Dodaj do ulubionych

Cos o Tele2 ?

30.01.06, 15:34

Witam. Chciałabym wesprzec sie troszke na radach forumowiczów w sprawie
oferty Tele2. Nosze sie z zamiarem przepisania sie do nich z tymze najpierw
chciałabym poznac opinie tych ktorzy sa abonentami Tele2.bede wdzieczna za
wszystkie posty.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gusia295 Re: Cos o Tele2 ? 30.01.06, 15:41
      radziłabym najpierw zapoznać się z umową , ponieważ jest to firma , która
      często małymi literkami lubi sobie coś dopisać;-)
    • Gość: Pozhoga Re: Cos o Tele2 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:10
      Na ryneczku chodzą słuchy, że tele2 bankrutuje.

Pzdr,
      • kkolasinska Re: Cos o Tele2 ? 30.01.06, 20:59

Naprawde ? Mysle ze gdyby tak było nie oferowali by az takich usług.
    • l.george.l Re: Cos o Tele2 ? 30.01.06, 22:09
      Nie ma nad czym się zastanawiać. Korzystam od bardzo dawna z Tele2, bo daje to spore oszczędności. Dodatkowo bezpłatnie dają biling. Mają też w ofercie bezpłatne soboty, ale powiązane z lojalką - nie wolno korzystać z innych prefiksów.
      Jeśli chodzi o rozmowy zamiejscowe i międzynarodowe to chyba najlepszą propozycję ma w tej chwili Plus GSM (prefiks 1069) www.plusgsm.pl/uslugi/prefiks_1069/ Sekundowe naliczanie od początku połączenia sprawia, że zamiejscowy faks kosztuje ok. 10 gr.
      Poza tym zainstaluj Skype'a, co pozwoli Ci na nieograniczone bezpłatne rozmowy niezależnie od pory dnia i dnia tygodnia z innymi użytkownikami tego programu.
      Od paru miesięcy płacę goły abonament w Tepsie i sądzę, że gdyby tak robiła większość klientów, dawno mielibyśmy normalne ceny.
      • kkolasinska Re: Cos o Tele2 ? 01.02.06, 15:19

Moze jeszcze ktos mi doradzi. Jestem na tak, ale jednak wciaz sie waham. Jaki
        jest czas na wypowiedzenie umowy w razie kiedy nie byłabym zadowolona ?
        • l.george.l Re: Cos o Tele2 ? 01.02.06, 21:31
          W umowie, którą mam podpisaną z Tele2 mowa jest o miesięcznym okresie wypowiedzenia. Umowa z Tele2 nie ogranicza Cię w korzystaniu z innych prefiksów, chyba że skorzystasz z darmowych sobót. Tak więc gdybyś koniecznie chciała wesprzeć Tepsę, zawsze możesz wykręcić 1033, ale o taką głupotę Cię nie posądzam. Jeszcze na jedną rzecz warto zwrócić uwagę. Jeśli mało dzwonisz, to Tele2 rachunek będzie przysyłać raz na trzy miesiące.
          • kkolasinska Re: Cos o Tele2 ? 01.02.06, 21:59

Duzo dzwonie za granice, głownie do niemiec. Rozmowy lokalne to czesciej przez
            tel komorkowy.I własnie nasunęło mi sie nastepne pytanie, jak wyglada sprawa z
            nr. na telefon komorkowy ?
    • gusia295 Re: Cos o Tele2 ? 01.02.06, 16:50
      jeśli masz wątpliwości to naprawdę rzetelnie porównaj oferty wszystkich firm ,
      które oferują połączenia międzymiastowe , porównaj ceny , warunki umowy i nie
      daj się wkręcić w umowe na czas określony i wtedy postaw sobie za i przeciw i
      wybierz. ot co
    • v.i.k.k.a nic nie wiem(nt) 01.02.06, 22:46

• pan.nikt Re: Cos o Tele2 ? 02.02.06, 10:40
      OOOOOOOO, spam, albo kryptoreklama. Na wielu forach.
      Chyba jakaś akcja, bo ludzie z tele 2 odbijajli się już od moich drzwi
      kilakkrotnie w tym roku
      • l.george.l Re: Cos o Tele2 ? 02.02.06, 10:58
        Znasz tańsze rozwiązanie, to się pochwal. Bardzo proszę, przekonaj mnie, że jednak potrafisz korzystać z kalkulatora.
        • pan.nikt Re: Cos o Tele2 ? 02.02.06, 23:19
          ale ja nie o tym.
          Za malo dzwonie i głównie z komórki.
          Zwyczajnie trafiłem podobny wątek tego samego autora na innych forach.

Z co do opłacalności?
          Pewnie masz rację, bo liczyć umiesz.

Pozostaje pytanie jak rozkłada się opłacalnośc w zależności od ilości rozmów.
          Czy dla każdej ilosci tele 2 jest najtańsze.

Ale tylko pytam, bo naprawdę nie ma pojęcia.

Pozdrawiam
          • l.george.l Re: Cos o Tele2 ? 03.02.06, 11:01
            pan.nikt napisał:

[...]
            > ale ja nie o tym.
            > Zwyczajnie trafiłem podobny wątek tego samego autora na innych forach.
            [...]

Jeśli nawet jest to kryptoreklama, to w tym przypadku godna pochwały. Każdy klient odebrany Tepsie zbliża nas, mam taką nadzieję, do normalnych cen za połączenia.

[...]
            > Pozostaje pytanie jak rozkłada się opłacalnośc w zależności od ilości rozmów.
            > Czy dla każdej ilosci tele 2 jest najtańsze.
            [...]

W Tele2 nie ma abonamentu, a połączenia są tańsze. Odpowiedzi na Twoje pytanie można jednak udzielić po szczegółowej analizie przyzwyczajeń i bilingów. Jeśli ktoś wisi na telefonie całe wieczory i weekendy, to może mu oferta Tepsy odpowiadać. Ale i tak sugerowałbym analizę bilingów.
            Ja w każdym razie dzielę ludzi na tych, z którymi mogę skontaktować się "za darmo" w opłacie za Interenet (Skype, gg, Plus, Idea - darmowe SMSy z gg, mail) i tych, z którymi w taki sposób nie mogę się skontaktować. Z tymi drugimi po prostu nie kontaktuję się, chyba że muszę.
    • Gość: piotraS Re: Cos o Tele2 ? IP: *.icpnet.pl 02.02.06, 22:44
      Polecam bardziej NOM 1044 www.nom1044.pl/ - ceny nizsze niz Tele2 i nie
      ma oplat za rozpoczecie rozmowy. Oferta Tele2 konstruowana jest tak: to samo co
      w TPSA, ale ok. 20% taniej. W NOM jest lepiej :-)

Tak czy siak warto wybrac jakiegos niezaleznego operatora :-)
    • Gość: kasia Re: Cos o Tele2 ? IP: *.devs.futuro.pl 03.02.06, 13:33
      mam tą ich usługę od 18 i w weekndy za darmo i jestem zadowolona - jedyny
      problem jaki miałam to z tpsa, w którym strasznie długo czekałam na
      preselekcję.

Znam też kilka innych osób, które mają tele2 i są zadowolone. Nie wiem, podobno
      ludzie mieli z nimi jakieś problemy, ale ja osobiście nie znam takiej osoby -
      wszystko z opowieści z cyklu "koleżanka mojej koleżanki".
      • kkolasinska Re: Cos o Tele2 ? 03.02.06, 14:17

Masz racje, ktos cos powiedział to musi to byc prawda. Nie ma jak samemu sie
        sprawdzi i dopiero potem powinno sie wystawiac opinie.
        pozdr
        • kkolasinska Re: Cos o Tele2 ? 06.02.06, 14:53

up
        • Gość: lynx Re: Cos o Tele2 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.06, 14:09
          To po jakiego grzyba pytasz skoro Twoim zdaniem trzeba samemu sprawdzić??????
          Eweidentna reklama usług Tele2 i tyle :/
      • morphii1 Re: Cos o Tele2 ? 16.02.06, 00:18
        Dokladnie, np. ci wszyscy z kregu moich znajomych, ktorzy korzystaja z Tele2,
        bardzo chwala (szczegolnie ceny rozmow) ta firme.
        • kkolasinska Re: Cos o Tele2 ? 17.02.06, 09:38

Niedługo Tele2 ma wprowadzic 1 rachunek. Znowu ułatwienie i duzy plus.
          • l.george.l Re: Cos o Tele2 ? 17.02.06, 16:43
            kkolasinska napisała:

[...]
            > Niedługo Tele2 ma wprowadzic 1 rachunek. [...]

Możesz napisać o co chodzi?
            • kkolasinska Re: Cos o Tele2 ? 17.02.06, 21:15

Teraz przychodza do abonentów 2 rachunki z Tp i Tele2 .Ale wkrótce ma sie to
              zmienic i ma przychodzic 1 zbiorczy.
              • l.george.l Re: Cos o Tele2 ? 17.02.06, 21:34
                No to super! Ale rozumiem, że wtedy będzie przychodzić faktura co miesiąc, a
                nie raz na kwartał? Skoro jeteś taka "do przodu" w sprawach Tele2, to wyjaśnij
                mi proszę czy mogę w tepsie przejść na abonament socjalny i nadal korzystać z
                przekierowania Tele2?
                • kkolasinska Re: Cos o Tele2 ? 18.02.06, 15:02

Jestem zwykłym abonentem Tele2 , wiecej pewnie dowiesz sie ze strony
                  www.tele2.pl
                  • kkolasinska Re: Cos o Tele2 ? 19.02.06, 12:39

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=759&w=36187235
                    tu masz wyjasnione
                    • kkolasinska Re: Cos o Tele2 ? 19.02.06, 12:40

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=759&w=36187235

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka