Dodaj do ulubionych

Palący tramwajarze

29.05.06, 14:52
Coraz czesciej kiedy wchodze do tramwaju na petli, az dusze sie od dymu, bo
kierowca nie potrafi wyjsc na dwor tylko pali w kabinie i wszystko niesie sie
na tramwaj :(
to powinno byc karane, bo z jakiej racji niepalacy lpasazerowie maja sie
meczyc w tym smrodzie??
Obserwuj wątek
    • Gość: 007 Re: Palący tramwajarze IP: *.icpnet.pl 29.05.06, 14:57
      nie tylko na pętli. Palą w trakcie jazdy.
      • tomashec Re: Palący tramwajarze 29.05.06, 15:02
        Palą również kierowcy autobusów, i to podczas jazdy. Nie jeżdżę autobusem, ale
        przyświeciłem to kilka razy. To jest karygodne i niedopusczalne. Co na to MPK?
        • Gość: Z 247 Re: Palący tramwajarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 15:12
          MPK na to tak: podaj numer kierowcy to zapytamy czy palił.Do tego musisz zdobyć
          peta lub tzw.kipe.Pan Tulibacki w przerwie palenia ćmików się wypowie.
          • Gość: lukaszbandi Re: Palący tramwajarze IP: *.icpnet.pl 29.05.06, 21:56
            Jako niepalący tramwajarz mogę wam jedynie doradzić pisanie raportów, nr linii,
            wozu, brygady, godzina, nr motorkowego/kierowcy, zapiszcie co akurat wam się
            uda. Nadzur Ruchu też tak robi i palacze dostają po premii, taki ćmik kosztuje
            wtedy 35PLN. Ja np nie lubie przejmować wozu na popołudniowa zmianę po kimś kto
            palił przez całą poranną w kabinie.
            • Gość: Poznańczyk20 Re: Palący tramwajarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 21:59
              www.mpkpoznan.fora.pl
    • jakpoz Re: Palący tramwajarze 29.05.06, 22:45
      Dobrym sposobem jest zwrócenie kierowcy lub motorniczemu uwagę, że zadymia pojazd.
      Też się kilkakrotnie spotkałem z paleniem papierosów przez kierowców lub
      motorniczych, jednak nie zwróciłem uwagi, gdyż do tej pory nie wiedziałem czy
      palenie w kabinie jest zabronione czy nie.

Ale teraz już wiem jak mam reagować.
      • Gość: pieszy Re: Palący tramwajarze IP: *.fnet.pl 29.05.06, 22:49
        moze gasnicą po pecie i wezwać straż ogniową
      • Gość: wodniq Re: Palący tramwajarze IP: 87.204.178.* 31.05.06, 14:28
        > gdyż do tej pory nie wiedziałem czy
        > palenie w kabinie jest zabronione czy nie.

jakby nie bylo tramwaj miejsce publiczne i ta mala kabinka motorniczego do
        niczego go nie uprawnia.

pozdrawiam rowniez niepalacych i dziekuje komus kto mi pomogl wyjsc z tego
        nalogu :)
    • poznan_o skargi@mpk.poznan.pl 29.05.06, 23:11
      piszcie tu, ja napisalem; godzina zdarzenia miejsce numer wozu. dostalem odpowiedz na pismie, kierowca dostal nagane i po premii.
      • 8anna4 Re: skargi@mpk.poznan.pl 31.05.06, 14:24
        o to jest cos, ja juz pare razy sobie to spisalam, teraz juz bede mogla to
        wykorzystac :> super i dzieki za adresik ;)
        pozdrawiam niepalacych :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka