Dodaj do ulubionych

lekarz ze Św. Rodziny

06.02.06, 13:36
Hejka:):)
moim lekarzem prowadzącym jest dr Stoiński ze szpitala Św. Rodziny.
Jest bardzo sympatyczny, odpowie na każde pytanie, wszystko wyjasni co się
dzieje i dlaczego. Za każdym razem mnie bada, wypytuje, sprawdza wyniki krwi.
Chodzę do niego prywatnie, ale troszkę mnie irytuje, ze nie ma usg w
gabinecie. Na usg w 12 i 23 tc poszłam prywatnie. Teraz czeka mnie za tydzień
wizyta w szpitalu- usg, ktg, glukoza i test na przeciwciała rh-. DO tej pory
wszystko było ok i będzie to moja pierwsza wizyta w tym szpitalu. Gin będzie
miał wtedy dyżur i powiedział, ze mnie oprowadzi, wszystko pokaże, itp.
Niecierpię szpitali :):) opowiem Wam jak było po wizycie.
Obserwuj wątek
    • martawie2 Re: lekarz ze Św. Rodziny 06.02.06, 15:02
      Moją ciążę prowadzi róniez lekarz ze Św. Rodziny- Mariusz Skupin. Jestem bardzo
      zadowolona z tego wyboru. Ma czas i cierpliwość, wytłumaczy, wyjasni
      wszystko.Na początku ciąży miałam wątpliwości co do tego szpitala i chciałam
      rodzić na polnej. Wiele znajomych rodziło w Św. Rodzinie i na prawde polecało
      ten szpital.
      • carroty Re: lekarz ze Św. Rodziny 06.02.06, 15:36
        nikt z moich znajomych w Sw Rodzinie nie rodzil. Zycze wam pomyslnego
        rozwiazania i ) problemow szpitalnych. Napiszcie jak po :)
        • 4_beata Re: lekarz ze Św. Rodziny 07.02.06, 09:36
          moją ciążę również prowadzi lekarz ze Św.Rodziny w Poznaniu - dr. Spychała, bardzo miły, przyjazny człowiek. W styczniu byłam na badaniach w szpitalu ktg, usg ale po szpitalu mnie nie oprowadzono- może dlatego że nie poprosiłam. Termin porodu mam na 28 marca- i troche się zaczynam bać (będę rodziła razem z męzem)- czy któraś z was może mi napisać coś (z własnego doświadczenia)w jaki sposób odbywaja się tam porody, na co zwrócić szczególna uwagę, co należy ze soba zabrać do szpitala, jaka jest opieka po porodzie?
    • ulka1970 Re: lekarz ze Św. Rodziny 07.02.06, 10:48
      moją ciąże prowadzi dr Jerzy Koźma z kliniki św. Rodziny - jest ok-spokojny,
      racjonalny. W tym szpitalu rodziłam 9 lat temu, więc pewnie wiele się zmieniło -
      mam nadzieję, że na jeszcze lepsze. Wtedy mi się podobało, chociaz poród był
      po terminie, tydzień wcześniej już leżałam w szpitalu, miałam kilka wywołań,
      które efektu nie przyniosły. W koncu dziecko samo się zdecydowało na przyjście
      na swiat. To był poród rodzinny, wtedy niewiele szpitali oferowało coś takiego,
      niewiele też było chętnych, więc nie było np problemu z obłożeniem sali do
      porodów. Z tym mogą być problemy teraz jak słyszałam (jest chyba tylko jedna
      czy dwie sale w tej klinice, reszta to sale ogólne...)
      • biedrona12 Re: lekarz ze Św. Rodziny 02.06.06, 14:00

• aagawek Re: lekarz ze Św. Rodziny 03.06.06, 16:29
          Gabinet prywatny os. Na Murawie 9/3, tel. do rejestracji (10:00-20:00) 821 32
          66. Przyjmuje w poniedziałki i piątki od 13:00 do ostatniej pacjentki, czyli ok.
          22:00. Super lekarz, gorąco polecam
    • khanka74 Re: lekarz ze Św. Rodziny 07.02.06, 11:51
      Hej moim lekarzem że Sławoj Maciejewski, który już niestety nie pracuje tam ale
      poleca mi ten szpital do porodu, zapisałam sie też do szkoły rodzenia przy tym
      szpitalu i mam nadzieje ze dowiem sie ciekawych rzeczy na temat porodu od
      prowadzącej jej położnej bardzo sympatycznej Pani Beaty. Ja mam termin na 30
      kwietnia i na pewno będę często tu zagladać z ciekawością czy są jakieś
      opowiesci z tego szpitala.
      A propos porodów rodzinnych są podobno 3 sale do takich porodów, ale niestety
      jak wszystkie są zajęte to w porodzie na sali ogólniej nie moze nikt rodzącej
      towarzyszyc.
      Położna opowiadała też że podobno mozna umówić się na oglądanie sal porodowych,
      wystarczy podobno zadzwonic na porodówkę i dowiedziec sie czy akurat sa
      wolne.
      Pozdrowionka
      Kaska
    • dawn7 Re: lekarz ze Św. Rodziny 07.02.06, 13:19
      Rodziłam w św. Rodzinie 7 tyg. temu. Jestem bardzo zadowolona i chetnie odpowiem
      na Wasze pytania.
      Co do lekarzy, to niewiele wiem, bo lekarkę prowadząca ciążę miałam z Raszei,
      ale "poznałam" w czasie pobytu 4 lekarzy:
      Dr Stoiński - odbierał poród - wspaniały facet - cierpliwy i łagodny, bardzo
      dobrze i fachowo mnie zszył (a było co, bo mały ważył prawie 4,5 kg i nieźle
      mnie uszkodził), bez problemu dostałam dodatkowe znieczulenie do szycia na moja
      prośbe, a jak jęknęłam, to mnie przepraszał ;-).
      Dr Koźma - badał mnie na izbie przyjęć - bardzo sympatyczny, delikatny i
      kompetentny.
      Dr Pośpiech (kobieta) - też badała mnie na izbie przyjęć (wcześniej czytałam na
      forum, ze jest antypatycza i zołzowata), ale pomimo sprawiającej wrażenie
      zaspanej, była całkiem w porządku.
      Ordynator ginekologii (nie wiem jak się nazywa) - badał mnie po porannym
      obchodzie. Niby miły, ale badanie w jego wykonaniu było okropne - strasznie
      bolało...
      Tyle wiem o lekarzach.
      A Szpital polecam.
      Pozdr
      • viola33 Re: lekarz ze Św. Rodziny 08.02.06, 09:37
        ordynatorem,w szpitalu na Raszei jest Docent Kozlik, bardzo sympatyczny i
        delikatny lekarz jeżeli chodzi o prowadzenie ciązy prywatnie, ale nie przyklada
        się do robienia ciężarnej badań profilaktycznych, usg w jego wykonaniu to
        raczej rutyna, skoro wizyta w gabinecie(oczywiście prywatnym) trwa zaledwie 15
        m łącznie z usg, a 100zł leci do kieszeni, prowadził moją ciąże obecną na
        początku, ale zrezygnowałam z niego gdyż, wiedząc że mam ponad 30 lat, nie
        poinformował mnie o mozliwości zrobieniu badań prenatalnych,usg wykonywał tak
        pochopnie, że nie zauważył, że coś jest nie tak ze serduszkiem maleństwa,ważne
        ze było widać, że serduszko bije, reszta się nie liczyła np. tetno plodu co
        jest ważne, nie zrobił mi cytologiii, pomimo wielu uplawów i stanów zapalnych,
        potem okazało się że mam 2 stopień nadżerki, nie wspomne juz o nie skierowaniu
        mnie na badanie toksoplazmozy, czy badaniu cukru we krwi, to by było na tyle
        pozdrawiam
      • 4_beata Re: lekarz ze Św. Rodziny 08.02.06, 13:00
        Do "dawn7" Gratulacje! ja mam termin na 28 marca i też będę rodziła w św. Rodzinie. Mam do Ciebie pytanko- co musze zabrać (dla siebie i maluszka ) ze soba do szpitala.
        • dawn7 Re: lekarz ze Św. Rodziny 08.02.06, 16:36
          Dla maluszka nie potrzebujesz kompletnie nic, tylko rzeczy do wyjścia (może
          przynieść mąż). No chyba, że zdecydujesz się na jednoosobową salę po porodzie,
          żeby mieć dzieciątko cały czas albo więcej przy sobie (120 pln/doba), wtedy weź
          kilka pieluszek i chusteczek do pupy (ubranka są szpitalne).

Dla mamy: dokumenty (książeczka ubezp., aktualne badania-morfologia, mocz, HBS,
          WR, grupa krwi, karta ciąży), kosmetyki, szlafrok, klapki pod prysznic,
          ręczniki, kapcie, sztućće i kubek (chyba że wolisz szpitalne jednorazówki),
          skarpety, 2 koszule nocne (do porodu dają jeśli chcesz użyć szpitalnej), majtki
          jednorazowe (choć w szpitalu raczej nie pozwalają ich nosić, bo trzeba "wietrzyć
          krocze"). Nie wiem co jeszcze... NA pewno wodę mineralną i coś do jedzenia (ja
          byłam strasznie głoda po porodzie i choć dostałam kolację musiałam "dojeść").
          Laktator i wkładki laktacyjne mi się akurat nie przydały.
          Ciuchy na wyjście może dowieźć mąż, zresztą inne rzeczy też.
          Jakbyś miała inne pytania - na pewno odpowiem. Możesz napisać też na priva.
          Pozdr

---
          Maksik
          • 4_beata Re: lekarz ze Św. Rodziny 10.02.06, 11:54
            Wielkie dzięki za odpowiedź. Jak bedę miała jakieś pytania to na pewno napiszę. A która położna była przy Twoim porodzie? Do usłyszenia
            • dawn7 Re: lekarz ze Św. Rodziny 10.02.06, 11:55
              Beata Nowicka - polecam, bardzo mi pomogła

---
              Maksik
      • mrrkot dawn7 :):) 09.02.06, 19:01
        nawet nie wiesz jak się cieszę z tego co napisałaś :) mój lekarz prowadzący
        ciąże odbierał Twój poród (Stoiński). Bardzo miło mi słyszeć tak pozytywne
        opinie na jego temat- przynajmniej wiem, jak się sprawdza "w akcji" (na
        wizytach sprawdza się bardzo:):)). Jako, że jestem przerażona porodem jakoś
        dodało mi to otuchy:):)
        pozdrowionka dla Ciebie i dzieciaczka:)
    • mrrkot jest juz nas 3 na koniec kwietnia:) 09.02.06, 19:06
      ja mam termin na 25 kwietnia:):):) więc może się z niektórymi spotkam na
      porodówce Św. Rodziny:):) możemy sie informowac jak tam u nas wszystko
      przebiega.
      Do szkoły rodzenia- na Dąbrowskiego do P. Beaty przyszłam 2 razy- może mnie
      Kasiu pamiętasz-raz na ćwiczenia, raz na wykład... ale stwierdziłam, że to nie
      dla mnie. Jakoś tak... nie przekonało mnie to do uczęszczania na zajęcia :):)

pozdrowienia :)
    • bba75 Re: lekarz ze Św. Rodziny 14.03.06, 10:28
      A ja przestrzegam przed niejakim Wojciechem Kuligowskim (ksywa Rzeźnik). To
      prawdziwy potwór, sadysta. Jak rodzilam w 2000 roku, to On akurat miał dyżur.
      To było straszne, prawdziwa trauma. Moja bratowa też się na niego natknęła i
      było to samo. Wyzywał, był ordynarny, badał boleśnie. Krocze mam obecnie w
      takich bliznach, że po drugim porodzie (też w św. Rodzinie - luty 2006) to te
      blizny mnie bolały a nie świeża ranka (minimalna). Przy drugim porodzie był
      obecny młody lekarz Grzegorz (nie znam nazwiska) i było super!. Troskliwy,
      serdeczny, miły. Każdej życzę takiego położnika! Po pierwszym porodzie już
      myślałam, że nigdy nie zdecyduję się na drugie dziecko, ale teraz nie żałuję!!!
      Szpital św. Rodziny wybrałam po raz drugi dlatego, że mam do niego bardzo
      blisko ale najpierw upewniłam się, że dyżuru nie ma akurat Kuligowski. I radzę
      zrobić to samo każdej przyszłej mamie. Inaczej czeka was piekło!!!
      • 4_beata Re: lekarz ze Św. Rodziny 15.03.06, 12:34
        Zgadzam się z Twoją opinią - miałam już kontakt z tym " Panem doktorem" jak w lutym 2006 lerzałam na ginekologii(na szczęście nie badał mnie) ale miałam z nim styczność na obchodzie - i mam nadzieję że jak będę rodziła to na niego nie trafię. Ale jeżeli chodzi o szpital i pozostały personel to jest ok. - polecam
      • monis.poznan Re: lekarz ze Św. Rodziny 17.03.06, 08:55
        Taaa, dr Kuligowski to ponoć świetny spec, ale powinien ograniczyć się do
        działalności naukowej-nie ma chłop podejścia do pacjentek, delikatny też nie
        jest i te zamknięte oczy przy badaniu-brrrr.
        Poza tym personel jest rewelacyjny-mówię to z perspektywy osoby, która leżała
        tam kilka razy na patologii i rodziła. Nooo, może dr Wittman jest średnio
        przyjmna :)
        Prowadził mnie dr Machczyński, chodziłam do niego do poradni przy szpitalu-na
        Niegolewskich. Trafiłam też na jego dyżur z porodem (oprócz niego ma wtedy
        dyżur Bokun i Ropacki).
        Drugie dziecko też tam urodzę :D
        • bba75 Re: lekarz ze Św. Rodziny 17.03.06, 09:52
          Tego Ropackiego nie polubiłam. Miałam z nim do czynienia na Izbie Przyjęć (luty
          2006) i był bardzo wredny. Ale wtedy było bardzo dużo porodów i to może
          dlatego, bo jak stwierdziła jedna z położnych (były 2 super starsze babki)"oni
          nie lubią się przemęczać". A Machczyński fajny. Ogólnie wszystko ok, tylko ten
          Kuligowski ...
      • pszczola73 Re: lekarz ze Św. Rodziny 15.06.06, 22:35
        witam, nie wiem czy ja i moj synek mieliśmy dużo szczęścia ale przy moim
        porodzie był Dr Kuligowski i ja odniosłam zupełnie inne wrażenie,fakt że z
        wyglądu mnie przeraził ale położne, które były na dyżurze Pani Lucyna i Magda
        powiedziały, że jest to człowiek bardzo mądry i dobry fachowiec. O cokolwiek go
        zapytałam to udzielił wyczerpującej odpowiedzi, chciałam zzo i to on przy
        pierwszym badaniu stwierdził, że jest jeszcze za wcześnie i zlecił mi Dolargan,
        który miał rozlużnić szyjke macicy, po dwóch godzinach przyszedł sam zbadał
        mnie i zalecił znieczulenie wszystko dokładnie wytłumaczył, byłam zadowolona
        i uważam że nie wolno oceniać człowieka po wyglądzie bo można go łatwo
        skrzywdzić.Dr Kuligowski to dobry fachowiec.
    • paula_poznan81 Re: lekarz ze Św. Rodziny 17.03.06, 09:07
      Dziewczyny mam pytanie. Która z Was miała prowadzoną ciążę przez doktora M.
      Machczyńskiego ?(monis.poznan- twoja historie znam ;) )
    • efka31 Re: lekarz ze Św. Rodziny 07.04.06, 19:53
      Nie wiem na czym polega fakt ze wiekszosc osob ma taka opinie o
      dr.Kuligowskim..Jestem studentka poloznictwa i wielokrotnie widzialam jak sie
      zachowuje w stosunku do pacjentek.Nigdy nie zauwazylam zeby byl
      ordynarny,wulgarny i niemily!Wrecz przeciwnie byl delikatny,odpowiadal na
      pytania.Owszem jego postura moze przerazac ale wyglad nie swiadczy o tym czy
      lekarz jest dobry czy zly!
      • katg1 Re: lekarz ze Św. Rodziny 08.04.06, 11:12
        Widocznie coś w tym jest skoro jest aż tyle złych opinii o nim. Niedługo będę
        rodzić w tym szpitalu i na pewno nie pozwolę, żeby się na mnie wyżywał, tzn,
        poproszę o innego lekarza.
      • bba75 Re: lekarz ze Św. Rodziny 08.04.06, 22:54
        To może przy studentach udaje lepszego? Nie wiem. Wiem za to jedno, że nie
        chciałabyś przeżyć tego co ja. To był straszny ból i do dziś mam przez to uraz
        do ginekologów, a ten poród to był koszmar. Gdybym tego nie przeżyła, to bym
        nie pisała takich rzeczy!
      • mijamija2 dr Kuligowski 10.07.06, 11:30
        Przyłączam się. Rodziłam na dyżurze dr Kuligowskiego - wspaniały i kompetentny
        lekarz. Ktoś raz napisał o nim cos złego, nazywając go przy tym "rzeźnikiem" i
        tak mylna i krzywdząca fama poszła! Polecam go przyszłym mamom i żałuję, że na
        forum wypisuje się takie brednie o dobrych lekarzach.
        Polecam też dr Spychałę i Słopienia/
    • monita11 Re: lekarz ze Św. Rodziny 16.05.06, 18:54
      Cześć dziewczyny. Pojawia się tu wiele nazwisk, ale jakoś do tej pory nie
      natknęłam sie na dr. Annę Kurywczak. Prowadzi moją ciążę. Jestem ciekawa
      Waszych opinii. Jaka jest przy porodzie, itd...
    • joyd Re: lekarz ze Św. Rodziny 22.06.06, 11:57
      Witam! Moim lekarzem był, jest i będzie Dr. Machczyński!!!!! Chylę czoła! W
      czasie ciąży chodziłam do Niego na wizyty (bezpłatne) do przyszpitalnej
      poradni, dwa razy może byłam prywatnie. Trafiłam do tego lekarza z polecenia i
      nie żałuję tego kroku!!!! :)) Bardzo miły, spokojny a przede wszystkim
      baaaardzo rzeczowy. Nie umawiałam się z Nim na poród, rodziłam "z marszu", ale
      za to potem odwiedził mnie na drugi dzień po porodzie, mogłam opowiedzieć Mu o
      moich wrażeniach, zadać ewentualne pytania, wyjaśnić wątpliwości, a przede
      wszystkim szczerze mogłam Mu podziękować za dobre przygotowania mnie do tego
      najważniejszego chyba w moim życiu wydarzenia i przekazanie pozytywnej energii.
      Byłam w 1-osobowej płatnej sali, którą naprawdę szczerze polecam!!!!!!!!
      Życzę wszystkim rodzącym tak miłych wrażeń i doznań (hmmm...wiem, ze brzmi to
      dziwnie) jakich doświadczyłam ja. :)) Niech podsumowaniem będzie to, że
      naprawdę miałam łzy w oczach opuszczając mury tego szpitala. Wiem...trudno w to
      uwierzyć,ale tak było. :)) :)) :))
      • polka79 do mrrkot 17.07.06, 16:48
        mam pytanko:-) gdzie przyjmuje prywatnie dr Stoinski, w jakie dni, godziny i
        ile kosztuje wizyta ?? i jesli mozesz napisac ile placilas za porod u Niego ???
        aha!! i jesli nie ma w gabinecie USG to On wtedy wysyla na izbe przyjec na usg
        czy co????
        DZIKEUJE
    • gochna13 Re: lekarz ze Św. Rodziny 18.07.06, 12:40
      moim lekarzem był dr Nowakowski. Wszystko przebiegało ok (choć poród zakończony
      cc)Polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka