jagna.k 27.04.06, 20:06 Prośba o pilną pomoc: jakie gazety (lokalne) ukazują się w Koninie. Czy ktoś mógłby odpowiedzieć na to pytanie. Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sylwia.k Re: gazety w Koninie 28.04.06, 09:55 Przegląd Koniński, Życie Konina (redakcja Gazety Poznańskiej) Odpowiedz Link Zgłoś
jagna.k Re: gazety w Koninie 28.04.06, 21:10 Wielkie dzięki. A kto wydaje Przegląd Koniński? i jak często on się ukazuje? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.k Re: gazety w Koninie 29.04.06, 10:00 Jest to tygodnik, szczegóły www.przegladkoninski.pl/gazeta.html :) Odpowiedz Link Zgłoś
jagna.k Re: gazety w Koninie 29.04.06, 13:44 dzięki. Czy któraś z tych dwóch gazet rzeczywiscie jest taką ciepłą lokalną gazetką z jednej strony a z drugiej przejmuje się chociaż trochę funkcją kontrolną prasy loklanej w stosunku do władz loklanych? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia.k Re: gazety w Koninie 04.05.06, 13:46 Przeglądam co tydzień Przegląd Koniński, do Życia Konina zaglądałam może 2 razy i to dość dawno. Co do Przeglądu to nie sądzę by pełnił on jakiekolwiek funkcje, może trochę informacyjne o regionie. Chociaż przedstawia informacje raczej obiektywnie... Jednak nie tylko w mojej opinii, ale również osób z bliskiego otoczenia nadaje się przeważnie tylko do "obejrzenia obrazków". Odpowiedz Link Zgłoś
wielkopolskawschodnia Re: gazety w Koninie 04.05.06, 21:59 Jeśli "Życie Konina" jest (jak zrozumiałem) własnością "Gazety Poznańskiej", to spodziewam się, że pełni ono funkcję podobną do tej, jaką w Kaliszu (po przejęciu przez "Gazetę Poznańską") pełni "Ziemia Kaliska": funkcję poznańskiej tuby propagandowej. Czy mylę się? Napiszcie co o tym wiecie i myślicie. Ps. "Ziemia Kaliska" nawet słowem nie zareagowała na awanturę, jaką wszczęły poznańskie gazety w sprawie przebiegu szybkiej kolei przez Kalisz (a nie przez faworyzowany przez poznańskie media Poznań). Odpowiedz Link Zgłoś
hieronim_berbelek Re: gazety w Koninie 09.05.06, 17:08 sylwia.k napisała: > Przeglądam co tydzień Przegląd Koniński, do Życia Konina zaglądałam może 2 razy > > i to dość dawno. Co do Przeglądu to nie sądzę by pełnił on jakiekolwiek > funkcje, może trochę informacyjne o regionie. Chociaż przedstawia informacje > raczej obiektywnie... Pamietam jak oskarzyli wiceprezydenta miasta o sprzedaz migów :-)) To Przegląd Katolicki raczej :-)) Odpowiedz Link Zgłoś