niebieski11 11.02.06, 14:50 Może na walentynki czy na dzień kobiet zamiast kwiatów jakaś kolacyjka w knajpce picca kebap itp. gdzie najlepiej inajsmaczniej co polecacie???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiaczyca1 Średzkie knajpki-nie ma za duzego wyboru 11.02.06, 15:40 niebieski wydajesz sie miły ale same chęci nie wystarcza w takiej sytuacji. Zalezy ile masz lat(za przeproszeniem) i jaki masz fundusz. Jak nie za dużo... to może wystarczy czekoladki serduszka i soczeki w pabie.Obejmujac siebie i gadając o "miłosci". Wiesz fajnie moze by wygladało jakby pizza w danym dniu byla w kształcie serca.To inaczej.Ale kebab...hmmmm A jesli jestes doroslym mezczyzna to chociaz skromna kolacyjka w Ratuszowej.Miło kameralnie i jak sie postarasz to nie wydasz wiecej niz 40 zł.Ale moze byc tylko deser w Ratuszowej.Ja w zeszłym roku byłam w ratuszowej i było miło. Nie ma obowiazku obchodzenia tego dni z hukiem.Nie musisz wydawac duzych pieniedzy. liczy sie (wg.mnie) atmosfera i MAGIA. (Moj luby dzis przygotowuje dla mnie kolacje bo caly tydzień chodzi na popołudnie.A jutro wieczorem nie pasuje mnie.Wiesz ze to jest dla mnie najwazniejsze.Jego poswiecenie i zaangazowanie.) pozdrawiam zakochanych Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Średzkie knajpki-nie ma za duzego wyboru 12.02.06, 14:57 czy byl ktos w tej nowej kanjpce ktora znajduje sie podobno gdzies w okolicy kolejki i Almarco. Podobno tam sa jakies znizki dla zakochanych. Jak slyszalem jedynym problemem byl fakt ze sanepid sie przyczepil do tej knajpy i otwarcie sie przedluzylo. A wiec czy tam jest fajnie i czy juz wogle jest otwarta ta knajpa? Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Średzkie knajpki-nie ma za duzego wyboru 12.02.06, 21:53 Zapraszam na: www.podbalkonem.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
rogeer Re: Średzkie knajpki-nie ma za duzego wyboru 12.02.06, 22:09 Mam blisko do tej knajpki i dopiero wczoraj powiesili szyld, więc z wielkiego otwarcia 9 lutego nic nie wyszło. Pewnie przesunie się to o tydzień. Mam nadzieje, że coś ciekawego z tego się wykluje:) Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: Średzkie knajpki-nie ma za duzego wyboru 12.02.06, 22:20 Wooow- strona internetowa restauracji w Środzie to jest coś:P Nieźle się za tą knajpę wzięli, wszystko powymyślali jak najfajniej, tylko już na początku im nie wyszło:P -O tych problemach z sanepidem i niedokonanym w zwiazku z tym wielkim otwarciem tez slyszalam (mowiono, ze tego dnia zaskakujace oblezenie przezyl Texas-tu podejrzenie, gdzie kierowali swoje kroki ewentualnie zawiedzeni:PP) Ale slyszalam tez, ze mozliwe bylo otwarcie go juz dzien lub dwa po - moi znajomi wybierali sie tam wczoraj i dzis - wie ktos w koncu, czy to dziala juz? Jesli nie restauracja, to moze ten Pub chociaz? Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Średzkie knajpki-nie ma za duzego wyboru 12.02.06, 22:22 Wyglada to bardziej na restauracje niz lokal w ktorym mlodziez tez by miala cos do szukania. Ceny moga byc tez wygorowane troche. No ale trzeba najpierw zobaczyc a potem sie wypowiadac. Byle by pizze mieli dobre i rozne sosy do nich to juz bedzie sukces bo ciagle dwa te same sosy w "Pod orłem" juz mi sie sprzykszyly. Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Średzkie knajpki-nie ma za duzego wyboru 12.02.06, 22:35 Tez mnie zaskoczyla ta strona! Ale mam nadzieje ze tam cos wypali, bo w Srodzie brakuje takich miejsc! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: Średzkie knajpki-nie ma za duzego wyboru 12.02.06, 22:35 Kormoran w restauracji każdy ma 'coś do szukania' :PP -Jeść może każdy;P A poza tym nad restauracją jest pub i ma byc podobno atrakcyjny, wiec mlodziez nie musi sie obawiac, ze nowe miejsce w Środzie nie dla nich:) Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: Średzkie knajpki-nie ma za duzego wyboru 12.02.06, 22:45 Zgadzam sie duchu, ze brakuje takich miejsc. Z restauracji to najwieksza klase ma jak dotychczas chyba ta Piwnica pod Orłem (chyba, ze ktos preferuje takie typu Turystycznej, Ratuszowej, to nie wiem). Puby - coś niby jest. Nieszczęsa Starówka (exBeheeee;((((( ), Malibu, Dobosz, Zagłoba, [Leony to chyba juz nie dzialaja xP,] Zacisze i La Mirage (wlasnie:P gadalismy o tym kiedys, ale nikt sie nie podzielil czy wyprobowal namową Azazela:P ; ja sama nie wiem, w jakiej dwa ostatnie sa kondycji) -czy coś pominelam? Ciekawe, czy ten nowy spodoba nam sie bardziej niz stare.. Pistacchio :D W weekendy 'Muzyka na zywo' hehehe... Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: Średzkie knajpki-nie ma za duzego wyboru 12.02.06, 23:03 Mhm, zapomnialam o Texasie. i tak przy okazji - to prawda, ze zamykaja Kotłownię? If yes - dlaczegóż to? Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Średzkie knajpki-nie ma za duzego wyboru 12.02.06, 23:19 Tez tak słyszałem, ale nie wiem czy to prawda..;( Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Re: Średzkie knajpki-nie ma za duzego wyboru 13.02.06, 13:12 Na stronie internetowej zasmuciła mnie jedna rzecz... cennik: piwo 5 zł :( Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: Średzkie knajpki-nie ma za duzego wyboru 13.02.06, 14:32 no cenią się, cenią... może warto dodać adres tej strony do linków na głównej? Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Walentynki 13.02.06, 16:59 takie wtrącenie co do walentynek -- "W poznańskiej Arenie 17 lutego odbędzie się Wielki Koncert Walentynkowy. Gwiazdą wieczoru będzie włoska wokalistka IN-GRID. Wcześniej wystąpią Elektryczne Gitary oraz Stachursky" www.tutej.pl/pliki/cms/1020/plakat.gif a inny fajny pomysl- " Wszystkich bardziej lub mniej szczęśliwych singli, a także zakochane lub emocjonalnie wymemlane elementy miłosnych diad, triad i innych konstelacji, zapraszamy na antywalentynkową imprezę w klubie Dragon. Jeśli mdli ciebie różowo-serduszkowa otoczka najbardziej komercyjnego święta narzuconego światu przez Wujka Sama… Jeśli wyznajesz zasadę głoszącą, że facet jest potrzebny babie jak rybie rower, a baba jest niezbędna facetowi niczym problemy z prostatą... wpadnij 14 lutego do DRAGONA." :P [14 lutego, godz. 20 DRAGON PUB ul. Zamkowa 3] Odpowiedz Link Zgłoś
kormoran7 Re: Walentynki 13.02.06, 21:27 Oj jeszce jakies feministki by sie tam znalazly w tej knajpie i kicha.A sama nazwa DRAGON za dobrze mi sie nie kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Walentynki 21.02.06, 21:55 Ciągle dziwi mnie dlaczego nie ma otwarcia "Pod balkonem". Czy ktoś wie coś więcej na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
black791 Re: Walentynki 01.03.06, 03:35 Imo wiem tylko tyle ze sanepid sie do czegos przyssal. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Zacisze 03.03.06, 00:55 Miałem ojkazję w końcu zwiedzić dziś Zacisze. Zaiste klimatyczna knajpka - wystrój przypomina połowę lat 90. ale jest bardzo sympatycznie, a pani za barem jest przemiła! Polecam, chocby jako lokalna ciekawostkę. Wypić miło, tłumów zbędnych nie ma... szkoda, że tak daleko... Odpowiedz Link Zgłoś
niebieski11 Re: Średzkie knajpki 03.03.06, 08:33 GDZIE to Z A C I S Z E ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: Średzkie knajpki 03.03.06, 09:59 no własnie gdzie to ZACISZE?? ostatnio byłam w poznańskiej CHaryzmie na integracji Decorowskiej i tam jest miły klimat.Parter jest miły i z charakterem lecz w podziemiu jest tak jak w 'pod orłem".ale naprawde swietnie.muzyka była kapitalna.jakby w srodzie zrobili taki lokal.byłabym co drugi tydzień.a nie jak dotąd żadko w jakimkolwiek pabie. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Re: Średzkie knajpki 03.03.06, 12:09 Zacsze znajduje się koło Urzędu Pracy. Swego czasu sporo dyskutowaliśmy o nim i planowaliśmy odwiedzenie- za sprawą Kormorana, który lokal polecał: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25931&w=29110421 Odpowiedz Link Zgłoś
rogeer Re: Średzkie knajpki 03.03.06, 15:49 No to może raz albo dwa razy się wybiore ale żeby to było moje standardowe miejsce spędzania wieczorów to bym nie liczył jak mam prawie 40 minut iść do knajpy a potem podpity tyle samo wracać to dziękuje:) Ale postarm się zwiedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Cameleon 07.03.06, 10:34 W "oczekiwaniu" na pub "Pod balkonem" dostałem właśnie ulotkę: Pub Cameleo9n Zaprasza od pon. od niedz. (12-....) Środa Wlkp. ul.Okrzei 3 Był ktoś tam? Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Re: Cameleon 07.03.06, 18:57 A gdzie to jest? Niby tu mieszkam tyle lat, ale w nazwach ulic nadal się gubię czasem... Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: Cameleon 07.03.06, 19:34 wydaje mi sie,ze jest to w okolicach Rejtana.Gdzies w tych uliczkach koło torów kolejki. widziałam ulotke.to pizzeria. Odpowiedz Link Zgłoś
waclaw_kzn Re: Cameleon 07.03.06, 19:51 Dzięuję, Kormoran już mi wyjasnił. Doszliśmy do wniosku, że to wygląda jak na przerobienie dawnego Napoli. Jeśli ktoś tam zajrzy i potwierdzi nasze przypuszczenia, niech się wypowie - i oczywiście opisze nowy lokal: wystrój, kuchnię, muzykę, klimat... klientów (?) itp. Odpowiedz Link Zgłoś
natala77 Re: Pod balkonem 09.03.06, 22:12 Ogloszenia w prasie w tym tygodniu informuja nas, ze POD BALKONEM juz otwarte... Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: Pod balkonem 09.03.06, 23:45 Byłam wczoraj z moim narzeczonym w restauracji "Pod balkonami". Świetne miejsce.Bardzo ładny wystrój.Nadajacy sie i na pizze z kolega i na romantyczna kolacje.Menu jest bogate a ceny tak jak np.w Texasie. Ceny pizzy sa interesujące. My jedlismy kurczaka z warzywami( pisze sie jakos - sharma) i do wyboru był ryz (ja wziełam) lub frytki (on wziął).Bardzo elegancko podane. Do tego na dzień kobiet dostałam lampke wina. Siedzielismy na dole.Moj partner poszedł do góry zobaczyc co tam jest.Jest tam cos a la PUB.Stoliki,parkiet i w głebi bar. Bardzo przyjemnie. W pewnym momecie pod lokal podjechal tiuningowany samochód i do lokalu weszli panowie w dresach i czapeczkach na głowach.Moj luby zauwazył,ze nie pasuja do tej atmosfery. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
duch3 Re: Pod balkonem 10.03.06, 00:06 Dresy i chłopcy w tunningowanych samochodzikach?:) Eh,.. chyba nie dla mnie ten lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
misiaczyca1 Re: Pod balkonem 10.03.06, 00:12 weszli tylko zobaczyc i moj towarzysz odrazu zauwazy,ze nie pasują tu.... miły lokal.warto zobaczyc..... Odpowiedz Link Zgłoś
rogeer Re: Pod balkonem 10.03.06, 11:26 To przy najbliżesz okazji postaram się sprawdzić jak to wszystko wygląda. Szczegóły już w krótce. Duchu ty też ze mną będziesz to testować jeśli jeszcze o tym nie wiesz;) Odpowiedz Link Zgłoś