Dodaj do ulubionych

Koniec Dynamiksu

21.06.06, 19:00
no przeciez spoleczenstwo biednieje z dnia na dzien to kogo stac na takie
rzeczy jak dynamix? tylko garstke najbogatszych, to co sie dziwic ze firma
platuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: LMB Trzeba było zrobić promocje! IP: *.icpnet.pl 21.06.06, 20:00
      Zamiast reklamować się statycznie, trzeba było zrobić promocje! Rózne ceny w
      rózne pory dnia - ale naprawdę różne, a nie 10% mniejsze. Zniżki dla klientów
      przychodzących regularnie - ale ZNIŻNI, a nie jakieś śmieszne ochłapy w
      wysokości 10 czy 20%.

"Zdarzają się też inne sytuacje, które eliminują klientów, np. przez dwa
      tygodnie po śmierci Papieża nikt nie przychodził ćwiczyć - dodaje."

"Buy one, get one free" - można było np. wprowadzić promocję "dwie godziny w
      cenie jednej". Pomysłów jest mnóstwo, a jeśli przyzwyczai się klientów do
      odwiedzania strony internetowej, to reklama będzie kosztować grosze w porównaniu
      z tym, co kosztuje tradycyjnie. Ja się zupełnie przestałem reklamować przez
      książki telefoniczne, bo klienci znajdują nas on-line.
      • elmek Re: Trzeba było zrobić promocje! 21.06.06, 21:25
        Masz rację, zabił ich nieudolny marketing i zbyt wysokie ceny, z naciskiem na
        pierwsze. Co do ostatniej tezy też się zgodzę. Moja firma w książkach
        telefonicznych czy papierowej PF jest tylko aby zaznaczyć obecność. Prawdziwą
        reklamę robi się obecnie przez sieć.
        • Gość: Poznańczyk20 Re: Trzeba było zrobić promocje! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 22:13
          I zabija ich to, ze właściciel ziemi pod Dynamixem nie chce tam tego tylko chce
          budować bloki na wzór tych obok :) Taka jest prawda.
    • Gość: max Re: Koniec Dynamiksu IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 21.06.06, 22:51
      Ahoj, zabili sie sami. Po pierwsze ceny, po drugie obsluga taka sobie, a po
      trzecie - najwazniejsze, ZAWSZE BYLI ZAMKNIECI W DLUGIE WEEKENDY. Co ma zrobic
      poznaniak z dziecmi kiedy nie wyjezdza na weekend? Isc nad Malte gdzie bedzie
      kilka tys luda? Moze poruszac sie w Dynamixie a tu dupa....zamkniete. wcale mi
      ich nie zal
    • arabeski Re: Koniec Dynamiksu 22.06.06, 00:44
      Zartujesz chyba? W Olimpie na Smoluchowskiego sa tlumy!
      Biednieje? Zobaczy kolejki do przymierzalni w nietanich sklepach np. Zara.
      Biednieje? Parkingi przed marketami budowlanymi pekaja w szwach!
    • Gość: roman n. Re: Koniec Dynamiksu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 02:40
      to co, może wróci Wielkopolska Giełda Budowlana? :) jakieś pechowe to miejsce,
      albo właściecielowi terenu zmieniają się wizje. czekamy co będzie następne:,
      hahahaha :)
      • Gość: bolek Re: Koniec Dynamiksu IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 22.06.06, 07:56
        Nastepne bedzie duże bardzo duże rzekłbym osiedle
    • Gość: wertyq Re: Koniec Dynamiksu IP: *.netair.pl 22.06.06, 11:25
      Moze zacznijmy od tego, czemu mial ten dynamix sluzyc? Do uprawiania sportu czy lanserstwa?

• old_navy Re: Koniec Dynamiksu 22.06.06, 12:24
        Po części masz rację ale lanserzy znajdą się wszędzie gdzie się można pokazać -
        taki już ich urok. A zresztą nawet jak znajdzie się taki, to chyba lepiej, że
        się trochę porusza. Przynajmniej poziom kondycji wśród lanserów będzie wyższy. ;))
      • antidotumm Re: Koniec Dynamiksu 22.06.06, 12:26
        Ja jezdzilam z maluchem do Krainy Zabawy :(((
    • old_navy Re: Koniec Dynamiksu - Stary Browar 22.06.06, 11:42
      A mnie podtrzymuje na duchu wiara w działalność dla "dobra Poznaniaków" ze
      strony właściciela Starego Browaru (o której tak głośno i często sami
      wspominali). Słowa pana z biura prasowego :
      "- Nie planujemy tam żadnych form wypoczynku ruchowego - zapewnia Grzegorz Bibro
      z biura prasowego Starego Browaru." rozwiały resztki moich złudzeń.

Czyli co się liczy w Poznaniu?? Nie zdrowie społeczeństwa, nie aktywizacja
      ruchowa i sport a "kasa", która z handlu jest zdecydowanie większa (zwłaszcza
      przy stawkach i warunkach w Starym Browarze).

Pozdrawiam.

PS.
      A może warto by pomyśleć o tym by rollarenę i tego typu obiekty wziąść pod
      uwagę przy budowie aquaparku przy Malcie lub przy opracowywaniu planu
      zagospodarowania przestrzennego dla terenu po byłym/obecnym (nie wiem jak
      traktować te ruiny) stadionie Warty...
      • Gość: qwerty Re: Koniec Dynamiksu - Stary Browar IP: 80.50.94.* 22.06.06, 13:28
        Ta wiadomość to chyba najlepszy dowód dla wszystkich naiwnych którzy myślą że
        ktoś odbuduje stadion Szica albo zrobi tam centrum sportowe. Nie ma się co
        dziwić, że prywatny przedsiębiorca nie ma zamiaru dokładać do interesu, kto z
        was by chciał? Szkoda, bo niejednokrotnie bawiłem się w Dynamixie na ściance czy
        rolkach, ale rynek jest rynkiem i jeżeli miasto nię będzie dotowało sportu to
        takie ośrodki nie powstaną, a że tylko naiwny może uważać, że miasto ma na to
        pieniądze to jesteśmy zdani na siebie i nie ma co wogóle marzyć, że ktoś, coś
        wybuduje i da najlepiej za darmo. Może jeśli wymrze pokolenie dziadków z Wildy i
        Jeżyc a w ich miejsce wejdą młodzi ludzie (o ile nie będa zmuszeni zamieszkać
        gdzieś na przedmieściach) popyt na takie usługi się zwiększy i wszyscy na tym
        skorzystają. A jak na razie zyjmy snem Starego Marycha i patrzmy jak nasz Poznań
        staje sie kiczowatym zaściankiem.
        • Gość: ania Re: Koniec Dynamiksu - Stary Browar IP: *.biz / *.biz 23.06.06, 08:25
          Ale klamstwa. po smierci papieza ja chodzilam cwiczyc. Mialma wykupiony karnet
          i chodzilam 3 razy w tygodni. cala sala ludzi. Bylo msutno, muzyka
          spokojniejsza ale przeciez trzeba zyc dalej. Co z abrednie ze nikt przez 2
          tygodnie nie cwiczyl. Zreszta pamietam ze smai zamkneli osrodek na pare dni, a
          chetnyych bylo sporo.
    • v.i.k.k.a i dobrze, że koniec 23.06.06, 08:26
      Drogo i dresy.
      • Gość: Arecki Re: i dobrze, że koniec IP: *.polkomtel.com.pl 23.06.06, 10:34
        Ale w dresie się wygodnie ćwiczy. Ty ćwiczysz w garniturze?

Arecki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka