Dodaj do ulubionych

Gdzie kupić najtaniej Żywotnik Zach-Thuja Smaragd

06.06.06, 08:22
Chciałbym kupić w sierpniu ŻYWOTNIK ZACHODNI Thuja occidentalis w ilości ok
30 sztuk, ale co najwazniejsze o wysokości 180 - 200 cm. Jest to dosyć spory
wydatek dlatego chciałbym odnaleźć jakieś hurtownie iglaków. Mieszkam koło
Poznania, ale myslę, że transport i tak byłby nieodzowny.
Dziękuję za pomoc i informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Calm zaproszenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 08:41
      Zapraszamy w Góry Świętokrzyskie
      www.swietokrzyskie-milenium.pl
    • Gość: kiks4 Re: Gdzie kupić najtaniej Żywotnik Zach-Thuja Sma IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.06, 15:18
      ja kupowałem wprost u producenta- to było kilka lat temu i nie pamietam adresu. Gdzieś w okolicach Kostrzyna. Tam na obrzeżach miasta jest sporo szkółek, wydaje mi się, że możesz przejechać się w ciemno i popytać.
      Czy jesteś jednak pewien, że chcesz odmianę Smaragd? Tuje ładnie wyglądają, gdy nie są zbyt wyrosniete ale potem jest kłopot, gdy strzelaja pod niebo i zasłaniaja światło. Ja kupiłem jakąś odmiane wolnorosnącą i jest rzeczywiście dwukrotnie niższa niż u sąsiada. Myślę, że producent najlepiej doradzi, bo w końcu najlepiej sie na tym zna.
      A może tuje złociste- są dużo ciekawsze od zielonego szmaragdu??? Muszą tylko miec stanowsiko słoneczne.
      • preisner2 Re: Gdzie kupić najtaniej Żywotnik Zach-Thuja Sma 07.06.06, 12:38
        Do kiksa 4 - Dziekuje za dobra opnie i pomoc, wlasnie wczoraj tamtedy jechalem
        ze swarzedza i wlasnie tam wjechalem - w kierunku kornika na obrzezach ,
        powiedzieli ze w sierpniu bedzie najlepszy czas na kupno, a szkolek jest tam
        faktycznie duzo, nad inna odmiana sie nie zastanawialem poniewaz mam juz takich
        ze 40 w innej czesci działki, ale pomysle pozdrawiam

Gość portalu: kiks4 napisał(a):

> ja kupowałem wprost u producenta- to było kilka lat temu i nie pamietam
        adresu.
        > Gdzieś w okolicach Kostrzyna. Tam na obrzeżach miasta jest sporo szkółek,
        wyda
        > je mi się, że możesz przejechać się w ciemno i popytać.
        > Czy jesteś jednak pewien, że chcesz odmianę Smaragd? Tuje ładnie wyglądają,
        gdy
        > nie są zbyt wyrosniete ale potem jest kłopot, gdy strzelaja pod niebo i
        zasłan
        > iaja światło. Ja kupiłem jakąś odmiane wolnorosnącą i jest rzeczywiście
        dwukrot
        > nie niższa niż u sąsiada. Myślę, że producent najlepiej doradzi, bo w końcu
        naj
        > lepiej sie na tym zna.
        > A może tuje złociste- są dużo ciekawsze od zielonego szmaragdu??? Muszą tylko
        m
        > iec stanowsiko słoneczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka