magdzik271 24.07.06, 23:35 Dzis wymienic musialam po 17 miesiacach popsutą elektronike w piecyku do wody. Kosztowalo to bagatelka 700 PLN :( Gwarancja na wymieniona czesc tylko na rok.Jakie sa wasze dooswiadczenia z piecykami?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agajak2 Re: piece grzewcze- naprawy 25.07.06, 10:07 Nasz używamy 24 miesiące i odpukać jest ok. Ostatnio czasem się załącza chociaż woda jest zakręcona ale sąsiadka mówi, że tak ma być, że to sposób piecyka na wyrównywanie ciśnienia. Mam nadzieję, że nie czeka mnie taki wydatek............ Odpowiedz Link Zgłoś
luckie Re: piece grzewcze- naprawy 17.08.06, 20:35 Witam, ja dzis rano doznalem niezwyklej przyjemnosci zimnego prysznica :) Piec odmowil posluszenstwa i zakomunikowal jakies bledy. Wlasnie wyszedl serwisant, za 50zl naprawil co trzeba (zajelo mu to jakies 40 sekund nie liczac demontazu oslon). Tak wiec jezeli wasz piecyk przestanie dzialc i zaczna migac diody 70 i 80 to w celu zaoszczedzenia pięciu dyszek proponuje info do mnie na priv - naprawie usterke po sasiedzku :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
nieandrzej1 Re: piece grzewcze- naprawy 08.11.10, 21:00 Jeżeli "padła" Wam elektronika w piecu nie wydawajcie 800zł zrobię Wam piecyk dużo taniej. Dzwonisz na nr 601818961 i za chwilę piecyk ogrzewa mieszkanie. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzik271 Re: piece grzewcze- naprawy 12.04.07, 20:15 Własnie w swieta zaczely mi sie swiecic diody 70 i 80. Serwisant wczoraj wymienił czujnik za 80 zł. Ponoć czujniki generalnie starczaja na 2- 3 lata...wiec czeka to wszystkich :( Potem przychodzi czas na odkamienianie- ponoc po 3-4 latach. Chyba ze biorac pod uwage zawartość naszych rurek wodociagowych, może to być znacznie szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
luckie Re: piece grzewcze- naprawy 13.04.07, 09:35 Witam, nie ma mnie w tym tygodniu w Poznaniu wiec srednio moge pomoc. Ale mozesz sprobowac samemu (zakladajac ze czujnik sie tylko zabrudzil a nie padl). Najpierw wylacz piec z pradu :) Musisz zdjac obudowe pieca, potem powinna byc mniejsza srebrna obudowa z takim ciemnym okienkiem - widac przez nie plomien. Jezeli zdejmiesz i ta obudowe oczom twoim ukaze sie wielce skomplikowany czujnik w formie zakrzywionego druta.Trzeba go wyczyscic papierem sciernym, mozna tez ciut dogiac w strone pieca, ale powinien byc +/- pod katem prostym. Potem zakladamy wszystko spowrotem i modlimy sie o ciepla wode. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kontis Re: piece grzewcze- naprawy 18.11.07, 09:10 Witam, Mozecie podać namiary na serwisanta? Nigdzie nie mogę znaleźć a piecyk padł-kod 40-60-80--> brak ciągu. Odpowiedz Link Zgłoś
magdzik271 Re: piece grzewcze- naprawy 18.11.07, 14:15 Pan Siwanowicz tel kom.604-482-385 Trzymam kciuki za szybką naprawę! Odpowiedz Link Zgłoś
kontis Re: piece grzewcze- naprawy 19.11.07, 20:07 Dzięki za namiary. Naprawa była naprawdę szybka. 850 to dzisiejsza cena za wymianę elektroniki/ Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
promykowy Re: piece grzewcze- naprawy 29.12.07, 19:39 witam dzis wyskoczylem z siedmiu stówek za wymianę elektroniki w piecu po prawie 30 miesiącach użytkowania. Polecam w 100% Pana Andrzeja Tolińskiego - tel 604 418 398. Rano telefon, o 14 naprawa. Fachowo, konkretnie i na temat. Miał część bo Pan S.S. "za tydzień może załatwi" i cena jak widać była wcześniej wyższa. Dodatkowo darł mi sie przez telefon jak zadałem pytanie czy mam teraz rozpalić sobie ognisko... Polecam Pana Tolinskiego ale nie życzę nikomu wyskakiwać z takiej kasy. Jedyne pocieszenie to że w stosunku do Viessmana i innych markowych piecy nasze są najmniej awaryjne i koszt serwisu jest najniższy. Odpowiedz Link Zgłoś
luckie Re: piece grzewcze- naprawy 07.01.08, 13:09 I nam przyszlo zaplacic 850zl za wymiane elektroniki... Nie pamietam jak sie nazywal serwisant ale to ten z karty gwarancyjnej - przyjechal raz dwa, naprawil, gotowki nie wzial - zostawil konto do przelewu - milo i sprawnie, tyle ze portfel jakby mniej zadowolony... Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_na_osiedlu Re: piece grzewcze- naprawy 30.07.08, 18:03 Witam. Czegoś nie rozumiem z tymi piecykami, u mnie była wymiana elektroniki - migała dioda 60 i błąd od płomienia, serwisant przyjechał skasował i powiedział że elektronika rzadko się psuje. A tu się okazuje że już kilka takich wymian na osiedlu było...to wręcz wygląda na wadę fabryczną. Mam nadzieję, że więcej takich niespodzianek z piecem mieć nie będziemy Odpowiedz Link Zgłoś
kacperkacper77 Re: piece grzewcze- naprawy 13.08.08, 16:17 Kolejna usterka! Nieszczęsny programator ;/ Świecą się diody 40 60 80. Jutro przyjedzie majster i dokonczy co dzisiaj zaczoł. Musi jechać po części. Może by to gdzieś zgłosić? Bardzo dużo usterek jest opisanych na forum a o ilu nikt nei napisał <wow> moim zdaniem jakiś błąd fabryczny ;/ Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
moondrive Re: piece grzewcze- naprawy 14.08.08, 13:44 My mielismy wymieniany cala elektronike 2 lata temu. Na cale szczescie jesze na gwarancji wiec nie musielismy placic 700zl za ta przyjemnosc :-( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rdest.pl Re: piece grzewcze- naprawy 22.05.09, 15:59 Miałem wyciek wody z pieca w okolicy mikroprzełącznika. Serwisant- monter naszych piecy p. Matecki policzył za 30 minut pracy 150 zł + drugie tyle za części. Jako że wcześniej dzowniłem do innych firm zasugerował, że jak tak będę robił to następnym razem mogę czekać na niego nawet dwa tygodnie. Zbytek łaski. Dla niewtajemniczonych wykaz serwisów na stronie chaffoteaux & maury w poznaniu ok 15 adresów. Rozpiętość cen od 160 do 450 zł za tą samą usługę. Wart polecenia jest p. Toliński wspominany juz na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
msp04 Re: piece grzewcze- naprawy 29.05.09, 21:28 Tak, w zeszłym roku posypała się płyta sterująca. Koszt wynosił wówczas 800 zł, czyli nawet 100 zł więcej niż u Ciebie. Nie chcę straszyć, ale w tych piecach to norma. Na ogół dzieje się tak w trakcie pierwszego rozruchu jesienią. Pierwszy tydzień, po 4-5 latach eksploatacji, to duże ryzyko. Wydłużyć żywotność płyty można jedynie dbając o to, by możliwie najrzadziej puszczać ciepłą wodę. Każde załączenie, nawet na 2-3 sekundy, robi swoje. Chodzi o czynności typu opłukiwanie umywalki, naczyń, wodę do wiadra itp. Tak mnie poinformowano :) Za to pewnie to 100 zł :) Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_na_osiedlu Re: piece grzewcze- naprawy 31.10.09, 09:03 Tak informacyjnie tylko, gdyby miał ktoś problemy z głośnymi stukami w kotła - może to być błędne skręcenie kotła przez "miszczów" od wymiany dysz ze względu na nowy gaz. Obudziły Mnie głośne stuki o 2 w nocy, Pan S przyjechał dokręcił i już wszystko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
krecik12345 Re: piece grzewcze- naprawy 14.12.09, 20:00 My od niedawna mieszkamy na osiedlu, ale już miesiąc temu, tak jak ktoś już pisał, po włączeniu na jesień, padł czujnik wody. 120zł czujnik i 50zł usługa. Ale po tych wiadomościach jestem przerażona usterkami. Oprócz tego mimo dokręcania obudowy, jak się rozgrzewa strasznie hałasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nowy_na_osiedlu Re: piece grzewcze- naprawy 15.12.09, 17:48 Dokręcić należy w środku, serwisant to zrobił..i hałas ustał. Odpowiedz Link Zgłoś