Dodaj do ulubionych

chorowity Prezydent!

27.06.06, 13:16

Ze zdumieniem przeczytałem na Onecie dzisiaj rano ( niestety wiadomośc już jest zdjeta) wypowiedź Jarosława Kaczyńskiego, tłumaczącą słaba aktywność naszego Prezydenta w pierwszych miesiącach Jego działalności.
Okazuje się, że nie tylko kilka wyjazdów zagranicznych w tym czasie w pełni zaabsorbowało Ekscelencję.
Brat Prezydenta wyjaśnił, że teraz już może powiedzieć całą prawdę: pan Prezydent miał kłopoty zdrowotne!
To mnie zdumiało i wstrząsnęło. Czuję się oszukany. Gdybym wiedział o złym stanie zdrowia kandydata- nigdy bym nie osmielił sie powierzać Mu tak wyczerpujących obowiązków. To przecież może się okazać zabójcze dla kogoś, kto pędził spokojny żywot wykładowcy akademickiego.
Krzyczmy wszyscy wielkim głosem- nasz obyczaj polityczny jest dziurawy- nikt nie sprawdza stanu zdrowia kandydatów. Może się więc zdarzyć, że powierzymy ster Państawa i Narodu osobie, które tego nie będzie w stanie podźwignąć.
Na drugim końcu jest prezes FIFA. Niedawno Josef "Sepp" Blatter oznajmił, że zamierza kandydować na kolejną kadencję. I swoje starania rozpocząl od gruntownego przebadania się u lekarzy. Startując do wyborów gwarantuje wyborcom, że nie sprawi im przykrej niespodzianki, na przykład umierając przed końcem kadencji.
My tej pewności nie mamy!!!
Obserwuj wątek
    • alistair-p Re: chorowity Prezydent! 27.06.06, 14:04
      Nie mamy tej pewności,niestety.Nikomu żle nie życzę ale to by rozwiązało wiele
      problemów.
      • alistair-p Re: chorowity Prezydent! 27.06.06, 14:06
        Jeszcze coś.Pewnie to plotka ale ta choroba to prawdopodobnie problemy alkoholowe.
        • Gość: kiks4 Re: chorowity Prezydent! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.06, 16:03
          alistair-p napisał:

> Jeszcze coś.Pewnie to plotka ale ta choroba to prawdopodobnie problemy alkohol
          ----------
          tym by mozna tłumaczyć sztywne, wręcz kurczowe trzymanie dłoni na blacie stołu w trakcie wygłaszania orędzia w TVP. W ten sposób można ukryć drżenie rąk. Ale mam nadzieję, że to tylko plotka i za tym kryje się Platforma
    • Gość: jarek Re: chorowity Prezydent! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 16:13
      Krzyczmy wszyscy wielkim głosem- nasz obyczaj polityczny jest dziurawy- nikt ni
      > e sprawdza stanu zdrowia kandydatów.

tak sie akrat składa że kaczynski odmówił ujawnienia swojego stanu zdrowia
      podczae wyborow,poza tym od razu widac że ma jakies problemy z oddychaniem
      chcieliscie to macie ani to ładne ani nawet zdrowe:p
    • pan.nikt Re: chorowity Prezydent! 27.06.06, 16:15
      1. Po czterdziestce nie ma ludzi zdrowych.
      Są tylko niezdiagnozowani.

2. Po takim maratonie jak kampania wyborcza i to praktycznie podwójna, każdemu,
      nawet młodemu bez odpoczynku zdrowie zaszwankuje.

No ale co wy o tym wiecie młodzi bohaterowie, na wygodnych 8 godzinnych etatach.
      • Gość: kiks4 Re: chorowity Prezydent! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.06, 20:24
        pan.nikt napisał:

> 1. Po czterdziestce nie ma ludzi zdrowych
        --------------
        Czytaj inne posty także - nie tylko swoje.
        Pisałem , mże widziałem na własne oczy w TV Seppa Blattera pokazującego orzeczenie lekarskie o dobrym stanie zdrowia.
        Pragne przy tym zauważyc, że moim zdaniem skończył juz 40 lat zycia jakiś czas temu.
        Dobry stan zdrowia mozna utrzymać przez dłuższy czas uprawiając czynnie sport, zażywając ruchu na świeżym powietrzu lub chocby pracując fizycznie np. we własnym ogródku.
        Niestety nie można do sportu zaliczyć godzin przesiedzianych przy komputerze, nawet jeśli gra sie w komputerową piłkę nożną :-)))
        • pan.nikt Re: chorowity Prezydent! 27.06.06, 22:34
          A ile chcesz zaświadczeń, żeś "zdrowy jak Byk"??

Zaświadczenie o dobrym stanie zdrowia łatwiej wyłudzić, niż takie o chorobie.
          Nie każdą chorobę widać na pierwszy rzut oka, ba nie kazda wychodzi w
          rutynowych badaniach.

Miałem kiedyś pracownika (jeszcze na Pomorzu), wg papierków absolutnie
          zdrowego, jak sie później już w pracy okazało z bardzo chwiejną padaczką
          pourazową (w każdym razie coś w tym rodzaju).
      • Gość: tsurani on jest chory IP: *.icpnet.pl 27.06.06, 20:39
        ale na głowę
    • Gość: mih Re: chorowity Prezydent! IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.06, 19:55
      a mi sie wydawalo, ze lech kaczynski zawsze tak sapal i belkotal. a tu okazuje
      sie, ze nie. on jest chory! calkiem mozliwe - no bo skoro wodz jaroslaw tak
      twierdzi... wydaje mi sie, ze reszte PISu tez trzeba leczyc, zanim calkiem ich
      pokreci ;)
    • Gość: RAUBER chory?? decha z gwoździem i w kaczy łeb!!! IP: *.chello.pl 28.06.06, 11:10
      jw.

niech się nie męczy, jak ja nienawidzę populistycznych komuchów (czytaj:
      pisiaków, lpr, samoobrony)
      • pan.nikt Re: chory?? decha z gwoździem i w kaczy łeb!!! 28.06.06, 15:55
        Nie tylko nienawidzisz, alenawet nie wiesz co mówisz.
        Życie!!!
        • Gość: kiks4 to nie żarty- to sprawa poważna IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 28.06.06, 23:12
          poruszyłem sprawę stanu zdrowia głowy państwa, bo uważam, że zdrowie prezydenta nie jest tylko jego osobistą sprawą. Od tego zależeć mogą i nasze losy. Mamy zatem prawo wiedzieć- kogo wybieramy. A kandydat powinien miec obowiązek nam ten stan ujawnić. I tego powinniśmy sie domagać!!!
          • pan.nikt Re: to nie żarty- to sprawa poważna 28.06.06, 23:33
            Domagać to sie możesz, ale w ordynacji chyba takiego wymogu nie ma.
            Czyli pisz do Sejmu, żeby uchwalili
            • Gość: ? Re: to nie żarty- to sprawa poważna IP: *.aster.pl 29.06.06, 01:10
              Też uważam, że ma problemy zdrowotne, skrzętnie skrywane przez dwór.
              Wnioskuję nie tylko po długiej, ponadmiesięcznej nieobecności po wyborach na
              prezydenta Warszawy (totalny paraliż miasta, nic nie można było załatwić,brak
              upoważnień dla innych osób do podejmowania decyzji).
              Teraz mam wrażenie, że ma problemy z mową - okresowe; z podawaniem prawej ręki-
              już jest ostatnio lepiej, może miał rehabilitację. Czasem sprawia wrażenie
              zamulonego, ale raczej nie wiążę tego z alkoholem tylko z reakcją na jakieś
              leki, może neurologiczne.
              No i dzisiejsze żucie gumy podczas uroczystości ( a może cukierka?) - może on
              naprawdę jest chory, może cukrzyca?
              • porannakawa Re: to nie żarty- to sprawa poważna 29.06.06, 02:00
                Cukrzyca wali go na potęgę.
                Wiecznie zmęczony, bełkotliwa mowa i krótki oddech.
                Spowodowane jest to wielką nadwagą.
                Rada jest jedna i krótka - zrzucić te 30 kg sadła zalewającego mózg Prezydenta
                RP - dieta i intensywne ćwiczenia.
                Widać, że to barzo zaniedbana choroba - zmiany w osobowości już sie zaczęły -
                zjodek na cełego zgryźliwy i podejrzliwy.
                Wokoło wietrzy spisek i dobre rady dobrze mu zyczących ma za naigrawanie się z
                niego.
                Brak ruchu - nigdy żadnych sportów nie uprawiał, nawet porannej przebieżki -
                stąd te zwały słoniny, klopoyu mentalne i trudnosci w oddychaniu.
                Gdyby sie dal - specjaliści w ciągu trzech miesięcy pomogliby mu zrzucic te 20
                kg słoniny, zlikwidować zadyszkę, spowodować powrót logicznego myślenia i
                nauczyliby go angielskiego w stopniu nie wywołującym uśmiechów politowania.
                No i oczywiście logopeda, dentysta i spacjalista od kindersztuby.
                Za kwartał - tuż przed usunięciem z urzedu RP byłby smukły, wyrażający się jasno
                i wyraźnie, nie kompromitujący siebie i małżonki swojej.
                Nie zgadzam się na Prezydenta - kaleke z własnego zaniedbania.
                Jak On ma dbać o Polskę gdy nie potrafi zadbać o siebie!
                Golodupcy, którzy nie potrafią zadbać o siebie zadbają o nas wszystkich?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka