Dodaj do ulubionych

Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok?

IP: 217.67.195.* 15.10.01, 18:28
Poznaniacy pomóżcie. Moja firma dostała zlecenie na przygotowanie inwestycji
pod pierwszy w Poznaniu czterogwiazdkowy hotel. Mam się przenieść do Poznania
na "x" miesięcy. Wszyscy moi znajomi się śmieją i gratulują, że sobie "odpocznę
na prowincji", że u Was nuda, zero atrakcji i kontaktu ze światem. Tylko ludzie
smętni chodzą co nie lubią Warszawy. Jezu czy to prawda? Ja już jestem
załamana, tylko moja znajoma, która ma u Was rodzinę pociesza, że w Poznaniu
jest tanio.
Obserwuj wątek
    • Gość: MaciejK Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.radio-merkury.poznan.pl 15.10.01, 19:42
      Brak słów...Nie wiem czy to "żart" czy coś z Tobą lub Twoimi znajomymi jest nie
      tak. W kazdym razie pozdrów tych "rdzennych" Warszawiaków (neofici sa najgorsi)
      co parę lat temu wyrwali się z mazowieckich wioch i do dzisiaj chodzą po
      Warszawie z otwartą gębą i poradź im zeby wytknęli trochę nosa poza Mazowsze.
      Podróźe kształcą i uczą pokory...
      Poza bazarową stolicą Europy naprawdę istnieje świat i żyją normalni ludzie
      • Gość: Magda Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 217.67.195.* 17.10.01, 12:04
        Gość portalu: MaciejK napisał(a):

> Brak słów...Nie wiem czy to "żart" czy coś z Tobą lub Twoimi znajomymi jest nie
        >
        > tak. W kazdym razie pozdrów tych "rdzennych" Warszawiaków (neofici sa najgorsi)
        >
        > co parę lat temu wyrwali się z mazowieckich wioch i do dzisiaj chodzą po
        > Warszawie z otwartą gębą i poradź im zeby wytknęli trochę nosa poza Mazowsze.
        > Podróźe kształcą i uczą pokory...
        > Poza bazarową stolicą Europy naprawdę istnieje świat i żyją normalni ludzie

Nie rozumiem tego o czym piszesz. Jacy neofici? Ja pochodzę z rodziny, która od
        co najmniej 6 pokoleń mieszka w Warszawie. Co do moich znajomych jeśli mówią
        bzdury to tylko lepiej dla mnie, a Ty nie powinieneś się tym przejmować. Co do
        podróży na nich spędziłam całe lata mojego życia. W Poznaniu byłam jako dziecko
        i zakładam, że wiele się zmieniło tylko jak wiele? Pozdrawiam,

• Gość: P.B Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.wskiz.poznan.pl 17.10.01, 12:07
          Gość portalu: Magda napisał(a):

> Gość portalu: MaciejK napisał(a):
          >
          > > Brak słów...Nie wiem czy to "żart" czy coś z Tobą lub Twoimi znajomymi jes
          > t nie
          > >
          > > tak. W kazdym razie pozdrów tych "rdzennych" Warszawiaków (neofici sa najg
          > orsi)
          > >
          > > co parę lat temu wyrwali się z mazowieckich wioch i do dzisiaj chodzą po
          > > Warszawie z otwartą gębą i poradź im zeby wytknęli trochę nosa poza Mazows
          > ze.
          > > Podróźe kształcą i uczą pokory...
          > > Poza bazarową stolicą Europy naprawdę istnieje świat i żyją normalni ludzi
          > e
          >
          > Nie rozumiem tego o czym piszesz. Jacy neofici? Ja pochodzę z rodziny, która od
          >
          > co najmniej 6 pokoleń mieszka w Warszawie. Co do moich znajomych jeśli mówią
          > bzdury to tylko lepiej dla mnie, a Ty nie powinieneś się tym przejmować. Co do
          > podróży na nich spędziłam całe lata mojego życia. W Poznaniu byłam jako dziecko
          >
          > i zakładam, że wiele się zmieniło tylko jak wiele? Pozdrawiam,
          >

Myślenie twoich znajomych świadczy o niskim wykształceniu warszawików!
    • Gość: lol Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 19:42

No to muszę Cię zmartwić bo wcale nie jest tak tanio. No i Ci współczuję bo
      zostajesz zesłana na x miesięcy do nie przymierzając Azji. Czy słyszałaś kiedyś
      coś o kraju Polska (ten który jest naokoło Warszawy)???? "Zero kontaktu" no tak
      przecież tu nawet nie ma radia i TV o Internecie nie wspominając.

PS1 Pozdrów znajomych
      PS2 Twój post jest kiepska prowokacją
      PS3 Jeżeli Poznań to wyrok to polecam mieszkanko na Młyńskiej
      • Gość: ethanol Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 151.112.27.* 15.10.01, 21:01
        madziu, z poznania jest blisko do berlina, zawsze mozesz sobie tam skoczyc na
        weekend jak ci tu bedzie nudno, przy okazji mozesz zobaczyc jak naprawde
        wyglada stolica.
        • Gość: Loki Re: Warszawa?żarty na bok. IP: *.echostar.pl 15.10.01, 21:17
          To chyba jakiś żart!!!!!!!!!!!-wyjeżdżając z takiego brudu jakim jest ten bazar
          nad Wisłą do miasta dużo bardziej europejskiego,o niebo ciekawszego-o czym w
          ogóle tu romawiać??????????Do tej pory spotykałem się z reakcją zgoła
          odwrotną,kto nie musi nie jedzie na ten syf zwany stolnicą.
          Trawiński to niby ile ma gwiazdek nieuki z Wawki?No to dziewcze takiej słomu
          już dawno nie widziałem,zostań lepiej koło tej swojej Łomży.
          "Odpoczniesz na prowincji"hahahahahahahahahahahahah chyba od handlu na ulicy.
          Boże,ale PORUTA.
          • Gość: lol Re: Warszawa?żarty na bok. IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 21:21

A Green Hotel??? Też ma 4 Fakt - że w Komornikach a to przecież nie w Poznaniu.
            Madziu a w Twojej firmie specjalisty słyszały o hotelu Mercure sieci Accor???
            No to pewnie dla nich i dla Ciebie sensacja że tu w Poznaniu taki stoi
            • Gość: Magda Re: Warszawa?żarty na bok. IP: 217.67.195.* 17.10.01, 12:30
              Gość portalu: lol napisał(a):

>
              > A Green Hotel??? Też ma 4 Fakt - że w Komornikach a to przecież nie w Poznaniu.
              >
              > Madziu a w Twojej firmie specjalisty słyszały o hotelu Mercure sieci Accor???
              > No to pewnie dla nich i dla Ciebie sensacja że tu w Poznaniu taki stoi

Mercure to hotel 3*, Green Hotel to hotel turystyczny 2*+ ,polska klasyfikacja
              jest zaniżona w stosunku do międzynarodowej. Dotyczy to bardzo wielu wymogów,
              które te hotele powinny spełniać aby być 4*, a ich nie spełniają. Ja napisałam o
              hotelu, który będzie 4* wg klasyfikacji międzynarodowej, wg polskiej będzie to
              5*. Takiego hotelu nie ma jeszcze w Poznaniu. Pozdrawiam,
          • Gość: Magda Re: Warszawa?żarty na bok. IP: 217.67.195.* 17.10.01, 12:26
            Gość portalu: Loki napisał(a):

> To chyba jakiś żart!!!!!!!!!!!-wyjeżdżając z takiego brudu jakim jest ten bazar
            >
            > nad Wisłą do miasta dużo bardziej europejskiego,o niebo ciekawszego-o czym w
            > ogóle tu romawiać??????????Do tej pory spotykałem się z reakcją zgoła
            > odwrotną,kto nie musi nie jedzie na ten syf zwany stolnicą.
            > Trawiński to niby ile ma gwiazdek nieuki z Wawki?No to dziewcze takiej słomu
            > już dawno nie widziałem,zostań lepiej koło tej swojej Łomży.
            > "Odpoczniesz na prowincji"hahahahahahahahahahahahah chyba od handlu na ulicy.
            > Boże,ale PORUTA.

Nie wiem ile masz lat, ale nie znasz Warszawy i jeśli ją oglądasz to chyba
            jedynie z perspektywy dworca centralnego. Nie wiem skąd tyle u Ciebie antypatii,
            ja nie napisałam, że Warszawa jest "the coolest" a Poznań "deep,dawn&dirty":))).
            Wcale tak nie uważam, nie znam Poznania i się nie wypowiadam, co do Wawy : tak są
            miejsca gdzie jest gigantyczny brud - tak jak w NYC, LA czy dowolnym getcie w
            każdej innej metropolii. I to mi się nie podoba. A co hoteli to moja branża,
            zajmuje się tym zawodowo - Trawiński to hotel najwyżej 3* - mówimy o klasyfikacji
            międzynarodowej , a nie o tym co napisał sobie właściciel.
            • Gość: MaciejK Re: Warszawa?żarty na bok. IP: *.radio-merkury.poznan.pl 17.10.01, 17:51
              > ja nie napisałam, że Warszawa jest "the coolest" a Poznań "deep,dawn&dirty":)))
              > .
              > Wcale tak nie uważam, nie znam Poznania i się nie wypowiadam, co do Wawy : tak
              > są
              > miejsca gdzie jest gigantyczny brud - tak jak w NYC, LA czy dowolnym getcie w
              > każdej innej metropolii.

W takim razie W-wa jest jedyną stolicę europejską -jeśli nie miastem wogóle-które
              ma getto w centrum - zdaje się ze szczękowce zalewają nie tylko stadion
              dziesięciolecia ale i okolice Pałacu Kultury a to dośc cieżko uznać za peryferię.
              Poza tym dziwisz się naszej reakcji-ale sorry-wydajesz sie osoba dobrze
              wykształconą-ale Twoje pytanie zadane na forum wygladało albo na "żart" albo na
              skrajny brak wykształcenia-są różne mozliwości zdobycia informacji czy
              nawet "obejrzenia" miasta nawet na drugiej półkuli...wystarczy tylko chcieć.
              A jeśli chciałaś dowiedzieć się czegos o Poznaniu to wystarczyło NORMALNIE
              zapytać.
              Pomyśl-jakbyś zareagowała gdybym na warszawskim forum napisał: muszę się
              przenieść na ...miesięcy do Warszawy - jestem załamany to taka prowincja i
              strasznie nudno...
              Pozdrawiam
              • Gość: Magda Re: Warszawa?żarty na bok. IP: 217.67.195.* 18.10.01, 15:29
                Masz rację, wywołałam skutek trochę inny od zamierzonego. Ale za to mogę
                zweryfikować wiele zasłyszanych opinii no i liczę, że mam od Was informacje z
                pierwszej ręki :)

Co do PKiN szczęki znikają , ale to skandal, że na gruntach wartych $1200/m2
                praktycznie nie ma nic tylko parkingi i hale sklepowe - sorry jest Mark&Spencer
                od niedawna, ale to tylko mały kawałek. Pozdrawiam,
            • Gość: Marcin Re: Warszawa?żarty na bok. IP: *.arcor-ip.de 22.10.01, 12:52
              Problem jest w tym, ze w Warszawie sa prawie same getta, z nielicznymi
              wysepkami normalnosci. Gdzie NY, a gdzie W-wa.
          • Gość: Marcin Zdziwiony IP: *.arcor-ip.de 22.10.01, 12:50
            Mieszkam w Wiesbaden, pracuje we Frankfurcie nad Menem i chcialbym powiedziec,
            ze tutaj ludzie nie maja takich problemow. Wszedzie jest ciekawie, kazde miasto
            ma swoje plusy i minusy i nikt sie nie przejmuje tym gdzie kto mieszka.
            Dlaczego w Polsce jest to takim problemem?
        • Gość: Magda Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 217.67.195.* 17.10.01, 12:17
          Gość portalu: ethanol napisał(a):

> madziu, z poznania jest blisko do berlina, zawsze mozesz sobie tam skoczyc na
          > weekend jak ci tu bedzie nudno, przy okazji mozesz zobaczyc jak naprawde
          > wyglada stolica.

Berlin nieźle znam, moi znajomi przyjeżdżają z Berlina na zakupy do Warszawy. Ale
          oczywiście teraz będzie mi łatwiej ich odwiedzić, a propos czy jest samolot z
          Poznania na Tegel? Pozdrawiam,

• Gość: Marcin Znajomi IP: *.arcor-ip.de 22.10.01, 12:54
            Czy Ci znajomi to moze Osis na zasilku? Jezeli tak, to sie nie dziwie. Stadion
            X-lecia to dla nich idealne miejsce.
          • Gość: Andy Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.*.*.* 26.10.01, 14:16
            <Berlin nieźle znam, moi znajomi przyjeżdżają z Berlina na zakupy do Warszawy.
            <Ale
            <oczywiście teraz będzie mi łatwiej ich odwiedzić, a propos czy jest samolot z
            <Poznania na Tegel? Pozdrawiam,
            Nie ma samolotu do Berlina! Ale za to moze podziekowac warszawie!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Magda Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 217.67.195.* 17.10.01, 12:13
        Gość portalu: lol napisał(a):

>
        > No to muszę Cię zmartwić bo wcale nie jest tak tanio. No i Ci współczuję bo
        > zostajesz zesłana na x miesięcy do nie przymierzając Azji. Czy słyszałaś kiedyś
        >
        > coś o kraju Polska (ten który jest naokoło Warszawy)???? "Zero kontaktu" no tak
        >
        > przecież tu nawet nie ma radia i TV o Internecie nie wspominając.
        >
        > PS1 Pozdrów znajomych
        > PS2 Twój post jest kiepska prowokacją
        > PS3 Jeżeli Poznań to wyrok to polecam mieszkanko na Młyńskiej

Szukam niewielkiego mieszkania w Poznaniu na wynajem gdzieś w centrum za jakieś
        500-600 USD / mieś. Powiedziano mi, że nie powinno być z tym problemu - to ja się
        z tego cieszę bo w Wawie to za tą cenę musiałabym dojeżdżać z Pragi 25km do pracy.
        Co do Polski i znajomości geografii - skąd te nerwy? Ja nie mam wyrobionej opinii
        nt. Waszego miasta , chcę się właśnie czegoś dowiedzieć. Rozumiem, że nie
        podzielasz przytoczonych przeze mnie opinii, ale dlaczego od razu piszesz o
        prowokacji? W takim razie skąd te opinie się biorą? Co ja mam sądzić jeżeli mam u
        Was pracować i mieszkać? Pozdrawiam,
        • Gość: Arti MAGDA, CZEGO TY SIĘ NACZYTAŁAŚ? IP: *.teleaudio.com.pl 21.10.01, 12:08

> Szukam niewielkiego mieszkania w Poznaniu na wynajem gdzieś w centrum za jakieś
          >
          > 500-600 USD / mieś. Powiedziano mi, że nie powinno być z tym problemu - to ja s
          > ię
          > z tego cieszę bo w Wawie to za tą cenę musiałabym dojeżdżać z Pragi 25km do pra
          > cy.

Magda, a w jakiej gazecie Ty to wyczytałaś? Bo zakładam, że Warszawę znasz tylko
          z opisu, nawet nie z mapy. Na mapie bowiem mniej więcej widać, że do centrum 25
          kilometrów to jest może z Wołomina, ale nie z Pragi (z Pragi przez Most
          Poniatowskiego jest dziesięć razy mniej).
          Co do ceny mieszkań: ktoś Cię okłamał, biedna dziewczynko, że mieszkanie w
          centrum kosztuje 500-600 USD. Moi znajomi wynajmują mieszkania w centrum za 300
          dolarów. No chyba, że Ty oczekujesz czegoś specjalnego, a nie zwykłego
          mieszkania. Ale jeżeli tak jest, to powinnaś to zaznaczyć, bo sobie nie daj Boże
          w Poznaniu pomyślą, że Warszawa jeszcze bardziej upodobniła się do Moskwy i za
          kawalerkę płaci sie tu pięćset dolców.
          Pozdrawiam
        • Gość: Marcin Ceny IP: *.arcor-ip.de 22.10.01, 12:59
          Dziwne. Moi Koledzy od kilku lat mieszkajacy w W-wie maja calkiem przyzwoite
          mieszkanka za nizsza cene i nie musza dojezdzac 25km. Ty chyba nie jestes z W-
          wy...
        • tully Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? 26.10.01, 15:15
          Wierutna bzdura! A raczej dwie!
          1. Praga 25 kilometrów? To chyba o Markach myślisz!
          2. Mieszkanie w Wawie za 500/600 dolarów? Skąd masz te informacje? Kawalerkę w
          Warszawie można wynająć za niecałe 200 dolarów. Mieszkanie dwupokojowe za 300
          dolarów. I to w takich dzielnicach jak np. Żoliborz albo Mokotów.

Coś mi się wydaje, że ktoś tu ciemnotę wciska.
    • Gość: Radost Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 21:33

> Poznaniacy pomóżcie. Moja firma dostała zlecenie na przygotowanie inwestycji
      > pod pierwszy w Poznaniu czterogwiazdkowy hotel. Mam się przenieść do Poznania
      > na "x" miesięcy. Wszyscy moi znajomi się śmieją i gratulują, że sobie "odpocznę
      >
      > na prowincji", że u Was nuda, zero atrakcji i kontaktu ze światem. Tylko ludzie
      >
      > smętni chodzą co nie lubią Warszawy. Jezu czy to prawda? Ja już jestem
      > załamana, tylko moja znajoma, która ma u Was rodzinę pociesza, że w Poznaniu
      > jest tanio.

No wlasnie za to nie lubimy Warszawki! za to ze tak myslicie o innych miastach!
      za to ze mysleliscie ze wystarczy pobudowac kilkansciee biurowcow(Metropolitian
      jak wybuduja chyle czola no i moze hote IC) gdziebadz o bezndziejnej
      architekturze dorzucajac pare marketow nie rozniacych sie od innych tego typu w
      Polsce i juz jestescie lepsi,piekniejsi i madrzejsi!
      Poznan to jest Poznan! a gdzie Magdo bedziesz budowac ten hotel?? na placu
      Slowackiego??
      Pozdrawiam ....Kontaktuj sie z nami przez forum a przekonasz sie ze Poznan to nie
      prowincja! Pokazemy Tobie jego zalety itd. Jak bedziesz chciala cos wiedziec to
      zadaj pytanie:) Milego pobytu:)
      (choc mimo wszytko plama z tymi gwiazdkami Trawinski itd.)

• Gość: pyra Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 22:51
        zapraszamy do europy:) zobaczysz ze nie bedzie ci sie chcialo na ta bialorus
        wracac:) zaloze sie , ze po 2 tygodniach zaczniesz mowic tej:)
        • couleur3 Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? 15.10.01, 22:55
          To jakaś głupia warsiawska prowokacja - typowe dla nich. Nie ma się co nad tym
          rozwodzić.
        • Gość: Magda Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 217.67.195.* 17.10.01, 12:42
          Gość portalu: pyra napisał(a):

> zapraszamy do europy:) zobaczysz ze nie bedzie ci sie chcialo na ta bialorus
          > wracac:) zaloze sie , ze po 2 tygodniach zaczniesz mowic tej:)

Wawa przypomina mi bardziej NYC niż cokolwiek w Europie. Sama pracuję na 32
          piętrze i się boję. Obyś miał rację :)))
          • Gość: pyra Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 19:48
            pierwsze co zrob to pozbadz sie sluzbowego samochodu na warszawskich blachach -
            to nie bedziemy na ciebie trabic - a POZA TYM TO MAMY NAJWIEKSZE KINO W EUROPIE
            • Gość: Magda Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 217.67.195.* 18.10.01, 15:32
              Mam tablice z własnym imieniem "W8 MAGDA":))) szkoda by było. Co do kina to
              bomba - co tam jeszcze jest ? Kręgle może IMAX? Pozdrawiam,
              • Gość: pyra Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 12:45
                imax zaczynaja budowac a takie tablice to wywal od razu do kosza bo tu tylko
                najwieksze wiesniaki z takim szmelcem jezdza
              • Gość: MadgaK Tablice IP: *.arcor-ip.de 22.10.01, 13:03
                Co ty zalewasz, to ja mam takie tablice. Nie podszywaj sie pod Warszawiakow.
              • Gość: . Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.tor.pathcom.com 10.11.01, 09:45
          • Gość: Marcin Cokolwiek w Europie IP: *.arcor-ip.de 22.10.01, 13:02
            A widzialas chociaz na zdjeciu Frankfurt/Main?
      • Gość: anka9009 Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 13:26
        a oni się będą reklamować, że to pierwszy czterogwiazdkowy w Wielkopolsce
        czasami płaka się chce nad ignoranctwem stołecznym
        Poznań dla warszawianki (rzeczowniki określające mieszkańców miast piszemy małą
        literą) to rzeczywiście może być wyrok, jeżeli nie będzie potrafiła się
        dostowac do tutejszego stylu życia
        zajrzyj czasem na forum to się coś nie coś dowiesz
        życze powodzenia
      • Gość: Magda Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 217.67.195.* 17.10.01, 12:40
        Gość portalu: Radost napisał(a):

> Gość portalu: Magda napisał(a):
        >
        > > Poznaniacy pomóżcie. Moja firma dostała zlecenie na przygotowanie inwestyc
        > ji
        > > pod pierwszy w Poznaniu czterogwiazdkowy hotel. Mam się przenieść do Pozna
        > nia
        > > na "x" miesięcy. Wszyscy moi znajomi się śmieją i gratulują, że sobie "odp
        > ocznę
        > >
        > > na prowincji", że u Was nuda, zero atrakcji i kontaktu ze światem. Tylko l
        > udzie
        > >
        > > smętni chodzą co nie lubią Warszawy. Jezu czy to prawda? Ja już jestem
        > > załamana, tylko moja znajoma, która ma u Was rodzinę pociesza, że w Poznan
        > iu
        > > jest tanio.
        >
        > No wlasnie za to nie lubimy Warszawki! za to ze tak myslicie o innych miastach!
        >
        > za to ze mysleliscie ze wystarczy pobudowac kilkansciee biurowcow(Metropolitian
        >
        > jak wybuduja chyle czola no i moze hote IC) gdziebadz o bezndziejnej
        > architekturze dorzucajac pare marketow nie rozniacych sie od innych tego typu w
        >
        > Polsce i juz jestescie lepsi,piekniejsi i madrzejsi!
        > Poznan to jest Poznan! a gdzie Magdo bedziesz budowac ten hotel?? na placu
        > Slowackiego??
        > Pozdrawiam ....Kontaktuj sie z nami przez forum a przekonasz sie ze Poznan to n
        > ie
        > prowincja! Pokazemy Tobie jego zalety itd. Jak bedziesz chciala cos wiedziec to
        >
        > zadaj pytanie:) Milego pobytu:)
        > (choc mimo wszytko plama z tymi gwiazdkami Trawinski itd.)

Nt hotelu nie mogę zbyt wiele jeszcze napisać, szukamy lokalizacji. Będzie to
        hotel z półki Marriott, Hilton , Sheraton. A więc czołówka. Co do tego co buduje
        się teraz w Warszawie to lada dzień będzie otwarty Hayatt - kat. de luxe (5*++),
        potem Westin 5*, wspomniany InterContinental 5* , Radisson i kolejny Marriott.
        Ibisów, Holiday Inn, Crowne Plaza nie liczę wszystko 2*/3*. Dopiero zaczynamy
        doganiać Europę pod względem ilości miejsc hotelowych wysokiej klasy na
        mieszkańca. Jeśli chodzi o inne inwestycje jest dużo lepiej w Wawie i innych
        miastach, centra handlowe, techno-parki itd. powstaje tego po kilka w każdej
        dzielnicy, ja straciłam rachubę, wiem ,że w innych miastach jest podobnie - na to
        rynek jest znacznie większy. Pozdrawiam,

• Gość: Nika Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 16.10.01, 13:32
      Nie. Ale Warszawa dla poznaniaka to wyrok.
      • Gość: Marcin Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.arcor-ip.de 22.10.01, 13:04
        Nie tylko dla Warszawiaka.
    • Gość: P.B Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.wskiz.poznan.pl 16.10.01, 14:35

> na "x" miesięcy. Wszyscy moi znajomi się śmieją i gratulują, że sobie "odpocznę
      >
      > na prowincji", że u Was nuda, zero atrakcji i kontaktu ze światem. Tylko ludzie
      >
      > jest tanio.

Co za atrakcje oferuje Warszawa, których nie ma Poznań???
      Skoro taka ta W-wa taka piękna to dlaczego turyści, którzy u was byli (w
      większości) nie chcą więcej do stolicy wracać.
      • Gość: olo Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.poznan.uw.gov.pl 16.10.01, 15:42
        Hej Magda ale namieszałaś. Zawrzało. Mieszkam w P. już 10 lat i w przyszym roku
        zwiewam, bo z tymi zakompleksionymi prowincjarzami nie można wytrzymać. To
        smutne, że kulturalne miasto ma takich mieszkańców. Całe szczeście, że to nie
        wszyscy. "zapraszamy do europy", "bazar nad wisłą" cha, cha. Posłuchajcie
        siebie sami Poznaniacy. A dla tych którzy uważają się za lepszych przypomnę, że
        Europa kończy się na Uralu. Czy Wam się to podoba, czy nie.
        • Gość: lol Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.01, 16:57

Olo! Warszawski desancie w wielkopolskim urzędzie wojewódzkim. Przeczytaj
          jescze raz post Madzi. Jeśli nie widzisz w nim prowokacji to chyba jako
          inteligentny człowiek zauważysz spore luki w wykształceniu i wiedzy Magdy. OK
          jej znajomi mogą sobie robić takie żarty ale biedna Magda uwierzyła i chyba
          potrzeban jej będzie wcześniej sesja u psychoterapeuty ;) O Polsce i
          pozostałych miastach poza Warsiawą ma taki pojęcie jakby miała przyjechać tu z
          Los Angeles
          • Gość: ethanol Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 151.112.27.* 16.10.01, 23:25
            olo Europa to nie tylko kraina geograficzna. To rowniez obszar kulturowy. I ta
            druga Europa niestety az tak daleko na wschod nie siega. Czy ci sie to podoba
            czy nie - tak jest.
            • Gość: olo Re: Do Iola i Ethanola IP: *.poznan.uw.gov.pl 17.10.01, 16:20
              Panowie przyznaję, że moja wczorajsza wypowiedż była złośliwa i może
              przesadziłem. Ale jak zauważyliście nie jestem z Poznania ( i nie z Warszawy a
              z Gdańska )i mam pewien dystans w spojrzeniu. Znam wielu ludzi w Warszawie,
              często tam bywam i trudno jest mi sie zgodzić, że to wiocha. Ludność która tam
              napływa dodaje tylko kolorytu i pozwala się temu miastu rozwijać. A spróbujcie
              spojrzeć na Poznań. Nawet na tym forum widać,że to miasto ma jakiś kompleks na
              punkcie Warszawy. Kiedyś się zdziwiłem, jak jeden z profesorów na wykładzie
              opwiedział dowcip o uniwerkach : największy jest warszawski, najstarszy
              jagieloński, a najlepszy oczywiście poznański, przyjezdni zaś dodali a jaki
              jest najbardziej zakompleksiony ...? Środowisko tu hermetyczne. Jak pisze
              Ethanol bliżej do Berlina, bo tak wygląda prawdziwa stolica ( wspólna
              przeszłość się kłania ?). Co do wypowiedzi Magdy to ię nie wypowiadam, czy jest
              to prowokacja, czy nie.
              Pare słów do Ethanola. Owszem Euopa to kraina geograficzna i kulturowa. I można
              wyróżnić w niej dwie strefy wpływów - rzymską i bizantyjską. Rzymska kończy się
              zapewne na wschodnich rubieżach Polski, ale nie za Koninem jak to się tu mówi.
              Ale i ze strefą bizantyjską wciąż jest to Europa jedna i niepodzielna. A wschód
              wcale nie jest gorszy. Jeśli nie wystarczą Ci moje słowa to odwoluję do słów
              Jana Pawła II mówił podobnie o Europie i "wchodzeniu" do niej. Ten kto ma inne
              zdanie obraża tych którzy tam mieszkają.
              Na koniec stwierdzę, że jest tu sporo fajnych ludzi, choć nie poznałem ich zbyt
              wielu.
              I do Magdy - mi się tu podobało przez około 3 lata. Twój hotel pwostanie pewno
              szybciej, ale może trafisz na innych ludzi.
              Pozdrawiam.
          • Gość: darkg Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 194.181.188.* 17.10.01, 11:29
            A czy nie wzioles pod uwage Olo, ze Magda chciala naprawde dowiedziec sie
            czegos o Poznaniu u zrudel, a nie sluchac plotek ? I zastanow sie jakie przede
            wszystkim sobie wystawiasz swiadectwo traktujac wszystko jako prowokacje.
            • Gość: darkg Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 194.181.188.* 17.10.01, 11:31
              Przepraszam moj poprzedni post byl Lola a nie do Ola.
        • Gość: Magda Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 217.67.195.* 17.10.01, 12:50
          Gość portalu: olo napisał(a):

> Hej Magda ale namieszałaś. Zawrzało. Mieszkam w P. już 10 lat i w przyszym roku
          >
          > zwiewam, bo z tymi zakompleksionymi prowincjarzami nie można wytrzymać. To
          > smutne, że kulturalne miasto ma takich mieszkańców. Całe szczeście, że to nie
          > wszyscy. "zapraszamy do europy", "bazar nad wisłą" cha, cha. Posłuchajcie
          > siebie sami Poznaniacy. A dla tych którzy uważają się za lepszych przypomnę, że
          >
          > Europa kończy się na Uralu. Czy Wam się to podoba, czy nie.

Dzięki, ale dla mnie to małe pocieszenie. Ja nie mam wyboru muszę tam pojechać.
          Ludzie wszędzie są różni, statystycznie w Wawie zakompleksionych i "dziedzicznie
          obciążonych" na pewno jest tak 4 razy więcej, bo miasto jest 4 razy większe :)))
        • Gość: Marcin Ural IP: *.arcor-ip.de 22.10.01, 13:06
          To propaganda. Ameryka podobno tez istnieje poza USA, ale kto o niej
          slyszal :)))
        • Gość: Radekx Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.au.poznan.pl 06.11.01, 14:28
          Mam do ciebie jedno pytanie kutafonie!!
          Mieszkasz w POZNANIU już 10 lat to znaczy nie urodziłeś sie tutaj. Tylko
          dlaczego przyjechałeś do NASZEGO miasta? Nikt cie tutaj mendo nie zapraszał i
          lepiej wyjedz stąd i nie zabieraj NAM pracy!!!!!!!!!
      • Gość: Magda Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 217.67.195.* 17.10.01, 12:47
        Gość portalu: P.B napisał(a):

> Gość portalu: Magda napisał(a):
        >
        > > Poznaniacy pomóżcie. Moja firma dostała zlecenie na przygotowanie inwestyc
        > ji
        > > pod pierwszy w Poznaniu czterogwiazdkowy hotel. Mam się przenieść do Pozna
        > nia
        > > na "x" miesięcy. Wszyscy moi znajomi się śmieją i gratulują, że sobie "odp
        > ocznę
        > >
        > > na prowincji", że u Was nuda, zero atrakcji i kontaktu ze światem. Tylko l
        > udzie
        > >
        > > smętni chodzą co nie lubią Warszawy. Jezu czy to prawda? Ja już jestem
        > > załamana, tylko moja znajoma, która ma u Was rodzinę pociesza, że w Poznan
        > iu
        > > jest tanio.
        >
        > Co za atrakcje oferuje Warszawa, których nie ma Poznań???
        > Skoro taka ta W-wa taka piękna to dlaczego turyści, którzy u was byli (w
        > większości) nie chcą więcej do stolicy wracać.

Nie wiem jakie atrakcje ma Poznań, napisz. Zakładam, że na pewno więcej zabytków,
        większą starówkę, targi. Co do turystów w Wawie też czytałam artykuł w GW na ten
        temat, napisał go ignorant. My inwestujemy miliony USD w ten rynek bo będzie się
        on jeszcze szybciej rozwijał, także w innych miastach. Pozdrawiam,
        • Gość: lucki ooooooooooooo IP: 150.254.153.* 19.10.01, 14:11
          Lepiej nie przyjezdzaj do POznania, tu nie ma takich atrakcji jak w Warszawie,
          po 19 zwijają asfalt i chowają ratusz do szopy. Zycie jest tu nudne jak papier
          do d..y , nie to co w stolicy. a po za tym po zmroku strach wychodzić na ulice
          wszędzie biją i gwałcą, no chyba ze nie szczycisz się szczgólną urodą wtedy o
          to drugie mozesz byc spokojna. Pozdrawiam z wiochy.
    • Gość: lol Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok?_Do Magdy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 13:40

Po prostu nie mogę się nadziwić że jako wykształcona (zapewne) osoba tak się
      przejęłaś żartami znajomych że aż się załamałaś (sic) Jesteś niezrównoważona
      emocjonalnie??? Masz taką pracę że pewnie że trochę jeździsz po kraju - może do
      Ciebie nie dotarło że inne miasta poza Warszawą też funkcjonują (niektóre
      całkiem nieźle) i oferują mnóstwo atrakcji. Gdzie Ty żyjesz - co to znaczy -
      "zero kontaktu" sądzisz że nie ma tu telewizji, telefonów, Internetu??? Chyba
      za dużo nasłuchałaś sie ostatnio Afganistanie. Nie obraź się ale Twój post miał
      wydźwięk niedouczonej żony ambasadora USA wysyłanego za karę na placówkę do
      Turkmenistanu. Chcesz poznać atrakcje jakie niesie ze sobą życie w Poznaniu -
      zapraszam do lektury poznańskiego forum.

Życzę miłego pobytu w Poznaniu, więcej własnego zdania i poprawy higieny życia
      psychicznego
      • Gość: Loki Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok?_Do Magdy IP: *.echostar.pl 17.10.01, 16:24
        Sama Warszawa ma 1,6 mln mieszkańców,więc gdzie znowu jest 4 razy większa-Wy
        chyba naprawdę myślicie,że ma cie 2,5mln śmiech-2,4 to ma,ale cała aglomeracja-
        Nasza ma 830 tys. i starczy i nikt nie mówi,że Poznań to ponad mln
        mieszkańców!!!!!(nie liczmy studentów i nie zameldowanych)
        Przyjedziesz,zobaczysz,nie pożałujesz i więcej pokory.
    • Gość: Ela2 Re Blubry grygolicie IP: *.outland.avaya.com 17.10.01, 16:37
      Niektorzy z Was pisza ale pierdoly. Co Wy chcecie od tej dziewczyny? Grzecznie sie zapytala jak sie
      zyje w Poznaniu. Przez takie (niektore) glupie komentarze mozna naprawde pomyslec - poznaniacy
      sa bufonami i zaslepieni w swoje miasto, nic poza nim nie widza, sa nietolerancyjny itd. A jakies tam
      komentarze znajomych czy tez rodziny? pominac milczeniem i TO jest wlasnie wielkoscia i
      kultura danego czlowieka. Z takimi glupimi wyrazeniami, obelgami czy wrecz pomowieniami stawiacie
      sie sami na tym samym niveau na jakim opisujecie innych. Patrz komentarze o Warszawie czy innych
      miastach i ich mieszkancach.
      Magda, urodzilam sie w Poznaniu (od 21 lat nie mieszkam juz tam) miasto jak miasto. Innym sie podoba
      innym nie, inni nie maja zdania. Mnie sie podoba Solacz, Srodmiescie ze Starowka, Grunwald.
      Ludzie, wszedzie tacy sami. Jak sobie ulozysz pobyt w Poznaniu - moze sie nawet Tobie spodoba ze
      zostaniesz na dluzej - to od Ciebie zalezy. Zycze powodzenia i zycze zeby warszawianka dobrze
      "wybudowala" ten hotel.
      Nie rozumiem jednego, w Polsce moneta obiegowa jest Zloty, dlaczego podaje sie ceny, np. w tym
      poscie, czynsz 500-600$???? Nawet w mediach i w prasie narodzil sie taki nowotwor.
      Ela2.

• Gość: Magda Re: Re Blubry grygolicie IP: 217.67.195.* 18.10.01, 15:34
        Ela dziękuję, zaczynam się powoli przekonywać do Waszego miasta. Są jakieś
        fajne kluby ? Pozdrawiam,
    • Gość: tur Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 17.10.01, 19:38
      Magda ! , wyobraź sobie że firma załapie kontrakt na Białorusi.
      Blisko Warszawy przecież.
      To co , chyba z pełnym entuzjazmem "wygnasz sie" do Poznania.
      • Gość: Magda Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 217.67.195.* 18.10.01, 15:35
        Wtedy się zwolnię :)))
    • Gość: bula Do Magdy IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.10.01, 19:49
      No to Ci chłopaki "dali bobu" ;)
      W Poznaniu jest fajnie, tanio (mieszkanie, piwko, obiad zjesz sobie o wiele
      taniej i lepiej niż w Warszawie, gdzie byle ochłap kosztuje 50 "zyli").
      Nie ma tego wariackiego pędu jak w Wawie.
      Ogólnie jest fajnie, gdy odbywają się targi jest mnóstwo międzynarodowego
      towarzystwa.
      Na weekendy pewnie będziesz uciekać do Wawy tak jak mój koleś ucieka z Wawy do
      Poznania.
      Jeśli chodzi o loty do Berlina to niestety nie licz na to.
      Jedyny port lotniczy mający na to wyłączność to wasze Okęcie :(((
      Ale jest jeszcze nasza wspaniała PKP (pociągiem do Berlina pojedziesz w bardzo
      dobrych warunkach około 3 godz.)
      A czy Poznań to dla warszawianki wyrok???
      Moja żona jest warszawianką i jakoś nie narzeka, że musiała się tutaj
      przeprowadzić.
      Pozdro
      • Gość: ethanol $$$ IP: 151.112.27.* 17.10.01, 21:50
        Ela2
        Podaje sie ceny w $ bo to taki "capitol - nowojorski" szpan :)
      • Gość: Magda Re: Do Magdy IP: 217.67.195.* 18.10.01, 15:40
        Gość portalu: bula napisał(a):

> No to Ci chłopaki "dali bobu" ;)
        > W Poznaniu jest fajnie, tanio (mieszkanie, piwko, obiad zjesz sobie o wiele
        > taniej i lepiej niż w Warszawie, gdzie byle ochłap kosztuje 50 "zyli").
        > Nie ma tego wariackiego pędu jak w Wawie.
        > Ogólnie jest fajnie, gdy odbywają się targi jest mnóstwo międzynarodowego
        > towarzystwa.
        > Na weekendy pewnie będziesz uciekać do Wawy tak jak mój koleś ucieka z Wawy do
        > Poznania.
        > Jeśli chodzi o loty do Berlina to niestety nie licz na to.
        > Jedyny port lotniczy mający na to wyłączność to wasze Okęcie :(((
        > Ale jest jeszcze nasza wspaniała PKP (pociągiem do Berlina pojedziesz w bardzo
        > dobrych warunkach około 3 godz.)
        > A czy Poznań to dla warszawianki wyrok???
        > Moja żona jest warszawianką i jakoś nie narzeka, że musiała się tutaj
        > przeprowadzić.
        > Pozdro

Dzięki Bula. Z samolotem to szkoda uwielbiam latać. Co do faceta to wypuściłam go
        do Stanów i już go pewnie nie zobaczę chlip, chlip. Zobaczymy jacy mężczyźni są w
        Poznaniu :)))
    • Gość: Raper Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 150.254.191.* 18.10.01, 08:58
      Witam Magda
      Wydaje mi się że nie będzie tak źle :)
      Przyzwyczaisz się. W Poznaniu naprawdę można dobrze żyć :)
      Moja narzyczona tak jak Ty i żona Buly jest Warszawianką, mieszka w Poznaniu
      bardzo jej się podoba. Na pewno jest tu trochę inaczej, życie toczy się
      odrobinę wolniej, spokojniej nie ma takiej bieganiny jak w Stolicy, ale ma to
      przecież dobre strony. Ludzie to prawda że Poznaniacy są nieufni w stosunku do
      obcych ale jeżeli przełamiesz pierwsze lody do gwarantuję Ci że nie spotkałaś
      jeszcze tak wspaniałych towarzyszy zabaw :) Zobaczysz.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia.
      PS. Pamiętaj że wszędzie w każdym mieście żyją normalni ludzie i jak się chce
      to można z nimi normalnie porozmawiać nie ma się czego obawiać nie wyprowadzasz
      się w końcu do Afryki czy gdzieś daleko, do Warszawy masz tylko 2.45 godziny
      drogi pociągiem i zawsze możesz wrócić :)
      • Gość: Magda Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 217.67.195.* 18.10.01, 15:42
        Gość portalu: Raper napisał(a):

> Witam Magda
        > Wydaje mi się że nie będzie tak źle :)
        > Przyzwyczaisz się. W Poznaniu naprawdę można dobrze żyć :)
        > Moja narzyczona tak jak Ty i żona Buly jest Warszawianką, mieszka w Poznaniu
        > bardzo jej się podoba. Na pewno jest tu trochę inaczej, życie toczy się
        > odrobinę wolniej, spokojniej nie ma takiej bieganiny jak w Stolicy, ale ma to
        > przecież dobre strony. Ludzie to prawda że Poznaniacy są nieufni w stosunku do
        > obcych ale jeżeli przełamiesz pierwsze lody do gwarantuję Ci że nie spotkałaś
        > jeszcze tak wspaniałych towarzyszy zabaw :) Zobaczysz.
        > Pozdrawiam i życzę powodzenia.
        > PS. Pamiętaj że wszędzie w każdym mieście żyją normalni ludzie i jak się chce
        > to można z nimi normalnie porozmawiać nie ma się czego obawiać nie wyprowadzasz
        >
        > się w końcu do Afryki czy gdzieś daleko, do Warszawy masz tylko 2.45 godziny
        > drogi pociągiem i zawsze możesz wrócić :)

To kolejny miły list. Dziękuję. Zaczynam się już pakować :)) Szkoda tylko, że
        zima idzie, są jakieś u Was ładne parki?? Pozdrawiam,

• Gość: parapa Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 16:05
          drodzy poznaniacy! olejcie ja, niech sobie mysli,ze wasze miasto to zadupie
          info dla warszawianki:poznan to nie prowincja! to takie spore miasto, jedzie
          sie tamtedy od was do berlina moze nie bedziesz sie tu nudzic!
          • Gość: Loki Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.echostar.pl 18.10.01, 18:10
            Droga Madziu przecież Poznań to miasto zieleni!!!!!!!!Ma największy udział
            terenów zielonych ze wszystkich dużych miast Polski, więc co to za
            pytanie?????????Park Sołacki,Cytadela,Malta i wiele innych-na pewno się nie
            zawiedziesz.
            • Gość: msz Re: Do Magdy? IP: 192.168.9.* / *.exbud.com.pl 19.10.01, 09:24
              Cóż Magdo, twój post wskazuje tylko na to, że jesteś ograniczona umysłowo. Nie
              ważne czy chciałaś się w głupi sposób ponabijać z poznaniaków czy jest to twoja
              ignorancja. Wydaje mi się, że pracując w branży hotelarskiej trochę lepiej
              powinnaś się orientować co do atrakcyjności miast.
    • Gość: Vicki żal mi Cię Magdo, naprawdę IP: 150.254.153.* 19.10.01, 12:57
      Jestem na 99% przekonany że to żart (niezbyt mądry zresztą), a jeśli się mylę
      to naprawdę żal mi Cię. Tak się składa że miaszkam parktycznie na przemian
      Poznań/Chicago i wierz mi, gdybym miał porównać Chicago do chociażby Warszawy,
      okazałoby się że ta nasza stolica to jest tragedia. A jednak nikt z "Polonusów"
      z którymi się widuję nie pomyśłałby o Warszawie ani tym bardziej o Poznaniu
      jako o "Prowincji". A co do cen..... hmmm co jakiś czas bywam w Wawie i np.
      ceny "spożywki" w stolicy wydają mi się zdecydowanie niższe niż w "stolicy
      Wielkopolski". Ty chyba nie wiesz co to znaczy wysoka cena. Zapraszam do
      Stanów! To chyba wszystko, ponieważ na ten temat nie ma sensu dłużej męczyć
      klawiatury :))))
      • Gość: Radost Re: Magdo, naprawdę IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 13:11
        To kolejny miły list. Dziękuję. Zaczynam się już pakować :)) Szkoda tylko, że
        zima idzie, są jakieś u Was ładne parki?? Pozdrawiam,

Licze ze bedziesz działała na forum:) i relacjonowała przebieg inwestycji:) oby
        była dobra architektonicznie:) pozdro:)
    • Gość: misio Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.10.01, 23:54
      poznań, to b.przyjemne miasto.
      to, że nie podoba się ono Twoim znajomym - to już ich problem.
      zapewne nigdy tu nie byli.
      gdyby to była prowincja to nie budowano by tutaj czterogwiazdkowego hotelu.
      nic się nie obawiaj.
      przyjeżdzaj!!!!
      pzdr
      :)))))))))))
      • Gość: ravau Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 01:10
        W Poznaniu spodoba Ci się. Jest dużo pubów i klubów skoncentrowanych w jednym
        miejscu, wokół Starego Rynku. Jest trochę spokojniej i taniej niż w Warszawie
        (ale nie tak bardzo tanio jak w Białymstoku). Tak jak w Krakowie, mamy w
        Poznaniu historycznie alergiczny stosunek do Warszawy, ale miłym warszawiankom
        nic tu nie grozi poza uwiedzeniem :-). Czekamy na nowy hotel i na Ciebie.
    • Gość: Maciek Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 30.10.01, 13:17
      Jestem ciekaw na czym polega przygotowanie inwestycji pod budowę hotelu.
      Sam pracujęw branży budowlanej. Jeżeli przygotowanie inwestycji ma trwać x-
      miesięcy to chyba jakaś pomyłka-nie w Poznaniu. Nie wiem czy pracujesz w branży
      budowlanej, czy w hotelarskiej ale jeśli by tak było to pewnie już nie raz
      odwiedziłabyś Targi Poznańskie. Dlatego myślę, że pomyliła Ci się inwestycja
      budowy hotelu w Poznaniu z przebudową w Warszwie stadionu 10-lecia na
      targowisko.
    • Gość: Lechita Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 211.168.222.* 30.10.01, 15:40

>
      >
      > jest tanio.

Kochanie, pracujesz w branzy hotelarskiej ale chyba jak sprzataczka, bo
      inteligencji w twoich postach nie widac. A na tych 1000 zl to lepiej zyc w
      Poznaniu, taniej niz we Wszawce.
      • Gość: Robert Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.cust.poz.supermedia.pl 05.11.01, 10:53
        Powiem któtko.Warszawa ma może więcej rozrywki od Poznania,ale wszyscy powinni
        wiedzieć,że Pyrlandia jest już sama w sobie urocza i co za tym idzie,również
        gospodarna!!!.To u nas (na Malcie) pierwszy w Polsce był stok narciarski,a
        pózniej W-wa,z zazdrości zafundowała sobie też.I już na koniec - w Poznaniu
        odbywają się Targi,których zazdrości mam cała Polska.
        (robert@cad.de)
        • Gość: CANEMUTO Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: *.icpnet.pl 05.11.01, 19:53
          to faktycznie pachnie kolejna tania prowokacja:))) bo jesli ktos sie chce
          czegos dowiedziec to nie zadaje pytanie w formie "slyszalem, ze wasze miasto
          jest denne az do bolu". a to "nie takie byly moje intencje"... no coz powialo
          hipokryzja... kolejna zalosna licytacja. biedne. pozdro:(
          • Gość: Warschau Re: Czy Poznań to dla Warszawianki wyrok? IP: 217.153.46.* 06.11.01, 15:06
            Gość portalu: CANEMUTO napisał(a):

> to faktycznie pachnie kolejna tania prowokacja:))) bo jesli ktos sie chce
            > czegos dowiedziec to nie zadaje pytanie w formie "slyszalem, ze wasze miasto
            > jest denne az do bolu". a to "nie takie byly moje intencje"... no coz powialo
            > hipokryzja... kolejna zalosna licytacja. biedne. pozdro:(

Otóż to! Podobne tanie prowokacje serwuje Nam na forum warszawskim Wasz krajan
            Lechita. Poczytajcie sobie....

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka