Dodaj do ulubionych

Dramatyczna walka ojca

11.07.06, 18:14
Powinno ostro interweniowac Stowarzyszenie Obrony Praw Ojca. Sprawa przypomina mi wypisz-wymaluj sprawe znajomego, w ktorym sfeminizowany sklad sedziowski wolel oddac dzieci matce, ktora cierpi na nimfomanie niz ojcu - szanowanemu pracownikowi naukowemu. Wszystko wskazuje na to, ze te "badania psychologiczne" beda tak dlugo prowadzone, az dzieci "wyluska" sie od ojca.
Obserwuj wątek
    • Gość: pyra III Re: Dramatyczna walka ojca IP: *.echostar.pl 11.07.06, 21:41
      Tak to jest gdy w Polsce w sądach, np. w wydziałach rodzinnych orzekają 28
      letni asesorzy...

Funkcja sędziego winna byc ukoronowaniem kariery prawniczej a nie jej
      początkiem...Oprócz olbrzymiej wiedzy należy miec jeszcze doświadczenie
      życiowe, którego nie posiada się w wieku 30 lat. A do tego asesor sam jest
      kawalerem lub panną bez własnych dzieci...

Tak jest w USA gdzie sędzia zostaje sie w póxn9ejszym wieku. Ale w Polsce jak
      zawsze wszystko odwrotnie...
      • a102030 Re: Dramatyczna walka ojca 12.07.06, 18:10
        a czy ty znasz tę sprawę ze tak sie wypowiadasz???
        MOżE NAJPIEW BYS TO ZROBIł A NIE GENERALIZOWAł.ZNASZ PRACę JAKą WYKOINUJE SEDZIA
        CZY ASESOR????JAK NIE TO ........SIE
    • Gość: Rauber Cipa pod togą i wszystko jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 23:54
      jawna dyskrymiancja ze względu na płeć, w tym kraju narkomanka i penera prędzej
      dostane dziecko niż najporządniejszy ojciec, tylko dlatego że panienki
      orzekające w sądach rodzinnych chętniej przyznają prawo do opieki matce, nie
      ważne jakim jest degeneratem, wazne że jest kobietą
      • Gość: mia Re: Ci.. pod togą i wszystko jasne IP: *.icpnet.pl 12.07.06, 00:51
        akurat tu nie masz racji. jeżeli już zniżamy dyskusję do argumentów, hm,
        biologicznych, to zauważam, że kobiety bardziej lubią facetów niż inne kobiety.
        baby zazwyczaj są wredne i robią sobie na złość, może z zazdrości. faceci
        natomiast są bardziej pozytywnie nastawieni do kobiet niż do osobników własnej
        płci. w jakimkolwiek urzędzie, sklepie czy biznesie o wiele łatwiej coś
        załatwić z osobą płci przeciwnej. jestem pewna, że gdyby w sądach rodzinnych
        orzekali mężczyźni to również, ze względów czysto merytorycznych, preferowane
        byłyby kobiety. a może nawet bardziej, ze względów podświadomych ;)
        • Gość: Gall Anonim Re: Ci.. pod togą i wszystko jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 03:08
          Gdyby tak bylo jak piszesz to statystyki sadowe (w 98,7%) dzieci zostaja przy matce bylyby malo wiarygodne. Jak o tym powiedzialem znajomej Amerykance, ktora jest adwokatka (nie taka "filmowa", zyje powyzej przecietnej, ale nie tak wiele wyzej) to byla mocno zaskoczona. Taka statystyka wprost sugeruje dyskryminacje. Po prostu statystyka jest miazdzaca!

Prychyle sie do asp420. Ja znam podobne sprawy (dwie): w jednej zona nie tylko klamala, ale wrecz naklaniala do skladania falszywych zeznan. Czy spotkala ja za to kara? Nie, bo osoba noszaca toge tez kobieta wiec tylko kiwala glowa ze zrozumieniem. Zreszta o tym zjawisku kiedys pisala sama GW. Dziwi mnie niepomiernie, ze samo konfabulowanie przy takich okazjach nie jest powodem, aby inaczej traktowac osoby wypowiadajace tego typu wynurzenia. Radze zapoznac sie z tym: serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,3221911.html
      • a102030 Re: Ci.. pod togą i wszystko jasne 12.07.06, 18:12
        Gość portalu: Rauber napisał(a):

> jawna dyskrymiancja ze względu na płeć, w tym kraju narkomanka i penera prędzej
        > dostane dziecko niż najporządniejszy ojciec, tylko dlatego że panienki
        > orzekające w sądach rodzinnych chętniej przyznają prawo do opieki matce, nie
        > ważne jakim jest degeneratem, wazne że jest kobietą
        POSłUCHAJ GOSCIU ZNASZ Tą SPRAWę???ZNASZ SPECYFIKE PRACY SADU??? ZASTANóW SIE
        LEPIEJ NAD TYM CO PISZESZ???
    • Gość: guerra Re: Dramatyczna walka ojca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 07:56
      głupi babsztyl
      • Gość: Gosc Re: Dramatyczna walka ojca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:53
        Nie zgadzam się do konca z artykułem. Nie znam szczegółow sprawy,ale sama
        jestem prawnikiem, wystepuje w sprawach rodzinnych. Rodzice rozchodzący sie
        potrafią sami zaogniac spór do granic mozliwości i to ich upór i zacięcie
        często sprawiaja, że doprowadza sie do kilkukrotnych badan dzieci. Chociaz
        przyznaję, że sędziowie potrafia także duzo napsuc, sama znam jedna Panią
        asesor w sadzie rodzinnym której w todze rozum odebrało i ktorej po prostu nie
        trawię, bo wprowadza terror na sali ( może to ta sama??). Ale oczywiscie nie
        mozna generalizować, młodzi asesorzy w sprawach rodzinnych potrafią być
        naprawde ok, choc sprawy rodzinne są czasem tak zyciowo poplątane,że i sędziwy
        mędrzec nie wiedziałby co zrobić. A tak swoja droga występująca w artykule pani
        sedzia Roszak ( juz od dawna nie asesor) to dla mnie wzór madrego
        sprawiedliwego i dobrego sędziego.
      • a102030 Re: Dramatyczna walka ojca 12.07.06, 18:14
        ZNASZ Tą SPRAWę???? WIESZ KIM JEST TEN OJCIEC???? CO TY MOZESZ O TYM WIEDZIEC??
        ZAPOZNAJ SIE Z CAłOśCIą SPRAWY A POTEM FERUJ WYROKI BURASIE
        • Gość: jaskoolka Re: Dramatyczna walka ojca IP: *.icpnet.pl 12.07.06, 20:10
          jestem pod wrażeniem jak bardzo zaciętą osobą w tej dyskusji, a raczej
          wypowiadaniu wlasnych opinii, jest osóbka o nicku a102030, zastanawia mnie czy
          zasob słownictwa ma aż tak ubogi czy i jej rozum odebrało czy argumentów innych
          nie znajduje :).
          Niestety jest tak, że ojcowie - i to potwierdzają statystyki -
          muszą walczyć o swoje prawa do wychowywania dzieci, niewiele jest tego typu
          spraw gdzie do głosu nie dochodzi sloganowe chyba już hasło "dzieci powinny
          zostać przy matce". Mam jeszcze nadzieję, że jednak komuś w tym wszystkim chodzi
          o Dziecko.
        • Gość: mih Re: Dramatyczna walka ojca IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.06, 20:32
          a102030 napisała:

> ZNASZ Tą SPRAWę???? WIESZ KIM JEST TEN OJCIEC???? CO TY MOZESZ O TYM WIEDZIEC??
          > ZAPOZNAJ SIE Z CAłOśCIą SPRAWY A POTEM FERUJ WYROKI BURASIE

1) nie rycz na forum 2) nie obrazaj innych
          3) rozumiem, ze ty znasz specyfike pracy sady, sprawe, ojca dziecka - i ta
          wielka wiedza pozwala ci osadzac innych - niestety zapewne przez przeoczenie
          NIE NAPISALES BUCKU NIC NA TEMAT ARTYKUłU!!! ale skoro lubisz takie polemiki... ;)
        • Gość: emi Re: Dramatyczna walka ojca IP: *.athome235.wau.nl 12.07.06, 21:34
          założę się, że ta a102030 to jakaś wredna pinda, która sama traktuje swoje
          dzieci (o ile je ma) jak wyrodna suka...

Ojciec jest pracownikiem naukowym piczko, a matka sama nie chciał dzieci na
          początku więc jest wyrodną suką. I czego tu pindo jeszcze nie rozumiesz??
    • Gość: szukam prawnika szukam prawnika IP: *.lns3-c12.dsl.pol.co.uk 13.07.06, 22:44
      Witam
      szukam namiaru na konkretnego prawnika, ktory nie zmieknie na sali i bedzie ze
      mna walczyl o prawo ojca do dziecka. Bedziemy walczyc do konca, mamy mocne
      argumenty. Dogadamy sie co do honorarium. Prosze o kontakt: marszpikiel@tlen.pl

pozdrawiam
    • Gość: gary41 Re: Dramatyczna walka ojca IP: 217.168.133.* 15.07.06, 18:55
      z tego artykulu wynika iz mloda asesor dzieci traktuje instrumentalnie jako
      narzedzie swojej nieudolnosci. Po co te Sady. Mysle ze w takich sprawach
      najwazniejsze po rozstaniu sie rodzicow jest to ktory z rodzicow da wieksze
      gwarancje stabilnosci, rozwoju i wszechstronnego wychowania dzieci. A badania ?
      Nikt nie zna prawdy obiektywnej. Dla dzieci sa wazne mama i tata, przy matce
      dziecko powie ze chce byc z matka przy ojcu powie ze chce byc z ojcem -
      przeciez to prawda oczywista. A jesli tak nie ma to znaczy ze dzieci sa
      manipulowane ze ...szkoda slow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka