mimbla5 15.05.06, 11:00 Chciałam spytać czy ktos moze studiuje lub cos wie o tym kierunku? bede wdzieczna za wszelkie informacje, szczególnie o egzaminie wstepnym (rysunek ołówkiem i rzeźba w glinie) dziękuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: (ł)up Re: Akademia Med. Poznan- Technika Dentystyczna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 17:15 jak wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katarzynka Re: Akademia Med. Poznan- Technika Dentystyczna?? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 17.05.06, 10:12 taki kierunek był kiedys w szkołach pomaturalnych ale nie na Akademii Med. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimbla Re: Akademia Med. Poznan- Technika Dentystyczna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 10:45 ale z tego co znalazłam, to na II Wydziale Lekarskim na Ak. Medycznej jest cos takiego jak technika dentystyczna... niestety nigdzie nie moge sie dowiedzieć szczegółów odnośnie egzaminu praktycznego... coś czuje ze bede musiała sie przejechać do Poznania (jakies 4 godziny jazdy ugh) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt Re: Akademia Med. Poznan- Technika Dentystyczna?? 17.05.06, 12:13 a może pszukasz na stronach akademii?? www.amp.edu.pl/pol/?strona=1_450_1086076916&am=383,450 www.usoms.poznan.pl/pol/index.php?department=12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimbla Re: Akademia Med. Poznan- Technika Dentystyczna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 12:32 szukałam, niestety o egzaminie jest napisane jedynie, że chodzi o rysunek ołówkiem i rzeźbę w glinie, a chciałabym sie dowiedzieć czy moze ktoś juz studiuje na tym kierunku, jak wygląda taki egzamin, co jest wymagane i np. co było w ubiegłych latach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas Re: Akademia Med. Poznan- Technika Dentystyczna?? IP: *.crowley.pl 17.05.06, 14:43 Egzamin składa się z dwóch części - rysunku ołówkiem i rzeźby w glinie. Glinę zapewnia uczelnia, resztę - tzn. ołówki i przyrządy, które potrzebujesz do rzeźbienia musisz przynieść sama - wszystko będzie napisane w liście, który dostaniesz po złożeniu dokumentów. W zeszłym roku trzeba było narysować odbicie lustrzane ludzkiego ucha, powiększone o ileś tam procent (już nie pamiętam jaka skala była podana) i to samo, w takiej samej skali wyrzeźbić w glinie. Oczywiście wzorem do wykonania rysunku i rzeźby było zdjęcie:) W zeszłym roku przyjętych zostało tylko 14 osób, a kandydatów, z tego co pamiętam było około 160. Kierunek ten faktycznie jest na AM na wydziale lekarskim II, jednak z tego co pamiętam jest to tylko licencjat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimbla Re: Akademia Med. Poznan- Technika Dentystyczna?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 20:03 dziękuję Ci bardzo:** przynajmniej wiem juz na czym stoję. troche to jak kubeł zimnej wody... 14 osób... ech, marnie to wszystko widzę Odpowiedz Link Zgłoś