Gość: Johnny26 IP: *.e60.icnet.pl 27.09.02, 22:25 Nareszcie!!! :) wiele razy oglądałem tvn 24 u znajomych, i oceniam ten program bardzo wysoko, szkoda rtl 2... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Szy NIE ZABIERAĆ RTL2 i ONYXu IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.09.02, 01:09 Dwa wartościowe programy w TV Koma zostaną zlikwidowane. A przecież w kablówce jest tyle innych mało ciekawych programów, które nadają się do likwidacji - choćby: - Polonia 1 - ptrogramy w języku francuskim (język francuski jest mało popularny w Polsce, a programy francuskie mało ciekawe) - TN II (Telewizja Niepokalanów II ) Żeby móc dobre zachodnie programy oglądać, trzeba chyba będzie odkurzyć stary zestaw satelitarny, bo KOMA w tym momencie robi niedźwiedzią przysługę abonentom. PS: Nowe kanały mogą być do kablówki wprowadzane, ale nie kosztem już istniejących - możliwości techniczne do tego są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szy Re: Cinema i TVN 24 w Telewizji Kablowej Poznań IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.09.02, 01:12 Gość portalu: Johnny26 napisał(a): > Nareszcie!!! :) wiele razy oglądałem tvn 24 u znajomych, i > oceniam ten program bardzo wysoko, szkoda rtl 2... Dokładnie - szkoda RTL II oraz szkoda ONYX TV. TVN24 jest oczekiwany od dawna - ale nie w taki sposób. Natomiast Le Cinema chyba zbyt wielkiej oglądalności mieć nie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ffmarkus Re: Cinema i TVN 24 w Telewizji Kablowej Poznań IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 28.09.02, 08:11 Dokładnie! DLaczego akurat kosztem takich stacji to tylko wie szefostwo. Jestem przeciw takim zmianom! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.1 Re: Cinema i TVN 24 w Telewizji Kablowej Poznań 28.09.02, 13:55 Nie robcie dramatu ze znikniecia dwoch nieciekawych programow. Co takiego ciekawego stracicie wraz ze zniknieciem RTL2 i Onyx? Niemieckich kanalow jeszcze pare pozostanie. Fakt, moglaby zniknac Polonia 1, ale kanaly francuskie wedlug mnie warto zostawic. TV Niepokalanow musi zostac, bo w przeciwnym razie szefostwo tv kablowej zostaloby oskarzone o pochodzenie zydowskie i/lub masonstwo. Ja jestem ciekawy czy w kablowce pojawi sie juz niedlugo BBC Prime. Ma to byc pierwszy w Polsce kanal angielski (nie liczac inormacyjnych). Mam nadzieje, ze nie bedziemy musieli czekac, tak jak w przypadku TVN24, ponad rok na pojawienie sie programu w ofercie tv kablowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZY Dodawanie programó - TAK, wymiana - NIE IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 29.09.02, 02:37 piotr.1 napisał: > Nie robcie dramatu ze znikniecia dwoch nieciekawych programow. > Co takiego ciekawego stracicie wraz ze zniknieciem RTL2 i > Onyx? Niemieckich kanalow jeszcze pare pozostanie. Pozostaną: ARD ZDF RTL SAT1 PRO7 VOX 3SAT KIKA/arte DSF i każdy z tych kanałów jest ciekawszy od np. Poloni1. Ponadto szybciej do likwidacji nadaje się wg mnie np. MTV Classic, która zastąpiła VH1. > Fakt, moglaby zniknac Polonia 1, ale kanaly francuskie > wedlug mnie warto zostawic. Według mnie jest ich za dużo. I nie przypominam sobie, żebym oglądał jakikolwiek program na którymś z francuskich kanałów (może po za Tour De France - ale on także był transmitowany w EUROSPORCIE. > TV Niepokalanow musi zostac, bo w przeciwnym razie > szefostwo tv kablowej zostaloby oskarzone o pochodzenie > zydowskie i/lub masonstwo. Ciekawe, ile osób ogląta TN II ?? A może już wkrótce TN II zamieni się np. w PULS 2 ?? (tak, jak to było z TN ). IMHO: Zaryzykował bym. > Ja jestem ciekawy czy w kablowce pojawi sie > juz niedlugo BBC Prime. Ma to byc pierwszy > w Polsce kanal angielski (nie liczac > inormacyjnych). Mam nadzieje, ze > nie bedziemy musieli czekac, > tak jak w przypadku TVN24, > ponad rok na pojawienie > sie programu w ofercie tv kablowej. Też czekam - ale chciałbym, żeby to się odbywało poprzez dodanie programu, a nie wymianę programów. Przecież w kablówkach jest nadal możliwe poszerzenie ilości programów przynajmniej o kilkanaście pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.1 Re: Dodawanie programó - TAK, wymiana - NIE 29.09.02, 20:48 Gość portalu: SZY napisał(a): > Pozostaną: > ARD > ZDF > RTL > SAT1 > PRO7 > VOX > 3SAT > KIKA/arte > DSF 9 kanalow niemieckich to malo? > i każdy z tych kanałów jest ciekawszy od np. Poloni1. Ale moze za emisje Polonii 1 nie trzeba nic placic i to jest powodem rezygnacji z RTL 2 i Onyxu. > Ponadto szybciej do likwidacji nadaje się wg mnie np. > MTV Classic, która zastąpiła VH1. MTV Classic do likwidacji? Dla mnie jest to jeden z lepszych programów, a z pewnością najlepszy muzyczny. > Według mnie jest ich za dużo. > I nie przypominam sobie, żebym oglądał jakikolwiek > program na którymś z francuskich kanałów (może po za > Tour De France - ale on także był transmitowany w EUROSPORCIE. Ja tez francuskich kanalow nie ogladam, ale mysle ze troche ludzi znajacych francuski sie znajdzie. > Ciekawe, ile osób ogląta TN II ?? > A może już wkrótce TN II zamieni się np. w PULS 2 ?? > (tak, jak to było z TN ). > IMHO: Zaryzykował bym. TN II jest swieta krowa programowa. Po rezygnacji z programu zapewne TVK Poznań i poszczególni operatorzy zostaliby zalani fala protestow przez ludzi zwiazanych z Radiem Maryja. > > Ja jestem ciekawy czy w kablowce pojawi sie > > juz niedlugo BBC Prime. Ma to byc pierwszy > > w Polsce kanal angielski (nie liczac > > inormacyjnych). Mam nadzieje, ze > > nie bedziemy musieli czekac, > > tak jak w przypadku TVN24, > > ponad rok na pojawienie > > sie programu w ofercie tv kablowej. > > Też czekam - ale chciałbym, żeby to się odbywało > poprzez dodanie programu, a nie wymianę programów. > Przecież w kablówkach jest nadal możliwe poszerzenie > ilości programów przynajmniej o kilkanaście pozycji. Nie sadze, ze chodzi tu o mozliwosci techniczne. Raczej problemem sa finanse. Za emisje kazdego programu trzeba placic. Za taki Onyx czy RTL2 takze. Trzeba rezygnowac z niektorych pozycji by moc wprowadzac nowe. No chyba, ze operatorzy postaraliby sie o wiekszy wybor wsrod pakietow. Teraz oferuja dwa lub trzy. Lepszym rozwiazaniem byloby stworzenie pakietow np. muzycznych, sportowych, przyrodzniczych itp. Kazdy abonent moglby sobie wybrac, co chce ogladac. Niestety nie sadze by operatorom chcialo sie cos zmieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arielka Re: Dodawanie programó - TAK, wymiana - NIE IP: 150.254.84.* 30.09.02, 14:11 Ja tez bardzo ciesze sie z dodania tvn 24 - dlugo na to czekalam. Ale nie zgadzam sie z tym,ze powinno sie zlikwidowac kanaly francuskie, nie sa one moze najciekawsze,ale uczacym sie francuskiego pozwalaja na kontakt z jezykiem, a za to niemieckojezycznych kanalow jest mnostwo! Polonia 1 jest do bani- no chyba ze ktos lubi Tv zakupy (bo co wlacze to tv shop), nie slyszalam,zeby ktos to ogladal. Tv Niepokalanow jest dla "koneserow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shedows Re: Cinema i TVN 24 w Telewizji Kablowej Poznań IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 28.09.02, 16:24 nareszcie kierownictwo osiedli ratajskich i tkp zrozumiało że nic nieda pozbawianie ludzi niezależnej telewizji tvn-24 Odpowiedz Link Zgłoś