Dodaj do ulubionych

dombank????

IP: 193.120.95.* 07.04.06, 07:37
witam
jestem zainteresowany kupnem mieszkania, niestety jestem zmuszony wziasc
kredyt :-)jak wiekszosc z nas chyba :-) dostalem oferte od DomBanku,
chcialbym sie dowiedziec czy ktos juz mial do czynienia z tym bankiem, czy
wrato u nich zaciagnac kredyt, czy sa w miare wiarygodni, jakies kruczki i te
sprawy etc.
dzieki za info
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: wania Re: dombank???? IP: 87.192.77.* 02.06.06, 11:44
      hej nikt nie bral jeszcze kredytu z tego banku???? pomozcie please!!! w srode
      mam podpisac z nimi umowe ale caly czas mysle ze jest tam gdzies ukryty jakis
      kruczek
    • Gość: wania Re: Getinbank- dombank IP: 193.120.95.* 03.06.06, 00:28
      macie jakies pojecie na temat tego banku, bral juz ktos u nich kredyt????

pomozcie please!!!
      • d95 Re: Getinbank- dombank 03.06.06, 01:24
        hej, no ja juz jestem w przededniu podpisania umowy kredytowej z nimi, jak
        narazie zadnego kruczka nie znalazlem, moze i dobrze. sam nie wiem, wydaje mi
        sie ze zalatwo to poszlo, a moze jestem zbyt nieufnie nastawiony.

0procentowanie zaproponowali na 2.64%, do czasu wpisu do KW 4.64%
        1% prowizji podobno, wiec oferta raczej ciekawa. do tego dochodza ubezpieczenia
        ale to chyba w kazdym banku nalezy wykupic, w pierwszym roku sa doliczone do
        kredytu lub gratis; w nastepnych nalezy juz je oplacic. wymagane sa
        ubezpieczenie na zycie, ubezp mieszaknia, od niskiego wkladu jesli nie masz na
        wplate. mozna spalcic wczesniej bez oplat jesli w ciagu 1/4 okresu kredytowania
        splaci sie nie wiecej niz 90% kredytu czy jakos tak.

tyle z tego co sie orientuje, to moj pierwszy kontakt z bankami w tej sprawie
        wiec jestem troszke zielony, ale daje rade, co chwila siedze i czytam jakies
        nowosci na temat kredytow.

w przyszlym tygodniu mam dostac umowe do reki wiec zobaczymy co tam wysmarowali.

pozdrawiam serdecznie i czekam na jakies opinie lub sugestie zwiazane z tym
        bankiem

• Gość: b Re: Getinbank- dombank IP: *.arcor-ip.de 05.06.06, 09:11
          no to generalnie Millenium daje lepsze warunki...ja dostałem 2,3 i 0,5 prowizji
          no i bank pewniejszy...
          • Gość: wania Re: Getinbank- dombank IP: 87.192.77.* 05.06.06, 09:29
            bank to bank, juz bez przesady
          • Gość: wania Re: Getinbank- dombank IP: 87.192.77.* 05.06.06, 09:30
            no juz bez przesady, bank to bank!!!
            • Gość: olka Re: Getinbank- dombank IP: *.dyn.optonline.net 08.06.06, 20:38
              hej!!!! ja podpislam umowe z nimi!! poszli mi bardzo na reke gdyz pracuje w USA
              i zdecydowali sie uwzglednic zarobki z USA. trwalo to 3 miesiace ale sie udalo!!!!!
              zaden inny bank nie chcial sie zgodizc na uwzglednienie zarobkow w USA. jestem
              bardzo zadowolona! kupilam mieszkanie w poznaniu
              • Gość: wania Re: Getinbank- dombank IP: 193.120.95.* 10.06.06, 01:23
                chyba wspominal o Tobie gosc ktory zajmuje sie moim kredytem
                • Gość: olka? Re: Getinbank- dombank IP: *.dyn.optonline.net 10.06.06, 04:12
                  o kim?
                  • Gość: olka Re: Getinbank- dombank IP: *.dyn.optonline.net 10.06.06, 04:17
                    kto, grzesiu dabrowski?
                    • Gość: wania Re: Getinbank- dombank IP: 193.120.95.* 10.06.06, 06:16
                      dokladnie grzesiu dabrowski, bylem u niego mc temu zalatwiac kredyt i wspominal
                      ze wlasnie zalatwil kredyt jednej dziewczynie pracujacej w stanach :-)

ja juz tez po decyzji banku, kredyt otrzymalem ale teraz jestem na etapie
                      uzupelniania jakis papierkow bo grzes co chwila cos wymysla albo gubi moje
                      papierki. czy tobie tez tak dawal do wiwatu????

nie ma mnie na miejscu niestety i musze gonic rodzinke od developera do banku i
                      na odwrot. czekam juz od ponad tyg na podpisanie umowy a grzes wymysla co chila
                      cos nowego cholera. pozdrawiam
                      • Gość: kasia Re: Getinbank- dombank IP: *.dyn.optonline.net 10.06.06, 17:44
                        ale jaja!!! jaki ten swiat maly :)
                        ja jestem w stanach i moja mama za mnie wszystko zalatwiala. ale dzwonilam do
                        grzeska i kontaktowalam sie emailem i telefonicznie! zajelo mi to okolo 3
                        miesiecy!!!
                        i dokladnie jak mowisz co chwila cos nowego chcial!!!
                        ja juz myslalam ze sie poddam!!! wszyscy bylismy przez to znerwicowani. co
                        chwila musialam dosylac jakies dokumenty ze stanow, co nie bylo proste!!!
                        gdybys tylko wiedzial ile razy musialam cos dosylac, mnostwo kasy poszlo na same
                        przesylki ekspresowe ale sie udalo!!!!po 3 miesiacach, tak sie cieszylam!!!!!
                        grzesiu duzo wymaga ale jest spoko gosc, ( tak mama mowila) po prostu chca byc
                        pewni wszystkiego.
                        powodzenia
                      • Gość: kasia Re: Getinbank- dombank IP: *.dyn.optonline.net 10.06.06, 17:45
                        wania a gdzie mieszkasz w poznaniu? czy jestes za granica obecnie?
                        musiales zalatwic upowaznienie rodzince?
                        • Gość: wania Re: Getinbank- dombank IP: 193.120.95.* 11.06.06, 00:13
                          wiem ze grzes jest spoko luzak, tylko obiecal ze podpisze umowe kredytowa w
                          srode, a mamy juz prawie poniedzialek. w poniedzialek developer powinien juz
                          miec kase z 1 transzy na koncie a tu dupa. nasczescie kobietki u developera sa
                          dosc wyrozumiale i prawdopodobnie podpiszemy aneks do umowy bo inaczej kara za
                          opoznienie.

co do upowaznienia to rodzinka ma wiec nie musze ujezdzac co chwila i tarcic
                          majatku na bilety. jestem z poznania i mieszkanko tez kupilem w poznaniu, ale
                          obecnie pracuje w Dublinie

pozdrawiam goraco buziaki
                          • Gość: wania Re: Getinbank- dombank IP: 193.120.95.* 11.06.06, 00:16
                            a mozna zapytac gdzie kupilas mieszkanko i jakie???
                            • Gość: kasia Re: Getinbank- dombank IP: *.dyn.optonline.net 11.06.06, 01:01
                              wania kupilam mieszkanie na grunwaldzie osiedle, ul wojskowa agrobex
                          • Gość: kasia Re: Getinbank- dombank IP: *.dyn.optonline.net 11.06.06, 01:00
                            a gdzie kupiles mieszkanie? jaki developer?
                            ja tez tak mialam, grzes mowil o podpisywaniu umowey chyba z 10 razy i w koncu
                            za jedenastym podpisalismy hi hihi :)
                            • Gość: wania Re: Getinbank- dombank IP: 193.120.95.* 11.06.06, 03:19
                              hej, ja kupilem od wechty na mieszka I, sa to winogrady za os przyjazni,
                              skrzyzowanie ul,serbskiej(teraz solidarnosci) z mieszka I.

a propo grzesia to ok, koles spoko ale jak ktos mi mowi ze w srode podpisujemy
                              i ja juz sie umawiam u developera to to mnie troche wkurza. niech powie
                              ze "moze w srode" bo nie wie czy sie wyrobi, ok rozumiem ale jak cos obieca to
                              niech slowa dotrzyma.
                              • Gość: kasia Re: Getinbank- dombank IP: *.dyn.optonline.net 11.06.06, 03:25
                                masz racje! ja sie wnerwialam wiele razy, nawet mamuska opierdzielila go za to
                                ale on ja uspokajal. pod koniec 3 ciego miesiaca to nerwy mi juz wysiadly!!!
                                • Gość: wania Re: Getinbank- dombank IP: 193.120.95.* 11.06.06, 04:50
                                  wierze i wcale sie nie dziwie, na dodatek czlowiek juz sie cieszy ze mieszkanko
                                  moze kupic a tu sie odwleka. najwazniejsze ze masz juz to za soba. ja jeszcze
                                  troszke sie pomecze. pozdrawiam serdecznie i goraco.

ps. a kiedy powrot do kraju na nowe mieszkanko???
                                  • Gość: kasia Re: Getinbank- dombank IP: *.dyn.optonline.net 11.06.06, 04:57
                                    planuje na wrzesnia bo bedzie odbior i musze byc ale do polski to nie wiem kiedy
                                    moze za rok. na razie trzeba troszke zarobic aby splacic kredyt :(
                                    • d95 Re: Getinbank- dombank 14.06.06, 03:56
                                      hej dzis podpisalem umowe z bankiem, tak sie ciesze :-) wprzyszlym tygodniu
                                      ma isc transza dla wechty

z jednego z czego sie nie ciesze to to ze suma 1000zl kredytu mc przez 30lat
                                      troszke mnie przygniata :-/ ale bedzie dobrze

mnie sposnoruje :-) Dombank, jesli mila bym cos powiedziec o ty banku to
                                      szczerze nic rewelacyjnego chyba tak mi sie wydaje przynajmniej, mam mieszane
                                      uczucia, ale byl to jedyny bank ktory szybko i bez marudzenia(no prawie,
                                      troszke nas pogonili z papierkami tu i tam) udzielil kredytu w ciagu 1mc,
                                      musze dodac ze pracuje zagranica i nie latwo naprawde dostac kredyt w polskim
                                      banku. W kredyt banku mam juz wniosek od wielkanocy i nawet sie odezwali jak
                                      i co. Mysle ze dom bank jest ok, troche mnie przeraza ta ich tabela oplat i
                                      prowizji ale mysle ze nie beda z niej czesta korzystac, moze wcale???

mam jeszcze mieszane uczucia co do ubezpieczen kredytu, strasznie zdzieraja
                                      chyba, tak mi sie wydaje 5000zl poszlo tylko na ubezpieczenia.
                                      strach ma wielkie oczy jak to mowia, a ja poprostu mam pierwszy raz do
                                      czynienia z takim przedsiewzieciem i moze poprostu za duzo histeryzuje

ale co tam kredyt jest i sie ciesze

pozdrawiam goraco
                                      • Gość: kasia Re: Getinbank- dombank IP: *.dyn.optonline.net 14.06.06, 04:50
                                        d95....masz racje
                                        ja tez pracuje za granica i tylko dom bank zgodzil sie na kredyt mieszkaniowy.
                                        bardzo sie ucieszylam, bank jak bank, kazdy zdziera to chyba nie uniknione
                                        moja znajoma musiala nawet do lekarza isc wyznaczonego przez bank ( ale nie
                                        dombank) aby zrobic badania czy jest zdrowa aby pracowaci splacac kredyt!
                                        paranoja!!!!
                                        • Gość: wania Re: Getinbank- dombank IP: 193.120.95.* 14.06.06, 04:53
                                          dokladnie paranoja Kasiu, to ja wania z tym ze jak sie zaloguje na profil to mi
                                          wyskakuje d95 :-)

pozdrawiam goraco

• Gość: kasia Re: Getinbank- dombank IP: *.dyn.optonline.net 14.06.06, 05:52
                                            ah to ty wania :))) myslalam ze jakas nowa osobka ma do czynienia z dombankiem
                                            hi hi:)
                                            • Gość: norbi Re: Getinbank- dombank IP: *.dyn.optonline.net 30.06.06, 13:59
                                              a czy myslicie ze moge dostac kredyt pracujac w australii?
                                              • Gość: wania Re: Getinbank- dombank IP: 193.120.95.* 14.07.06, 00:56
                                                dlaczego nie??? warto sprobowac
                                              • Gość: g Re: Getinbank- dombank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 23:34
                                                robolisz w Australii i chcesz kredyt? A co z podatkami? U nas zapłacone, he? A
                                                może na czarno...? Oj nieładnie. Jak cię stać to kupuj i bierz kredyt TAM, a
                                                nie psuj rynku u nas.
                                                • Gość: norbi Re: Getinbank- dombank IP: *.dyn.optonline.net 17.07.06, 05:03
                                                  pracuje w australii legalnie. tylko w ten sposob moge dostac kredyt w polsce.
                                                  a podadki place w australii, a w ogole co sie ma jedno do drugiego?!!
                                                  zazdroscisz?
                                                  • Gość: wania Re: Getinbank- dombank IP: 193.120.95.* 17.07.06, 06:07
                                                    zglos sie do dombanku napewno ci pomoga www.dombank.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka