aslani 11.02.06, 19:48 Ciekawe czy są jakieś plany? Wiecie coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaszpa Re: Przydałoby się oświetlić chodnik wzdłuż torów 12.02.06, 23:53 Logiczne jest, iz odpowiednie oswietlenie zostanie zamontowane gdy zostanie ukonczony kolejny etap Polanki 2 i zrobiona dalej droga i pobocze.. mam nadzieje ;) Raczej nie wczesniej... Odpowiedz Link Zgłoś
aaga15 Re: Przydałoby się oświetlić chodnik wzdłuż torów 13.02.06, 11:18 Z tym oświetleniem to całkiem niezły pomysł.Wczoraj np. odprowadzałam wieczorem znajomych w stronę Kórnickiej i zdecydowałam się wrócić na Polankę tramwajem, bo w pojedynkę i po ciemku nawet tak krótki dystans nie wydaje się zbytnio bezpieczny.Może warto gdzieś zgłosić taką propozycję?.... Odpowiedz Link Zgłoś
aslani Re: Przydałoby się oświetlić chodnik wzdłuż torów 13.02.06, 17:02 No właśnie, tylko do kogo się z tym zwrócić? Odpowiedz Link Zgłoś
jaszpa Re: Przydałoby się oświetlić chodnik wzdłuż torów 13.02.06, 17:25 Aa.. chodzi o ten kawalek do Kórnickiej, myślałem o tym kawałku między wieżowcem a przystankiem, ale cośtak mi się wydawało że chyba jednak jest oświetlony ;) Oświetlenie miasta to chyba do urzędu... Odpowiedz Link Zgłoś
aaga15 Re: Przydałoby się oświetlić chodnik wzdłuż torów 13.02.06, 17:26 Administracja?A moze jakis mailik do MPK( o ile to ich grunty...ale wtedy to raczej marne szanse:( Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi Re: Przydałoby się oświetlić chodnik wzdłuż torów 13.02.06, 18:14 Obawiam się, że zanim nie dojdzie do zapowiadanej modernizacji tego odcinka torów, nie pojawi się tu ani oświetlenie ani nowe wiaty przystanków. Moze nawet trzeba będzie czekac az do pojawienia się na Łacinie planowanego centrum, wówczas te wszystkie inwestycje będą nieuniknione. Obawiam się, że wczesniej ani MPK ani miasto się na nie nie zdecyduje. Ale próbować zawsze można. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
biochip Re: Przydałoby się oświetlić chodnik wzdłuż torów 13.02.06, 21:24 Oświetlenie od przystanku do osiedla Budimexu musiała zafundować sobie tamta wspólnota, zresztą jak i nasypy anty-tramwajowe. Odpowiedz Link Zgłoś
aslani Re: Przydałoby się oświetlić chodnik wzdłuż torów 13.02.06, 22:54 biochip jest pewny? Odpowiedz Link Zgłoś
biochip Re: Przydałoby się oświetlić chodnik wzdłuż torów 13.02.06, 23:42 Na II zebraniu w sprawie tramwajów była mieszkanka z Budmimexu, która kupiła mieszkanie na Polance, opowiadała o tym. Zawsze można udać sie do tamtej administracji i wypytać o szczegóły. Odpowiedz Link Zgłoś
aslani Re: Przydałoby się oświetlić chodnik wzdłuż torów 23.03.06, 22:39 Oj przydałoby się oświetlenie... Odpowiedz Link Zgłoś
kaizen78 Raczej ZDM 23.03.06, 23:40 Pamiętam, że dyrektor Firlik na zebraniu mówił, że w sprawach dotyczących terenów obok torów to do Zarządu Dróg Miejskich. Bo MPK ma swój teren w pasie 3,5 metra po obu stronach torów). Odpowiedz Link Zgłoś