Dodaj do ulubionych

Akademia Med. Poznan- Technika Dentystyczna??

15.05.06, 11:00
Chciałam spytać czy ktos moze studiuje lub cos wie o tym kierunku? bede
wdzieczna za wszelkie informacje, szczególnie o egzaminie wstepnym (rysunek
ołówkiem i rzeźba w glinie)

dziękuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: (ł)up Re: Akademia Med. Poznan- Technika Dentystyczna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 17:15
      jak wyzej
    • Gość: katarzynka Re: Akademia Med. Poznan- Technika Dentystyczna?? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.06, 10:12
      taki kierunek był kiedys w szkołach pomaturalnych ale nie na Akademii Med.
      • Gość: mimbla Re: Akademia Med. Poznan- Technika Dentystyczna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 10:45
        ale z tego co znalazłam, to na II Wydziale Lekarskim na Ak. Medycznej jest cos
        takiego jak technika dentystyczna... niestety nigdzie nie moge sie dowiedzieć
        szczegółów odnośnie egzaminu praktycznego...
        coś czuje ze bede musiała sie przejechać do Poznania (jakies 4 godziny jazdy
        ugh)

pozdrawiam
        • pan.nikt Re: Akademia Med. Poznan- Technika Dentystyczna?? 17.05.06, 12:13
          a może pszukasz na stronach akademii??

www.amp.edu.pl/pol/?strona=1_450_1086076916&am=383,450
          www.usoms.poznan.pl/pol/index.php?department=12
          • Gość: mimbla Re: Akademia Med. Poznan- Technika Dentystyczna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 12:32
            szukałam, niestety o egzaminie jest napisane jedynie, że chodzi o rysunek
            ołówkiem i rzeźbę w glinie, a chciałabym sie dowiedzieć czy moze ktoś juz
            studiuje na tym kierunku, jak wygląda taki egzamin, co jest wymagane i np. co
            było w ubiegłych latach

pozdrawiam
            • Gość: kas Re: Akademia Med. Poznan- Technika Dentystyczna?? IP: *.crowley.pl 17.05.06, 14:43
              Egzamin składa się z dwóch części - rysunku ołówkiem i rzeźby w glinie. Glinę
              zapewnia uczelnia, resztę - tzn. ołówki i przyrządy, które potrzebujesz do
              rzeźbienia musisz przynieść sama - wszystko będzie napisane w liście, który
              dostaniesz po złożeniu dokumentów. W zeszłym roku trzeba było narysować odbicie
              lustrzane ludzkiego ucha, powiększone o ileś tam procent (już nie pamiętam jaka
              skala była podana) i to samo, w takiej samej skali wyrzeźbić w glinie.
              Oczywiście wzorem do wykonania rysunku i rzeźby było zdjęcie:) W zeszłym roku
              przyjętych zostało tylko 14 osób, a kandydatów, z tego co pamiętam było około
              160. Kierunek ten faktycznie jest na AM na wydziale lekarskim II, jednak z tego
              co pamiętam jest to tylko licencjat.
              • Gość: mimbla Re: Akademia Med. Poznan- Technika Dentystyczna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 20:03
                dziękuję Ci bardzo:**
                przynajmniej wiem juz na czym stoję. troche to jak kubeł zimnej wody... 14
                osób...
                ech, marnie to wszystko widzę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka