rolujacy_dropsa 01.12.05, 15:44 Czy ktoś wie, gdzie znajduje się jakiś punkt w którym można oddać używane (ale oczywiście lepiej dobre) ciuchy tak by komuś jeszcze służyły?? Do kontenerów stojących na osiedlach jakoś nie mam zaufania... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pan.nikt Re: zbiórka odzieży - GDZIE ?? 01.12.05, 18:39 I masz rację, że w te pojemniki nie wierzysz. Gdzieś czytałem artykuł na ten temat i byłem lekko przerażony. A gdzie oddać? Spytaj księdza proboszcza. Przy wielu parafiach są zespoły charytatywne, które się takimi rzeczami zajmują. Dobrą "dziurą" są też lekarze, sczególnie rodzinni. W ich praktyce zawodowej wielokrotnie spotykają się z biedą i bardzo dużymi potrzbami ludzi. I wielu z nich bezinteresownie te rzeczy przekazuje. Ja wysyłam tą metodą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SZP Re: zbiórka odzieży - GDZIE ?? IP: *.icpnet.pl 02.12.05, 00:06 W szkole podstawowej na Dębcu (ul. Św. Szczepana) w zeszłym tygodniu Towarzystwo Miłośników Lwowa zbierało używaną odzież dla ubogich mieszkańców Lwowa. Nie wiem czy nadal zbierają, ale takie zbiórki przed Bożym Narodzeniem to towarzystwo organizuje co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: zbiórka odzieży - GDZIE ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 00:41 zbiórkę odzieży zimowej (ale nie tylko) prowadzi też Federacja Młodych Socjaldemokratów (FMS). Wszystkie ciuchy można zanosić do siedziby SLD w Poznaniu, ul. Piekary 17 (budynek BGŻ), pietro 10, do godziny 16. Odzież zostanie przekazana na rzecz bezdomnych. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
rolujacy_dropsa Re: zbiórka odzieży - GDZIE ?? 02.12.05, 10:57 dzięki za wszystkie informacje. tak sobie pomyślałem, że może zwłaszcza w okresie mrozów przydał by się choć jeden punkt w mieście o którym WIADOMO, ŻE JEST i można tam dostarczyć ciepłą odzież dla potrzebujących. Ale pewnie to jest zbyt trudne do zorganizowania w mieście takim jak nasze... nawiązując jescze do kontenerów na osiedlach; rozmawiałem z kilkunastoma osobami i muszę Wam powiedzieć, że ok 90% z nich jest przekonanych, że należą one do PCK i z tą świadomością wrzucali do nich odzież... Odpowiedz Link Zgłoś