Gość: Dzidka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.02, 20:53 A już myślałam, że ostatnie dwa czegoś władze nauczyły... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tur Re: Jutro maraton?! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 21:09 Ja się wybiorę, schudnę 3 kg !. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiu Re: Jutro maraton?! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 18:27 > A już myślałam, że ostatnie dwa czegoś władze nauczyły... Nauczyły, Nauczyły, ze skoro są u wadzy to wszystko im wolno, po co się mieszkańcami przejmować. Korek na rondzie rataje zaczynał sie na moście dworcowym. No cóz wybory za 3 tygodnie Jasiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Jutro maraton?! IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 20:10 Gość portalu: Jasiu napisał(a): > > > A już myślałam, że ostatnie dwa czegoś władze nauczyły... > > Nauczyły, Nauczyły, ze skoro są u wadzy to wszystko im wolno, po co się > mieszkańcami przejmować. Korek na rondzie rataje zaczynał sie na moście > dworcowym. No cóz wybory za 3 tygodnie > > Jasiu Zrzędzicie jak stare baby. Najlepiej to niech wszystkie maratony, biegi czy chód zlikwidować bo mieszkańcom będzie to przeszkadzać albo przenieść je do lasu. Już nie będzie można rozegrać takich imprez jak chód olimpijski czy Tour de Pologne bo trasy zawodów wiodą ulicami centrów miast, a zawsze znajdą się maruderzy, którym nie chce się chociaż raz ruszyć tyłka i przejść się pieszo albo przejechać komunikacją miejską. Siedzcie lepiej w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PM Re: Jutro maraton?! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.10.02, 22:35 A jak masz jezdzic komunikacja miejska, skoro Ci zawieszaja wszystkie trzy linie autobusowe (55, 57, 66), do najblizszego czynnego przystanku masz dwa kilometry a i tak tamtejsze autobusy jak juz przyjada to stoja w korkach i nie wiadomo ktoredy pojada ani o ktorej dojada... Szympans ogonem chyba przebieg tej trasy wrysowal! Ja to wladzom zapamietam - nie lubie byc uwieziony w domu nawet w imie jakiegos "sportu" PM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Jutro maraton?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.02, 00:27 Do jasnej cholery!! Czy ten maraton nie może odbywać się inną trasą? Czy nikt nie może zrozumieć, że Poznań to nie jest qwa Niu Jork Siti, gdzie szerokość ulic sprzyja organizacji tego typu imprez? I wreszcie: czy nie można oznakować trasy inaczej niż pieprzoną niebieską farbą?! W dzisiejszej internetowej GW można już sobie poczytac o "entuzjastycznych" komentarzach poznaniaków na ten temat. I jeszcze jedno: jeśli mam zamiar tego dnia przedostać się z Winograd na przykład na Stare Żegrze, to niech nikt mnie nie oskarża, że mi się "nie chce" iść na piechotę, bo to jest po prostu śmieszne. A jeszcze przy takiej pogodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P.B Re: Jutro maraton?! IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 00:38 Dobrze, nikt cię nie oskarza, uspokój się. Po drugie można przecież dojechać do pewnego miejsca, a newralgiczne miejsce pokonać pieszo?Nikt ci nie każe z winograd zasuwać pieszo na Żegrze. Ja raz szedłem w nocy z Jeżyc (dokładnie od liceum im. Marcinkowskiego) na Śródkę, zimą i jakoś żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radost Re: Jutro maraton?! IP: *.icpnet.pl 07.10.02, 01:32 Zliwidujmy maraton , zrownajmy targi, wygonmy VW (przeciez nisczy sztuke), zablokujmy budowe Starego browaru tak jak udalo nam sie zablokowac budowe RAdissona i galerii ECE!! A za rok to sobie bedziemy spiewali "w kolo dupki ciemno" Nie bedzie korkow , artysci bede prezntowac sztuke , politycy unii pracy zatrudnia sie w pks jako kierowcy...ale bedzie fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Jutro maraton?! IP: *.echostar.pl 07.10.02, 04:38 Gość portalu: Radost napisał(a): > Zliwidujmy maraton , zrownajmy targi, wygonmy VW (przeciez nisczy sztuke), > zablokujmy budowe Starego browaru tak jak udalo nam sie zablokowac budowe > RAdissona i galerii ECE!! A za rok to sobie bedziemy spiewali "w kolo dupki > ciemno" Nie bedzie korkow , artysci bede prezntowac sztuke , politycy unii > pracy zatrudnia sie w pks jako kierowcy...ale bedzie fajnie. Taaak słusznie prawi ! A ja ze swej strony proponuje jeszcze co miesiąc kryterium kolarskie "Cztery mosty Poznanaia" w godzinach 8.00 - 14.00 w dni powszednie. I jarmark świetomarciński wzdłuż ulicy patrona. Oraz hotel 14 piętrowy zamiast arsenału na Starym Rynku (szkło i aluminium). No i może jeszcze wnętrze dworca głównego przerobić na galerię sztuki, wejście za biletami. Taaak, Poznań przyjazny i kulturalny........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: Jutro maraton?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.02, 13:07 Gość portalu: Radost napisał(a): > Zliwidujmy maraton , zrownajmy targi, wygonmy VW (przeciez nisczy sztuke), > zablokujmy budowe Starego browaru Kurczę, przecież ja nie jestem przeciwko maratonowi jako takiemu!!!! Co mam mu do zarzucenia, napisałam powyżej. Po prostu nie może być tak, że impreza sportowa paraliżuje 600-tysięczne miasto!! Podobnie jak ostatnio Warszawę wykończył etap jakiegoś wyścigu kolarskiego. Tyle tylko, że warszawskie władze wykazaly się głupota konkursową, ponieważ impreza miała miejsce w piątek po południu. Ale czy to, ze my byliśmy trochę mądrzejsi, oznacza, że byliśmy mądrzy? Odpowiedz Link Zgłoś
synergie kiedy znowu maraton ??? 09.10.02, 13:00 Malkontenci! Maraton sluzyl promocji miasta ! Biegnacym zaproponowalismy do ogladania wszystko co najlepsze: cmentarz na Milostowie, awangardowe budownictwo (blok-jajo na Rusa), blyskotliwe rozwiazania komunikacyjne (sadzawka na petli tramwajowej Lecha, w miejscu, w ktorym mial isc szybki tramwaj), oboz pracy nieprzymusowej VW, ugory po hucie szkla Antoninek no i Dymaczewo. Gdyby biegli w lesie np. po Puszczy Zielonce, to nie wiedzieli by gdzie sa. A tak na koziolki se popatrzyli, na malte. A zamiast narzekac trzeba bylo pojsc na piechote do Swarzedza/na Staroleke/Antoninek i pociagiem do miasta przyjechac, malkontenci !! Odpowiedz Link Zgłoś