Dodaj do ulubionych

Gdzie jest wątek,

16.01.06, 13:34
w którym wymieniałem się z Panem Niktem sukcesami kulinarnymi? Właśnie chciałem podać przepis na danie chińskie, które mi się samcznie udało, a o który zostałem poproszony. Bardzo mi przykro, że chodziło o danie chińskie, ale domniemam, że forumowa brać w większości w kuchni żydowskiej nie gustuje.
Obserwuj wątek
    • redakcja_poznan Re: Gdzie jest wątek, 16.01.06, 13:36
      Ośla ławka

• the_dzidka Dlaczego?! 16.01.06, 13:57
        Czy poznaniacy na forum Poznań nie mogą się wymienić przepisami kulinarnymi?
      • citisus To może .... 17.01.06, 10:15
        Załóżcie podforum "o wszystkim" i tam się przeniesiemy.
        A tu zostawimy miejsce wyłącznie dla szczytnych inicjatyw
        gazetowych typu "nadajemy imię" słonicy i urzędowi miejskiemu.

Lub może listę tematów dozwolonych.
        Najpierw obowiązkowe logowanie, teraz cenzura,
        a niedługo zamiast żywego forum skansen.
        Fuj ...
    • Gość: haha [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 14:28
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: haha Re: Gdzie jest wątek, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 14:29
      to jest forum poznan a nie żadne kulinaria poznania,jak chcesz prywatnych rozmów
      to załóż sobie gg
      • v.i.k.k.a [...] 19.01.06, 19:01
    • the_dzidka Gratulacje dla admina :-/ 16.01.06, 14:46
      Jednym z powodów, dla których przestało mi się podobać na forum Poznań, było op-
      lanie piszących (w tym mnie) za próby odejścia od tematyki stricte poznańskiej.
      O ile mogę zrozumieć, że od kulinariów jest forum Kuchnia, a od miłości
      forum "Towarzyskie", to zupełnie nie pojęte jest dla mnie torpedowanie wpisów,
      które OD CZASU DO CZASU zbaczają z tematyki pt. Miasto Poznań i Jego Jakże
      Interesujące i Wspaniałe Przypadki, Które Trzeba (Najlepiej Przemądrzale lub
      Złosliwie) Skomentować. Ciekawe, że jakoś nikt się nie oburza za mnożone w
      nieskończoność wątki o gejach (o gejach - nie o wiadomym marszu w Poznaniu i
      jego konsekwencjach) i żaden admin tego nie wycina. A może "wątki gejowskie"
      się zostawia, bo ta obsesja i tak kojarzy się juz tylko z Poznaniem?
      • Gość: fuj Re: Gratulacje dla admina :-/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 14:51
        najwyższa pora by głupie wpisy jeszcze głupszych męskich postaci zaczęły być
        kasowane,bo ile można czytać o czipsach,żarciu dla psów,albo ktos tam "masz
        mejla" czy "listonosz przyszedł"
    • Gość: fuj [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 14:49
    • l.george.l Koniec świata 16.01.06, 17:49
      Królowa poznańskiego forum the_dzidka zabrała głos w obronie swobody wypowiedzi. To już musi być bardzo źle.
      • Gość: grubaska ze wsi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 19:28
      • the_dzidka Hipokryta 16.01.06, 21:29
        Po pierwsze na temat swobody wypowiedzi to ja akurat wielokrotnie się
        wypowiadałam, niekoniecznie na tym forum.
        Po drugie nie przezywaj mnie od królowych tego forum. Zważywszy na jego
        aktualny poziom, takie określenie ubliża mi.
        • Gość: tłusty ryj [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 21:39
        • l.george.l Re: Hipokryta 17.01.06, 09:52
          Nie rozumiem Twojej aluzji do poziomu forum. Zakładam, że skoro nie chcesz być jego królową, to tematy tu poruszane i forma ich prezentowania Ci nie odpowiada. A nie wydaje Ci się, że nie da się pogodzić swobodnego dostępu z "wysokim" poziomem? Jedynie co może się zmieniać to procentowy stosunek bełkotu do wypowiedzi treściwych. Wpisy nie biorą się znikąd, tworzą je ludzie. Chcesz lepszego forum, to się do tego przyłóż. Czy potrafisz? Zauważ tylko, że na wybrane osoby, bez względu na to co napiszą, forum reaguje alergicznie. Zastanawiałaś się dlaczego?
          • the_dzidka Re: Hipokryta 17.01.06, 10:21
            > Chcesz lepszego forum, to się do tego przyłóż.

Kto ci powiedział, że chcę? Kiedyś mi na tym zależało, owszem. Wtedy tu fajni
            ludzie pisali... Teraz - starcza mi "wpadnięcie" tu raz na tydzień,
            skomentowanie czegoś, co akurat mnie zaciekawi i nie wdawanie się w polemiki
            panienek o inteligencji kury z ich równie głupimi przeciwnikami tudzież innych
            dyskusji na podobnym poziomie. Niech w tym rynsztoku siedzą ci, co przyłożyli
            do niego rękę. (Tu przeprosiny dla kilku weteranów, którzy moga się poczuc
            dotknięci moim generalizowaniem. Ale oni także zaglądają tu już sporadycznie :)
            • Gość: czarna stopa Ja uwzam ze stare panny broniaca niemieckich symbo IP: *.icpnet.pl 17.01.06, 10:57
              symboli sa tu niepotrzebne.
            • l.george.l [...] 17.01.06, 11:00
              • lucyferciu Do georga:)) 17.01.06, 11:27
                No to współczuję Ci george, ale zostałeś potraktowany przez "naszego" admina
                jak palant. A użyte przez Ciebie sformułowania były naprawdę cywilizowane:) No
                cóż? Idzie na gorsze:(

A swoją drogą, to twoja rozmówczyni w dyskusji jest rzeczywiście
                zwolennikiem "perwersji" intelektualnych:))
                • l.george.l Re: Do georga:)) 17.01.06, 12:19
                  Co zrobić, zostałem trafiony.
                  W odniesieniu do literatury znane jest pojęcie prymitywizmu. W latach młodości, przyznaję, nie stroniłem od książek z tego nurtu. Cóż, jednych kręci Małgorzata Musierowicz, innych Henry Miller czy Georges Bataille. Zdaję sobie sprawę, że talentu literackiego nie mam za grosz, więc może rację ma Błażej odbierając mi prawo do posługiwania się frazeologią moich literackich idoli.
                  A co do pojęcia perwesji zaproponowanego przez Ciebie w odniesieniu do zachowań Dzidki, to chyba zacznę wierzyć w telepatię. Tłukło mi się to słowo wczoraj wieczorem po głowie, gdyż przeczuwałem, że będzie dziś awantura. No nic, jeszcze tu sobie Dzidkową perwersję będziemy analizować.
                  • lucyferciu Re: Do georga:)) 17.01.06, 13:12
                    l.george.l napisał:

> Zdaję sobie sprawę, że talentu literackiego nie mam za grosz,

To w ramach skromności czy samokrytyki? Bo mi akurat podoba się zawsze Twoja
                    puenta:)

> więc może rację ma Błażej odbierając mi
                    > prawo do posługiwania się frazeologią moich literackich idoli.

No cóż, to tylko kwestia poprawności ideologicznych Twoich idoli. Widocznie
                    dzisiaj nie są "trendy"

Pzdr
                    L.
                  • the_dzidka Re: Do georga:)) 17.01.06, 13:14
                    > No nic, jeszcze
                    > tu sobie Dzidkową perwersję będziemy analizować.

Ależ proszę cię bardzo, analizuj(cie) sobie do woli. Do skasowanej wypowiedzi
                    siłą rzeczy się nie odniosę, ale domyslając sie jej sensu - "uderz w stół, a
                    nożyce sie odezwą"?
                    A tak nawiasem mówiąc - to ty zacząłeś, więc ty sobie kończ.
                    Au revoir.
                    • kiks4 Re: Do georga:)) 19.01.06, 20:33
                      No to gdzie mam szukac tego przepisu na chińskie danie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka