, bo ma lepszy program. I większe prawdopodobieństwo na > jego realizację. > I Tyle. PiS wygrało wybory z dwóch powodów. Po pierwsze chętnie "nadstawili d.py" ojcu dyrektorowi, który ich wypromował. Po drugie, mają elektorat roszczeniowy, któremu tzw. program PiS dawał nadzieję na wyrwanie od państwa kasy. > 2. PiS wg wszelkich sondaży nie mógł liczyć na takie absolutne zwycięstwo. > Zresztą, to nie PiS krzyczało o jakimś premierze, a PO tak. > Można czegoś nie zauważac, ale BUTA PO jest widoczna dla wszystkich myslących, nawet, jeśli, nie chcą się do tego przyznać. Myślę, że słowo BUTA w przypadku PiS brzmi bardzo delikatnie. Oni są po prostu aroganccy!! > Trzeba czekać i obserwować w jaki sposób Kaczyńscy będę realizowali > swoje hasła wyborcze. Koniec i kropka!! Na razie to będzie im się udawało, bo jest sezon ochronny na kaczki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 12:13 > PiS wygrało wybory z dwóch powodów. Po pierwsze chętnie "nadstawili d.py" ojcu > dyrektorowi, który ich wypromował. cIELAWE, ŻE NISZOWA STACJA WYGRAŁA. PO SPÓŁKOWAŁ I Z TVN i z TVP i kasza??? Że o GW itp nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr IP: 194.204.142.* 26.10.05, 12:15 Od kiedy kto kolwiek mowil w TVN ze nalezy glosowac na PO ??? i Od kiedy TVN jest stacja okreslonego pokroju ludzi? np Telewizja liberalow??? to jest tv komercyjna dla wszystkich a media ojca rydzyka to sa ultrakatolickie tuby ziejace otwarta nienawiescia i otwarcie mowiace kogo nalezy poprzec a kogo nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 12:22 Ty wiesz co piszesz? A może naprawdę nie wiedzisz prawdy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr IP: 194.204.142.* 26.10.05, 12:52 Prawdy? Media owe tytuly czy tez telewizje nikogo oficjalnie nie poparly, tak sprzyjaly bardziej PO i Tuskowi ale oficjalnego poparcia nie udzilily w przeciwienstwie do ksenofobicznego ultrakatolickeigo RadiaMaryja i telewizji Trwam. Taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 12:55 Masz rację RM i TV Trwam zagrały uczciwie. Poparły oficjanie. TVP, TVN i inne media, były siłą zakłąmania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr IP: 194.204.142.* 26.10.05, 13:00 W przeciwienstwie do RM i TRwam te telewizje nie sa rzadzane przez jedna osobe, maja zarzady itd. Byly w tych telewizjach i programy popierajace jednego i drugiego kandydata byly dyskusje jednych i drugich, moze byla widoczna stronniczosc niektorych dziennikarzy, ale nie wszystkich. Ale rozumiem ze tego nie rozumiesz i latwo stwaiasz znak rownosci pomiedzy stacjami komercyjnymi a RM i Trwam. RM i Trwam nie ma nic wspolnego z czym takim jak swoboda wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 13:07 Gość portalu: raaaf4 napisał(a): > RM i Trwam nie ma nic wspolnego z czym takim jak swoboda wypowiedzi. Najlepsze są wypowiedzi telefoniczne słuchaczy i telewidzów. Gdyby kierować się zasadą miłości, pronowaną przez nich, to chyba by trzeba wyciąć pół narodu. Akurat te "supermedia" traktuję jako egzotykę medialną. Na bezsenne noce to polecam programy ok. 2-3 am:) Pamiętajcie zawsze, aby móc dyskutować, to najpierw należy poznać słowa i myśli wroga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr IP: 194.204.142.* 26.10.05, 13:18 Ja lubie sobie tego posluchac, dla mnei to czasmi live show. Lepsze niz kabaret. Czasmi sie zastanawiam skad Ci ludzie sie biora i skad tyle jadu i nienawiesci u ludzi mieniacych sie katolikami....... Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 13:23 Bo nikt im nie wytłumaczył, co to znaczy tolerancja i miłość bliźniego. Skoro nawet Jankowski tego nie wie, to skąd oni mają wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 13:32 dobrusia_to_ja napisała: > Bo nikt im nie wytłumaczył, co to znaczy tolerancja i miłość bliźniego. Bo miłość do bliźniego to każdy pojmuje intuicyjnie. Oczywiście powinna to być pochodna od MIŁOŚCI, tej wielkiej. A ona polega przede wszystkim na dawaniu coś z siebie. Nie słowa, ale czyny, gesty. Co do tolerancji, to już w dyskusjach nie raz twierdziłem, że to nic innego, jak tylko tyle ile jesteśmy w stanie zdzierżyć. Oczywiście jeden potrafi więcej, a inny mniej. Czy możemy więcej czy mniej, to wynika z naszego systemu wartości. Prosty system wartości, to mała toleracja. I tacy właśnie oni są. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 13:25 Gość portalu: raaaf4 napisał(a): > i skad tyle jadu i nienawiesci u ludzi mieniacych sie katolikami....... Myślę, że nie jest ważne jak się oni nawzajem określają. Heniek burak też fajnie brzmi:) Ale dużo ważniejsze jest to, jak ciebie inni postrzegają. A ci niestety zasługują na to, aby nie być wogóle postrzegani. Zwykłe sekciarstwo. Przecież ojciec dyrektor nie dyskutuje ze swoimi poddanymi. On tylko oświadcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr IP: 194.204.142.* 26.10.05, 13:32 Dziwi mnie tylko biernosc katolickeigo kosciola...... Bardzo dziwne to. Niech sie nie dziwia ze ludzie sie od nich zwyczajnie odwracaja... a pokolenei sluchaczy RM to pokolenie wymierajace........ Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 13:40 Gość portalu: raaaf4 napisał(a): > Dziwi mnie tylko biernosc katolickeigo kosciola...... Oni nie są bierni. Oni są nawet aktywni. Wielokrotnie wypowidali się pochlebnie o radyjku > Bardzo dziwne to. Niech sie nie dziwia ze ludzie sie od nich zwyczajnie > odwracaja... Ludzie odwrócą się od kościoła, ale nie odwróca się od wiary. A przecież te elementy powinno traktować się łącznie. > a pokolenei sluchaczy RM to pokolenie wymierajace........ Prawa biologii są nieubłagane:) Zresztą tu zachodzi prawo Darwina, że głupota jest eliminowana w pierwszej kolejności Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 14:04 > Ludzie odwrócą się od kościoła, ale nie odwróca się od wiary. A przecież te > elementy powinno traktować się łącznie. Ludzie odwracają się od kościoła, jako instutucji, bo przecież kościołem nie jest ani budynek, ani wyłącznie księża. Myślę, że jednak powinno się wracać do prawdziwej definicji kościoła. Kościołem są ludzie. Ci którzy wierzą w Boga i przynajmniej starają się postępować wg. jego przykazań. Napisałam - starają, ponieważ nie oszukujmy się, nie jesteśmy święci, ale kościołem być możemy i jesteśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 14:24 dobrusia_to_ja napisała: > Ludzie odwracają się od kościoła, jako instutucji, bo przecież kościołem nie > jest ani budynek, ani wyłącznie księża. Myślę, że jednak powinno się wracać do > prawdziwej definicji kościoła. Kościołem są ludzie. Ci którzy wierzą w Boga i > przynajmniej starają się postępować wg. jego przykazań. Napisałam - starają, > ponieważ nie oszukujmy się, nie jesteśmy święci, ale kościołem być możemy i > jesteśmy. Wyjęłaś mi to z ust. Właśnie o to mi chodziło. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 13:41 Mnie też to bardzo dziwi. Zachowują się tak, jakby czegoś bardzo się bali, albo niczego nie rozumieli. A ludzie rzeczywiście uciekają. Szkoda, bo chrześcijaństwo w swojej pierwotnej wersji było naprawdę piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 13:45 dobrusia_to_ja napisała: > Szkoda, bo chrześcijaństwo w swojej pierwotnej wersji było naprawdę piękne. Chrześcijaństwo i w nowożytnej wersji jest piękne. Problem tkwi w ludziach:( Patrz: ojciec dyrektor, x. jankowski, bp. Napierała (ten od szatana na festiwalu w Jarocinie) Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 13:54 Oczywiście masz rację. Troszkę się rozpędziłam, ale zdążyłam już wysłać swoją wypowiedź i wyszło, jak wyszło. Oczywiście, że jest piękne i byłoby jeszcze piękniejsze, gdyby nie podziały, które wywołują niepotrzebną agresję między wyznaniami i "księża urzędnicy", którzy zapomnieli czym jest powołanie i że mają do czynienia z coraz bardziej światłym społeczeństwem, które nie da się już nabrać na szatana z kopytami i ogonem przypalającego żywym ogniem upadłych nieszczęśników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr IP: 194.204.142.* 26.10.05, 13:59 Powiedz to moherowym beretom.... Ostatnio czytalem wypowiedz pewnego chlopaka z Bialegostoku ktory stal na przystanku i przysluchiwal sie rozmowie stojacych obok starszych kobiet, jedna calyczas wyzywala od zydow Tuska.... chlopak nie wytrzymal i powiedzial ze Pan Jezus tez byl Zydem na co babinka zaczela go wyzywac od najgorszych i gonic wokol przystanku wymachujac torba :) Nie przebierala w slowach.... Oto nasze swiatel spoleczensto katolickie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 14:11 Gość portalu: raaaf4 napisał(a): > Powiedz to moherowym beretom.... Nie powiem, bo sama unikam ich, jak tylko mogę. Oni już i tak niczego nie zrozumieją. A wiesz, taki moherowy beret zmieszał mnie kiedyś w autobusie z błotem. To było chyba jeszcze za czasów licealnych, może trochę później. Wyzywała mnie za to, że nie wyszłam z autobusu razem z moim kolegą, który poczuł się źle. Nie obchodziło jej to, że był zwyczajnie pijany. Uważała, że powinnam się nim zająć. Oczywiście wysiadłam na następnym przystanku. Wolałam iść kawał drogi do domu pieszo, niż jej wysłuchiwać. To była gosposia proboszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr IP: 194.204.142.* 26.10.05, 14:16 a ja pamietam swojego proboszcza z Rataj (kiedys tammieszkalem) byl tak gruby ze jak przyszedl po kolendzie to nie mogl wstac z fotela. a jeden z grzechow glownych to obzarstwo..... Kosciol jak instytucja to nic dobrego......zwlaszcza w Polsce i to nie sa wyjatki, niestety. Szkoda ze tacy ludzie maja byc dla nas przewodnikami po moralnosci...... Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 14:30 Gość portalu: raaaf4 napisał(a): > Szkoda ze tacy ludzie maja byc dla nas przewodnikami po > moralnosci...... W ich nauczaniu nawet nie chodzi o przekazywanie wiedzy, ale o sterowanie tłumem Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 14:55 dobrusia_to_ja napisała: > Wyzywała mnie za to, że nie wyszłam z autobusu razem z moim kolegą, > który poczuł się źle. Nie obchodził o jej to, że był zwyczajnie pijany. > Uważała, że powinnam się nim zająć. Smutne to. Nie mogłaś jej poszczuć psami, albo póścić jej "wiąchę"? To by się od razu od ciebie "odwaliła":) Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 15:33 > Nie mogłaś jej poszczuć psami, albo póścić jej "wiąchę"? To by się od razu od > ciebie "odwaliła":) Musiałabym się zniżyć do jej poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 15:36 dobrusia_to_ja napisała: > Musiałabym się zniżyć do jej poziomu. Czasami trzeba odstąpić od niuansów protokołu dyplomatycznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr IP: 194.204.142.* 26.10.05, 15:37 Niektorzy tylko rozumieja jezyk bata. NIestety. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 14:50 dobrusia_to_ja napisała: > i że mają do czynienia z coraz bardziej światłym społeczeństwem, > które nie da się już nabrać na szatana z kopytami i ogonem przypalającego > żywym ogniem upadłych nieszczęśników. Niektórzy w to wierzą. Np. taki vice burmitrz Jarocina. No, jego edukacja to chyba nie skończyła sie na szkole powszechnej Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 NARODZIE ZBUDZ SIE! (POLEN ERWACHE) 26.10.05, 16:43 NARODZIE! ZALI NIE WIDZISZ TEJ JUTRZENKI KTORA PIS NIESIE. NARODZIE! JAK MOZESZ NIE WIDZIEC PRAWDY KTORA NICZYM SWIETY WAWRZYN CHWALY OPLATA CZOLO PANA.NIKT? NARODZIE JAKZEZ MOZESZ WATPIC W SWYCH TRYBUNOW KACZYNSKICH? ZALISZ ICH DAWNEJ PRZEPOMNIALES CNOTY? DYC JUZ ZA MLODY ZAJEBALI KSIEZYC. A TERAZ PODPROWADZA CI TAKZE SLONECZKO! NARODZIE! JEDYNA JUTRZENKA BEDA TYLKO KACZORY!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: NARODZIE ZBUDZ SIE! (POLEN ERWACHE) 26.10.05, 16:47 Na jakiejś imprezie jesteś? Nieźle się "nałoiłeś":) Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: NARODZIE ZBUDZ SIE! (POLEN ERWACHE) 26.10.05, 17:18 A co moze nieprawda? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: NARODZIE ZBUDZ SIE! (POLEN ERWACHE) 26.10.05, 17:20 chejron74 napisał: > A co moze nieprawda? Oczywiście, że prawda. I większość z nas o tym wie Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: NARODZIE ZBUDZ SIE! (POLEN ERWACHE) 26.10.05, 17:19 Watpisz w pana.nikt? Pamietaj ze klamstwa uporczywie powtarzane z czasem staja sie prawda (niestety). :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: NARODZIE ZBUDZ SIE! (POLEN ERWACHE) 26.10.05, 17:22 Nie do końca wierzę w przypowieści ludowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 12:19 To chyba nie wiesz, ile procent społecznych frustratów słucha RM i ogląda TWTr? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 12:24 Nie wiem, ale znacznie mniej jest słuchaczy RM niz frustratów słuchających TVN. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 12:27 Jako stary belwer z przykrością stwierdzam, że to jest zła odpowiedź. Egzamin oblałeś. "Komis" będzie za 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś
energy52 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 14:57 Więc jakie media są dla Ciebie wiarygodnym źródłem informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 15:03 energy52 napisał: > Więc jakie media są dla Ciebie wiarygodnym źródłem informacji? Chciałoby sie powiedzieć, że radio Erewań:) W moim przekonaniu, to nie należy bezgranicznie wierzyć jakiejś konkretnej stacji czy gazecie. Każdy z nich ma jakieś partykularne interesy. A my w tym interesie jesteśmy tylko narzędziem:( Odpowiedz Link Zgłoś
energy52 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 14:00 A tak z innej beczki, to jak wczoraj zobaczyłem first lady z mlaskaczem u Sakielskiego i Morozowskiego to aż mnie ciarki przeszły! Danuta Wałęsowa to dama przy niej! Tak "uroczego" tandemu u władzy jeszcze nie widziałem! Pogratulować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raaaf4 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr IP: 194.204.142.* 26.10.05, 14:01 Dream Team :))) Odpowiedz Link Zgłoś
energy52 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 14:35 Normalnie maskotka igrzysk dla niepełnosprawnych i statysta w dokrętce "Koszmaru z ulicy wiązów". Boję się włączać telewizor... Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 14:33 Aż tak bardzo bym się nie czepiał. Nie ich wina, że tak wyglądają czy mają takie nawyki. Dużo ważniejsze jest to, co mają do zaoferowania społeczeństwu. A to już niestety zostawia wiele do życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
energy52 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 14:38 Ok, masz racje. Tak więc jak słyszałem wypowiedzi owej damy ( o mlaskaczu nie mówię już bo to strata czasu ) to żal mi się zrobiło, że Jola odchodzi! I proszę mi nie zarzucać zaraz, że jestem czerwony czy takie tam, bo prawda jest taka, iż Jola to kobieta inteligentna, mająca swoje zdanie a nie pomarszczony koszmarek przytakujący swemu pańcowi! Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 14:44 energy52 napisał: > I proszę mi nie zarzucać zaraz, że jestem czerwony czy takie tam W dyskusji kolory nie są istotne:) > a nie pomarszczony koszmarek przytakujący swemu pańcowi! Bo może w domu funcjonują prawa Talibanu Odpowiedz Link Zgłoś
energy52 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 14:47 Zapewne. Ponoć ludzie, którym natura poskąpiła wzrostu wykazują większe tendencje przywódcze! Ot choćby Napoleon! Napoleon Kaczyński! Jako, że historia lubi się powtarzać wierzę, że i nasz Napoleon zostanie zesłany na jakąś malowniczą wysepke! Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 14:57 energy52 napisał: > Napoleon Kaczyński! Jako, że historia lubi się powtarzać wierzę, że i nasz > Napoleon zostanie zesłany na jakąś malowniczą wysepke! Ale pamiętaj, że wcześniej musi być Waterloo. Takie nasze, polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
energy52 Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 15:03 Fakt, że ludy Europy zachodniej dość konkretnie przyczyniły się do definitywnego końca Napoleona napawa optymizmem! Odsiecz z zachodu naszą nadzieją! Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 15:07 energy52 napisał: > Odsiecz z zachodu naszą nadzieją! My, jako lud żyjący na skraju Azji, to możemy liczyć tylko na Zachód Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 15:52 lucyferciu napisał: > Aż tak bardzo bym się nie czepiał. Nie ich wina, że tak wyglądają czy mają > takie nawyki. Dużo ważniejsze jest to, co mają do zaoferowania społeczeństwu. A > > to już niestety zostawia wiele do życzenia No właśnie. Trochę robi mi się nieswojo, gdy ludzie piszą o brzydocie nowej pani prezydentowej. Ona napewno doskonale o tym wie i zapewne musi jej być z tego powodu bardzo przykro. Przecież to może być bardzo dobra i uczciwa kobieta, a wszyscy oceniają ją po wyglądzie. Doskonale wiem, jak to boli, gdy ktoś komuś zarzuca niedoskonały wygląd. To bardzo przykre. Bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr 26.10.05, 16:03 Potwierdzam:) To tak, jakby napisać, że kaczor nie może być prezydentem, bo nie sięga głową do klamki w pałacu prezydenckim. Kto mu otworzy drzwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q PiS wygrało - niech PiS rządzi !!! IP: 195.20.110.* 26.10.05, 15:01 Czego Kaczki sie boją? Że jak nie bedą mieli koalicjanta to nie będą mieli na kogo zgonić swoich porażek? PO nie powinna sie pchać do tego chorego układu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: PiS wygrało - niech PiS rządzi !!! 26.10.05, 15:06 Rząd mniejszościowy, to był by kolejny eksperyment na społeczeństwie. Na mnie eksperymentuje się już od przedszkola. A parę miesięcy życia już zasobą mam:) Muszą się dogadać!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: PiS wygrało - niech PiS rządzi !!! IP: 195.20.110.* 26.10.05, 15:11 Dlaczego mniejszościowy??? Nie zauważyłeś jeszcze faktycznej koalicji ??? Dwa głosowania - dwa razy te same ręce w gorze... Koalicja jest zdecydowanie wiekszościowa. PiS+Lepper+PSL+LPR - to więcej niż połowa - no nie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: PiS wygrało - niech PiS rządzi !!! 26.10.05, 15:15 Gość portalu: Q napisał(a): > Dlaczego mniejszościowy??? Noo, chyba nie myślisz, że zgodzę sią na to, aby skunlili sie z takim palanten jak pan przewodniczący, który jest po prostu granatem od pługa oderwany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: PiS wygrało - niech PiS rządzi !!! IP: 195.20.110.* 26.10.05, 15:24 > Noo, chyba nie myślisz, że zgodzę sią na to, aby skunlili sie z takim palanten > jak pan przewodniczący, który jest po prostu granatem od pługa oderwany Teraz to już deko za pozno. Swoj glos juz oddales i teraz Twoje niezgadzanie sie to każdy z "nich" ma gleboko gdzies. Ale nie martw sie - zawsze tak jest, ze na co innego głosujemy, a co innego pozniej wychodzi.... Coraz bardziej rozumiem tych, co nie chodzą na wybory wogole. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Re: PiS wygrało - niech PiS rządzi !!! 26.10.05, 15:32 Gość portalu: Q napisał(a): > Ale nie martw sie - zawsze tak jest, ze na co innego głosujemy, a co innego > pozniej wychodzi.... Liczyłem się z tym. Nigdy nie wierzę złotoustym > Coraz bardziej rozumiem tych, co nie chodzą na wybory wogole. A ja nie rozumiem. GŁOSOWANIE W WYBORACH POWINNO BYĆ OBOWIĄZKOWE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferciu Panie.nikt tu Lucyfer 26.10.05, 15:29 Sorry, że "rozłożyłem" ci całą dyskusję na jakże "pasjonujący" temat. Tak jak ci kiedyś powiedziałem, to lubisz rzeczywiście rozdrapywać rany aż do kości. Poza tym proponuję wprowadzenie do dyskuji odrobinę "wersalu". Oczywiście, uwaga ta nie dotyczy tylko Ciebie, ale przede wszystkim każdego z nas. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kogucik Re: Czy Platformersi potrafią pogodzic się z wygr IP: 150.254.120.* 26.10.05, 18:04 Ty lepiej zadaj inne pytania: 1) Jak będzie się czuła Twoja wielka Partia i Socjalizm jako zakładnik Samoobrony, LPR'u i PSL'u? 2) Czy za rok Twoi idele z Partii i Socjalizmu odważą się odwiedzić okręgi wyborcze, w których socjalistycznymi bredniami mącili ludziom w głowach? 3) Czy bez PO Twoi idole są w stanie realizować zapowiedzi wyborcze o IV RP? O odpowiedzi jestem spokojny: ad 1) Kiepsko jest żyć z ręką w nocniku. ad 2) Tak, ale za kordonami antyterrorystów. ad 3) Nie - sam PiS wystarcza jedynie na RP 3,001 Aha, jeszcze jedno: jak obstawiasz - kiedy desygnowany na premiera złoży dymisję 'z powodów rodzinnych i osobistych"? Kogucik PS: idzie na zmiany - rzucam lekcje kwakania! Odpowiedz Link Zgłoś