karolcia70 06.02.06, 13:24 Powiedzcie mi prosze jak to jest na Polnej jesli minie termin porodu?Po jakim czasie beda wywoływac poród?Jest na to jakis okres?Pytam tak zapobiegawczo...buziaki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bognisia1 Re: Przeterminowanie na Polnej 07.02.06, 19:08 hej lutówko!!! przeterminowanie zależy od lekarza prowadzącego, mój przyjmie mnie do szpitala po 10 dniach i wtedy będą obserwować i wywolywać poród. Musisz się dowiedzieć jak Twój gin się zapatruje na kwestię pzreterminowania, jedni czekają krócej jedni dlużej, oczywiście wszystko zależy od tego w jakim stanie jest dziecko, czy odczuwa się dobrze ruchy, jaki jest stan lożyska i kolor wód plodowych. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia70 Do Bognisi 08.02.06, 11:46 O witaj Bogniś, faktycznie Ty tez poznanska lutówka...ja juz wiem co z tym przeterminowaniem, bo bylam wczoraj u gin i powieiala ze na pewno nie przekrocze 40 tc bo łozysko juz bardzo dojrzałe wiec trzeba urodzic do tego czasu.No wiec sie ciesze...bo jesli mialabym czekac do polowy marca.........kooooooszmarrrr.Pozdrawiam Cie serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
bognisia1 Re: Do Bognisi 08.02.06, 14:20 no trzymam kciuki!ja pewnie do polowy lutego się pokulam, niestety!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
medussa7 Re: Do Bognisi 18.03.06, 00:35 Moja szwagierka urodziła na Polnej do szpitala lekarz prowadzacy ja wysłał 12 dni po terminie. Przyjęli ja w poniedziałek. W szpitalu stwierdzili, ze będa wywoływać w środe do południa. Ale w poniedziałek już okazało sie, ze po pierwsze ma skurcze, a po drugie ustała akcja serca małego. Wody tez juz były zielone. Miała cesarkę. Na szczęscie wszystko skończyło sie dobrze. Ja rodzę w maju i będe robiła wszystko żeby nie przenosic... Odpowiedz Link Zgłoś