Dodaj do ulubionych

Poronienie - Polna

23.05.06, 16:50
Witam

Chcialam przestrzec przed Polną. Wiem ze to dobry szpital ale jest rownież
niedopuszczalne żeby tak zaopiekować sie dziewczyna po poronieniu.
Dobrze wiemy że cala sytuacja jest okropna dla kobiety ktora przezyla
poronienie. Ja niestety to przezylam i moja siostra teraz tez. Poniewaz
poronila po 25 tyg. musiala urodzic dziecko( i tu bylo wszystko ok dzięki
super polożnej) niestety lekarz który ją czyścil spartaczyl robotę i po 2
dwoch dniach z krwotokiem musiala jechać do szpitala. W tym szpitalu
zabezpieczyli cale platy które jeszcze wychodzily i odeslali ją na polna bo
nie chcieli brać odpowiedzialności za ewentualne problemy.
Straszne - bo ponoć pracują tam tylko najlepsi lekarze.
Proszę uważajcie - a najlepiej - polegajcie tylko na sprawdzonych lekarzach.
Obserwuj wątek
    • dracenka11 Re: Poronienie - Polna 23.05.06, 18:15
      bardzo mi przykro, może napisz jakie były powody tych poronień, żeby przestrzec
      przed przyczynami...
      • kocia181 Re: Poronienie - Polna 23.05.06, 19:17
        Oczywiście mi również jest przykro, że spotkało Ciebie tyle nieprzyjemności ale
        chciałam uściślić, że według nomenklatury medycznej w 25 tygodniu mówimy już o
        porodzie przedwczesnym. Nazwa nie ma zbyt wielkiego znaczenia gdyż głównie
        chodzi i tragedie. A co do przyczyn, dracenko, to na pewno stany zapalne
        pochwy, wszelkiego rodzaju zakażenia(grzybicze, bakteryjne itp.) oraz wiele
        innych.
        • dracenka11 Re: Poronienie - Polna 24.05.06, 08:32
          nie wiem jak Wy to przechodzicie ale ja będąc w ciąży żyję w ciągłym niepokoju i
          strachu, że coś sie stanie i stracę to maleństwo na , które czekałam tyle już
          lat.Jakoś cały czas nie mogę uwierzyć, że się udało a co za tym idzie cieszyć
          się w pełni.
          • kocia181 Re: Poronienie - Polna 24.05.06, 11:14
            Dracenko wyobrażam sobie co czujesz ale nie możesz tak bo zwariujesz. Wiara i
            pozytywne myślenie to podstawa. Trzymaj się.
            • kachho Re: Poronienie - Polna 24.05.06, 12:09
              Każda kobieta która przeżyła poronienie wie co to za uczucie... Ja miałam ciążę
              obumarłą w 11 tc, w grudniu. Zabieg na Polnej i tu muszę przyznać że trafiłam
              na fachową i życzliwą opiekę, pomoc psychologa itp. Teraz jestem w 13 tc i
              staram się nie zamartwiać na zapas choć niepokój zawsze pozostanie.
              • meeggy1 Re: Poronienie - Polna 24.05.06, 14:15
                Dziewczyny które poroniły wiedzą że o przyczynach sie nie mówi a napewno nie
                szuka- chyba że to jest 3 poronienie z rzedu. W moim przypadku nie było mowy o
                żadnej chorobie - wszystkie badania ok. ja tez jestem zdrowa - tłumaczyli to w
                ten sposób że tak miało być. ( Pochwalę sie że jestem teraz w 23tc i narazie
                wszystko ok)
                Natomiast moja siostra ma nadciśnienie i lekarze zlekceważyli to bo zawsze je
                miała i powinna trafić albo na oddział i dostosować jej leki. A oni to troche
                olali - inne wyniki były dobre, usg były dobre. Aż tu za którymś razem p.
                doktor oświadcza że dziecko jest niedotlenione itp. I od tego momentu dopiero
                super opieka lekarska - niestety po kilku dniach płód sam obumarł.
                Potem zbyt szybkie wypisanie z polnej, aż następnego dnia znów musiał wrócić i
                jest teraz na obserwacji aż do soboty( oczywiście do niczego sie nie przyznali
                ale wcześniej w innym szpitalu nie chcieli jej przyjąć ze względu na spapranie
                roboty.

Cieszę się że teraz czuję dziecko i to jest najwspanialsze uczucie. Bo okres do
                tego momentu to ciągła obawa o ciążę między kolejnymi usg.

Dziewczyny trzeba być dobrej myśli - a jak sie czuje ruchy to kontrolować
                dziecko każdego dnia.

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego wraz z udanm porodem i zdrowymi
                dziećmi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka