Dodaj do ulubionych

Wciskanie New Age na uczelni

IP: *.swh.uni / *.urz.uni-halle.de 21.11.05, 23:00
BUUUUUHHHH!Uwazajcie nauczyciele,zeby wam czasem do glowy nie przyszlo
przyniesc studentom lub licealistom gazetki z rozebranymi panienkami w celu
"Symultanicznej" nauki anatomii czy cos w tym rodzaju...W tym kraju mozliwe
jest przyniesienie tylko jednej gazetki-bzdetki na zajecia: "Przewodnika
Katolickiego" Zawsze mozna go tlumaczyc na angielski rowniez
"symultanicznie"...Nawiasem, zachecanie do kupowania uwazam za karygodne,
chocby to byly jakies korale na szyje...Natomiast to,czy to jest NewAge w
takiej gazetce,czy opis produkcji mkoherowego beretu nie powinno nikogo
interesowac...AMEN
Obserwuj wątek
    • grs80 Re: Wciskanie New Age na uczelni 22.11.05, 00:25
      No, cóż... Są to pewnie jakieś dyrdymały to całe "Crystal", ale zawsze to jakaś odmiana i powiew świeżości po podstawowej działalności UAM, jaką osatnio zdaje się być krzewienie myśli JPII, co - rzecz jasna - nie ma nic wspólnego z indoktrynacją.
      Z drugiej strony fajni Ci studenci muszą być. Alleluja i do przodu, jak mawia DJ Rydzyk.
      • Gość: przewodnik Re: Wciskanie New Age na uczelni IP: *.icpnet.pl 22.11.05, 00:28
        przewodnik katolicki jest jednym z najstarszych pism w tym kraju i tylko
        glupiec bedzie wysmiewal ten tytul
        • Gość: poznaniak_głupiec A co? Katolicki znaczy jedynie prawdziwy? IP: *.icpnet.pl 22.11.05, 06:51
          Jest wiele wiar, styli życia. A ,,katolicki'' styl życia jest po prostu obłudny
          w polskim wykonaniu. Jest się z czego śmiać.
          • Gość: wit Katolicki znaczy powszechny a nie jedyny. IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.05, 07:53
            Na czym to ta obłuda "katolickiego stylu życia w polskim wykonaniu" miałaby
            polegać? Konkrety proszę, tylko bez frazesów.
            • Gość: Q Re: Katolicki znaczy powszechny a nie jedyny. IP: 195.20.110.* 22.11.05, 11:46
              A choćby na tym, że jeden na drugiego morde drze i od chamów wyzywa - zaraz po
              wyjściu z kościoła....
              • Gość: wit Wszyscy? Większość? Ilu? IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.05, 13:57
      • Gość: Studentka etno Re: Wciskanie New Age na uczelni IP: *.echostar.pl 22.11.05, 14:28
        Byłam obecna na tych zajęciach - niestety. A wszystkim ciekawym polecam
        www.crystal.org. Tam można dowiedzieć się więcej na temat bzdurnej gazety,
        którą musieliśmy czytać a nawet wciskano nam jej zakup. I wcale nie służyło to
        do tłumaczeń symultanicznych, no chyba że mówimy tu o tłumaczeniu
        wewnątrzjęzykowym z polskiego na polski.
      • Gość: Studentka etno Re: Wciskanie New Age na uczelni IP: *.echostar.pl 22.11.05, 14:33
        A tak na marginesie to pani dr Wegner uczy na III roku
    • Gość: Goscinny Re: Wciskanie New Age na uczelni IP: *.nat.p-s-inter.net 22.11.05, 00:39
      no no noAlicja zawsze byla troche dziwna.nie zapomne kiedy wciskala nam ze
      jakis aktor jest super i ze mamy isc na spotkanie z nim.mialem wrazenie ze
      jezeli powiedzialbym cos o nim nnie tak to nie zdalbym juz niczego u niej.A tak
      na marginesie zajecia u niej to nuda.I kaze jeszcze kupowac Newsweeki
      (angielsko jezyczne) tak jakby ich kupno bylo zadnym wydatkiem.
      • Gość: pomme Re: Wciskanie New Age na uczelni IP: *.echostar.pl 22.11.05, 14:15
        Nie wierze, ze "kaze" kupowac - ale przyznaje, ze studentom przydaloby sie
        troche tresci spoza kregu Cosmopolitan czy wiecznie zywego przegladu sportowego
        (nic obu tytulom nie ujmujac). A student etnolingwistyki powinien znac
        angielski na poziomie zaawansowanym - co jest zlego w zachecaniu do kupowaniu
        Newsweeka???!!!!
      • Gość: pomme Re: Wciskanie New Age na uczelni IP: *.echostar.pl 22.11.05, 14:16
        aha, i jeszcze "angielskojęzyczny" pisze sie razem, nie rozdzielnie. Po polsku
        tez dobrze jest czasem cos przeczytac!
        • Gość: Gość Re: Wciskanie New Age na uczelni IP: *.nat.p-s-inter.net 22.11.05, 17:10
          Witaj! Bledy ktore mi wypominasz to zwykle literowki ktore zdarzaja sie mi
          tobie i wielu innym.Co do newsweekow to powiem ci ze niestety byl przymus
          kupienia tej gazety, od razu calej prenumeraty, nie wolno bylo korzystac z
          internetowego wydania.To nie w porzadku. Naprawde nie wszystkich bylo na to
          stac. Poza tym mowiac ze warto czytac obcojezyczne gazety masz racje ale zeby
          od razu je prenumerowac.poza tym angielski to tylko nasz dodatkowy
          jezyk.pozdrawiam
    • vipunia Re: Wciskanie New Age na uczelni 22.11.05, 09:24
      Brakuje mi wypowiedzi ze strony tego Stowarzyszenia :(
    • Gość: BL Kto jest wieprzem? Studenci? IP: *.proxyplus.cz / 217.8.167.* 22.11.05, 11:44
      • Gość: zen Re: Kto jest wieprzem? Studenci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 04:02
        Właśnie w taki sposób nazwał "wieprzami" ludzi pewien ksiądz w wywiadzie.
        Pytający poruszył sprawę wyjawiania co ciekawszych mistycznych tajemnic kościoła
        katolickiego zwykłym ludziom, którzy spragnieni "tajemnicy" przechodzą na New
        Age. Dziwnym trafem ten dobrodziej bardzo wiele razy uzywał słów "biznes",
        "pieniądze"... Odpowiadał pokrętnie na prawie każde pytanie, a już najbardziej
        kiedy była mowa o tym, że być może ludzie nie potrzebują już pośrednika z Bogiem
        i dlatego interesuje ich New Age.
    • Gość: student [...] IP: *.crowley.pl 22.11.05, 12:12
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: donna Re: Wciskanie New Age na uczelni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 14:31
      Pani Alicja nigdy nie zachowywała się normalnie, więc mnie to specjalnie nie
      dziwi ...
    • Gość: sebus Pytanie do studentów pani Alicji Wegner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 15:10
      Tytuł artykuł krzyczy o indoktrynacji, lecz w treści nie przybliża w jaki
      sposób to wciskanie miało przebiegać. Przecież zaprezentowanie, czy zapytanie o
      zainteresowanie czasopismem nie można nazwać indoktrynacją - w ten sposób
      wszelkie przekazywanie treści i idei można podciągnąć pod "wciskanie".
      Zwracam się do studentów oburzonych indoktrynowaniem na wykładach pani Alicji
      Wegner, cóż takiego konkretnie przeczytaliście w tym czasopiśmie, co was tak
      poruszyło? pozdrawiam
    • ksiaze.ciemnogrodu Re: Wciskanie New Age na uczelni 22.11.05, 15:19
      no prosze...jak nie pedały to sekty...czy naprawdę ten zachód musi nam
      wtryniac takie śmiecie? Mam nadzieje ze nowy rząd będzie enegicznie zwalczał
      problem sekt w kraju
      • Gość: ichnik Re: Wciskanie New Age na uczelni IP: *.ctnet.pl / *.man.poznan.pl 22.11.05, 19:27
        wszystkich zainteresowanych tym jak wygladaja lekcje z nasza lektorka pania
        Wegner zapraszam na strone:
        www.forumij.org.pl/forum/viewtopic.php?t=509
        pozdro dla zdrowych na umysle!
      • henryk.log Re: Wciskanie Osła na forum!!!!! 23.11.05, 23:38
        zostałem radnym
        oszolom.z.radia.maryja 02.07.2005 22:55
        gość po prostu wykitował a ja wszedłem na jego miejsce bo sposród przegranych
        miałem największe poparcie
      • Gość: zen Re: Wciskanie New Age na uczelni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 04:04
        Pomylka. Ruch New Age nie posiada żadnych guru i stawia na indywidualizm. W
        przeciwieństwie do KK. Rozumiem jednak Twój tok myślenia, jak coś jest nie
        katolickie, to musi być sekta, no a poza tym tak ksiądz mówi a on się na tych
        sprawach zna no nie?
    • dzakarta Re: Wciskanie New Age na uczelni 22.11.05, 20:24
      Jakby ta baba wciskała studenciakom gazetki katolickie, to wszystko byłoby o.k.
      Nieprawdaż? Niedouczonym studenciakom chciałbym uprzytomnić, że kościół
      katolicki powstał właśnie z sekty chrześcijan. W więc, albo można "wciskać"
      różne światopoglądy na uczelniach, albo żadnych..., albo nie mówmy o
      równouprawnieniu religii, tolerancji i innych tego typu pierdołach, drodzy
      studenci!
      • Gość: SZP Re: Wciskanie New Age na uczelni IP: *.icpnet.pl 22.11.05, 21:13
        dzakarta napisał:
        > Jakby ta baba wciskała studenciakom gazetki katolickie, to wszystko byłoby
        o.k.> Nieprawdaż?

A skąd wiesz? Nie masz pojęcia "co by by było gdyby" więc po co wysuwasz takie
        przypusczzenia? Żeby dokopać katolicyzmowi, choć sprawa nie ma z tym żadnego
        związku?

Na zajęciach z języka angielskiego na publicznej uczelni nie powinno
        się "wciskać" żadnego światopoglądu - ani katolickiego, ani New Age ani żadnego
        innego. Ta pani ewidentnie w miejscu pracy zajmuje się czymś innym niż tym , za
        co ma płacone. Ma płacone za uczenie angielskiego. A zajmuje się reklamowaniem
        gazetek w języku polskim prezentujących linię New Age.
    • Gość: SZLJAPANAGOWIEC SZLJAP IP: *.raytheon.com / *.raytheon.com 23.11.05, 01:01
      TO BYL SZLJAPANAGOWIEC ; SAM WIDZIALEM
      KTO UMIE ZATANCZYC SZLJAPANAGE ???
      SZLJAPANAGA
      RAZ DWA TRZY
      SZLJAPANAGA
      POWTORZ MAGICZNE SLOWO
      SZLJAPANAGA
      SZLJAPANAGA JEST WSROD NAS
      POSIADAM WIELKA LAGE , ALE NIE MAM SZLJAPY
    • Gość: zen O jakie śmieszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.07, 03:57
      buhaha, nie przeczytalem, ale buhahaha, jakies bzdury buhahaha, nic nie
      zrozumialem buhahaha, ekologia, buhahaha, zdrowe jedzenie buahahaha szanujmy
      siebie buhahaha, jakies bajki buhahaha... ech

Faktycznie rzucanie pereł przed wieprze, wieprze z totalnie wypranymi mózgami
      trzeba dodać. Dlaczego ludzie są tak głupi, że wszystko zaraz oceniają "po
      okładce", wyśmiewają, nie potrafią zaakceptować niczego co wykracza poza utarte
      schematy... Ja mimo, że nie jestem przekonany do ideologii świadków Jehowy,
      przynajmniej z nimi trochę pogadałem, poczytałem to co mieli do zaoferowania. To
      samo z religią katolicką, której staram się nie wyśmiewać, przeczytałem pismo
      święte, chodziłem do kościoła...

Czytam w internecie jakieś ostrzeżenia o New Age z serwisów katolickich i na 10
      stron tekstu nie ma ani jednego konkretu mówiącego dlaczego ten nurt
      ideologiczny jest zły, sam bełkot i jakieś niejasne mydlenie oczu. Katolicy są
      strasznie zadufani w sobie, nietolerancyjni, i nawet nie starają się pewnych
      spraw zrozumieć - po prostu zawsze "wiedżą swoje" i uwielbiają szufladkować
      wszystko dookoła, to jest czarne, to białe, a to czerwone, więcej odcieni nie
      ma, bo tak mówili kapłani. Ech, smutno sie robi, ale z drugiej strony sami sobie
      szkodzicie taką postawą, bo czasy się zmieniają i ludzie też, co zresztą widac
      po panice jaka ogarnia coraz bardziej KK. Zamiast paniki i glupiego straszenia
      frazesami polecam dialog i ruszenie głową. Ludzie związani z New Age interesują
      sie fizyka kwantową a katolicy i ich kapłani jedynie walczą o wpływy i mamroczą
      coś pod nosem o diabełku z pudełka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka