misiaczyca1 06.01.06, 13:45 jaki macie internet.ja zamierzam zrezygnowac z usług tpsa i przejsc do innej firmy.zaznaczam,ze nie potrzebuje szybkich predkosci.nic nie sciagam nic nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rogeer Re: internet 06.01.06, 16:32 W Środzie mam neostrade 512 kbps i świetnie spełnia moje potrzeby odnośnie ściągania różnych(czasem całkiem dużych) rzeczy, natomiast w Poznaniu gdzie mieszkam w tygodniu mam kablówke 128 kbps i do oglądania stron, ściągania różnych mniejszych rzeczy(programy, aktualizacje) i do gadania przez internet(skype) też mi zupełnie starcza. Co prawda nie da się nic większego na tym ściągnąć ale gdy coś takiego potrzebuje to przyjeżdzam do Środy. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: internet 06.01.06, 17:28 kolego widze,ze nie zrozumiałes pytania... mam neostrade 512.płace 99+ wat. nie potrzebuje takiej predkości.nie pasuje mi cena.nie chce TPSA. czy jest jakas inna firma sprzedajca internet która dociera do środy?? Odpowiedz Link Zgłoś
rogeer Re: internet 06.01.06, 22:33 Dokładnie napisałem odpowiedź na Twoje pytanie:) Sprawdź pytałaś "Jaki macie internet" No to napisałem... a co do innych firm to jest jakaś firma świadcząca dostęp do internetu przez kablówke, ale nie orientuje się w cenach itp. myślę że duch powinien coś więcej na ten temat wiedzieć bo niedawno sobie zakładał przez kablówke. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 forum średzkie jest anemiczne. 06.01.06, 23:27 (postanowiłam wykasowac forum z mojej listy "ulubionych" bo tylko swierszcze tu słychac). nie kolego rogerr.nie pytałam o neostrade bo wyraznie napisałam,ze rezygnuje z niej.mysle o innych firmach i o to pytam. kablówka nie. Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Nie 07.01.06, 00:24 Wiesz nie kazdy zna sie na takich rzeczach jak technika komputerowa wiec dlatego pewnie malo wypowiedzi bylo. Jak dalas o weselu swoim watek to bylo duzo wypowiedzi. Rezygnowac z forum dlatego ze na jeden temat bylo malo wypowedzi to zla rzecz. Mam nadzieje ze jednak zostaniesz:)Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rogeer Re: forum średzkie jest anemiczne. 07.01.06, 15:49 Zgodzę się z duchem, zupełnie nie potrzebnie się denerwujesz. Pozatym wg. mnie źle sformuowałaś tego posta, żadnego znaku zapytania, tylko na początku "jaki macie internet". Ja zrozumiałem, że się chcesz dowiedzieć najpierw jakie są opcje których używają forumowicze bo masz w planach zmiane. Potem dopiero dodałaś, że chcesz jakieś konkretne ofery. Proszę następnym razem konkretniej precyzuj swoje pytania bo potem niepotrzebnie się denerwujesz. Ja niestety nie jestem w stanie Ci w tej kwestii pomóc ale jak mówiłem duch jest obeznany więc jeśli potrzebujesz konkretów to jego pytaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Niepotrzebne nerwy 07.01.06, 02:08 Hehe... no więc nie potrzebny ten spor. Ja misiaczyce doskonale rozumiem, bo przy wyborze kierowalem sie wlasnie tym, aby nie byla to firma TP.SA! Z zasady jestem anytmonopolistyczny, dlatego polecam (jesli masz taka mozliwosc) kablowke! Z tego co piszesz wystarczy Ci 128 kb, moze 256 kb- roznica w cenie to 15 zl. Ale ja mam kablowke i jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony. Na twoim miejscu wybralbym chyba 128kb. Ja dodam tylko ze bardzo sie ciesze ze Misiaczyca jest z nami (mam nadzieje ze forum wroci do Twoich ulubionych), dlatego np. pytalem pare kolezanek czy znaja dobra krawcowa w okolicy. Narazie bez skutku :(, wierze jednak ze bedzie dobrze. Bo jestes/cie naszym pierwszym internetowym malzenstwem i dlatego zycze wam wszystkiego najlepszego! :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 nana 07.01.06, 19:54 kablówka nie. ja osobiście jestem przedstawicielem handlowym w firmie AIR BITES POLSKA w Poznaniu.jest to internet droga radiowa wewnątrz lokalu. podpisuje umowy narazie tylko z poznaniakami.Do srody dojdzie to w przyszłości... mam neo.512 niechce jej.chce cos innego.słyszałam,ze ktos zakłada internet droga typowo radiowa.wiecie cos o tym?? a jeżeli chodzi o moje poprzednie posty.(jakbys zgadł jestesmy przyszłym małzeństwem internetowym.spotkalismy sie przypadkiem na gg.gadalismy 4 m-c.ze soba nie ogladajac wczesniej swoich zdjeć...spotkalismy sie w Kotłowni i hmmm bedziemy małzeństwem)szukam róznych rzeczy i informacji przez internet.np. *orkiestry *kamerzysty *skrzypaczki * a przede wszystkim KRAWCOWEJ. mozecie cos na ten temat powiedziec........ Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: nana 07.01.06, 23:20 Moze namowisz przyszlego meza by do nas tez zajrzal. W grupie zawsze razniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Re: nana 08.01.06, 12:11 Mam kablówkę 128. Jestem dość zadowolony, choć zaczyna się wydawać nieco przestarzała i droga, gdy widzi się niektóre oferty... które jednak na razie nie docierają do Środy. Internet radiowy ktoś w Środzie zakładał, ale na razie antena obejmuje częśc ulic, gdzieś na obrzeżach i nei wiem, czy nie okazało się, że przedsięwzięcie było półlegalne, bo ostatnio o nim cicho. Przypominam, że temat o Internecie w Środzie już był - nie pamiętam, czy więcej szczegółów tam padło. Nie wiem, jak w ogóle z Intenetem bezprzewodowym od operatorów komórkowych. Moze ktoś coś podpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
rogeer Re: nana 08.01.06, 16:04 Co do poruszonego przez Wacława bezprzewodowego dostępu u operatorów komórkowych to coś o tym wiem i odradzam jeśli miałoby to być rozwiązanie do domu. Otóż jest to rozwiązanie dość drogie za to co oferują, prawda jest taka że na 90% kraju prędkość połączenia to ok 40 kbps (technologia GPRS) czyli coś jak stary modem a cena naprawde nieciekawa(póki co), co prawda w dużych miastach(też w zależności od operatora) można uzyskać większe prędkości teoretycznie nawet do 300 kbps z hakiem ale jest to na dość ograniczonym obszarze(technologia UMTS i EDGE troszke wolniej). Jedyną zaletą jest to że można mając laptopa korzystać z internetu właściwie wszędzie, więc jest to oferta skierowana raczej do ludzi posiadających laptopy którzy dużo podróżują, lub takich którzy nie mają możliwość dostępu w inny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
mareckimaro Re: internet 08.01.06, 23:42 Mam prośbę misiaczyca1 podaj współrzędne na mapie umieszczonej na www.inter.media.pl/nt-bin/srodawlkp/aktualnosci/images/mapa_duza.htm Nie muszą być dokładne :P Zobaczę czy może jesteś w naszym zasięgu Pozdrawiam All Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: internet 09.01.06, 09:53 kablówka NIE. mieszkam w centrum.okolice duzego kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
mareckimaro Re: internet 09.01.06, 16:28 niestety zadaleko , myslalem o radiówce jeżeli myślisz o radiówce odwiedź strone www.sarocom.net Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś