pan.nikt 02.11.05, 10:51 Mglisty, typowo jesienny dzień zaduszny, czas zadumy nad sensem życia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chejron74 Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense 02.11.05, 10:52 pan.nikt napisał: > Mglisty, typowo jesienny dzień zaduszny, czas zadumy nad sensem życia. Jasny gwint! Ale mnie zaskoczyles panie.nikt! Ty tak sam z siebie, deprecha dosiegla, czy skads to przepisales :-)? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense 02.11.05, 10:57 Ani deprecha, ani nie przepisałem. Wyjrzałęm z ciepłego mieszkania za okno. A tam piękna mglista jesień. W przeciwieństwie do ciebie, niektórzy jeszcze dostrzegają piekno przyrody. Niektórzy też widzą, albo szukaja sensu życia, nie tylko w "tłuczeniu kasy". Odpowiedz Link Zgłoś
chejron74 Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense 02.11.05, 11:02 MOj drogi panie.nikt. Ja tez a moze przede wszystkim doceniam piekno przyrody. Zwlaszcza takiej bez Kaczorow w krajobrazie :-) Tluczenie kasy to fajna zabawa, wiesz? Bo bez niej to mozesz wygladac z okna komunalnego mieszkania, wzglednie z przytuliska Brata alberta. A z nia mozesz porownywac nasza piekna polska przyrode z przyroda na swiecie. Tak prze ciekawosc i bez zlosliwosci, to gdzie ty panie.nikt byles za granica? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense 02.11.05, 11:12 Ty naprawdę masz obsesję. Wszystko kojarzy ci się z kaczorami?? Wszystko kojarzy ci sie z kasą?? Tak, trzeba, trzeba się dorabiać. Ale to nie może być jedynym celem życiu. Przypomniałeś mi starą prawdę "madrzy jedzą, żeby żyć, a głupi żyją, żeby źreć" I tu jest problem A ten wątek był o czymś zupełnie innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:03 Pan.nikt jest po prostu sfrustrowanym emerytem, który nudę zabija na tym i innych forach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:04 Przepraszam to miało pójść w wątku o wirtualności Pana.nikt :) Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense 02.11.05, 11:31 Dzisiejszy dzień rzeczywiście jest takim typowym dniem zadusznym. Wygląda tak, jakby sama natura postanowiła zaskoczyć nas teatralną wręcz scenografią żywcem wziętą z Dziadów. Mgła, zapalone świece, duchy przodków unoszące się ponad ziemią. Jedne szczęśliwe, inne jęcząc błagają o modlitwę i pomoc w odzyskaniu spokoju po śmierci. Może dla niektórych właśnie teraz przyszedł czas, by wybaczyli innym ich przewiny. I te drobne i te wielkie. Stare i nowe. I żeby wybaczyli sobie, a to chyba jest najtrudniejsze. Miłego dnia dla wszystkich :) Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense 02.11.05, 13:57 pan.nikt napisał: > [...] czas zadumy nad sensem życia. Którego życia? Tego tutaj, forumowego? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense 02.11.05, 13:59 nIE, TEGO W REALU. A forum, to tylko forma rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense 02.11.05, 14:07 pan.nikt napisał: [...] > A forum, to tylko forma rozrywki. [...] W Twoim przypadku to już nie rozrywka, to nałóg. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense 02.11.05, 14:17 mylisz się. nałogi, to mam inne. Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense 02.11.05, 14:23 To masz jeszcze i ten, tylko nie chcesz się przyznać. Nie masz poczucia zmarnowanego czasu, nie wydaje Ci się, że to szczyt głupoty czytać forumowe bzdury. Przcież w tym nie ma najmniejszego sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 14:29 Jak inaczej zabić czas na emeryturze, skoro nie ma się innych zainteresowań? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense 02.11.05, 14:33 A ty wisz wszystko?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 15:00 Nie, po prostu obserwuję. Odpowiedz Link Zgłoś
renepoznan Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense 02.11.05, 14:48 Po dniu Wszystkich Świetych, który miał być dniem wesołym (wbrew naszej tradycji to dzień radosci) i pogoda dostosowała sie do tego, przyszedł faktycznie mglisty i smutny dzień zaduszny. Czas gdy moglismy zadumać sie nad przemijaniem. Dzień zwariowany bo dla wiekszości dzień pracy a dla mnie to naprawdę szaleństwo. Mimo to znalazłem chwilę czsu by wpaść na Junikowo. Palące się jeszcze świece, mgła, szeleszczace pod nogami liscie. Spojrzenie na grób tych, którzy istnieja Tam i poza tym tylko w naszej pamięci. Pamieci, której nawet nie mozemy przekazać naszym dzieciom bo to będa juz tylko opowiadania. Ludzie - nigdy nie zrozumiem tych, ktorzy świadomie nie chca mysleć o przemijaniu pokoleń i o pamieci jaka nalezy sie tym którzy przeminęli. Tym chyba bijemy na głowę skomercjalizowane społeczeństwa Europy zachodniej i Stanów (zbyt uogólniam - ale rozumiecie to). Chrońmy te nasze narodowe tradycje. Naprawdę warto. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrusia_to_ja Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense 02.11.05, 15:00 renepoznan napisał: > Ludzie - nigdy nie zrozumiem tych, ktorzy świadomie nie chca mysleć o > przemijaniu pokoleń i o pamieci jaka nalezy sie tym którzy przeminęli. > > Tym chyba bijemy na głowę skomercjalizowane społeczeństwa Europy zachodniej i > Stanów (zbyt uogólniam - ale rozumiecie to). Chrońmy te nasze narodowe > tradycje. Naprawdę warto. Oczywiście, że warto. W sumie nie mam nic przeciwko temu, by przejmować tradycje z innych krajów pod warunkiem, że one będą wzbogacać nasze, staną się ich dopełnieniem, ale nie będą ich zastępować. Dlatego uważam, że oburzanie się na takie nowinki, jak Walentynki,choć moim zdaniem święto miłości powinno trwać przez całe życie, czy Halloween, które jest świętem radosnym i w pewien sposób "obłaskawiającym" śmierć, nie ma sensu. Przecież tradycyjna domowa choinka wkroczyła do nas z Niemiec. Szkoda tylko, że o zaduszkach tak niewiele osób już pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajtek Re: Mglisty dzień zaduszny, czas zadumy nad sense IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 15:44 Nie ukrywam, że wolałbym, aby dniem wolnym od pracy był właśnie 2 listopada zamiast 1 listpoada. Odpowiedz Link Zgłoś
v.i.k.k.a wesołych świąt:) 02.11.05, 18:44 taki opis widzialam u kogoś na gg i mi się bardzo spodobał, tak bardzo, że postanowiłam sprawić sobie taki:)))) Odpowiedz Link Zgłoś