Dodaj do ulubionych

Ile Polacy stracili na NFI ???

10.04.06, 10:44
Nie dość, że nie dostali obiecanego majątku, to jeszcze do całego oszustwa
dołożyli po 20 zł.

Oczywiście kilka procent zarobiło.
Choćby sprzedając świadectwa udziałowe "na pniu".
Ale, czy tak miał wyglądac nasz zarobek??

Kto nas wpuścił "w maliny" NFI??

Kto i jak przejął majątek skierowany do NFI??

To są pytania podstawowe!!!

A dopiero po znalezieniu odpowiedzi na nie, można pytać ile starciło RM.

Obserwuj wątek
    • Gość: E Re: Ile Polacy stracili na NFI ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 10:54
      Ja pie.., jaki Ty jestes nawiedzony.
      • Gość: Q Re: Ile Polacy stracili na NFI ??? IP: 195.20.110.* 10.04.06, 11:02
        Nawiedzony?
        On jest po prostu żałosny!
        • lucyferciu Żądam zwrotu kasy na "cegiełkę" wraz z odsetkami 10.04.06, 11:57
          Nie dziwcie mu się?:)) W przypadku próby wyjaśnienia przekrętów będących
          autorstwem jego mocodawców jak zwykle atakuje bez opamiętania. Zresztą nie
          pierwszy raz tutaj. Rzec by można to takie pijane dziecko z brzytwą we mgle.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=40044033
          • pan.nikt Re: Żądam zwrotu kasy na "cegiełkę" wraz z odsetk 10.04.06, 12:08
            Nie wiem, jakich Ty masz mocodawców, ale ja jestem niezależny.
            Przynajmniej w sensie politycznym.

Celem tego wątku nie jest obrona kogokolwiek, ale jedno z wielu pytań o
            funkcjonowanie III RP i sposobach okradania Polaków z ich majątku.
            NFI było jedną z takich metod.

Tak, prawdą jest, że problem przypomniał mi się w zwiąku z GW-atakiem na
            konkurencję, której GW nie cierpi.
            Ale rzecz NFI jest naprawdę szersza i warta głębokiego zbadania.
      • pan.nikt Re: Ile Polacy stracili na NFI ??? 10.04.06, 11:16
        A potraficie odpowiedzieć kompetentnie na temat NFI??

Co??
        Nie potraficie, więc najlepiej na wszelki wypadek "walnąć w mordę"????
        • Gość: Alchemik Re: Ile Polacy stracili na NFI ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.06, 11:40
          Mi to zwisa kto ile stracił, a kto ile zyskał. Jałmużny nie potrzebowałem i
          świadectwa nie odebrałem.
        • lucyferciu Re: Ile Polacy stracili na NFI ??? 10.04.06, 12:30
          pan.nikt napisał:

> A potraficie odpowiedzieć kompetentnie na temat NFI??

Przecież to ty masz monopol na "wiedzę" i nie chcemy wchodzić w twoje
          kompetencje. Liczymy, że jako ścisły umysł przedstawisz nam "słupki" z
          obliczeniami, do których dane wziąłeś z wiarygodnego źródełka

> Nie potraficie, więc najlepiej na wszelki wypadek "walnąć w mordę"????

Noo, ale akurat tego to uczymy się od ciebie
          • pan.nikt Re: Ile Polacy stracili na NFI ??? 10.04.06, 12:37
            Ja "alę w mordę"
            Taki spokojny facet.
            Daj spokój.

A co do pełnej analizy??
            To sprawa dla prokuratora, na podstawie dokumentów.
            W każdym razie z odprysków, choćby z dotychczasowych komisji śledczych, czy
            bieżących informacji wynika, że zostaliśmy świadomie i z premedytacją okradzeni.
            • z3r0 Zgadzam się z niktem 10.04.06, 12:45
              A niech mu będzie. Powołajmy komisję do NFI. Zbadajmy kto i jak nas wycyckał.
              PiSdusie pokrzyczą sobie o lumpenbiznesmenach, będą machać rękami i doszukiwać
              się spiskowców pociąganych za sznurki, których końce znajdują się w jakimś
              kibucu. Będzie fajnie. Jestem za.

Prace owej komisji nie przeszkadzają w niczym, aby równolegle zbadać następującą
              kwestię:

"Organy winny zbadać, czy nie popełniono przestępstwa podatkowego przy
              przekazaniu pieniędzy z publicznej zbiórki NFI na prywatny rachunek inwestycyjny
              ks. Króla - mówi Adam Ruciński, doradca inwestycyjny z warszawskiej kancelarii
              Ruciński i Wspólnicy. - Prawo zabrania przekazywania papierów wartościowych o
              dużej wartości bez podatku. Musi być umowa, trzeba zapłacić m.in. podatek od
              darowizny."
              • pan.nikt Re: Zgadzam się z niktem 10.04.06, 12:57
                Nie wiem, czy kolejna komisja, czy po prostu prokuratura.
                Niezależna i uczciwa prokuratura.

Oczywiście róniez okolice Rydzyka, aby raz na zawsze wyjaśnić, winny-to ukarać,
                albo niewinny i ukarać oszczerców.
                • ycbo Re: Nie Zgadzam się z niktem 10.04.06, 13:09
                  Czy doczekam takich czsów że pojawi się ktoś z jajami i weźmie całe to
                  sprawiedliwe tałatajstwo za morde i wywiezie daleko, daleko od tego umęczonego
                  kraju.
                  Wszystkie chłystki sejmowe dla zapchania dziury i własnego braku jakich kolwiek
                  osiągnięć straszą komisjami śledczymi, prokuratorami, zerami i innymi ćwokami.
                  Jak ja zazdroszczę Czechom, Węgrom, Litwinom którzy poprostu robią swoje i prą
                  do przodu - a w tym gó..e cały czas rozliczenia, modły, oskarżenia i opluwanie.
                  • pan.nikt Re: Nie Zgadzam się z niktem 10.04.06, 13:22
                    Też mi się marzy.
                    Robić swoje i pchać się do przodu.
                    We wszystkich dziedzinach.
                    Również w ściganiu przestępców.

Ale czy możliwe jest parcie do przodu w bagnie jaki pozostawiła po sobie
                    komuna, a dodatkowo zagęściła "gnojem" tzw IIIRP, a właściwie jej elyty??
                    • z3r0 Re: Nie Zgadzam się z niktem 10.04.06, 13:31
                      pan.nikt napisał:

> Ale czy możliwe jest parcie do przodu w bagnie jaki pozostawiła po sobie
                      > komuna, a dodatkowo zagęściła "gnojem" tzw IIIRP, a właściwie jej elyty??

Biedna, umęczona Polska. Przedmurze chrześcijaństwa smagane bisurmańskim batem i
                      gniecione bolszewicką nahajką. Mam rozumieć, że na Litwie, Węgrzech i w
                      Czechosłowacji komuny nie było, a wszystkie "elyty" były kryształowe (jak np.
                      Meciar na Słowacji).
                      • pan.nikt Re: Nie Zgadzam się z niktem 10.04.06, 13:36
                        Tam nie było grubej krechy.
                        Zapomniałeś??
                    • dobrusia_to_ja Re: Nie Zgadzam się z niktem 10.04.06, 14:58
                      Do III RP należeli również Twoi ulubieńcy. Nie zapominaj o tym!!
                      Jeśłi chodzi o RM, to powinno odpowiadać przed sądem za zmarnowanie takich
                      pieniędzy. Taka sama sytuacja była w Związku Aktorów, pamiętasz?? Pan Kazimierz
                      Kaczor został oskarżony za utratę źle zainwestowanych środków mimo, że nie on je
                      inwestował. Ale za nie odpowiadał!!
                      Bądź sprawiedliwy.
                      • pan.nikt Re: Nie Zgadzam się z niktem 10.04.06, 16:55
                        Dobrusiu, ten wątek jest o czymś innym, a nie o RM.

Natomiast co do RM??
                        Napisałęm wyraźnie.
                        Jeżlei złamali prawo to nalezy ich oskarżyć i osądzić, jeżeli nie złamali, to
                        należy oskrażyć i osądzic oszczerców.

ps W związku była trochę inna sytuacja. To związek oskarżył Kaczora. Tu mógłaby
                        np Prowincja O Redemptorystów oskarżyć Króla. Przynajmniej takie jest
                        porównanie.
                        GW może oskarzać tylko, jeżeli zostało złamane prawo. Jeżlei nie zostało
                        złamane, to nic im do tego.
                  • dobrusia_to_ja Re: Nie Zgadzam się z niktem 10.04.06, 14:54
                    Czy Ty myślisz, że w Czechach, na Węgrzech lub Słowacji jest tak kryształowo??
                    Bardzo się mylisz. Te kraje nie są wolne od korupcji, mafijnych układów. Mam tam
                    znajomych i nie jeden raz narzekali, że takiego burdelu sobie nawet nie wyobrażali.
                    Tak w ogóle porównywanie dużej Polski z małymi krajami mija się z celem. To, co
                    udaje się tam, tutaj nie będzie mieć racji bytu. To tak, jakby uznać, że pan
                    Gudzowaty będzie najepszym premierem, bo wzorcowo prowadzi swoją firmę. Paranoja!
                    • pan.nikt Re: Nie Zgadzam się z niktem 10.04.06, 16:59
                      1. Jeszcze do poprzedniego postu i ulubieńów.
                      a) wielu ludzi z PiS np Kaczki odeszły ze stołków w ramach buntu przeciwko
                      korupcji i bezprawiu.
                      Jeżeli zaś ktoś coś zapieprzył, ukradł, przekrecił, to powinien być ścigany z
                      całą surowością prawa.

2. W każdym kraju jest korupcja, trochę przekrętów itd.
                      Ale myslmy osiągnęli w korupcji sukces niespotykany w żadym cywilizowanym kraju.
                      I jest to nie tylko moje zdanie, ale i kilku organizacji badających korupcję na
                      świecie.
              • lucyferciu Re: Zgadzam się z niktem 10.04.06, 13:11
                z3r0 napisał:

> Prace owej komisji nie przeszkadzają w niczym, aby równolegle zbadać
                > następującą kwestię:
                >
                > "Organy winny zbadać, czy nie popełniono przestępstwa podatkowego przy
                > przekazaniu pieniędzy z publicznej zbiórki NFI na prywatny rachunek
                > inwestycyjny ks. Króla - mówi Adam Ruciński, doradca inwestycyjny
                > z warszawskiej kancelarii Ruciński i Wspólnicy. - Prawo zabrania
                > przekazywania papierów wartościowych o dużej wartości bez podatku.
                > Musi być umowa, trzeba zapłacić m.in. podatek od darowizny."

No to chyba tą kwestią sprawiłeś wielu tu dyskutującym wielką przykrość;)))
    • grendelek Re: Ile Polacy stracili na NFI ??? 10.04.06, 14:02
      pan.nikt napisał:

> Oczywiście kilka procent zarobiło.
      > Choćby sprzedając świadectwa udziałowe "na pniu".

Oczywiscie, ze kilka procent zarobilo. Kosztem naiwnych ludzi przekazujacych im
      swoje swiadectwa NFI...

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3271263.html
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3268630.html
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3271419.html
      A nie mowilem, ze nie trzeba doniesien szarych ludzikow (jak ja). RM samo sie
      "wykopyrtnie" na swojej pazernosci.

Jak widac (Stella Maris, ratowanie Stoczni, poreczenia parafian na kredyty
      zakonnikow) KK powinien sie trzymac jak najdalej od biznesu.
      • pan.nikt Re: Ile Polacy stracili na NFI ??? 10.04.06, 14:04
        Grasz ze mną w pomidora??
        Ja o NFI, a TY
        pomidor, pomidor, pomidor (eee Rydzyk, Rydzyk, Rydzyk).

• grendelek Re: Ile Polacy stracili na NFI ??? 10.04.06, 14:09
          pan.nikt napisał:

> Grasz ze mną w pomidora??

Tak, bo stosujac nedzna socjotechnike "a wy bijecie murzynow" starasz sie
          odciagnac uwage od sprawy.

Owszem, wielu sie wzbogacilo w sposob niezgodny z prawem. Tylko nijak nie mozna
          im tego udowodnic. I powolywanie kolejnych komisji w tym celu i tak g.wno da. To
          tylko jeden z przykladow, ze na tych przekretach wzbogacil sie nie tylko tzw.
          uklad". Ale probowali swoje lody ukrecic inni, tzw. "swieci". I co... zacytuje
          Twoja ulubiona spiewke... huehehehehehehehehehe...

> Ja o NFI, a TY
          > pomidor, pomidor, pomidor (eee Rydzyk, Rydzyk, Rydzyk).

Rydzyk, Rydzyk, Rydzyk, Rydzyk... wygralem...
          • ycbo Re: Ile Polacy stracili na NFI ??? 10.04.06, 19:24
            A ja dalej swoje - jak długo będą wyjaśniane temaciki : NFI, Kania przywódcą
            zbrojnej organizacji przestępczej, Jaruzelski odpowie za stan wojenny.
            A kto powoła komisję i wyjaśni co się stało z przekazanymi nam dwoma mieczami
            pod Grunwaldem, z tego co wiem to przyjeliśmy je. Czy wtedy wydano
            pokwitowanie, bardzo wątpie. Czy zero nie może wyjaśnić tak prostego przekrętu.
    • Gość: mih Jestem za! IP: *.adsl.inetia.pl 10.04.06, 21:16
      powsadzac tych wszystkich zlodziei! i tych od NFI i tych od telegrafu. i
      oczywiscie nalezaloby wsadzic pewnego oszusta, ktory pod haslem ratowania
      stoczni gdanskiej oskubal dzisiatki tysiecy moherowych dziadkow z ich swiadectw
      udzialowych. takie swinstwa nie moga uchodzic na sucho! no chyba, ze zyjemy w
      solidarnym kraju, ktorym rzadzi etyczna koalicja PISu, samoobrony i PSL. witamy
      w 5 RP!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka