Dodaj do ulubionych

wysyp dzieci

03.04.06, 18:57
mam pytanko - czy nadal na Polnej i w innych szpitalach jest natłok rodzących
i kobiety leżą na korytarzach ?
Obserwuj wątek
    • gavagai1 Re: wysyp dzieci 03.04.06, 21:09
      Na Polnej bywa ciężko. Dzisiaj mówił mi o tym tamtejszy anestezjolog a tydzień
      temu jedna lekarka. W wypadku braku miejsc izba przyjęć jest zamknięta i
      odsyłają do innych szpitali (Raszei, Lutycka). Ale na korytarzach się nie leży!
      • hebbe Re: wysyp dzieci 04.04.06, 22:00
        a czy zanim odeślą do innego szpitala to chociaż badają - jakie rozwarcie, jaki
        postęp w akcji porodowej? Bo ja będę rodzić drugi raz, położne mnie ostrzegają,
        żeby nie czekać zbyt długo, bo czasem akcja nagle przyspiesza i mam obawy, czy
        jak mnie tak będą odsyłać ze szpitala do szpitala to nie urodzę po drodze...
        tym bardziej, że będę jeździć taksówką, bo mąż musi zostać z córką w domu :(
        • gavagai1 Re: wysyp dzieci 04.04.06, 22:21
          Lekarz mówił, że takich na "ostatnich nogach" (duże rozwarcie, koniec 1 etapu
          itp.) nie odsyłają:)
          zawsze warto zadzwonić na izbę i się jeszcze podpytac;)
          • leni_wa Re: wysyp dzieci 05.04.06, 11:31
            3 tyg temu rodzilam na Lutyckiej, przywozili tam dziewczyny z innych szpitali.
            Byl full!!!
        • natalya78 Re: wysyp dzieci 05.04.06, 15:35
          Badają. Nas przed odesłaniem zbadali. Miałam akurat 4 cm rozwarcia, więc mogłam
          jeździć dalej ;) Przy 8 cm już nie odeślą :)
          • hebbe Re: wysyp dzieci 06.04.06, 21:30
            A jak odsyłają to mówią, do jakiego szpitala można jechać, bo tam są miejsca,
            czy trzeba samemu szukać?
            I czy te 4 cm rozwarcia to były przy pierwszym porodzie? Pytam, bo może u
            wieloródek 4 cm to już będzie sporo (szybko może się z nich i 8 zrobić:) i
            raczej jeździć z tym nie pozwolą :)

A przede wszystkim gratuluję dzidziusia :)
      • jaonna1 Re: wysyp dzieci 06.04.06, 22:17
        ja rodziłam 02.04.akurat porodówka prawie pusta. natomiast dwa dni pożniej był
        już wysyp na polnej do tego stopna ze wczesniej wypisywali do domu, bo nie było
        łożek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka