Dodaj do ulubionych

Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie?'

IP: *.inversas.jazztel.es 17.07.06, 12:41
Obserwuj wątek
    • lepiko Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie 18.07.06, 09:11
      Raczej nie w terminie :-)))
      • Gość: martyna Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie IP: *.inversas.jazztel.es 18.07.06, 10:24
        dzieki, ale moze cos dokladniej??????
        • lepiko Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie 18.07.06, 12:02
          W maju mieli już 3 tygodnie opóźnienia. Kilka tygodni temu pan z budowy
          zapytany o poślizg odpowiedział, cytuję: "Nie potwierdzam ani nie zaprzeczam" i
          tyle.
          Może na forum ktoś wie coś więcej
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37370
          • Gość: martyna Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie IP: *.inversas.jazztel.es 18.07.06, 15:56
            zajrzalam na polecone forum, ale tam nic sie nie dzieje. Gdzie sie podziali
            wszyscy nabywcy mieszkan z Zielonego Tarasu:):):)Widocznie mozna spac
            spokojnie:):)
            • Gość: Różany Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 18:31
              My Starzy mieszkańcy Różanego Potoku też się nie możemy doczekać kiedy skończy
              się budowa tego molochu - Zielone Tarasy. A było tak pięknie -przestrzeń
              ; lasy czyste i spokój . No ale to widocznie taka nasza cecha jak coś jest
              ładnego to zabudować ; zniszczyć ; powycinać sosny i niech się interes kręci.
              Ładnie to tu było zanim nie wybudowano Zielonych tarasów - zwracam uwagę
              sprawdzić wykonanie - bo w blokach ; które powstały jako pierwsze ciągle coś
              poprawiają ; kilka miesięcy spokoju i znowu coś tam zalewa przez te deski na
              elewacji zewnetrznej itd. A my znowu mamy wieczny stukot i hałas... Czas
              uciekać ,a szkoda bo było pięknie....
              • Gość: camara Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie IP: 80.50.249.* 18.08.06, 16:25
                Swieta racja.
                Mnie ten moloch rownież przytłacza.
                I moge potwierdzic, że te 3 wczesniejsze bloczki praktycznie poprawiają od
                samego dnia ich przekazania mieszkańcom.
                Na 100% problem maja z dachami/odprowadzaniem wody itp.

Niestey, trzeba z Rozanego sie wynieśc. Juz czas.........
                • zenekmil Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie 25.08.06, 13:47
                  a ja proponuje abyści swoje domki i bloki wyremontowali bo ta odpadajaca farba wyglada dosc nieciekawie ;)
                  • Gość: IGNAC Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 16:48
                    Ze starych bloków farba schodzi po ponad 10 latach użytkowania; a w nowych
                    blokach na zielonym Tarasie są same fuszerki juz zauwazalne w 1 roku po oddaniu
                    ( patrz info wcześniejsze) . Do 2010 roku stare bloki na Rózanym mają być
                    odremontowane ale co będzie z nowymi do tego czasu strach sie bać. A tyle
                    pieniedzy kosztowały..... i za co ???? Pogadaj z mieszkańcami to sie zdziwisz
                    co tam sie dzieje ; niedługo wyjdzie...grzyb!! To juz wolę schodzacą farbę z
                    elewacji zewnętrznej starych bloków bo tz tym się da coś zrobić ,a z
                    grzybem .......współczuję!!!! I jak Ci sie nie podoba otoczenie to trzeba było
                    wybrać inną okolicę WIEŚNIAKU co się bedziesz snobował na Zielone Tarasy; ha
                    ha!!
                    • Gość: gosc do ignaca IP: *.pbpolsoft.com.pl 28.08.06, 17:39
                      mam wrazenie ze mieszkancy rozanego potoku zachowuja sie bardzo egoistycznie ... kiedy udalo sie im kupic tam mieszkanie a teraz nie pozwalaja innym tam zamieszkac
                      • Gość: dd Re: do ignaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 01:02
                        to po znajomości pracownicy pewnej znanej uczelni sobie pozałatwiali... domki...
                      • Gość: camara Re: do ignaca IP: 80.50.249.* 30.08.06, 14:03
                        Ależ słoneczko zamieszkaj - mnie juz tam nie ma :)
                        I za chwile sam będziesz wiedzial, dlaczego ludzie sie wyprowadzają (popatrz na
                        studium....i cos sie dowiesz np. na temat lasku)

Aha, i nikomu robaczku nic sie nie udalo. Ci przed Toba płacili tak samo grube
                        pieniądze.
                        • Gość: nowy Re: do ignaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.06, 23:03
                          Ponad pół roku temu decydowałem sie na wybór mieszkania. Miałem do dyspozycji
                          różne lokalizacje. Lokalizacja Zielonego Tarasu w porównaniu z np. nowymi
                          budynkami na Batorego wydała mi się atrakcyjniejsza. No ale według
                          obrońców "świętego spokoju" os. Różany Potok jestem snobem i trzeba ze mną
                          walczyć. Trzeba mnie ośmieszyć, że kupiłem bubel, który ciągle ma usterki.
                          Generalnie jestem idiotą, że dałem się złapać na ofertę dewelopera. Czy gdybym
                          wybrał 6-piętrowy budynek przed Tesco, to nie byłbym snobem? A czy tam
                          wykonanie jest absolutnie bez usterek?
                          Lepiej aby mieszkańcy os. RP (co za ironia w tym skrócie!) skierowali się ku
                          pognębieniu dewelopera a nie nas, którzy być może tam zamieszkają. Repertuar
                          działań przeciw spółce Zielony Taras jakoś się wyczerpał, więc trzeba teraz się
                          powyżywać na przyszłych sąsiadach. Brawo! Gratuluję zrozumienia i kultury!
                          • Gość: Różana Re: do ignaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 11:18
                            Niestety ale wojnę zaczęli nowi mieszkańcy ZT!! Wyśmiewają stare bloki i domy -
                            pogardliwie stwierdzając -"lepiej je sobie odmalujcie bo szpecą okolicę" . Więc
                            dlaTEGO piszemy jak Wam się okolica nie podoba (a i tak to co ładne za chwilę
                            będzie zadeptane przez mieszkańców nowego molocha ZT to trzeba było wybrać inną
                            okolicę i tereny np. nowych bloków.) . Zobaczymy jak Państwu będzie się układać
                            współpraca ze Spółdzielnię RP -my kolejny rok płacimy duże kwoty na fundusz
                            remontowy ; a niestety obiecanych remontów nie widać. Więc może pretensje do
                            tego ,że stare bloki są be to proszę kierować do Nich , a nie do mieszkańców! A
                            zresztą to stanowi o kulturze osób ; które tu wkrótce zamieszkają; do tej pory
                            było to osiedle ludzi naprawdę na poziomie ; głównie inteligencji
                            uniwersyteckiej ; teraz strach się bać co to będzie jak juz takie teksty
                            pojawiają się na forum...
                            • Gość: lioness lee Re: do ignaca IP: *.icpnet.pl 31.08.06, 11:22
                              co to jest inteligencja uniwersytecka?:)
                            • Gość: nowy Re: do ignaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 22:24
                              Ja jestem potencjalnym mieszkańcem ZT i z nikim wojny nie zaczynam, ani z
                              dotychczasowej architektury żartów sobie nie stroję. Okolica i architektura mi
                              się podoba. Współpraca ze spółdzielnią będzie albo nie - zadecydują mieszkańcy.
                              Skoro jest to osiedle "ludzi na poziomie" (cyt.) to na pewno wszystko to
                              dokładnie rozumieją i na ulicy bedziemy się do siebie uśmiechać :-).
                              Zwróciłbym tylko nieśmialo uwagę na fakt że inteligencja nie musi być zawsze
                              uiwersytecka, a z kolei uniwersyteckość nie zawsze idzie w parze z
                              inteligencją. To samo można przeciez odnieść do kultury i innych cech ludzkich.
                              Nie traktujmy się jako zbiorowość i nie wprowadzajmy zbiorowej
                              odpowiedzialności za słowa pojedynczych osób.
                              Kochajmy się!!! Jakoś to będzie!
                              Pozdrawiam wszystkich Państwa z RP i ZT!

• Gość: gosc Re: do ignaca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:20
                                przykro czytac jak to dotychczasowi mieszkancy tak bardzo nie chca nowych mieszkancow ...
                        • Gość: hirek Re: do camara IP: *.icpnet.pl 06.09.06, 10:29
                          Czy możesz wyjaśnić o co chodzi z tym studium i czego można się z niego
                          dowiedzieć na temat lasku?Pozdrawiam serdecznie!
                          • lepiko Re: do camara 06.09.06, 14:12
                            Plan zagospodarowania przestrzennego
                            www.mpu.pl/studium

odnośnie lasku dowiedzieć się można, że:
                            a) był
                            b) jest
                            c) i będzie
                            o ile okoliczni nie zadepczą ;-)
                            • Gość: camara Re: do camara IP: 80.50.249.* 06.09.06, 15:53
                              Niekoniecznie.
                              Lasek po prawej stronie, zaraz przed budynkiem Umultowska 100, jadąc "od
                              miasta" vis a vis stawku docelowo przeznacza sie "pod topór". Tego dotyczy
                              m.in. jeden ze sprzeciwów mieszkańców Umultowa w sprawie rzeczonego studium.
                              • Gość: Mieszkanka Re: do camara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 18:44
                                I ciekawe co na to nowi nabywcy ZT . Ciekawe czy będą spokojnie patrzeć jak
                                będą im wycinać piękny las sprzed okien??? W końcu płacili za mieszkania z
                                widokiem na las wtedy straszne pieniądze. Na pewno cicho nie będziecie Państwo
                                siedzieć prawda??? bo przecież to las ; przyroda ; powietrze itd. My
                                mieszkańcy RP też byliśmy przeciwni Waszym blokom - bo wycięto pod nie sporo
                                pięknych drzew ; zabrano Nam piękne widoki na las z okien domów ; młodziezy
                                zabrano "mały teren sportowy" itd. No ale to taka kolej rzeczy , może jak
                                zaczną Wam wycinać las sprzed okien to dopiero wtedy zrozumiecie co My
                                czuliśmy...
                                • Gość: nowy Re: do camara IP: *.au.poznan.pl 06.09.06, 19:18
                                  No tak, a ja cały czas mam się czuć winny, że kupiłem mieszkanie na ZTII. Już
                                  nawet przestało mnie to śmieszyć i czuję się zakłopotany sposobem myślenia
                                  mieszkańców RP.
                                  Czy słyszycie przyszli mieszkańcy ZTII?
                                  To wy zdobyliście pozwolenie na budowę!
                                  To wy wycinacie lasy i wznosicie szpecące budynki!
                                  To wy! Jesteście złymi ludźmi!
                                  To wasza wina! Trzeba było nie podpisywać umów z deweloperem!

Mimo tej ironii jak zawsze wszystkich z RP i ZT pozdrawiam serdecznie! :-)
                                  • Gość: RP III etap ZT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 22:04
                                    A w najblizszym czasie plany na Zielone Tarasy -etap III ; wycinka lasu i dalej
                                    z molochem w przyrodę!! Pod koniec roku rusza sprzedaż nowego etapu...
                                    • Gość: gosc Re: III etap ZT IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 22:35
                                      z tego co widac na studium to jest to dosc bardzo prawdopodobne :D
                                • Gość: gosc Re: do camara IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 22:34
                                  sluchajcie ... przedzej czy pozniej i tak ktos by wybudowal tam blok, takze zloscic sie na mieszkancow ZT to cos co nie przystoi "inteligencji uniwersyteckiej" . A co do terenu "sportowego" - to zaraz za domkami jednorodzinnymi jest tzw "duzy teren sportowy" :) , chociaz kto wie ja dlugo ;)
                                  • Gość: camara Re: IP: 80.50.249.* 07.09.06, 11:20
                                    Za domkami tzw. Uniweru, obok pływalni są tereny Uniwersytetu - tam bloków nie
                                    będzie (no chyba, że UAM zmieni lokalizacje akademików ;( - planowano korty
                                    tenisowe itp.
                                    Los lasku obok Umultowskiej 100 - jezeli nie będzie ostrych protestów - jest
                                    przesądzony.
                                    Mieszkańcy ZT - nie czujcie sie oskarżeni - nikt Wam niczego nie zarzuca, bo
                                    ludzie RP rozumieja, że sprzedawano tam mieszkania, a Wy je kupiliście.
                                    Postarajcie sie jednak zrozumiec ich zal za tym, ze bylo naprawde fajnie, a
                                    jest/bedzie srednio dobrze.
                                    Jak zaznaczyła przedmowczyni, kiedys sami tak pomyslicie - jak rusza dalsze
                                    inwestycje.
                                    Swoja drogą - ZT maja robic dalej tzw. ryneczek ? Czyli ruinę stojąca pośrodku
                                    osiedla ? Ciekawe...Tarasy number III tez ruszą. Ciekawe...... a przeciez wcale
                                    nie 100 temu tylko okna na RP robili/wymienili :) Oczywiście wcale nie jako
                                    ZT :)
                        • Gość: Róża Re: do ignaca IP: *.icpnet.pl 01.10.06, 11:11
                          czy faktycznie lasek przewidziany jest do wycinki??? Patrzyłam w Studium i tam
                          nawet Umultowskiej nie ma, a lasek obok jeziorka częściowo jest nawet
                          traktowany jako ważny element terenów zielonych. Gdzie dokładnie w Studium
                          można znaleźć tę informację o potencjalnej wycince???
                          Pozdrawiam
                          • Gość: gosc lasek do wycinki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 10:24
                            ze studium wynika ze do wycinki i pod zabudowe bedzie lasek naprzeciw pierwszego stawiku jak jedzie sie od miasta (po umultowskiej)
                    • Gość: mmm507 Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie IP: *.pl.man-mn.com 30.10.06, 16:13
                    • mmm507 problem z pozwoleniem na budowę 30.10.06, 16:16
                      Dzisiaj dowiedziałem się, że wojewoda znów cofnął pozwolenie na budowę ZT2. W
                      biurze mówią, że sprawa wyjaśni się w przyszłym tygodniu.
                      Czy ktoś wie coś więcej na ten temat?
    • Gość: urzednik a kiedy utwardza umultowska ?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 22:51
      :) ... jestem za , ale ze spowalniaczami :)
    • Gość: martyna Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie IP: *.server.ntli.net 01.11.06, 13:19
      czy cos wiadomo kiedy skoncza drugi etap?? Ktos moze cos wie????
    • maciej.orzechowski Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie 11.11.06, 18:25
      Dzisiaj bylem na budowie,
      ciec powiedzial,ze od 20 dni nikt tam nie pracuje,
      nie ma sladu robotnikow,
      czy ktos cos wiecej wie na ten temat ?
      • rajmunda Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie 11.11.06, 19:41
        W rzeczy samej, chwilowo nie budują (ale za to "porządkują teren"). Chodzi znów
        o pozwolenie na budowę, które zostało wstrzymane przez wojewodę (a niech go
        licho...!$%#!^@!#@*) ale ponoć ze względów czysto formalnych. W czwartek w
        biurze ZT mówili, że w piątek (ten wczorajszy) ma być świeże pozwolenie.
        Budowa ma się skończyć w styczniu.

Pozdrawiam i zapraszam przyszłych sąsiadów na forum
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=37370 - tam kameralniej i sympatyczniej :)
        • Gość: ewka Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 17:18
          Najnowsze wieści niosą ,że pozwolenia nie ma i nie wiadomo kiedy będzie ;
          także kiedy skończą budowę -na pewno nie w styczniu ; chyba ,że 2008. Przyszli
          Mieszkańcy chyba będą musieli się składać na "przyspieszenie " pozwolenia albo
          inaczej nici z bloków na Rózanym.
          • Gość: Kostek Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 17:26

Ale super ,że będzie rozbierany ten drugi etap ZT!! Od razu wiedzieliśmy,że
            budowa tego molochu w tym miejscu to jakiś przekręt . Szkoda tylko ,że tak
            pózno sie zorientowali ale lepiej póżno niż wcale. Mieszkańcy obecnego Rózanego
            Potoku bardzo się cieszą ,że nie będzie tego strasznego blokowiska w tej
            okolicy ; które zabrało wszystko co piękne. Jest nadzieja bo obecna walka o
            miejsca parkingowe z pierwszym blokowiskiem to jakiś koszmar. Parkingi należą
            do starych bloków ; a nowi wciąż Nam je zajmują mimo ,że przecież są garaże w
            ich bloku i wyznaczone miejsca. Jeśli mają ich za mało pod blokiem to niech
            zamiast tej trawki zrobią sobie parkingi!!Bo to jest skandal ,że po 10 latach
            mieszkania tutaj ,jak wracam z pracy to nie mam miejsca bo non stop ktoś z
            nowych bloków stawia swoje auta ( nie jedno na rodzinę czasami) pod moimi
            oknami.
            • wiola.dymkowska Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie 13.11.06, 12:10
              NIE BĘDZIE ROZBIERANY, ale za to za moment wznowia budowe. Przyszli mieszkancy,
              nie denrwujcie sie, zwlaszcza po takich wypowiedziach , jak Pan "Kostek"
              • Gość: grzegorz.bartoszko Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie IP: *.rene.com.pl 13.11.06, 14:22
                pozwolenie na budowę zostało cofnięte w czerwcu.od tamtej pory na budowie
                toczyły się tylko bardzo drobne prace. pozwolenie na budowę cofnięto z pbardzo
                poważnych przyczyn- wady m.in. wady konstrukcyjne budynku.
                w tej chwili spółka nie posiada wykonawcy- mitex wycofał się, nie wiem z jakich
                przyczyn. według mnie styczeń 2007 nie jest w żadnym wypadku realny, jeżeli już
                to czerwiec/lipiec 2007.
                deweloper nie wystosował jeszcze żadnego pisma wyjaśniającego do właścicieli,
                chociaż w umowie zobowiązał się do terminu oddania budynku w październiku 2006.
                pozdrawiam!
            • Gość: andy Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie IP: *.au.poznan.pl 15.11.06, 13:08
              A na Batorego był piękny plac, latem dzieci grały w piłkę, pieski robiły sobie
              kupę, a nawet czasem przyjechał cyrk lub karuzela i w ogóle plac był przez to
              piękny (choć brzydki). I pewnego dnia przyszli źli ludzie i postawili tam dwa
              nowe wyysokie bloki.
              O jejku, jejku, róbmy coś żeby zburzyć te bloki bo dzieci nie mają gdzie się
              bawić i nie mamy gdzie stawiać naszych samochodów!!!
              Jak wracam z pracy to wkurza mnie, że nie ma tego fajnego miejsca! To jest
              skandal! A ludzi z nowych bloków musimy znienawidzić!!! ;-)
              Panie Kostek! Nie wydaje się Panu, że jest Pan trochę komiczny?
              Pozdrawiam serdecznie!
              • Gość: Mika Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.06, 21:58
                Na Batorego było i jest nieciekawie ; a ten śmieszny placyk to tylko nadawał
                się pod zabudowę - przynajmniej macie mniejszy hałas od drogi i od Tesco.
                Natomiast na Różanym nikt nie ma np. nic przeciwko szeregówkom ; które tam
                powstały - piękny projekt; kilka sztuk ; pięknie komponują się z otoczeniem
                itd; no ale to blokowisko ;które postawiono to już jest przesada!!
                Myśleliśmy ,że powstanie max. 3 kameralne bloki wkomponowane pięknie w przyrodę
                ale nie - to powstał jakiś MOLOCH ; z szokującą ilością mieszkań ; minimalną
                ilośćią miejsc parkingowych i po prostu aż strach co to będzie jak się z tego
                molochu "wysypie" wiara. Las zadepczą w pół roku. Batorego ;ogólnie Piątkowo
                zawsze było blokowiskiem ; natomiast tu na Różanym była oaza spokoju; żyło się
                cicho spokojnie bez porównania z żadnym innym miejscem (a mam spore porównanie)
                więc proszę się nie dziwić ,że mieszkańcy Różanego nie mogą się pogodzić z tą
                inwestycją -która Bogu dzięki jest narazie w zawieszeniu -dzięki czemu mamy w
                końcu spokój ( a hałasowali nawet w niedzielę wykonując coś w środku!!!) Ale to
                trzeba mieszkać naprawdę w fajnym miejscu żeby to zrozumieć jak to jest jak Ci
                zasłaniają widok z okna na las na widok na Beton!! Ciekawa jestem tylko czy Ci
                nowi mieszkańcy będą siedzieć cicho jak za jakiś czas Żli ludzie przyjdą i
                teraz to im wytną las sprzed okien i postawią beton. Na pewno będą się
                cieszyć , a Ty razem z Nimi co Andy???? bo w końcu lubisz blokowiska nie??
                • Gość: andy Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie IP: *.au.poznan.pl 16.11.06, 10:27
                  Przed moim blokiem na Batorego postawiono 6-piętrowe molochy, które mi
                  zasłaniają widok. Nikt mi nie gwarantował, że zawsze będzie tam wolny plac.
                  W poprzednim wpisie byłem trochę sarkastyczny, ale chciałem zwrócić uwagę, że
                  Państwo z RP nie są wyjątkowi (chyba że jest inaczej ;-)).
                  Czy ktoś dawał gwarancję, że na waszym placu nigdy nic nie powstanie, czy były
                  gwarancje, że będą tylko szeregowce? Nie wiem, ale podejrzewam, że nie. Wydano
                  zgodę i tyle. Kupujący mieszkania w ZT nie są przecież temu winni (czuję się
                  zawstydzony, że muszę to tłumaczyć).
                  Współczuję ludziom z ZT. Mają kłopoty ze swoją budową, a tu jeszcze pojawia się
                  niechęć (delikatnie powiedziane) ze strony mieszkańców RP.
                  A tak na marginesie: Mika mówi:"Na Batorego było i jest nieciekawie ; a ten
                  śmieszny placyk to tylko nadawał się pod zabudowę - przynajmniej macie mniejszy
                  hałas od drogi i od Tesco."
                  No jasne - na Różanym nie chcemy bloków, ale inni niech mają gorzej! I jeszcze
                  jakie uzasadnienie! Gratuluję!

• mac72 Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie 16.11.06, 11:11
                    No coz ,
                    jedyny komentarz jaki mi pozostal do slow Miki,

... piekne slonko rano wstalo, za oknem dzieci sie bawily,
                    w kuchni czuc bylo wspanialy zapach kawy i caly Swiat byl taki piekny...

jednak wszystko sie skonczylo w momencie kiedy przyszedl zly inwestor
                    wprowadzil swoje straszne wielkie potwory , ktore nawet w niedziele grzmialy,
                    juz tysiace zlych ludzi stalo w kolejce aby zniszczyc ten piekny, siealankowy
                    wspanialy widok ... juz trzeciego dnia w gazecie napisano ,ze na RT wzrosla
                    przestepczosc, - przypadek ?!
                    dzieci zaczely do domu przynosic nowe choroby ...
                    wczoraj w sklepie nie bylo juz pieczywa - ktos z tych ZT wykupil wszystko ,

i tak oto Swiat przestal istniec

dedykuje to MIKI...

• panwaldek Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie 16.11.06, 14:05
                      Nikt nie wini osob, ktore kupily mieszkania w nowym bloku!

Powazne zastrzezenia mozna natomiast miec do inwestora, ktory pozwolenie na
                      budowe molocha na 180 mieszkan uzyskal poprzez rozszerzenie decyzji o pozwoleniu
                      na budowę na tzw. II etap inwestycji (w pierwszym etapie powstały 3 kameralne
                      bloczki z ok. 30 mieszkaniami!), w ten sposób pozbawiono wpływu na
                      zagospodarowanie tego terenu wszsytkich okolicznych mieszkancow, co przeciez
                      stanowi noramlna praktyke.

Nie bez winy jest rowniez Spoldzielnia Mieszkaniowa Rózany Potok, ktora w zamian
                      za wymierne korzysci (sprzedala te tereny zielonemu tarasowi oraz w umowach
                      spzredazy jest wpisana jako zarzadca nowych budynkow) nic nie zrobila, aby
                      bronic interesu mieszkancow osiedla.

• Gość: KK Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.06, 16:08
                  Nie rozumiem twojego rozgoryczenia. W koncu tam gdzie teraz mieszkasz tez ktos
                  postawil blokowisko (chyba ze mieszkasz w domku jednorodzinnym). Ja jestem
                  nowym mieszkancem tego blokowiska (MOLOCHA) i mam juz serdecznie dosc ze ktos
                  wklada lapy tam gdzie nie powinien.Chyba powinnam podziekowac tym, dzieki
                  ktorym czekam na mieszkanie i ponosze dodatkowe koszty, bo "ktos" jest
                  nietolerancyjny i samolubny. RP nie jest tylko "wasze" ale kazdy tam moze
                  przyjsc, podeptac ten las i zamieszkac!!! Zycze wiecej zrozumienia i tolerancji
                  dla innych.
                  Pozdr
                  • mac72 Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie 16.11.06, 16:44
                    Do Pana mieszkanc z RP ,
                    po pierwsze nikt nie musi sie pytac o powolenie na zagospodarowanie tego terenu
                    mieszkancow okolicznych blokow i domow ,
                    bop idac tym tokiem rozumowania zaden nowy blok na zadnym nowym osiedlu by nie
                    powstal , jedyne co musi byc spelnione to z pewnoscia pewne parametry
                    wynikajace np. z wysokosci budynku - trudno jest budowac budynek 12 pietrowy w
                    miejscu zabudowy niskiej , lub w Zakopane dom z plaskim dachem ,
                    jezeli zas chodzi o temat dotyczacy zarzadzania nieruchomoscia przez
                    spoldzielnie,
                    tutaj rowniez Pan sie myli ale moze wynika to z faktu ,ze nie Pan ale ja mam
                    umowe ( gdzie nie ma slowa o tym ,ze zawsze ta spoldzielnia ma tym MOLOCHEM -
                    jak Pan go nazwal zarzadzac - co chyba jest wazna rzecza biorac pod uwage uwagi
                    mieszkancow tego osiedla na spoldzielnie) .
                    Dlatego tez proponuje mniej nerwow , wiecej spokoju no i ... mam nadzieje ,ze
                    jako przyszli sasiedzi bedziemy sie sobie klaniac i moze nawet razem chodzic na
                    spacer z psami

pozdrawiam
                    i zycze milego dnia
                    mac
                    • Gość: Mieszkanka Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 19:28
                      I jak ma być dobrze między RP ,a ZT kiedy nie można się wypowiedzieć o tym co
                      Nas boli. Tak jak napisał pan Waldek- nie mamy żalu do nowych mieszkańców ZT bo
                      co Oni są winni ,że chcą również mieszkać w fajnej okolicy; no nic! Ale do
                      inwestora i Spółdzielni RP mamy prawo mieć pretensje- za błędne informacje
                      przekazywane na zebraniach i spotkaniach w sprawie ZT -że będą małe; kameralne
                      itd; za brak jakiejkolwiek pomocy -np. prosiłam aby zainteresowała się sprawą
                      parkingów (że jest ich za mało w tej chwili) ; po prostu mnie olali i
                      powiedzieli ,że wszyscy mają prawo do nich .To to ja wiem ;tylko prosiłam o
                      rozwiązanie tego problemu- bez odezwu. Apeluję więc do nowych mieszkańców ZT-
                      jeśli faktycznie macie wybór kto ma wami zarządzać to tylko nie nasza
                      spółdzielnia - bo na wszystkie prośby jest zawsze odpowiedż negatywna. A nie o
                      to chyba chodzi. Życzę aby się Państwu dobrze tu mieszkało i proszę o mniejszy
                      skomasowany atak na mieszkańców RP- typu odmalujcie sobie blok bo nam
                      paskudzicie widok itd ( bo to właśnie spółdzielnia co roku przesuwa remont) i
                      tak poza tym zrozumcie choć trochę tych co mieli przed nosem las (bo dlatego
                      tutaj się sprowadzali) ,a teraz mają Molocha . Niestety to przykre i powtarzam
                      mieszkańcy ZT nie są temu winni!! Pozdrawiam; mieszkanka Różanego
                      prawdopodobnie już tylko przez pół roku; uff!
                      • mac72 Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie 16.11.06, 20:13
                        Mieszkanko RP - Uwielbiam Cie !!!

I już żałuje ,że chcesz uciekać z RP - no chyba nie na wyspy
                        tam już Naszych rodaków jest dość :-)

pozdrawiam
                        mac

p.s.
                        a swoja drogą dzieki za info o spółdzielni , przyznam się ,że podobną miałem
                        opinię o tym organiźmie pierwszy raz widząc bloki.
                        • Gość: Mieszkanka Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.06, 22:35
                          Do mac72:
                          Gratuluję sarkazmu; braku klasy i po prostu ch... w Twoich wypowiedziach
                          Nie wszyscy muszą uciekać na Wyspy -; przeprowadzkę można zrobić też w
                          okolicach Poznania. Jeśli takie towarzystwo jak Ty ma tutaj teraz zamieszkać to
                          naprawdę proszę się nie dziwić negatywnym komentarzom ;które się tu pojawiają
                          na Wasz temat.
                          Szkoda bo myślę ,że poprzez Twoje wypowiedzi wielu mieszkańcom ZT oberwie się
                          niepotrzebnie. Ktoś się kiedyś tutaj pytał co to znaczy ,że na RP mieszkała
                          (mieszka) kiedyś inteligencja uniwersytecka -odpowiadam -to taka grupa ;która
                          w życiu nie pozwoliłaby sobie na takie prostackie komentarze jak Twój Mac; i
                          jeszcze jedno :Ja Ciebie nie Uwielbiam bo po prostu nie ma za co! I naprawdę
                          nie wiem , w którym miejscu mój poprzedni komentarz aż tak Cię uraził????? Że
                          co że Moloch - no taka prawda ; nie gniewaj się Mac (Donaldzie) - jaka ksywa
                          taka klasa (tzn. jej brak) ;Hej!
    • mac72 Re: Kiedy zakonczenie II etapu w Zielonym Tarasie 16.11.06, 22:49
      Do Mieszkanko ,
      widzisz w moim komentarzu nie bylo nawet 1 gramu sarkazmu ,
      mowiac Uwielbiam - i jeszcze dokladajac wykrzykniki - ucieszylem sie ,ze ktos
      tutaj mowi o ludziach a nie o jakis budowach. Dlatego wybacz ale chyba zle
      zrozumialas moje intencje . Jezeli zas chodzi o wyspy - to byl zart, bo kiedy
      slysze ,ze ktos gdzies sie przeprowadza slysze ,ze jest to wlasnie kierunek
      Londyn. i tylko tyle i naprawde bije sie w piers i przepraszam jezeli odebralas
      to jako atak na Twoja osobe lub na kogokolwiek z RP - jestem daleki od takich
      ocen
      mac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka