Dodaj do ulubionych

Krysie odwiedziły Poznań

13.03.06, 22:21
A co na to pan prezydent?! Czemu nie wydał zakazu marszu tak "niedogodną"
drogą do manifestowania swojej odmienności jaką jest Półwiejska? Jestem
pewien, że panie Kryśki chciały manifestować swoją "odmienność", jednakże
nikomu to nie przeszkadzało, że szły " nieprzystosowaną do takich wydarzeń
ulicą".:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Jagna Ja mam krychę między nogami IP: *.promax.media.pl 14.03.06, 06:13
    • Gość: Krystyna Re: Krysie odwiedziły Poznań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.06, 13:37
      Witaj Denis..jeżeli jesteś poznaniakiem to szkoda..bo twoja wypowiedz nie
      koliduje z tym pięknym miastem, tak życzliwym i pełnym piękna i histori..Przez
      dwa dni pobytu w Poznaniu byłam dumna że to nasze miasto i że dzięki mądrym
      ludziom tego miasta udało sie tak wiele utrzymać śladów historii,podziwiały go
      również Krystyny z zagranicy..i taki odczucia wywiozłyśmy, szkode więc gdy
      znajduje się ktoś co ,,szuka dziury w całym,,i do tego głosi takie głupoty i
      chwali się kompletną nieznajomością sprawy..
    • Gość: Krystyna Re: Krysie odwiedziły Poznań IP: *.centertel.pl 14.03.06, 18:14
    • Gość: lalala czytaj Kasienka ;> IP: *.76.classcom.pl 14.03.06, 21:57
      Че-то там все лагают весь фильм.И субтитры англ.
    • Gość: Kryśka Re: Krysie odwiedziły Poznań IP: *.centertel.pl 15.03.06, 01:33
      Pan Prezydent nie tylko nie zabronił Krystynom "marszobiegu" ulicami Poznania,
      ale osobiście się z nimi spotkał 2 razy i złozył im życzenia imieninowe. Raz
      było to PO MARSZU (o północy, na stopniach Opery) a drugi raz PRZED MARSZEM (o
      10:00 rano, na stopniach Ratusza). Rzecz w tym, że Krystyny po prostu dobrze
      się bawiły, bez żadnych politycznych podtekstów...a każdemu, kto się do nich
      uśmiechnął albo zamachał (jak np. pacjęci i personel szpitala przy ul.Szkolnej)
      odpowiadały tym samym...
      • Gość: Krystyna Re: Krysie odwiedziły Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 09:24
        Gdzie za rok .Kontakt.I ile to kosztuje.
    • Gość: krysia Re: Krysie odwiedziły Poznań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 09:22
      Zawsze chciałam jechac na to spotkanie,ale zawsze coś wypada.Moze ktos mi powie
      gdzie spotkanie bedzie za rok?
      • Gość: też Krysia Re: Krysie odwiedziły Poznań IP: *.aster.pl 16.03.06, 11:02
        Podobno w Warszawie :))
    • Gość: też Krysia Re: Krysie odwiedziły Poznań IP: *.aster.pl 16.03.06, 10:56
      Nie założyłabym takiego wstrętnego, pozbawiającego kobiecości kapelusza!
      Czy to tylko te z Warszawy takie kapelusze miały, czy wszystkie?
      A tak na marginesie : jak można się dowartościowywać swoim imieniem ?
      Mnie by to do głowy nie przyszło.
      Przecież nasze imię jest od nas niezależne, nadawane bez naszej świadomości.
      Można później je zmienić, ale ile osób to robi?
      Częściej zmieniamy nazwisko, nawet kilkukrotnie :)
      Jeśli już miałaby wyniknąć jakaś korzyść ze spotkań Krystyn, to proponowałabym,
      aby postulowały zmianę pisowni tego imienia z Krystyna na KRISTINA.
      W/g mnie zbitka głosek kr-, -ys, -st, -yna jest dość nieprzyjemna dla ucha.
      Można byłoby to zmiękczyć. Zresztą w obcych językach to imię jest pisane
      i wymawiane miękko i może dlatego o wiele bardziej popularne niż u nas.
      Pozdrawiam
      Też Krysia

• Gość: Grobelny Re te pie...ne ku..wy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 13:06

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka